mgue 13.05.05, 10:06 czasami rzeczywiście I walk like I own the place quita (hiszp.) = get away (gr.) - nie trzeba tego brać zbyt doslownie moi Gringos Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mgue Re: Tak jak pan Desperado 13.05.05, 11:20 aha, a "quita" tlumaczone na polski moze oznaczac np. "wyskakuj z ubran" - zalezy co komu w glowie - nie wiem czy na forum Kobieta wolno o takich sprawach mowic i myslec Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk Re: Tak jak pan Desperado 13.05.05, 11:33 quitar ma mnóstwo znaczeń, kwestia kontekstu mnie przypomniała się jednak pewna, usłyszana wieki temu, piosenka: Molotov - "Quitate Que Ma'Sturbas (Perra Arrabalera)" Odpowiedz Link Zgłoś
aasiula1 Re: Tak jak pan Desperado 13.05.05, 11:56 Nawet nie chce wiedzieć co oznacza ten tytuł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk Re: Tak jak pan Desperado 13.05.05, 11:59 powiem Ci, że ogólnie słowa tej piosenki nie powinny być przeznaczone dla kobiecych uszu :PPP ale chodziło mi jedynie o różnorodne zastosowanie czasownika "quitar" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aasiula1 Re: Tak jak pan Desperado 13.05.05, 12:01 Tylko ja się zastanawiam, czy ten tytuł może być przeznaczony dla kobiecych oczu, hie hie hie Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk Re: Tak jak pan Desperado 13.05.05, 12:04 ale skoro spojrzalaś, wzroku nie straciłaś i jeszcze jesteś w stanie pisać to może nie jest tak źle :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
aasiula1 Re: Tak jak pan Desperado 13.05.05, 12:08 Ale moje oczy to już się w życiu napatrzyły, a jak to zobaczą jakieś młode i niewinne forumowiczki? Toż to skandal ;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk Re: Tak jak pan Desperado 13.05.05, 12:10 może nie zostanę oskarżona o deprawowanie młodzieży, skoro umieściłam ten tytuł jedynie w celach edukacyjnych :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
aasiula1 Re: Tak jak pan Desperado 13.05.05, 12:14 Jak Cię dopadnie Radio Maryja to żadne tłumaczenie Ci nie pomoże :DDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk Re: Tak jak pan Desperado 13.05.05, 12:19 Ależ Ty przede mną czarne wizje roztaczasz. Strach sie bać!! Ale nie sądzę, żeby mieli tutaj swoich ludzi...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aasiula1 Re: Tak jak pan Desperado 13.05.05, 12:24 Mam nadzieję, że nie, ale z nimi to nigdy nic nie wiadomo... strzeż się Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk Re: Tak jak pan Desperado 13.05.05, 12:27 Strzeżonego Pan Bóg strzeże :DD A takiej potężnej hehe babie jak ja raczej nikt nie podskoczy :))))) Ale dzisiaj na wszelki wypadek zakupię gaz, bo masz rację - nigdy nic nie wiadomo :PPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
aasiula1 Re: Tak jak pan Desperado 13.05.05, 12:29 może zamiast gazu kup wodę święconą :DDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk Re: Tak jak pan Desperado 13.05.05, 12:33 lepiej nie, bo jeszcze przez przypadek klawiaturę zaleję i dopiero będzie afera... Odpowiedz Link Zgłoś