Dodaj do ulubionych

Wymuszony ślub?!

IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.01.05, 18:00
zalozmy ze wpadlem
czy ona ma prawo zmusic mnie do slubu?
czy to jest tak ze jak jestem z nia to nie place alimentow a jak umyje rece
od dziecka to musi mi udowodnic ze to moj potomek i wtedy musze slono placic?
jak to jest?

Krzysztof lat 21
Obserwuj wątek
    • Gość: GR Re: Wymuszony ślub?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 18:03
      no tak...najlepiej zrobic dzieciaka a potem umyc rece....
      to ty musisz udowodnic ze to nie twoj potomek a nie ona to raz . a dwa nikt nie
      ma prawa zmusic cie do slubu, ale do placenia alimentow na szczescie - i
      owszem.
      trzeba bylo sie zastanowic przed zrobieniem dzicka jakie to za soba niesie
      konsekwencje.
      • Gość: Zyleta Re: Wymuszony ślub?! IP: 213.25.168.* 07.01.05, 18:06
        Co ty a tabletki na poronienie!!!!
        • Gość: kk Re: Wymuszony ślub?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 18:09
          naważyles piwa to teraz go spijaj;)żal mi laski..ona bedzie miala 2 dzieci jak
          za Ciebie wyjdzie
          pozdra
          • Gość: GR Re: Wymuszony ślub?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 18:10
            o to chodzi, lepiej zeby za niego nie wychodzila :/
        • pimpek_sadelko Re: Wymuszony ślub?! 10.04.05, 19:31
          Gość portalu: Zyleta napisał(a):

> Co ty a tabletki na poronienie!!!!

lyknij sobie sama. facet ma poronic?
          porabalo cie chyba?
    • Gość: ykrzysiak Re: Wymuszony ślub?! IP: 213.25.168.* 07.01.05, 18:11
      alimenty zawsze sie płaci
      • Gość: kk Re: Wymuszony ślub?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 18:25
        pewnie Ty na siebie nie mozesz zarobic a co dopiero na dziecko..taa placi sie
        alimenty albo poddasz sie rygorowi wymiaru sprawiedliwosci..pomyśl ,ze placisz
        za swój bład,,szkoda tylko ,ze w jego wyniku przyjdzie niczemu niewinny mały
        człowiek,cząstka Ciebie
        pozdra
        • Gość: monika Re: Wymuszony ślub?! IP: *.. / *.e-plan.pl 07.01.05, 18:40
          tak jest jak dziecko robi dziecko
    • Gość: Siostra Leonilla Re: Wymuszony ślub?! IP: 80.53.160.* 07.01.05, 18:59
      Koleś! To Ty nie wiesz że z bzykania mogą urodzić się dzieci? Wniosek jest
      tylko jeden:"Cierp ciało coć chciało"
    • joasia1 Re: Wymuszony ślub?! 07.01.05, 19:01
      Nikt nie moze zmusic nikogo do slubu.
      Jak nie jestes pewny ze to Twoje dziecko - o ile ta panienka wogole jest w
      ciazy - to poczekaj az sie urodzi i daj zrobic test.
      • Gość: kk Re: Wymuszony ślub?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 19:08
        Joasiu.ale on nie napisal ,ze nie jest pewny czy to jego dziecko?pyta czy go
        moga do slubu zmusic,,czy to jest jakis wirus?wszyscy chca robic badania D N
        A...nie dosć,że przypuszczalnie dziewczyna sama bedzie wychowywac dziecko to
        jeszcze ma byc narazona na podejrzenia,że niewiadomo z kim zaszła w ciąże?
        pięknie
        pozdra
        • Gość: Anna Lepiej niech dziecko wie kto jest ojcem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.01.05, 20:52
          No a czy ty chcialabys placic przez tyle lat alimenty na nie swoje dziecko?
          Nigdy nie slyszalas o dziewczynach ktore spia z wieloma facetami w tym samym
          czasie? Kto jest wowczas ojcem?????
          • midorii Re: Lepiej niech dziecko wie kto jest ojcem 07.01.05, 21:01
            do Ani;
            ale kto powiedzial ,ze ta dziewczyna spala z kims innym oprocz autora?zreszta
            on tez nie sprecyzował czy to o niego chodzi..prosze by wyobraxnia nie
            galopowala..ale postaw sie na jej miejscu..wyobraz sobie ,ze spedzasz noc z tym
            jedynym zachodzisz w ciaze a facet Ci mowi,,spokojnie ja nie jestem pewien czy
            to moje dziecko a tak wogóle to sie z toba nie ożenie..
            czyż to nie piekne?
    • anahella Re: Wymuszony ślub?! 07.01.05, 20:31
      Do slubu zmusic cie przed sadem nie moze. Ma prawo pozwac Cie o ustalenie
      ojcostwa. Procesy bywaja meczace - widzialam kilka takich.
      Jezeli udowodni przed sadem ojcostwo, sad ustala alimenty. Pod uwage bierze sie
      nie faktyczna pensje ale mozliwosci zarobkowe.
      Nieplacenie alimentow jest karalne. Najpierw komornik wchodzi na pensje a
      jezeli wykombinujesz cos, to mozesz pojsc do wiezienia.

Zycze Twojej dziewczynie znalezienia dobrego ojca dla Twojego dziecka.
      Wykonales fizyczna robote, mam nadzieje, ze jakis fajny gosc bedzie spijal
      smietanke cieszac sie pierwszym zabkiem, przedstawieniem w swietlicy, wspolnymi
      wycieczkami do Zoo, opowiadaniem o swiecie, patrzeniem w zafascynowane oczy,
      zaprowadzeniem do szkoly, matura, weselem itp. Nie musisz byc dla swojego
      dziecka najwazniejszym mezczyzna i wzorem na cale zycie.
      • Gość: oko Saurona Re: Wymuszony ślub?! IP: 213.25.168.* 07.01.05, 20:33
        Gdzie widziałas takie procesy.
        Jak ja sądziłem z Marysią.
        To nie było męczace:)))

• anahella Re: Wymuszony ślub?! 07.01.05, 21:08
          Gość portalu: oko Saurona napisał(a):

> Gdzie widziałas takie procesy.

Tak sie sklada, ze gdy bylam mloda dziewczyna mialam praktyki w sadzie
          rodzinnym - proktokolowalam rozprawy.
      • Gość: facet Re: Wymuszony ślub?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 21:10
        A ilu jest takich facetów co jest zachwyconych wychowywaniem nie swojego
        dzieciaka? Nie wydaje mi sie żeby było tak łatwo znaleźć faceta pannie z
        zieckiem.
        • anahella Re: Wymuszony ślub?! 07.01.05, 21:13
          Gość portalu: facet napisał(a):

> A ilu jest takich facetów co jest zachwyconych wychowywaniem nie swojego
          > dzieciaka? Nie wydaje mi sie żeby było tak łatwo znaleźć faceta pannie z
          > zieckiem.

Tak sie dziwnie sklada, ze w pewnym wieku zmieniaja sie priorytety. Wielu moich
          znajomych wychowuje dzieci z innego zwiazku partnerki. Ale do tego trzeba
          dojrzec. Nie spodziewam sie tego po dwudziestolatkach i zdziwilabym sie gdyby
          taki mlody chlopiec podjal dezycje o poslubieniu matki malucha. Ale potem to
          idzie inaczej.
          • midorii Re: Wymuszony ślub?! 07.01.05, 21:19
            a ile kobiet wychowujacych samotnie dziecko zechce sobie brac na głowe faceta
            tylko dla samoświadomosci jego posiadania?jesli facet kocha kobiete to i
            pokocha jej dziecko nie baczac czy to jego czy nie..kocha sie nie za cos tylko
            pomimo czegos
            • Gość: facet Re: Wymuszony ślub?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 21:20
              są same bo nikt ich nie chce zazwyczaj
              • grzecznagrzeszna Re: Wymuszony ślub?! 07.01.05, 21:24
                Sami, a raczej samotni są najcześciej ludzie z takim podejściem jak Ty...
            • plathess Re: Wymuszony ślub?! 10.04.05, 19:04
              midorii napisała:

> a ile kobiet wychowujacych samotnie dziecko zechce sobie brac na głowe faceta
              > tylko dla samoświadomosci jego posiadania?jesli facet kocha kobiete to i
              > pokocha jej dziecko nie baczac czy to jego czy nie..kocha sie nie za cos tylko
              > pomimo czegos

Tak, tak... Pokocha jeszcze teścia, teściową, wrednego pieska, ktory go gryzie,
              pokocha jeszcze co?

Czy jak kocha się kogoś to oznacza że kocha się wszystko, co dotyczy tej osoby -
              tak przez automat? Chcieć można - przy dobrej woli zakochanego - ale chcieć.
              A świadomość, że to-to jest cudze to inna para kaloszy....
          • Gość: facet Re: Wymuszony ślub?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 21:19
            No to panienka będzie musiała troszeczke przenosić ciąźe. Jeżeli autor watku ma
            21 lat to panienka pewnie też koło tego:) Ciekawe ile uda jej się wytrzymać?
            • anahella Re: Wymuszony ślub?! 07.01.05, 21:43
              Gość portalu: facet napisał(a):

> No to panienka będzie musiała troszeczke przenosić ciąźe.
              > Jeżeli autor watku ma
              > 21 lat to panienka pewnie też koło tego:)
              > Ciekawe ile uda jej się wytrzymać?

W zyciu zdarzaja sie takie historie, ze Magrit Sandemo nie jest w stanie ich
              wymyslic:) Zreszta nie ma obowiazku zawierania zwiazkow z rownolatkami.

Ja zreszta nie progozuje zycia dziewczynie autora watku. Druga czesc mojego
              wpisu byla celow jadowita, nie zrozumiales tego.
      • plathess Re: Wymuszony ślub?! 10.04.05, 18:59
        No na szczęście nie jest aż tak źle z wysokością alimentów. Jeśli nie masz pracy
        albo nie masz pracy legalnej, musisz być zarejstrowany w Biurze Pracy - to cię
        kryje. Jako bezrobotny nie capną cię.
        Komornicy też nie rwą się do takich spraw - mały zarobke w porównaniu z innymi.
        A DNA zrób koniecznie - masz dość krótki na to czas. Potem choćbyś ojcem
        biologicznym rzeczywiście nie był - i tak będziesz zmuszony płacić. A płacić na
        cudze dziecko.... To jest dopiero podłość!
    • Gość: Anna NIE MUSISZ SIE ZENIC, ALE MUSISZ BYC OJCEM IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.01.05, 21:05
      Przede wszystkim wspolczuje ci ze znalazles sie w takim trudnym polozeniu, ale
      bywaja gorsze rzeczy na swiecie, wierz mi, wiec nie zalamuj sie. Zreszta ta
      dziewczyna jest w o wiele trudniejszej sytuacji niz ty. Nie musisz wiazac sie
      slubem tylko dlatego ze dziewczyna jest w ciazy. A i ona nie powinna wychodzic
      za ciebie za maz jesli nic wiecej was nie laczy. To po pierwsze, po drugie jest
      jeszcze jeden czlowiek ktorego to wszystko dotyczy, a mianowicie :wasze
      dziecko. Czy sie zwiazesz z ta dziewczyna czy nie dziecko bedzie potrzebowalo
      pieniazkow na jedzenie, pieluchy, wozek, opieke nad nim itp. Jako ojciec musisz
      na to dziecko lozyc, bo to przeciez bedzie twoja corka, badz syn. To dziecko
      bedzie rowniez potrzebowalo kontaktu z toba, bo kazde dziecko chce miec
      tatusia , nie tylko mamusie. Prosze pamietaj o tym. A na przyszlosc ;uzywaj
      protekcji. Ps. nie badz przerazony , wszystko sie powoli ulozy, zobaczysz.
      • Gość: przerazony czy rodzice beda placic? IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.01.05, 22:27
        jezeli ja bede neiwyplacalny?
        wyrzuca mnie z domu!!!
        zostane zebrakiem:(((
    • aaliyah20 Żenada! 10.04.05, 19:24
      Seks to nie jest rzecz dla dzieci, a stanowczo za dużo dzieci się za to zabiera
      i wtedy właśnie rysuje się taka sytuacja. ty sam jesteś jeszcze dzieciakiem -
      na dodatek tchórzem.
    • pimpek_sadelko Re: Wymuszony ślub?! 10.04.05, 19:31
      alimenty bedziesz musial placic. chyba ze ona nie bedzie chciala. tylko to Cie
      zwolni..... jak nie zrobi sprawy.
      duzo pytasz o kase, wiesz ze bedzie DZIECKO?
    • wzr1 Krzysiu 21 lat do już odpowiedni wiek 10.04.05, 21:45
      Krzysiu 21 lat do już odpowiedni wiek aby brać odpowiedzialność za swoje czyny.
      I niech nauczyciele płaczą nad twoim zmarnowanym życiem, a ja ci życzę abyś był
      dobrym ojcem
    • pusi06 Re: Wymuszony ślub?! 10.04.05, 21:52
      pytasz o pieniądze, slub, ....a czy pomyślałeś, co zrobisz jak to jest Twoje
      dziecko!
      Co wtedy!
      Niestety jak się okaże, ze Twoje, to już jesteś ojcem i odwrotu nie ma.
      A dziecko nie jest niczemu winne.
      Pomyśl nie tylko o pieniądzach , ale i o tym w jakiej jest teraz sytuacji ta
      dziewczyna.
      Na nią spadnie cała odpowiedzialność.

• sparxx Re: Wymuszony ślub?! 10.04.05, 23:14
      Co to znaczy : będę niewypłacalny, wyrzucą mnie z domu?
      Testy DNA są kosztowne, stać cię na to? Może rozmowa z dziewczyną
      będzie "tańsza"? :)
      Wygląda, że sytuacja jest dla ciebie nowa i trochę cię zaskoczyła. Nie panikuj,
      przemyśl to na spokojnie, nawet, jeżeli zajmie ci to kilka dni. I podejmij
      mądrą decyzję, taką, której nie będziesz musiał żałować.
      Weź na wzgląd jedną sprawę: rzeczy/sprawy bezcenne poznaje się po tym, że
      stracone raz - są stracone na zawsze.
      No i może się zdarzyć że jutro zachorujesz na ciężką świnkę :)))
      Trzymam kciuki i życzę odwagi w podejmowaniu (już) męskich decyzji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka