Dodaj do ulubionych

Dochod rodziny - ile?

03.02.05, 14:13
Ostatnio ogladalam tabelke, z ktorej wynikalo, ze srednio w polskiej rodzinie
przypada od 1,5 do 2,5 tys na osobe (nie pisalo, czy brutto, czy netto).
Zdziwilo mnie, myslalam ze srednia jest nizsza...
Ile macie dochodu na rodzine (i z ilu osob sie ona sklada)?
Obserwuj wątek
    • Gość: Antonina Re: Dochod rodziny - ile? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.05, 16:04
      My mamy 7 tys na 4 osoby. Myslalam, ze to sporo, ale z danych wynika, ze miescimy sie tak kolo srodka skali?
    • ticoqp a Ty? 03.02.05, 16:06

• Gość: kohol Re: Dochod rodziny - ile? IP: *.crowley.pl 03.02.05, 16:11
      Może brutto... A jako "rodzina" liczyłyby się też osoby samotne, emeryci itd.,
      a także dobrze zarabiające bezdzietne pary - te na pewno zawyżają średnią.
      Ale faktycznie, w te 1,5 tys. mogłabym uwierzyć, ale 2,5 tys? Dużo jakoś.
      • truskawka75 Re: Dochod rodziny - ile? 03.02.05, 16:16
        U mnie lipa. 600 zł na osobę. I nie mamy dzieci. A co by było jakby były?
        • mika_forum Re: Dochod rodziny - ile? 03.02.05, 16:37
          Kurcze, cos sie nie zgadza: tylko 8% Polakow przekracza 1 prog podatkowy (37 tys rocznie brutto= ok 1600 na reke miesiecznie - a dzieci i osoby niepracujace?): cos te srednie sa zawyzone, i to mocno!!!!
    • pimpek_sadelko Re: Dochod rodziny - ile? 03.02.05, 16:57
      ja sie w tej statystyce mieszcze. jak przyjdzie na swiat dziecko to tez nie
      bedzie zle.
      • Gość: Kobieta Bzdura TOTALNA! IP: *.telia.com 03.02.05, 17:29
        NIGDY W TO NIE UWIEZE , ZE SREDNIA KRAJOWA JEST TAKA WYSOKA, CHYBA DODALI
        POBORY PREZYDENTA I WSZYSTKICH POLITYKOW, DLATEGO SREDNIA JEST TAKA WYSOKA.
        mIESZKAM W DUZYM MIESCIE I WIEKSZOSC LUDZI KTORYCH ZNAM JAK MAJA 2, 5 TYSIACA
        NA 3 OSOBY TO JEST DOBRZE. BADZMY SZCZERZY , FACETA MOZE ZAROBI W POLSCE 2-2,5
        ALE MUSI MIEC NAPRAWDE DOBRA POSADE, MUSI BYC ÅPO STUDIACH ITD. ZADEN SREDNIKA
        NIE ZAROBI TYLE W HUCIE, STOCZNI I CZY JAKIMS WARSZTACIE. Z KOBIETAMI JEST
        GORZEJ ZNACZNIE.JESLI ZAROBIA DO 2 TYSIECY TO DUZY SUKCES.KTOS JEST DUZYM
        OPTYMISTA W TYM KRAJU SKORO MAMY SREDNIA KRAJOWA 1,5 PRZY PRAWIE 30% BEZROBOCIU.
    • Gość: stdentka1983 Re: Dochod rodziny - ile? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 17:46
      u mnie na 2 osoby w sumie 2400...ciezko.
      • Gość: Pszczolka Re: Dochod rodziny - ile? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.05, 18:02
        A u nas 2,5 tys na 4 osoby. I splacamy kredyt mieszkaniowy - 1 tys zl miesiecznie, co istotnie uszczupla nasz budzet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka