Dodaj do ulubionych

Kto z was nie moze spac z powodu pieniedzy?

IP: 10.129.229.* / *.acn.pl 20.09.01, 10:19
Mam 20 000 zl dlugow, moja sytuacjapogorszyla sie tak, ze czesc kredytow
przestalam splacac. Codziennie wydzwaniaja do mnie na zmiane wszystkie banki po
kolei, a jak nie moga sie dodzwonic do przesylaja jakies papierzyska z
niebotycznymi sumami tzw odsetek przeterminowanych, albo monity ostateczne.
Jestem juz chora z tego wszystkiego, chyba wyladuje u psychiatry.Pracy na
lepsza zmienic sie nie da, nastepnego kredytu nikt mi nie da.
Sprzedalam juz wszystko co mam, nie moge sie rozstac tylko z komputerem. Czy
ktos z was byl w takiej sytuacji??? Co robic? Nigdy nie wpadalam o byle co w
histerie, ale tym razem nie widze szansy. I jestem z tym wszystkim calkiem sama!
Obserwuj wątek
    • Gość: anita Re: Kto z was nie moze spac z powodu pieniedzy? IP: 10.129.229.* / *.acn.pl 20.09.01, 10:20
      Sprobuj jednak znalezc nowa prace.
      • Gość: królik Re: Kto z was nie moze spac z powodu pieniedzy? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 10:35
        zadłużyłaś się na ogromną sumę? jak to się stało? wiedziałaś, że nie dasz rady
        tego spłacić?
    • Gość: XXL Re: Kto z was nie moze spac z powodu pieniedzy? IP: *.echostar.pl 20.09.01, 11:23
      Nie przejmuj sie tak bardzo ! To jest bardzo nieprzyjemne,
      ale nie jest to calkiem tragiczne. Idź do bankow,
      przedstaw swoja sytuacje. To w interesie banku jest sciagniecie
      ieniedzy, wiec na pewno pojdą na ugode, rozłożą naleznosc
      na raty. W przeciwnym razie czeka ich proces cywilny o
      zwrot dlugu co jest uciazliwe tez dla banku, potem
      komornik ( ale jak wszystko sprzedalas to nie bedzie
      mial co zabrac ). Moga ci zajac czesc wynagrodzenia, ale
      tylko czesc, aby ci na zycie starczylo.

A na przyszlosc trzeba lepiej liczyc ....
      • Gość: Nowy Re: Kto z was nie moze spac z powodu pieniedzy? IP: 192.168.1.* / 195.205.178.* 20.09.01, 12:40
        Nie bój nic. Ja mam 30.000 długu, a zona wlasnie stracila prace. Ja tezchyba
        polece za miesiac. W wiezieniach tez jest ladnie......................
        • Gość: XXL Re: A w Polsce nie ma wiezienia z dlugi IP: *.echostar.pl 20.09.01, 12:46
          • Gość: Nowy Re: A w Polsce nie ma wiezienia z dlugi IP: 192.168.1.* / 195.205.178.* 20.09.01, 13:12
            ????
            • Gość: XXL Re: A w Polsce nie ma wiezienia z dlugi IP: *.echostar.pl 20.09.01, 13:29
              Normalnie nie ma, jest za swiadome wyłudzenie.
              Ale to trzeba udowodnic.
              • Gość: królik Re: A w Polsce nie ma wiezienia z dlugi IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 13:59
                Ale eksmisja na bruk jest, tylko jeszcze z działek ludzi nie wywalają. Mówili,
                w Teleekspresie, że w Szczecinie sporo rodzin mieszka w altankach.
    • Gość: milka Re: Kto z was nie moze spac z powodu pieniedzy? IP: *.dplanet.ch 20.09.01, 21:47
      Nie straszcie dziewczyny wiezieniem.
      Po pierwsze osobiscie udaj sie do tych wszystkich bankow
      i negocjuj. Kaza ci pisac rozne podania, mozesz na pewno prosic o umozenie
      odsetek za nieplacenie w teminie. Radze ci udac sie jak najszybciej i samej
      saproponowac w jakich ratach mozesz to splacic.
      Moze nawet da sie odroczyc splate na kilka miesiecy ?

Przedstaw nam swoja sytuacje w szczegolach - ile zarabiasz, jak i gdzie
      mieszkasz. Wesprzemy cie w tej kalkulacji. Moze moglabys wynajac komus pokoj ?
      Znalezc dodatkowa, tymczasowa prace ?
      Co na to twoja rodzina i znajomi ?

Pozdrawiam serdecznie,
      Zadluzona_w_3_roznych_bankach_po_uszy.
    • Gość: Sławek Re: Kto z was nie moze spac z powodu pieniedzy? IP: 192.168.10.* / 213.25.194.* 21.09.01, 01:51
      Ja nie mogę spać z powodu pieniędzy bo uwierają mnie w plecy paczki banknotów,
      którymi nierówno wypchany jest materac.

Pozdrawiam
      • Gość: ona do Slawka IP: 192.168.12.* / *.scientific.de 21.09.01, 09:17
        Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Ja nie mogę spać z powodu pieniędzy bo uwierają mnie w plecy paczki banknotów,
        > którymi nierówno wypchany jest materac.
        >
        > Pozdrawiam

----------------------------------

Slawek,

jestes glupi, bezszczelny i SPADAJ z tego forum a wraz z toba, WSZYSCY, KTORZY
        WYSYLAJA BEZSENSOWNE I NIEPOTRZEBNE POSTY, ktore nikomu nie pomagaja tylko
        niepotrzebnie zabieraja czas, zeby je wogole czytac!!!Tutaj pisza ludzie, ktorzy
        maja problemy i oczekuja sensownych wypowiedzi- i nie pisza po to aby zabic czas,
        tak jak TY to robisz!!!!!

ciebie nie pozdrawiam, ona
        • Gość: d Re: do zadluzonej IP: 134.65.105.* 21.09.01, 09:57
          20 tys zlotych to kwota do zarobienia. Nie przejmuj sie. Czy masz rodzine? meza, dzieci, rodzicow?
          moze oni pomoga Ci splacic chociaz czesc?
          Skad jestes? gdzie mieszkasz i co umiesz robic? gdzie pracujesz?
          spisz wszystkie swoje atuty, przeczytaj i zobacz czy ktores z nich nie sa komus potrzebne. Wez pod
          uwage wszystkie mozliwosci. Pomysl nad dodatkowa praca. Moze mozesz dawac korepetycje z
          jakiegos przedmiotu?
          - kilkadziesiat zl za godzine
          moze mozesz rozdawac ulotki przed sklepem meblowym czy jakims innym?
          - 800 zlotych miesiecznie bez umowy i podatkow
          moze znajdziesz kogos kto ci pomoze
          -sponsora?
          moze masz jakies zdolnosci?
          napisz co umiesz i w czym czujesz sie dobra
          postaram sie poradzic o ile tego oczekujesz.
          • marseille30 Re: do zadluzonej 21.09.01, 12:19
            Dziekuje za zainteresowanie moim problemem;Mam 25 lat, znam perfekcyjnie
            francuski i bardzo dobrze angielski, pracuje od 6 lat w branzy handlowej,
            mialam wlasna firme, ale zamknelam ja kiey przestala przynosic zysk; Dlugi;
            ktore mam to pozostalosc z mojego malzenstwa;wlasciwie to nie sa moje dlugi,
            ale niestety nie mam innego wyjscia jak je splacic. Jestem w trakcie rozwodu.
            Probuje znalezc jakas lepiej platna prace, ale sam wiesz, ze to nie jest takie
            proste.Tym b ardziej, ze zabraklo mo cierpliwosci na skonczenie studiow(
            romanistyka i pedagogika).
            Pozdrawiam cie serdecznie
            Przepraszam za brak polskiej czcionki, ale mam stara francuska klawiature...
          • Gość: sake26 Re: do zadluzonej IP: 10.129.229.* / *.acn.pl 21.09.01, 12:22
            Dziekuje za zainteresowanie moim problemem;Mam 25 lat, znam perfekcyjnie
            francuski i bardzo dobrze angielski, pracuje od 6 lat w branzy handlowej,
            mialam wlasna firme, ale zamknelam ja kiey przestala przynosic zysk; Dlugi;
            ktore mam to pozostalosc z mojego malzenstwa;wlasciwie to nie sa moje dlugi,
            ale niestety nie mam innego wyjscia jak je splacic. Jestem w trakcie rozwodu.
            Probuje znalezc jakas lepiej platna prace, ale sam wiesz, ze to nie jest takie
            proste.Tym b ardziej, ze zabraklo mo cierpliwosci na skonczenie studiow(
            romanistyka i pedagogika).
            Pozdrawiam cie serdecznie
            Przepraszam za brak polskiej czcionki, ale mam stara francuska klawiature...

--------------------------------------------------------------------------------
        • Gość: Baby Re: do Slawka- do Ona IP: 212.244.106.* 21.09.01, 12:55
          Gość portalu: ona napisał(a):

>
          > Slawek,
          >
          > jestes glupi, bezszczelny i SPADAJ z tego forum a wraz z toba, WSZYSCY, KTORZY
          > WYSYLAJA BEZSENSOWNE I NIEPOTRZEBNE POSTY, ktore nikomu nie pomagaja tylko
          > niepotrzebnie zabieraja czas, zeby je wogole czytac!!!Tutaj pisza ludzie, ktorz
          > y
          > maja problemy i oczekuja sensownych wypowiedzi- i nie pisza po to aby zabic cza
          > s,
          > tak jak TY to robisz!!!!!
          >
          > ciebie nie pozdrawiam, ona

Kobieto , czego Ty sie czepiasz tego faceta??Bo ma poczucie humoru , którego
          Tobie najwyraźniej brakuje??
          A tka bardziej serio - jak ktoś ma poważne problemy to nie szuka ich rozwiązania
          w na Forum. Zresztą poważnie to się wyglada w trumnie.
          Więcej luzu i dystansu do siebie - to pomaga.

A na marginesie -Sławku - pozdrawiam!
          Baby
          • Gość: sake26 Re: do Slawka- do Ona IP: 10.129.229.* / *.acn.pl 21.09.01, 13:09
            Baby, to Ty nie masz poczucia humoru, mi tamten tekst Slawka nie przeszkada, co
            mu zreszta napisalam. Na forum nie ma jedynie miejsca na napastliwe, agresywne
            wypowiedzi, na jakikolwiek temat. Dlaczego myslisz, ze na Forum nie powinno sie
            dyskutowac o prawdziwych problemach? To nie czat typu Randka w ciemno, czy
            linia 000 "zadzwon prosze". A moze to Ty, nie obraz sie, pomylilas adres?
            • Gość: Baby Re: do Slawka- do Ona-sake26 IP: 212.244.106.* 21.09.01, 13:48
              Gość portalu: sake26 napisał(a):

> Baby, to Ty nie masz poczucia humoru, mi tamten tekst Slawka nie przeszkada, co
              >
              > mu zreszta napisalam. Na forum nie ma jedynie miejsca na napastliwe, agresywne
              > wypowiedzi, na jakikolwiek temat. Dlaczego myslisz, ze na Forum nie powinno sie
              >
              > dyskutowac o prawdziwych problemach? To nie czat typu Randka w ciemno, czy
              > linia 000 "zadzwon prosze". A moze to Ty, nie obraz sie, pomylilas adres?

Wiesz , ja nie mam natury emocjonalnego ekshibicjonisty i nie lubię zwierzać sie
              obcym bądz co bądz ludziom z własnych problemików ( pomijajac fakt że uważam że
              każdy powinien sobie SAM z nimi radzic i ze wyznaję propagande sukcesu a nie
              obnoszenie oblicza nieszczęsnika).
              Niestety, widzę że często dowcipny komentarz do zupełnie marginalnej i błahej
              sprawy wywołuje negatywne emocje( najczęsciej nie samego zainteresowanego)
              zamiast usmiechu.
              I jeszcze jedno - poczucia humoru mi nie brakuje a z facetami radzę sobie
              świetnie więc nie dla mnie ,,Randka w ciemno".

• Gość: XXL Re: Kto z was nie moze spac z powodu pieniedzy? IP: *.echostar.pl 21.09.01, 10:21
        Cholera, podaj adres .
        Pomozemy !!!!!!
        • Gość: XXL Re: To bylo do Sławka IP: *.echostar.pl 21.09.01, 10:23
        • Gość: sake26 Re: Kto z was nie moze spac z powodu pieniedzy? IP: 10.129.229.* / *.acn.pl 21.09.01, 12:24
          Dzieki, ale nie chce Was mieszac w swoje problemy....a moj adres to
          marseille30@poczta.onet.pl
          Pozdrawiam
      • Gość: sake26 Re: Kto z was nie moze spac z powodu pieniedzy? IP: 10.129.229.* / *.acn.pl 21.09.01, 12:29
        Ja Ci Slawku wybaczam,bo nie znasz jeszcze prawdziwych problemow, a moze jest
        na odwrot- masz ich tyle, ze pozostaje Ci tylko czarny humor?Tak czy inaczj -
        zostan z nami na Forum ( nie wracaj na czaty dla dziesieciolatkow)

Pozdrawiam Cie
        • Gość: Sławek Re: Kto z was nie moze spac z powodu pieniedzy? IP: 192.168.10.* / 213.25.194.* 21.09.01, 13:46
          Gość portalu: sake26 napisał(a):

> Ja Ci Slawku wybaczam,bo nie znasz jeszcze prawdziwych problemow, a moze jest
          > na odwrot- masz ich tyle, ze pozostaje Ci tylko czarny humor?Tak czy inaczj -
          > zostan z nami na Forum ( nie wracaj na czaty dla dziesieciolatkow)
          >
          > Pozdrawiam Cie

Przepraszam jeśli Cię uraziłem. Rzeczywiście było to bezczelne ale taki bezczelny
          humor to natauralny stan mojego umysłu. Najpierw napisałem na zasadzie pierwszego
          skojarzenia a potem pomyślałem. Lubię takie hasła.
          Rzeczywiście nigdy nie byłem w poważnyh tarapatach finansowych ale uważam, że 20
          tys. PLN to nie jest kwota, która średnio operatywnego człowieka mogłaby pogrążyć.
          Nie próbowałem ale myślę, że przyjaciele pożyczyliby mi taką kwotę w
          ostateczności i wyrozumiale poczekali na zwrot. A jeśli przyjaciele nie pomogą to
          Forum już na pewno (chyba, że chodzi o pocieszenie). Jeśli to prawda co pisał
          Krasicki że " wśród gromady przyjaciół psy zająca zjadły " to nie pisz mi o tym.
          Nie chcę o tym wiedzieć. Napisz jak sobie poradziłaś.
          Nie pamiętam kto to napisał, ale te słowa mnie zawsze pocieszają:

Czemu ty się zła godzino
          Z niepotrzebnym mieszasz lękiem
          Jesteś a więc musisz minąć
          Mijasz a więc to jest piękne

Pozdrawiam wszystkich ( Ciebie też Ona )

P.S. Nie odejdę z Forum. Za bardzo Was lubię.
          P.S. Dzięki Baby !

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka