swish21
30.01.23, 22:49
Witam wszystkich
Potrzebuję porady czy jest sens trwać w takim małżeństwie jakie opiszę
Z zona jesteśmy małżeństwem od 12 lat a znamy się 2 dzieci własny dom brak kredytów ja pracuję na etacie i biorę dodatkowe zlecenia żona pracuje na 3/4 etatu ponieważ uważa że cały etat to dla niej za dużo do sedna często mamy nieporozumienia bo żona uważa że nie mam prawa zwrócić dziecku uwagi jak coś robi źle tylko robi ciągle awantury że ona może tylko pouczać dzieci dodatkowo jeszcze czuje się po tej akcji obrażona w łóżku nam siebie układa już po pierwszym dziecku żona mnie odstawiła zawsze to ja coś inicjuje ale zazwyczaj to jak do czegoś dochodzi to raz na miesiąc lub dwa ja chodzę podminowany bo mimo moich starań typu śniadanie do łóżka przytulanie w ciągu dnia jak buziaki jak jesteśmy razem jak już ma do czegoś wieczorem dojść to albo żona zmęczona i nie ma siły albo w koło te seriale i telefon z FB często żona robi mi awantury jak powiem coś co jej nie pasuje a to że zbyt mało kasy do domy przyniosłem mimo że co miesiąc jest to ponad 2 razy tyle co ona zarabia. Jestem już tym wszystkim sfrustrowany i mam ochotę na to by poznać kogoś na boku tylko szkoda mi kontaktów z dziećmi proszę o ocenę sytuacji co byście zrobili na moim miejscu