Dodaj do ulubionych

szukam chętnych na..

IP: 212.106.6.* 27.08.02, 15:19
wyprawę Neapol-Kalabria-Sycylia, jezeli nie rzeczywistą to może chociaż
wirtualną. Kto się pisze????

Ach ta Sycylia.........tęsknie........
Obserwuj wątek
    • lastka Re: szukam chętnych na.. 27.08.02, 15:21
      O, ja poproszę ale tylko na wirtualną bo w realu nie mam czasu.
      • Gość: siciliana Dobra, to zaczynamy od Messyny...n/t IP: 212.106.6.* 27.08.02, 15:23
    • agick ja chętna... 27.08.02, 15:25
      ja też tęsknię...
      kocham południe włoch - kalabrię, sycylię...
      • Gość: siciliana Agick ruszamy na Sycylię!!!! IP: 212.106.6.* 27.08.02, 15:36
        Nie byłam tam już 3 lata i umieram z tęsknoty :((((((
        Mam ochotę rzucic wszystko i jak dawniej ruszyć na 3 miesiące na Sycylię
        A na poważnie :((( to myślę o takim 2 tygodniowym wypadzie z mężem pod koniec
        września i szukamy chętnych do samochodu :)))))
        • Gość: agick siciliana.. IP: *.big.pl / 212.160.117.* 27.08.02, 17:08
          nie mam urlopu ale bym pojechała....:((((
          kocham włochy - a zwłaszcza południe.... byłaś może w rejonie lecce..?
          to jest pulia.. bosze...

a sycylia jest wspaniała.... byłam agriczento.. (sorki za polską pisownie)i w
          syrakuzach...i w palermo..
          kalabria jet cudna.. w ogóle włochy to piękny kraj - jak się kiedyś stąd
          wyniosę to właśnie tam....;)
    • ludgar.kruger Re: szukam chętnych na.. 27.08.02, 16:53
      byłem, dokładnie taka sama trasa, rok temu, ech...neapol, jak dotąd z
      sentymentem wspominam NAJLEPSZE espresso i cornetto rano, w barze, gdzieś na
      starym mieście-a jaka tam była urocza barissima...cudownie było; do baru
      przychodzili jeszcze lekarze z pobliskiego szpitala, najczęściej chirurdzy,
      więc w swoich seledynowych kitlach tworzyli dodatkowy klimacik...coż, zobaczyć
      neapol i umrzeć (lub pojechać dalej na scilię)
    • kasiulek Ech, Sycylia... 27.08.02, 19:15
      Takie piekne miasteczko Noto niedaleko Syrakuz... cale z miodowego piaskowca...
      po poludniu w sloneczny dzien wyglada po prostu bajkowo...

PS. A Cafe Wunderbar w Taorminie ktos zna? He he he, co za WLOSKA nazwa, czyz
      nie?:))))
      • liloom Re: Ech, Sycylia... 27.08.02, 19:24
        Do Sycylii nie dojechalam, ale moja pierwsza podroz do Wloch skonczyla sie
        wielka miloscia do tego kraju! Mamma mia, ja tym gdzies musialam mieszkac w
        poprzednim zyciu!;)
        Siciliana, sa jeszcze miejsca na Twojej wyprawie?
        • Gość: siciliana miejsca są :)))))) IP: 212.106.6.* 28.08.02, 08:05
          Ja najbardziej kocham Sycylię, bywałam tam dość często, dlatego teraz tak
          tęsknię. Z moich wypraw najbardziej zapamiętałam malutkie górskie miasteczko,
          gdzie zbłądziliśmy razem z kolegą (neapolitańczykiem zresztą :)))). Stałam się
          atrakcją miesiąca (zagraniczna turystka), wszyscy - dziadki siedzące na "rynku"
          i ich żony które powychodziły z mieszkań - jeden przez drugiego tłumaczyli nam
          jak wyjechać z miasta , super :))))))). Poza tym jest jeszcze Gioiosa Marea,
          gdzie w czasie siesty, jakies 3 lata temu nie było nikogo!!! na plaży i przed
          bieganiem nago powstrzymywała mnie tylko linia kolejowa, biegnąca nad plażą :)))
          Ach.....ta Sycylia..
          Neapol jest tak specyficznym miastem, kto był tam przelotem - znienawidzi to
          miasto, kto był tam i mieszkał przynajmniej przez trzy tygodnie pokocha...
          pozdrowienia dla miłośników Sycylii i poł. Italii :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka