Dodaj do ulubionych

Chce byc gosposia domowa i mama.

10.02.05, 02:58
Mam dosyc ciaglego biegu i pedzenia nie-wiadomo-za-czym. Wolalabym zajac sie
domem, mieszkac w malym domku z pieknym ogrodkiem. W nim sadzic kwiaty krzewy
drzewa. Po domu latac w dresie i telefonowac do przyjaciolek. Zajmowac sie
maluchem albo i dwoma. Czytac im bajki, bawic sie z nimi. A od czasu do czasu
biegac po sklepach z kosmetykami i ciuchami dla mnie oraz zabawkami,
ksiazkami dla malenstw. Urzadac ich pokoje i podlewac kwiaty. Gotowac
kalafiorowke i zastawiac pieknie stol. Na wieczor oczywiscie. Zeby kolacja
byla uroczysta, aromatyczna a maz byl niecierpliwy, kiedy dzieci zasna....
Ah.. marzenia scietej glowy. Ide spac a jutro znowu praca - nauka - praca...
przeciskanie sie w ulicznym zgielku spiesznych ludzi i zerkanie na zegarek.
Kolejna kawa i kolejne na szybko robione zapiski w notesie. Kolejne nijakie
plytkie gadki z ludzmi, ktorych widuje na codzien a ktorych wcale nie znam. A
kwiat na parapecie usechl, znow zapomnialam o podlewaniu....
Obserwuj wątek
    • Gość: Alibaba Re: Chce byc gosposia domowa i mama. IP: *.in-indianap0.sa.earthlink.net 10.02.05, 03:21
      naprawde niewiele chcesz
      zycze aby ci sie to spelnilo
      z tym ze coraz trudniej znalesc prawdziwego
      mezszczyzne ktory umialby utrzymac rodzine
      • trzydziecha1 Re: Chce byc gosposia domowa i mama. 10.02.05, 08:33
        To to życzę, aby kiedyś sie spełniło. Chociaż ja bym chyba oszalała....
    • Gość: słodziutki Re: Chce byc gosposia domowa i mama. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 08:37
      Ja właśnie szukam takiej kobitki jak ty :) i mam nadzieje że ją kiedyś spotkam w zgiełku ulicznych wyścigów szczurów oraz pędu ku karierze. Spełnie jej wszystkie senne marzenia :-) i bedzie nam razem dobrze nawet po 25latach.
      pozdro nie trać wiary!!
      • Gość: Kasica Re: Chce byc gosposia domowa i mama. IP: *.ecofis.de 10.02.05, 08:53
        mnie taz od czasu do czasu tak bierze. Wyglada na to, ze zrealizuje twoj sen
        juz w marcu - wprowadze sie do chlopa, nie bede miala pracy. Z jednej strony
        sie ciesze - trzeba mi odpoczynku, bo juz niedlugo moge tak pociagnac jak
        teraz, ale dwa dni temu mialam niezlego dola, jak sobie uswiadomilam, ze bede
        pewien czas wisiec w powietrzu "bez zajecia" (takiego na zewnatrz,
        zarobkowego). Zobaczymy, jak dlugo zostane kura domowa.
    • grogreg Re: Chce byc gosposia domowa i mama. 10.02.05, 08:50
      Mysle, ze masz nieco zafalszowany obraz zycia kobiety, ktora zdecydowala sie na
      prace w domu. To naprawde ciezki kawalek chleba. Katorga i stresy nie mniejsze
      niz w zyciu zawodowym.
      • Gość: sabna Re: Chce byc gosposia domowa i mama. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 10.02.05, 08:59
        Dokładnie, a niestety w naszym spoleczenstwie jeszcze dochodzi
        presja "niedocenienia". Kobiete ktora zajmuje sie domem uwaza sie za nic nie
        robiaca i "pasożytującą " na mężu. Przykład - zdziwienie dlaczego mialoby sie
        jej nalezec czesc emerytury męża.
    • beatach1 Re: Chce byc gosposia domowa i mama. 10.02.05, 09:08
      A ja po 3 latach "siedzenia" w domu mialam dosyc !!! I musialam sie za cos
      zlapac. Bo jak dlugo mozna ???
      Mimo, ze mam ladny dom z ogrodkiem. Pieknego, kochanego synka, powiedzialam
      sobie DOSYC !!! (Toc to sufit na glowe sie walil)
      Dziecko poszlo do przedszkola. Ja teraz pracuje i nadal (bez zarzutu), prowadze
      dom. Zawsze jest czysciutko, pachnoco, ugotowane, wyprane i poprasowane. A
      dziecko szczesliwe, bo w przedszkolu bawi sie z innymi. A nie siedzi tylko z
      mama w domku.
      Mysle, ze nie do konca potrafisz sobie wyobrazic jak to jest, kiedy niemal cale
      dnie siedzi sie w domu przy dziecku i przy garach. A atrakcja jest wyjscie na
      zakupy, czy na silownie ;).

Pozdrawiam
      • Gość: SUCZKA Re: Chce byc gosposia domowa i mama. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.05, 19:21
        Kochaniutka ,prosze powiedz jak zaczac z praca.Ja siedze w domu juz 7 lat,dwoje
        dzieci.W oczach meza a chyba tez matki jestem nieudacznikiem,
        Czuje sie jak pol debilek,skonczylam prawo na UW,ale nigdy nie pracowalam
        zawodowo.BOJE SIE POJSC do pracy ,ja chyba juz nic nie umiem,czuje sie
        gorsza ,glupsza.JAK SIE WYRWAC Z TEGO BLEDNEGO KOLA.
        WCZESNIEJ wydawalo mi sie ze bede chciala byc wzorowa mama ,zona i corka.
        Dlaczego rodzice czego innego nas ucza a co innego robia.
      • Gość: bt Re: Chce byc gosposia domowa i mama. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 19:51
        "A dziecko szczesliwe, bo w przedszkolu bawi sie z innymi"
        Jak mama nie chciała mu dać brata lub siostry to musi się bawić z obcymi.
        • Gość: xy2 Re: Chce byc gosposia domowa i mama. IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 19:53
          szowinista
    • Gość: xy2 a ja chce byc kiedys mama IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 19:24
      i nie gosposia domowa
    • Gość: łańcuchowy Re: Chce byc gosposia domowa i mama. IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 19:39
      Kurcze też bym tak chciał. Żonkę co pracuje i utrzymuje. Gdy by mi ktoś to
      zagwarantował dałbym sobie obciąć.
    • Gość: xy2 a tak wogóle kogo to obchodzi IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 19:42
      co ty chcesz. przestan pisac takie chore posty bo tylko denerwujesz
      • Gość: agnieszka Moze jestem IP: 62.233.173.* 14.02.05, 19:44
        chora i mam wodogłowie!!
        • Gość: xy2 w to nie wnikam IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 19:46
      • Gość: łańcuchowy Re: a tak wogóle kogo to obchodzi IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 19:49
        xy2 ty chyba nie wiesz o co chodzi w życiu. Popracuj najpierw trochę i się odezwij.
        • Gość: xy2 wiem o co chodzi IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 19:50
          ale moje zycie moja sprawa, nienawidze jak ktos mi pierniczy jak powinno
          wygladac zycie
          • Gość: łańcuchowy Re: wiem o co chodzi IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 19:56
            a sama tego nie robisz? Nie oceniasz innych i nie prawisz im co lepsze?
            Wcześniej czy później każdy chce tylko spokoju i posiadania czegoś, bez
            konieczności urobienia się.
            • Gość: xy2 Re: wiem o co chodzi IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 19:58
              a czy qrwa są tylko 2 opcje: byc kura domowa i urabiac sie
            • Gość: łańcuchowy Re: wiem o co chodzi IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 20:01
              Jest: dorobić się bez urobienia i zobowiazań. Nie zawsze wychodzi.
              • Gość: xy2 Re: wiem o co chodzi IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 20:02
                tak bo trzeba byc kulczykiem, o to wlasnie w zyciu chodzi, to jest najwazniejsze
                • Gość: łańcuchowy Re: wiem o co chodzi IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 20:09
                  Po co od razu Kulczykiem. Nie potrzebuję wątpliwej sławy i odrzutowca. Starczy
                  mi domek w spokojnym miejscu.
                  • Gość: xy2 Re: wiem o co chodzi IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 20:11
                    i kura domowa urobiona po pachy w garach i w kurzu z miotły
                    • Gość: łańcuchowy Re: wiem o co chodzi IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 20:18
                      Gdybym musiał to bym się sam mógł poświęcić. Nie potrzebuję do tego rzadnych
                      ptaków. Marzę o tym żeby to było moje jedyne zmartwienie. Poza tym... nie jestem
                      pedantem.
                      • Gość: xy2 Re: wiem o co chodzi IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 20:19
                        no właśnie "gdybym musiał" ...
                        • Gość: łańcuchowy Re: wiem o co chodzi IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 20:27
                          "gdybym musiał" bo zazwyczaj jadam poza domem, a sprzątam raz w miesiącu albo
                          jak maja przyjść goście. W ogóle to całe pieprzenie "wykańczajacych" obowiązkach
                          domowych uważam za zwykłe bajanie.
                          • Gość: xy2 Re: wiem o co chodzi IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 20:29
                            a ja chcciałabym fajna prace chociazby dlatego ze obowiazki domowe moglby
                            wykonywac ktos inny
                            • Gość: łańcuchowy Re: wiem o co chodzi IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 20:42
                              jak wyżej - kwestia gustu. Jak spełnisz swoje pragnienie to Ci się zmieni.
    • Gość: marta De mayor yo quiero ser mujer florero IP: *.chello.pl 14.02.05, 20:26
      De mayor yo quiero ser mujer florero
      metidita en casita yo te espero
      Las zapatillas de cuadros preparadas
      todo limpio y muy bien hecha la cama.

De mayor yo quiero hacerte la comida
      mientras corren los ninos por la casa.
      Y aunque poco nos vemos,
      yo aqui siempre te espero,
      porque yo sin ti,
      es que yo,es que no soy nada y...

Quiero ser tu florero con mi cintura ancha,
      muy contenta cuando me das el beso
      de la semana.

Es mi sueno todo limpio,
      es mi sueno estar en bata
      y contar a las vecinas
      las desgracias que me pasan.

De mayor quiero ser mujer florero,
      seran ordenes siempre tus deseos.
      Porque tu sabes mas de todo
      quiero regalarle a tu casa todo mi tiempo.

Y por la noche te hare la cenita
      mientras ves el partido o alguna revista.
      Y hablare sin parar de mi dia casero.
      No me miras,no me escuchas,
      ay!cuanto te quiero!!!

Nawet jest o Tobie piosenka:)
      • Gość: xy2 nie popisuj sie IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 20:30
        tylko napisz po polsku
        • Gość: marta Re: nie popisuj sie IP: *.chello.pl 14.02.05, 20:43
          ale zespol hiszpanski to jak mam napisac po polsku???bardzo lubie te piosenke i
          nie wiem dlaczego uwazasz to za popisywanie sie:(
          • istna Re: nie popisuj sie 14.02.05, 21:07
            Hm, może dlatego, że i tak 99% forumowiczów w ząb nie zrozumie o czym
            napisałaś? A skoro tak, to - po co to zrobiłaś?
            Ale ja tak tylko sobie gdybam, nie traktuj tego jako jakąś zaczepkę, bo mam
            dziś złoty humor i mogłabym Cię ucałować;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka