Dodaj do ulubionych

Zbyt młody wygląd

06.05.24, 22:26
Znacie osoby, które wyglądają na dużo młodsze niż są w rzeczywistości? Ja należę do takich osób i nie jest to wcale fajne, jakby się mogło niektórym wydawać. Mam prawie 32 lata, ale nikt by mi tyle nie dał. Miałam różne dziwne sytuacje, np. sprzedawczyni w sklepie zwracała się do mnie po imieniu, albo jakieś 2-3 lata temu przy podpisywaniu czegoś pewna pani zdziwiła się, że mam już 18 lat (miałam dużo więcej). Nie wiem z czego to może wynikać.

A Wy znacie takie osoby?
Obserwuj wątek
    • mieszkankaroztocza Re: Zbyt młody wygląd 07.05.24, 15:06
      Tak siebie znam, chociaż mi się wydaje że wyglądam na swój wiek. Mam 31 lat. Miałam podobne sytuacje. Zawsze wszyscy się dziwią i jak się dowiadują ile mam lat to część zaczyna do mnie mówić inaczej. Też do mnie po imieniu, ty. Kierowcy busów chcą mi drukować bilet dla ucznia, jeden wydrukował i miał pretensje ze nie powiedziałam że chce normalny, chociaż to raczej ci co chcą ze zniżką to mówią. Na rozmowach o pracę się dziwili co chyba oznacza że nie czytali tego CV co wysłałam bo tam pisze kiedy skończyłam szkołę. Byłam kiedyś w sklepie zapytać się o pracę to też kierowniczka powiedziała że nie szukają nikogo na praktyki. Ludzie myślą że moja młodsza siostra jest starsza. Rodzina mówi że to dlatego że się nie maluję, no i mam parę osób w rodzinie co też młodziej wyglądają. Mam 40 letnia kuzynkę co mi się wydaje że wygląda młodziej odemnie to to rodzinne jest. U niej się dziwią że ma nastoletnią córkę. Ona się akurat maluje, ale to też nic nie daje. U mnie może przez nieśmiałość i że czasem widać ten lęk. Znam jeszcze dziewczynę ze wsi 38 łatkę ma już prawie dorosłego syna i też sprzedawczyni w sklepie mówiła do niej na ty jak poszła z młodym na zakupy, powiedziała to podaj bratu, podobno przepraszała jak ten powiedział mamo. U niej młoda twarz i jest niska i szczupła. Ja w sumie też jestem niska chociaż myślałam że to nie niski wzrost, ale mi ktoś to powiedział mam 163, a ta dziewczyna i kuzynka są odemnie niższe.
      Może u Ciebie te same przyczyny.
      Mlody wygląd twarzy, wzrost, budowa, charakter. A ludzie to mają chyba takie myśli że to tylko młodsi tak maja.
      • sandra_092 Re: Zbyt młody wygląd 09.05.24, 21:15
        mieszkankaroztocza napisała:

>
        Rodzina mówi że to dlatego że się nie maluję, no i mam parę osób w rodzinie co też młodziej wyglądają.
        >

No ja właśnie też się nie maluję. I oczywiście też to uznaję poniekąd za przyczynę, ale nie sądzę że gdybym zaczęła się malować to wyglądałabym jakoś dużo starzej.
        Mój brat, który ma 18 lat też wygląda dziecinnie na swój wiek, ale mamy tylko wspólną mamę więc nie wiem czy to faktycznie geny czy przypadek.
    • obrotowy Zbyt młody wygląd - to nic zlego :) 07.05.24, 17:59
      sandra_092 napisała:
      Nie wiem z czego to może wynikać.
      >
      > A Wy znacie takie osoby?

- nie moze wynikac nic zlego.

znamy takie osoby. w wieku 35-ciu lat podrywali ja studenci, a cale zycie miala wyglad dziewczynki,

nigdy doroslej kobiety..

w wieku lat 65 z wygladu dziewczynki zaczela sie przeistaczac (i to tylko z powodu siwych wlosow)

od razu w BABCIE :)
      • akle2 Re: Zbyt młody wygląd - to nic zlego :) 09.05.24, 11:37
        Zupełnie jak generałowa Zajączkowa. Byłą babcią, a nadal się o nią pojedynkowali.
    • stasi1 Re: Zbyt młody wygląd 15.05.24, 17:20
      Raczej nie, każdy wygląda na swój wiek
      • obrotowy brak zgody. 16.05.24, 00:15
        stasi1 napisał:
        > Raczej nie, każdy wygląda na swój wiek

moja Slubna - to do niedawna wygladala na dziewczynke

a jak na swoj wiek - to przestala miec ochote ns seks.
        • stasi1 Re: brak zgody. 17.05.24, 16:34
          Skoro wcześniej miała ochotę na seks to czemu ją zdradzales? Teraz powinieneś jak nie ma.ochoty
    • 32osoby Re: Zbyt młody wygląd 20.05.24, 19:35
      Znam bardzo dużą ilość takich osób. Niżej link do kanału na którym znajduje się wiele z nich. Niektóre innymi cechami przewyższają rówieśników. Są dłużej młode na inny sposób niż tylko powierzchowny.

www.youtube.com/@dluzejwlepszejformie

Nie pomyślałbym aby bycie dłużej młodym, chociażby tylko z wyglądu mogło być problemem. Choć niektóre super fitness babki z zachodu po 50-tce i starsze skarżą się, że podrywają je faceci 20-paro letni. Nie zawsze podoba się to ich mężom :) .
      Choć Demi Moore nie narzeka i na swojej 60-tce była z facetem, który być może mógłby być jej synem, choć moim zdaniem Demi nie wyglądała na starszą od niego. Tylko, że ona chyba nie ma męża :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka