rzofinka 07.07.05, 10:01 Bardzo proszę o odpowiedź;czy i jak mogę się bronić przed eks-facetem który grozi zaprzestaniem spłacania pożyczki,jestem żyrantem....jego grożby mam w sms'ach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmagi Re: ------- DO PRAWNICZEK-------- 07.07.05, 10:06 hehehe przeczytałam do prawiczek...ale nie wiem po co tu weszłam:- ))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: ------- DO PRAWNICZEK-------- 07.07.05, 10:38 na policje zlozyc doniesienie i pokazac grozby. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: ------- DO PRAWNICZEK-------- 07.07.05, 11:29 prawniczką nie jestem, ale wydaje mi się że jesteś w kiepskiej sytuacji. Jeśli on przestaje spłacać kredyt, to Ty, jako żyrant musisz to zrobić za niego, a w stosunku do niego masz tzw.: roszczenie zwrotne. On będzie wtedy Twoim dłużnikiem. Nie wiem jakie są możliwości wyegzekwowania swojego długu, ale z pewnością nie nie takiej możliwości, żebyś zmusiła go do spłaty pożyczki. Chyba że pójdziesz do pożyczkodawcy i powiesz, że były złośliwie chce przerzucić spłatę na Ciebie, ale Ty - w przeciwieństwie do niego - nie masz pieniędzy i w interesie pożyczkodawcy jest egzekucja długu od niego. Szanse że ich to obejdzie - prawdę powiedziawszy - są b.słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka8 Re: ------- DO PRAWNICZEK-------- 07.07.05, 11:32 Czy pożyczka była wzięta w trakcie trwania małżeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
rzofinka Re: ------- DO PRAWNICZEK-------- 07.07.05, 11:43 nie,to było tzw "chodzenie"...........dzięki Wam za oddzew Odpowiedz Link Zgłoś