30.03.24, 00:37
Witam jestem z facetem około 16 lat mamy córkę 12 ... zawsze razem pracowaliśmy , mój facet poszedł do pracy i po 3 miesiącach pracy powiedział mi że mnie nie kochał i poznał inna kobietę i chce z nią spróbować ... próbowałam z nim rozmawiać nic nie pomogło ..nasze dziecko jest negatywnie nastawione na ojca że zostawił mnie i poszedł do innej... co mam zrobić .... czekać czy poprostu odpuścić jestem załamana.
Obserwuj wątek
    • eriu Re: Zdradzona 30.03.24, 09:19
      Nie czekać tylko pogodzić się z sytuacją. Jak będziesz czekać to marnujesz lata swojego życia czekając. I po co? On odszedł. To bardzo przykre ale trzeba patrzeć na to co się realnie stało. Przeżyj żałobę po tym związku i idż dalej. Zabezpiecz koniecznie alimenty dla dziecka.
    • enith Re: Zdradzona 30.03.24, 18:04
      Zaakceptuj sytuację, bo nie masz innego wyjścia. Partner podjął decyzję o odejściu i nie masz na to wpływu. Czekać w zawieszeniu nie polecam, zamęczysz siebie i dziecko, a efekt mocno niepewny. Zresztą, czy przyjęłabyś mężczyznę, który zostawił cię po trzech miesiącach znajomości z inną kobietą? Ktoś, kto postąpił tak raz, może zrobić to po raz kolejny. Nie potrzeba ani tobie, ani córce tego typu niepewności i destabilizacji w życiu.
      Zabezpiecz kwestię opieki i alimentów. Co do negatywnego nastawienia córki... cóż, ojciec zbiera, co zasiał. Dwunastolatka jest już na tyle dojrzała, że widzi i rozumie, co się dzieje. Ty ze swojej strony możesz dbać o to, by nie wyrażać się o partnerze źle w obecności córki, ale żeby go też przed nią nie wybielać, gdy coś zawali (np. widzenia).
    • bernadetta-pijaczka Re: Zdradzona 01.04.24, 19:59
      Nic. Jeśli wybrał ją, nic nie poradzisz. Tylko pozew o rozwód pozostaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka