Dodaj do ulubionych

dziecko kontra pies

IP: *.visp.energis.pl 04.01.05, 22:14
Zauwazylam, że mlody jest zazdrosny o mojego psa - kiedy go glaszcze i
przytulam zaczyna ryczec. W przeciwienstwie do niego owczarek zachowuje
stoicki spokoj kiedy karmie mlodego piersią. Spodziewalam się odwrotnych
reakcji. Co mam zrobić? Jak się zachować w tej sytuacji? Nie chcę aby mój
ukochany pies byl zaniedbywany z powodu pojaienia się nowego czlonka w naszym
stadle.
Obserwuj wątek
    • Gość: aa [...] IP: *.chello.pl 04.01.05, 22:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: sapkowski Re: dziecko kontra pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 22:58
      Powinnas teraz okazywac psu duzo milosci i troski - on tego potrzebuje. W
      przeciwnym razie moze miec jakis uraz psychiczny. Nie dopusc do tego. W koncu
      psa masz o wiele dluzej niz dziecko..Poza tym male dziecko jeszcze niewiele
      rozumie i moze spokojnie lezec w lozeczku samo. Moze to go oduczy robienia scen
      zazdrosci.
      • Gość: Triss Merigold Re: dziecko kontra pies IP: *.visp.energis.pl 05.01.05, 12:05
        Nie chcialabym zanidbywać dziecka, ani psa.
        • Gość: ...... Re: dziecko kontra pies IP: *.if.uj.edu.pl / *.if.uj.edu.pl 05.01.05, 13:28
          Nie zaniedbuj psa ani dziecka, ale nie pozwol dziecku sie terroryzowac. Niech
          sie uczy od malego, ze ryczeniem nic ie zdziala.
          • Gość: Kuma Re: dziecko kontra pies IP: *.proxy.astra-net.com 05.01.05, 15:38
            A może to wcale nie jest zazdrość - być może mały widząc, że mama głaszcze psa
            chce po prostu robić to samo - też chce się pobawić tą wielką kudłatą
            zabawką! :-)) Dlatego, jak będziesz chciała głaskać psa, weź małego na kolana,
            przywołaj psa, niech usiądzie z drugiej strony i głaszcz go, ale patrz też
            wtedy na małego i do niego także mów - przekonaj, że właśnie wspólne
            przebywanie jest najfajniejsze. Nie dopuść tylko do tego, żeby pies znalazł się
            zbyt blisko dziecka - maluchy często wyciągają rączki i chcą chwytać - jak uda
            się chwycić np.ucho i pociągnąć - to reakcja psa może być groźna! Często nawet
            spokojne psy źle reagują na dzieci - o tym zawsze trzeba pamiętać i nigdy nie
            zostawić dziecka sam na sam z psem.
            • jazz_b Re: dziecko kontra pies 05.01.05, 19:53
              Nie rozumiem jak mozna w ogole pisac podobne rzeczy,ze "psa masz dluzej niz
              dziecko"!!!
              Stawianie dziecka i psa to jakas pomylka,przynajmniej dla mnie.
              Poza tym umarlabym ze strachu o dziecko wiedzac,ze w poblizu jest pies! I nie
              piszcie mi o tym,ze wasz pies nigdy w zyciu dziecku nic by nie zrobil bo za
              duzo sie naogladalam reportazy o zagryzionych przez
              tak "udomiowionych,kochanych i doskonale znanych" pieskow. Dla mnie to
              nieodpowiedzialnosc i brak wyobrazni! A potem dramat!
              • Gość: sapkowski Re: dziecko kontra pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 20:04
                Czyli uwazasz, ze rodziny z malymi dziecmi nie powinny trzymac psow?
                • jazz_b Re: dziecko kontra pies 05.01.05, 20:12
                  Uwazam,ze bezpieczniej i rozsadniej jest trzymac psa z daleka od malenkiego
                  dziecka.Najlepiej jak sie ma domek,wtedy sprawa jest prostsza.
                  Tak,uwazam,ze rodziny z malenkimi dziecmi nie powinny trzymac psow,zwlaszcza
                  gdy mieszkaja w blokach i tak naprawde pies jest wszedzie i ma dostep wszedzie.
                  Moze sie myle ale takie jest moje zdanie.
                  Pozdrawiam!
                  • guniaczek78 Re: dziecko kontra pies 06.01.05, 16:49
                    chora jestes, jak slowo daje to choroba !!! Gdzies ty sie dziewczyno chowala?
      • padre_di_merda Re: Sapkowski 05.01.05, 20:20
        Co należy zrobić oddac dziecko , poniewaz niewiele rozumie to najlepiej zamknąć
        je w pomieszczeniu bez okien i podawać karmę w misce dla psa, a pieskowi wtedy
        nic na psyche nie zadziała, naszykuj mu butelkę z mleczkiem i grzecznie utul w
        łóżeczku spiewając mu do snu kołysankę.Nie prawda Sapkowski ???.
    • padre_di_merda Re: dziecko kontra pies 05.01.05, 20:13
      No to masz problem jeżeli zależy ci tak na psie i nie potrafisz ich pogodzić to
      należy pozbyć się dziecka i po problemie.Pies zapewne będzie szczęśliwy że
      wszystko wróciło do normy.Harmonia życiowa zapewne wróci do pierwotnego stanu
      bycia :))).Z pozdrowieniami P_d_M.
    • Gość: Kuma Re: dziecko kontra pies IP: *.proxy.astra-net.com 06.01.05, 09:02
      i tak z kolejnego wątku prymitywne ćwierćmózgi zrobiły szambo...
      może byście tak wzięli po młoteczku i popukali się w czoło, zamiast walić bez
      sensu w te klawisze? to też wspaniale rozładowuje agresję! a, rozumiem, nie
      umiecie trafić...
    • Gość: siedem dziecko kontra dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 09:13
      jedno 3 a drugie 4 lata. jednemu mowie jak ty nie zjesz zupki to kacperek ja
      zje [kuzyn w goscinie]. kacperkowi podobnie. obydwa maluchy wcinaja paskudna
      zupke na wyscigi. podobnie z moim psem i kotem. pies zje marchewki z groszkiem
      byle by tylko kot jej nie zjadł.

5040
    • ksionc Re: dziecko kontra pies 06.01.05, 10:41
      Musisz być uczciwa w stosunku do obojga i nie faworyzować żadnego z nich,
      jeżeli jednego karmisz piersią to drugiego głaszcz i przytulaj...a potem
      zamiana.
    • Gość: margie Re: dziecko kontra pies IP: *.kcp.pl / 213.241.45.* 06.01.05, 10:51
      jezus maria, ludzie, co wy wypisujecie?! czy wy czytacie uwaznie?! Toz Triss
      pisze, z epies nie reaguje, a dziecko tak!!!! Owczarki sa znane z rozwagi i
      madrosci, moim zdaniem pies reaguje normlanie, on doskonale wie, ze to nowy
      obywatel, w dodatku niemowle i w zyciu mu krzywdy nie zrobi- musialby byc chory
      psychicznie, a gdyby tak bylo, to Triss by sie juz dawno zorientowala!!!! Rady
      zeby pozwolic dziecku dotknac psa kiedy ty go glaszczesz sa moim zdaniem trafne-
      on zapewne ne okazuje zazdrosci, tylko placz jest oznaka ja tez chce:)) Nie
      napisalas, ile potomek liczy sobie miesiecy, a to chyba tez wazna informacja.
      Ja co prawda nie mam dzieci, wiec nie zabieram zdania co do ich wychowania, ale
      na psach sie znam dobrze i gwarantuje, ze piesio zadnej krzywdy dzieciakowi nie
      zrobi, troche cie Triss potomek szantazuje, musisz to rozsadnie wyplenic, ale
      bez szalenstw. Wypowiedz sapkowskiego uznalam za zart, cala reszta najezdzajaca
      w tym temacie to tragedia a juz jazz pisze takie bzdury, ze chatko sluchac!!!!
      • annb podróba 06.01.05, 11:14
        czytujac prawdziwa Triss nie sadzę aby miała takie problemy :)
        to jakaś tania podróba....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka