Dodaj do ulubionych

(m)alutkie conieco na "dzien dobry"

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 08:18
Coraz krótsze listy od ciebie
Piszesz, że ogrodnik umarł
Nikt się tej śmierci nie spodziewał
Nawet kwiaty które sadził wczoraj

Piszesz jeszcze, że jesień jest ładna
Po ogrodzie po sadzie szaleje
Jabłka nad ranem strąca
Wszystko powoli woła do siebie

U ciebie też ze zdrowiem krucho
Wiem - choć o tym nie wspominasz
Poszarpane całkiem nerwy
I jeszcze innych sto spraw

Coraz rzadsze listy od ciebie
Listonosz tu chyba nic nie winien
Coraz krótsze listy od ciebie
Szukamy się już tylko we mgle

Obserwuj wątek
    • kwik ech ta (m)elancholia :)))) (ntxt) 15.05.02, 09:15
      • Gość: Vika Re: ech ta (m)elancholia :)))) (ntxt) IP: *.ewave.at 15.05.02, 09:33
        Marys!Nie przejmuj sie.Naprawde nie mam czasu pisac dlugich listow.Na glowie
        mam prace,remont w nowym mieszkaniu i sto tysiecy innych spraw.
        Ale przeciez wiesz,ze Cie kocham i bez Ciebie zyc nie moge.Buzi.
    • bruce.lee czesc mario. 15.05.02, 09:33
      ja normalnie ciebie nie poznaje. nie zeby mnie to jakos szczegolnnie obchodzilo
      i martwilo (albo i nie)... ale nie poznaje... milej jednak, chociaz do mnie nie
      trafia.

czesc mario.
    • Gość: Sroka Re: (m)alutkie conieco na IP: PXPL* / 217.153.48.* 15.05.02, 09:36
      Muszę sie do czegos przyznać ! Od kilku dni co rano czekam na nową dawke poezji
      i troche żałuję, że na ognisko z Wami nie moge się wybrać, bo do Warszawy z
      Poznania jest troszke km.
      Mario dzięki za wiesze
      Sroka
      • Gość: mario2 Re: (m)alutkie conieco na IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 10:42
        Forumowy wyjazd wakacyjny na conajmniej 10 dni jest zaplanowany na sierpien.
        Jedziemy do jaworek, gdzie watra goreje noce i dnie cale.
        Muzyka towarzyszy przez 24 godz na dobe, ta z glosnikow i ta na zywo.
        Jesli ktos nie slyszal jeszcze "Budki" live- moze nadrobic wszystko wlasnie w
        Jaworkach w Owczarni Muzycznej Wietka Kolodziejskiego i Marka Raduli.
        • Gość: Vika Re: (m)alutkie conieco na IP: *.ewave.at 15.05.02, 11:01
          Gość portalu: mario2 napisał(a):

> Forumowy wyjazd wakacyjny na conajmniej 10 dni jest zaplanowany na sierpien.
          > Jedziemy do jaworek, gdzie watra goreje noce i dnie cale.
          > Muzyka towarzyszy przez 24 godz na dobe, ta z glosnikow i ta na zywo.
          > Jesli ktos nie slyszal jeszcze "Budki" live- moze nadrobic wszystko wlasnie w
          > Jaworkach w Owczarni Muzycznej Wietka Kolodziejskiego i Marka Raduli.

Hurrrrrrra!!!!!!!!!!!Juz zaczynam pakowac manatki!"Wezme plecak swoj i
          gitare".Grac na niej nie umiem ale nie szkodzi,co?

• Gość: sroka Re: (m)alutkie conieco na IP: PXPL* / 217.153.48.* 15.05.02, 14:23

> Forumowy wyjazd wakacyjny na conajmniej 10 dni jest zaplanowany na sierpien.
          > Jedziemy do jaworek, gdzie watra goreje noce i dnie cale.
          > Muzyka towarzyszy przez 24 godz na dobe, ta z glosnikow i ta na zywo.
          > Jesli ktos nie slyszal jeszcze "Budki" live- moze nadrobic wszystko wlasnie w
          > Jaworkach w Owczarni Muzycznej Wietka Kolodziejskiego i Marka Raduli.

Czy te Jaworki zahaczą może o długi sierpniowy weekend ?
          Swoją drogą uwielbiam Homole !
          Pozdrówki
          Sroka
          • Gość: mario2 Re: (m)alutkie conieco na IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 14:58
            Spanie jest niedaleko wejscia w Homole. Na drodze do Bialej Wody.
            Tak wlasnie znajduje sie Owczarnia Muzyczna i jej wlasciciel- Wietek.
            Grafik, malarz, milosnik dobrej muzyki.
            No i nie do pozazdroszczenia. Wlasnie tam wakacje spedza "Budka"
    • agniecha27 Re: (m)alutkie conieco na 15.05.02, 10:47
      Tobie też dobrego dnia...
      Wielki buziak :-*
      • Gość: mario2 Re: (m)alutkie conieco na IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 14:58
        schowasz ten jezyk?!!!! :o)))
        • Gość: Vika Re: (m)alutkie conieco na IP: *.ewave.at 15.05.02, 15:06
          A malutkie conieco tez przywiezc?Czy lepiej duze?Moze lepiej kupic na miejscu?
          • Gość: mario2 Re: (m)alutkie conieco na IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 15:13
            Orginalna okowitka goralska z miodem :o))
            Gdzie cos takiego dostaniesz? :o)
            • Gość: Vika Re: (m)alutkie conieco na IP: *.ewave.at 15.05.02, 15:29

> Orginalna okowitka goralska z miodem :o))
              > Gdzie cos takiego dostaniesz? :o)

Sama zrobie!Wg przepisu pana Pietrusia z Bukowiny Tatrzanskiej.A pan Jedrus
              pyszna jalowcowke pedzi u siebie w bacowce.Tez wziac?

• Gość: mario2 Re: (m)alutkie conieco na IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 15:33
                mieczy ci u nas dostatek,
                ale i te dwa przyjmiemy..... :o)
                • Gość: Vika Re: (m)alutkie conieco na IP: *.ewave.at 15.05.02, 15:39

> mieczy ci u nas dostatek,
                  > ale i te dwa przyjmiemy..... :o)
                  Jakie dwa?Dwie beczki chyba,zeby dla wszystkich starczylo.

• Gość: mario2 Re: (m)alutkie conieco na IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 15:41
                    Myslisz, ze tam wszystkich sprowadze?
                    To elitarna impreza bedzie !
                    • Gość: Vika Re: (m)alutkie conieco na IP: *.ewave.at 15.05.02, 16:02

> Myslisz, ze tam wszystkich sprowadze?
                      > To elitarna impreza bedzie !

Dobra,dobra!Juz ja dobrze wiem ile elita moze wypic.Martwie sie,ze dwie beczki to
                      bedzie za malo!A w gorach,na swiezym powietrzu mozna duuuuuuuzo wytrabic.A
                      jeszcze przy muzyce?!A tance goralskie?!A inne pomysly biesiadne?!A leczenie
                      pozniej kaca?!No,sam powiedz!
                      • Gość: mario2 Re: (m)alutkie conieco na IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 18:56
                        od tego mam "moich" gorali!
                        Sa zawsze chetni do skoczenia po "jeszcze"
                        • Gość: Vika Re: (m)alutkie conieco na IP: *.ewave.at 15.05.02, 19:47
                          To beda skakac!Ale ja i tak nas zabezpieczyc musze!Z pusta reka w goscine sie
                          nie wypada wybierac!Taka mam niezlomna zasade.I przywioze jeszcze piwko
                          Ottakringer.
                          • Gość: mario2 Re: (m)alutkie conieco na IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 21:05
                            Z tym piffkiem juz nie przesadzaj. Mamy na miejscu taniutkiego- dobrego Rayana.
                            • Gość: Vika Re: (m)alutkie conieco na IP: *.ewave.at 15.05.02, 21:52

> Z tym piffkiem juz nie przesadzaj. Mamy na miejscu taniutkiego- dobrego Rayana.

OK!To wpadnij na piffffffffko do Wiednia.Zapraszam Cie nie po raz pierwszy.A
                              kielbasa na patyku bedzie tam u Ciebie?Nie ma to jak krajowe wedliny!
                              • Gość: mario2 Re: (m)alutkie conieco na IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 23:39
                                Jest wszystko- pelne zaopatrzenie. Po orginalne oscypki i żentyce prosto z
                                bacowki!
                                • Gość: Vika Re: (m)alutkie conieco na IP: *.ewave.at 16.05.02, 00:11

> Jest wszystko- pelne zaopatrzenie. Po orginalne oscypki i żentyce prosto z
                                  > bacowki!

A kwasne mliko na kaca?

• Gość: mario2 Re: (m)alutkie conieco na IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 00:20
                                    wlasnie mowilem o żentycy :o)
                                    • Gość: Vika Re: (m)alutkie conieco na IP: *.ewave.at 16.05.02, 00:30
                                      A no tak!To moze jeszcze by tak ogoreczki kiszone-takie polsolne-wtedy bedzie
                                      sezon na nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka