hana2 10.06.25, 18:36 był zawsze bardzo ciepły. Cieplejszy od lipca. A w tym roku zimny i deszczowy. Czekam na lipiec i kilka dni odpocznku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
okruchlodu Re: czerwiec 10.06.25, 20:01 Ja nie lubię wysokich temperatur więc ten czerwiec bardzo mi odpowiada. Cieszą mnie długie dnie. Wyjeżdżam rano to pracy i jest jasno a jeszcze kilka miesięcy temu wschód słońca spotykałam dopiero w połowie drogi (że już nie wspomnę o końcu listopada- połowie lutego, gdy wschód witał mnie dopiero pod pracą). Zwierzęta też czują, że idzie lato. Ptaki raczą mnie codziennie koncertami. Gdy wracam trasą koło jeziora dołączają żaby. Zając, który mieszka na moim osiedlu, znalazł towarzystwo. Nawet ten dzik, którego spotykałam zimą zawsze w pojedynkę, ostatnio zmienił się w dwa. I ten zapach... Szczególnie po deszczu... Obiektyw google podpowiada, że to ligust pospolity. Może i pospolity, może i mało urodziwy ale sprawia, że życie jest troszkę piękniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: czerwiec 11.06.25, 07:48 Zawsze to może nie bo jednak lipiec jest normalnie cieplejszy ,,Średnia obszarowa temperatura powietrza w czerwcu 2024 r. wyniosła w Polsce 18,4°C i była o 1,6 stopnia wyższa od średniej wieloletniej dla tego miesiąca (klimatologiczny okres normalny 1991-2020" ,,Średnia obszarowa temperatura powietrza w lipcu 2024 r. wyniosła w Polsce 20,3°C i była o 1,5 stopnia wyższa od średniej wieloletniej dla tego miesiąca (klimatologiczny okres normalny 1991- 2020).9 sie 2024" Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: czerwiec 13.06.25, 23:53 hana2 napisała: > był zawsze bardzo ciepły. Cieplejszy od lipca. A w tym roku zimny i deszczowy. > > Czekam na lipiec i kilka dni odpocznku. Ale wszystko rośnie teraz. Bo w maju to stagnacja. I tak jak w zeszłym dwa orzechy włoskie zmarzły. Późno winogron i cała reszta. Najlepiej trawa. Ta co dwa tygodnie do góry. Dzisiaj skosiłem resztę, na dwa razy. Myślę o zakupie traktorka. Co dziwnego, że mam owoce na gruszy. Dla mnie też idealna pogoda. Krótkie spodnie i koszulka. Bo do auta nie potrzeba więcej. Odpowiedz Link Zgłoś