Dodaj do ulubionych

Pytanie do osob po menopauzie

26.04.24, 21:17
Mam pytanie czy to prawda ze po menopauzie drastycznie starzeje sie skora? Pisza o tym setki artykulow i wklejaja do nich zdjecia bardzo starych i bardzo pomarszczonych kobiet. Moja matka mimo wueku nie wyglada tak jak te panie, nie ma skory jak pergamin. A pisza ze po menopauzie skoea drastycznie sie starzeje i robi sie cienka. Czy to prawda? Jak to bylo u Was?
Obserwuj wątek
    • obrotowy absolutnie - nie 26.04.24, 22:03
      ewaewka napisał(a):
      > Mam pytanie czy to prawda ze po menopauzie drastycznie starzeje sie skora?

absolutnie - NIE

mozna sie wreszcie seksic - bez ograniczen.
      • stasi1 Re: absolutnie - nie 28.04.24, 07:55
        Najlepiej z jedną osobą
    • mircja Re: Pytanie do osob po menopauzie 27.04.24, 16:34
      Moja się drastycznie nie zestarzała. Z tym, że ja nie palę papierosów i ogólnie dbam o to, żeby się w miarę dobrze odżywiać. Jak jakaś kobieta np. pali, pije dużo alkoholu czy też niezdrowo się odżywia, to od tego jej skóra może się szybciej zestarzeć.
      • ewaewka Re: Pytanie do osob po menopauzie 28.04.24, 16:49
        Mircja A bralas htz?
        • mircja Re: Pytanie do osob po menopauzie 28.04.24, 20:02
          Nie, jakoś zniechęciły mnie opowieści mojej mamy. Jej bez badań hormonów wmówiono, że powinna brać, ale jak zaczęła, to się okropnie czuła i musiała przestać, i dopiero wtedy ją zbadali i stwierdzili, że jednak diagnoza nie była trafiona. Pomyślałam sobie, że jeśli nie będzie istotnych powodów, to nie będę starać o htz (ale gdyby były, tobym się przed tym nie broniła).
          • ewaewka Re: Pytanie do osob po menopauzie 28.04.24, 21:40
            Dziekuje Mircja za wsparcie. Bo przerazajace jest to co wypisuja, ze bez estrogenow skora sie marszczy jak papier, flaczeje,robi
            sie cienka, ze zanikajs kosci itp A moj ginekolog straszy ze bez htz mozna sie posypac
          • ewaewka Re: Pytanie do osob po menopauzie 28.04.24, 21:42
            A mozemy moze na priv popisac? Bo bardzo potrzebuje wsparcia a nie wszystko chcialabym na forum pisac
    • l.george.l Re: Pytanie do osob po menopauzie 28.04.24, 23:26
      Miałem kilka kochanek po menopauzie. Ich ciała były bez zarzutu, bez śladów starości, a libido niewyczerpane. Być może aktywność seksualna ma wpływ na stan naszych ciał.
    • ewaewka Re: Pytanie do osob po menopauzie 29.04.24, 09:32
      A czy zmienil sie glos pytanie do Mircja i innych? Bo ginekolog straszy tez tym ze glos sie obniza i robi stary i cos takiego tez wypisuja ze to ma wplyw na glos
      • nida21 Re: Pytanie do osob po menopauzie 03.05.24, 00:05
        Brzmienie głosu się nie zmienia. U mnie skóra wygląda dobrze. Także nigdy nie paliłam ani nie lubiłam się opalać na słońcu. Na wygląd pracuje się całę życie. HTZ nigdy nie brałam. Jeżeli będziesz brała to i tak kiedyś musisz przestać brać, a wtedy nagły brak hormonów /dopalaczy/ będzie miał wplyw na samopoczucie. Lepiej niech organizm się sam wygasza, w swoim tempie. Do uderzeń gorąca można się przyzwyczaić. Nadal jesteś wartościową kobietą i nie wolno Ci myśleć inaczej.
      • xstefciax Re: Pytanie do osob po menopauzie 14.05.24, 19:57
        Z głosem to nieprawda, mam nadal dziewczęcy głos.
    • xstefciax Re: Pytanie do osob po menopauzie 14.05.24, 19:56
      Tak, to prawda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka