Dodaj do ulubionych

Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LAT ;(

15.09.05, 22:55
Pomóżcie mi ;( co ja mam zrobic ;( jestem w ciazy prawie juz miesiac ;( jak
ja ma to powiedziec rodzicom ;( ja nei moge urodzic tego dziecka ;( na
dodatek moj chlopak chce odjesc bo mowi ze bedzie mial przeje..e ;( mowi ze
wroci napewno bo meni kocha ;( a co ze mna ;( co ja mam zrobic ;( pomóżcie
mi ;( moje zycie sie konczy ;( ni emoge urodzic tego dziecka ;( chce zyc
normalnie jak kazdy nastolatek ;( chcialabym tą ciaze usunąć ;( ale nei wiem
ile to kosztuje ;( nie wiem co mam robić ;((( pomóżcie mi ;((( ja już nei
daje rady ;((( rodzice jeszcze nei wiedzą i nie moga sie dowiedziec ;( bo
mnei wyzuca z domu ;( ja chce normalnei zyc ;( nei moge tego dziecka urodzic ;
(((( pomóżcie mi błagam co ja mam robić??? ;((( na marginesie - zawsze kiedy
się kochalismy uzywalismy prezerwatyw jeden raz w zyciu uzylismy pigułki
dopochwowej patenteks owal poleciła mi to kolezanka bo to uzywa i mówi ze sie
sprawdza... jednak w moim rpzypadku sie nie sprawdzilo ;((( zaliczy;ismy
wpadke ;((( co ja ma teraz zrobic ;(((
Obserwuj wątek
    • agnieszka_ka Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 15.09.05, 23:00
      " mowi ze
      wroci napewno bo meni kocha"

DZIWNA I OSOBLIWA MILOSC!! TAKI KOCHAJACY I ODDANY ZE MA W D.PIE ZE CIE
      ZAPLODNIL I "ROB CO CHCESZ ALE BEZ DZIECIAKA".
      POGRATULOWAC TAK MADREJ I ODPOWIEDZIALNEJ MILOSCI.
    • nefelly Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 15.09.05, 23:01
      zapytaj sie ginekologa o zastrzyki , slyszalam ze do poltpra miesiaca mozna
      wlasnie w ten sposob sobie poradzic podobno kosztuja ok 250 zl [powodzenia
    • agnieszka_ka Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 15.09.05, 23:02
      "rodzice jeszcze nei wiedzą i nie moga sie dowiedziec ;( bo
      mnei wyzuca z domu "
      TEZ WIDZE ZE CIE KOCHAJA NAD ZYCIE!! :|

Przy tak "kochajacym" otoczeniu to wiesz co? zatrzymaj to dziecko bo to bedzie
      jedyna osoba na swiecie ktora bedzie cie naprawde kochala, prawdziwa
      bezinteresowna miloscia!
    • donna.libera Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 15.09.05, 23:04
      Jesteś niepełnoletnia.Żaden ginekolog bez wcześniejszej zgody Twoich rodziców
      nie wykona zabiegu.Ja na Twoim miejscu porozmawiałabym z rodzicami.Ciąża to nie
      koniec świata.
      • agnieszka_ka Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 15.09.05, 23:05
        no wlasnie. Ciąża to raczej początek.
      • zalamana16-ratunku Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 15.09.05, 23:15
        NIE MOGE POWIEDZIEĆ RODZICOM BO NEI BĘDE IAŁA SIE GDZIE PODZIAC ;(( ZAWSZE W
        DOMU BYŁAM NA UBOCZU ;(( NAJWAZNIEJSZA ZAWSZE BYŁA DLA NICH MOJA SIOSTRA ;(((
        NIGDY OD RODZICÓW NEI ZAZNAŁAM MIŁOŚCI ;((( NIGDY NEI CZULAM ICH CIEPLA ;(((
        NIGDY SIE MNA NIE INTERESOWALI ;((( BYLAM DLA NICH ZAWSZE OBOJETNA ;((( KIEDY
        MIAŁAM 14 LAT POZNAŁAM WŁASNEI MOJEGO CHŁOPAKA ... PO JAKIMŚ CZASIE PIERWSZY
        RAZ W ŻYCIU POCZULAM CIEPŁO OD STORNY INNEJ OSOBY ... 7 SIERPNIA MINEŁY 2 LATA
        OD KAD JESTEM Z MOIM CHŁOPAKIEM ..TYLKO OD NIEGO POCZUŁAM MIŁOŚĆ ;((( OD
        RODZINY NIGDY JEJ NEI ZAZNAŁAM ;((( KIEDY MIALAM 15 LAT CHCIAŁAM ZEBY MNEI
        POKOCHALI BO JZU NEI MOGŁAM TAK ZYC ;((( ZACZELAM WTEDY CPAC ZEBY JAKOS
        ZWRÓCILI NA MNEI UWAGE ;((( NIC TO NEI POMOGŁO ;((( WIEDIZELI ZE CPAM ;((( NIC
        TO ICH NEI INTERESOWAŁO ;((( USLYSZALAM NAWET OD NIECH ZE TO MÓJ PROBLEM ZE
        CPAM ;((( W KONCU SKONCZYLAM Z TYM BO IWDZIAŁAM ZE NAWET TO NEI POMOZE BY
        POCZUC ICH MILOSC ;((( PJEDYNIE CZUŁAM MIŁOSC OD STRONY MOJEGO CHŁOPAKA ;(((
        WSYZSTKO SIE PIEKNIE UKŁADAŁO ;((( BYŁAM W KONCU SZCZESLIWA ;((( AZ DO CZASU
        KIEDY NIE ZALICZYLISMY WPADKI ;((( TERAZ ZOSTAŁAM Z TYM SAMA ;((( GDYBYM NAWET
        CHIAŁA URODZIC TO DZIECKO ;((( NEI MOGE BO NEI BEDE MIAŁA DOMU ;((( NEI MOGE
        TEGO DZIECKA URODZIC ;((( A ZARAZEM STARCIC JEDYNEJ OSOBY KTORA MNEI KOCHA ;(((
        W DOMU SIĘ LICZA PIENIĄDZE I MOJA SIOSTRA ;((( JA NIGDY TYCH PIENIEDZY NIE
        MIALAM MIMO ZE MOJA RODZINA JEST BOGADA ;((( NA TYDZIEN DOSTANE KIESZONKOWEGO
        20 ZŁ ;((( A MOAJ SIOSTRA CO CHWILA DOSTAJE PIENAIDZE NA CIUCHY NA BUTY NA
        KOSMETYKI NA WSYZTSKO CO ZAPRAGNEI ;((( CO JA MAM ROBIC ;((( ??? CHYAB ZOSTAJE
        MI TYLKO SIE ZABIC ;(((
        • agnieszka_ka Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 15.09.05, 23:25
          Kochana, zatrzymaj to dziecko. I nie pisz ze jestes sama, bo sama to BYLAS, a
          teraz juz nie bedziesz.
          A chlopak ktory cie zostawia z powodu ciazy, to sorry, nawet jesli wierzysz ze
          to jest milosc, to jest to milosc glupiego dzieciaka, gowniarza, pozbawiona
          jakiejkolwiek odpowiedzialnosci, wspolczucia, zrozumienia, planowania,
          pomagania sobie, wsparcia, zero, po prostu milosc PUSTA. Nic ci z niej odbrego
          nie przyjdzie.
          Jesli chcesz dziecko usunąć to pamiętaj że może tak być że chlopak wcale do
          ciebie nie wroci. Jego slowa mogą byc tak samo puste jak jego kochanie.
          Zastanow sie wiec czy przypadkiem nie jest tak ze chcesz je usunąć zeby
          odzyskać jego. Jesli tak to, uwierz mi, podejmujesz zlą decyzję.
    • mmagi [...] 15.09.05, 23:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • asienka32 Porozmawiaj z rodzicami, urodź i oddaj do adopcji 15.09.05, 23:24
      Iwoi rodzice Cię kochają i tylko na nich możesz liczyć.
      A przyszli rodzice Twojego Dziecka kochaja je juz dzis i na nie czekają. Odwagi
      i odpowiedzialności za los Twój i Dzieciaczka Ci zyczę.
      • mmagi [...] 15.09.05, 23:33
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • agnieszka_ka Re: Porozmawiaj z rodzicami, urodź i oddaj do ado 15.09.05, 23:37
          mmagi, nie bądź taka surowa. Obrazliwe slowa i tak po ludziach inteligentnych
          splywaja jak woda po kaczce, a jesli nie chcesz tej dziewczynie pomoc, to idź
          sobie czytaj inne wątki.
          Pomysl ze ty sobie teraz siedzisz, usmiechasz sie, stukasz w klawiature i
          popijasz herbatke, a ktos tam byc moze przezywa dramat.
          • mmagi Agniesiu czytaj uwaznie....to jest zwykła 16.09.05, 11:30
            podpucha a ludziska wkładaja w to serce a ona tarza sie ze śmiechu:-))
        • asienka32 Wolę być 100 razy jebnięta i naiwna niż raz skrzyw 15.09.05, 23:39
          dzić kogoś niewłasciwym komentarzem,
          Ale z tego co widzę zabawa w cynizm i robienie maślanych oczu przed forumowymi
          prowokatorami leczącymi na forum kompleksy życia codziennego górą...
          Cóż, noboby is perfect.
        • asienka32 Re: Porozmawiaj z rodzicami, urodź i oddaj do ado 15.09.05, 23:44
          mmagi napisała:

> jebnieta i naiwna:P

Mmagi czylo kobieta sfrustrowana i nawalona samotnie przed kompem :(
          • vandikia pieprzysz głupoty 16.09.05, 08:32
            i jesteś niekonsekwentna, twoja 1 odpowiedz mowi o tym, ze nie skrzywdzilabys
            osoby komentarzem, za chwile piszesz o magi, ze jest sfrustrowana i pijana. A
            co, siedzisz kolo niej i chlejesz razem z nią, ze to wiesz?

rzeczywiscie idiotów na fk nie brakuje
            • mmagi Re: pieprzysz głupoty 16.09.05, 11:35
              potem takie podpuchy ciagna sie nieskonczenie,wkurza mnie to i palnełam:-)
          • mmagi Re: Porozmawiaj z rodzicami, urodź i oddaj do ado 16.09.05, 11:32
            nie byłam sfrustrowana i nawalona i samotna.............ale nie lubie takich
            małolatek co ludzi wpuszczaja w maliny,robia podpuchy a człowiek z sercem na
            dłoni odpisuje a ona sie śmieje:-))
    • motylek_xxxx Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 15.09.05, 23:26
      Wiesz co moim zdaniem nie powinnas sie martwic o siebie tylko o tego maluszka
      co jest w Tobie!!!!!!!!!!!Spróbuj na to spojrzec z jego strony. Te dziecko zyje
      w Tobie, karmisz je,rosnie a ty chcesz je usunac od tak sobie!!!!
      Rozumiem ze swiat zawalił Ci sie od jednej wiadomosci , ale uwierz to nie
      koniec. Po prostu stan przed nimi (rodzicami ) i to powiedz. Tylko tyle. Reszta
      potoczy sie sama. Nie zabijaj go!!Nie mozesz!Uwierz mi za pare lat, miesiecy
      bedziesz płakac i nie szanowac siebie za to co zrobiłas!! Ono bedzie Ci sie
      snilo po nocach, płakało......zobaczysz! wszystko sie zmnieni jak ujrzysz ta
      kruszynke, przytulisz...nie jestes jedyna która jest/była/bedzie w podobnej
      sytuacji. Zycze wiecej odwagi!!!
      • zalamana16-ratunku Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 15.09.05, 23:44
        zrozumcie to ze chocbym chciala urodzic to dziecko ;( nie mam jak ;( powiem
        rodzicom (przepraszam wyrodnym rodzicom) to mnei wyzuca z domu ;( nei bede
        miala sie gdzi epodziac ;( bo dl anich to bedzie chanba ;( ze taka pozadna
        rodzina ;( taka wyksztalcona ;( a córka ( któr ajest dla nich obojetna) zasżła
        w ciaze ;( co do aborcji ;( to chodzi mi tylko o to zebym miala dom ;( i o to
        ze nei bede miala jak zatrzyamc ta ciaze ;( bo nei bede miala domu ;( gdzie ja
        sie wtedy podzieje ;( nawet jak bym znlazła na ten czas jakies miejsce ;( to i
        tak później bym nei miala gdzie sie podziac ;( prawde mówiac ;( kiedy tak
        siedze ;( i mysle o tym ;( ze nosze w sobie dziecko ;( ze moglabym je urodzic ;
        ( wpadam w wikeszy placz ;( bo ja chce tego dziecka;( takei maleńswto ;(
        wyobrazam sobei jak mówi pierwsze słowo ;( jak stawia pierwszy kroczek ;( ale
        ja nei moge ;( jestem za młoda ;( a po drugei nei bede miala sie gdzi epodziac ;
        ( co ja mam zrobic ;((( ????
        • agnieszka_ka Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 15.09.05, 23:46
          "zrozumcie to ze chocbym chciala urodzic to dziecko ;( nie mam jak ;( powiem
          rodzicom (przepraszam wyrodnym rodzicom) to mnei wyzuca z domu ;( nei bede
          miala sie gdzi epodziac ;( bo dl anich to bedzie chanba ;("
          Wiec rozumiem ze mieszkasz na wsi (bo tylko na wsi istnieje jeszcze podejscie
          ze "my tacy mądrzy i wyksztalceni, a tu taka hańba).
          Poradzisz sobie, są rożne zasilki i zapomogi.
          Nie podejmuj pochopnych decyzji bo bedziesz zalowac do konca zycia.
          A pomyslalas co bedzie jak usuniesz a chlopak do ciebie nie wroci?
          Ztedy to dopiero bedzie ci samotnie i glupio!
          • zalamana16-ratunku Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 15.09.05, 23:58
            o chłopaka mi nie chodzi ;((( nie jest on jedyny na ym świecie ;(( moz ekiedyś
            bym znalazła innego ;( napewno bym znalazła ;((( nie wiem co am robić ;(((
            wszystko sie tak nagle spieprzyło ;((( kiedys zycie było piekne ;( kiedys nawet
            słonce swieclo ;( mialam marzenia ;( czuam ciepło od drugiej osoby ;( w domu
            nigdy z nikim nie orzmawiam ;(( oni nie maja dl amnei czasu ;(( siostra jest
            starsza odemnei o rok ;((( osttani raz z nia romawiałam jak byłysmy dziecmi ;
            ((( mimo ze ona zawsze miała zabawki ;((( a ja (mozecie wierzyc lub nie )
            przez cale dzicnstwo bawiłam sie dwoma lalkami i jednym misiem ) co mam do tej
            pory ;( na gwiazdke zawsze tylko dostawałam słodycze ;( dziadki takze mnei nei
            toleruja ;( od kad pameitam nigdy nie zlozyla mi rodzina nawet zyczen
            urodzinowych ;( zawsze byłam sama ;( miałam tylko przyjaciół ;( moja
            przyjaciółka 8 miesiecy temu umarla na bialaczke ;( i zostal mi tylko teraz mój
            chłopaka i to dziecko co nosze w sobie ;( jednak mój chłopak chce odejsc jesli
            nie usune dziecka ;( bo mówi ze nei chce mie cprzeje..e ;( ze jest za młody na
            dziecko ;( moze on teraz tak mówi bo dowiedzielismy sie o tym w środe ze jestem
            w ciazy ;( moze on jednak przemsyli wszystko ;( ale co to da jesli nei bede
            miała domu ;( co ja mam zrobic ;((( ???
            • asienka32 Nie karz dziecka za żale z dzieciństwa 16.09.05, 00:06
              urodź dziecko i oddaj w szpitalu, jęśli nie czujesz się na siłach być matką.
              Dasz radę, uwierz w siebie.
              A faceta kopnij w d... bo tyle jest wart.
              Ja moich miłości z przed 16 lat nawet nie pamiętam jak wyglądali. I Ty go też
              nie będziesz pamiętała.
              • zalamana16-ratunku I CO POWIEDZIAŁM JAK RADZIŁYŚCIE :(((((((( 16.09.05, 00:16
                własnie wrócili moi rodzice i siostra z urodzin ciotki. zeszlam na dół do
                salonu. powiedziałam im że musimy chociaz raz w zyciu porozmawiac ze chociaz
                raz w zyciu musza mi poswiecic chwilke czasu. Oczywiscie jak zawsze usłyszalam
                krzyk i słowa "NIE ZAWRCAJ NA GŁOWY NIE MAMY CZASU NA TWOJE BZDURY!!! I W TEJ
                CHWILI DO SIEBEI DO POKOJU!!!" z płaczem sie wydarłam "JESTEM W CIĄŻY!!!!"
                zamurowała ich wsyztskich .. nagle dostałam liścia od ojca ;((( i usłyszalam
                krzyk "TY GLUPIA SUKO!!! JAK NA ANS TERAZ BĘDĄ LUDZIE PATRZEĆ??!!! NAWET MI
                KU.. NIE MÓW ZE CHCESZ TO DZIECKO URODZIC" a ja sie wydarlam z
                płaczem "CHCE!!" znowu dostałam liścia od ojca i usłyszalam kolejny
                krzyk "ŹDZIRA!!! PUSZCZASZ SIE JAK KU..!!! NIE URODZISZ TEGO DZIECKA!!! JAK
                NAJSZYBCIEJ JEDZIEMY TO USUNAC!!! A TERAZ SPIERDLAAJ DO SIEBEI GLUPIO SUKO I
                NIE POKAZUJ NAM SIE NA OCZY!!! " jestem zamknięta teraz pod kluczem w pokoju ;
                ((( nie powstrzymam ich przed tym ;((( usuną mi to dziecko ;((( może tak miało
                byc ? ;((( wiem ze teraz sie czuje bardziej gorzej ;( jestem bardziej załamana ;
                (((
                • lady284 PRZECZYTAJ !!! 16.09.05, 07:36
                  Jeśli chcesz uratować swoje życie, musisz znaleźć numer do tych instytucji
                  które pomagają samotnym matkom, z rodzicami takimi nie warto żyć, wybierz się
                  tam i powiedz jaka jest sytuacja, czy mogą Ci pomóc. Moim zdaniem powinnaś
                  dziecko (Twoje dziecko) urodzić, dlaczego mała bezbronna istotka miałaby zostać
                  zabita tylko dla kaprysu ?? Jak małego odchowasz a z pewnością znajdziesz
                  dziewczyny, matki które są w podobnej sytuacji i będziecie się razem wspierać,
                  to weźmiesz się za siebie i skończysz szkołę. Dużo samozaparcia popłaca !,
                  jeszcze możesz pokazać wszystkim wokół, sobie samej i Twoim rodzicom,że jesteś
                  odpowiedzialna. Dostaniesz pracę i będziesz normalnie żyć, a Twoje dziecko
                  będzie największym skarbem świata... Odwagi:)
                • kryzysowa_narzeczona75 Hm... czy twoja rodzina jest patologiczna? 16.09.05, 09:04
                  Chyba cos sciemniasz kolezanko...
            • wzr1 Nie myśl o zabićiu dziecka 16.09.05, 22:01
              A staraj sie już teraz przygotować jak najlepiej by być dobrą matka.

Powodzenia
    • motylek_xxxx Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 15.09.05, 23:49
      Nie pisz bzdur!! Zawsze nam sie wydaje ze w takich sytuacjach beda nas chcieli
      wyrzucic, ale ..... tak nie jest.Na poczatku beda zli i zawiedzeni ale z czasem
      zobaczysz inaczej beda na to patrzyli.Ty jestes za młoda zeby Cie wykopali od
      tak sobie. Zreszta skoro jestes niepelnoletnia to chroni Cie prawo. Masz pare
      wyjsc (i raczej to bedzie to) ze Twoi rodzice zaadoptuja to dziecko i zajma sie
      nim dopoki sama nie bedziesz mogła, 2 pojdziesz do domu młodej matki i tam
      bedziesz wychowywac, 3 oddasz dziecko do adopcji (to sa tzw zsypy gdzie
      zostawia sie dziecko)ale pewnie nie bedziesz miała serca tego zrobic i Twoi
      rodzice tez nie!!
      • dulce3 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:04
        Ej czytaj Wątki w całości zanim coś napiszesz co? Ona już im powiedziała....
    • tygrysio_misio Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 00:21
      ja w wieku 16 lat zaczynalam chciac miec dziecko..teraz mam 22 i naprawde gdyby
      nie studia,brak pracy itpe to zdecydowalabym sie ju teraz

jak ma sie wybor to sie czeka i czeka az bedzie lepiej..tak to juz jest

napewno nie jest milo miec dziecko w wieku 16 lat...ale duzo gorzej jest cale
      zycie myslec o tym ze mogloby sie je miec ale sie je zabilo

mnie teraz tylko brak warunkow powstrzymuje nad planowana ciaza...gdyby miala
      mi wypasc niespodzianka to pewnie bym sie ucieszyla

a ktos tam mial racje...rodzice nie moga Cie wyrzucic i tyle!!
    • dawida25 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 07:47
      wejdź sobie dziewczyno na forum niepłodnośći zobacz jak tam dziewczyny walczą o
      dziecko. Masz tyle wyjść, jedno z nich to oddać dziecko do adopcji. A nie od
      razu usuwać. Najlepiej pozbyć się problemu z głowy, usunąć. A czy myślisz, że
      zapomnisz? Rób jak uważasz, ale niektóre małżństwa stoją w kolejce w adopcji po
      dziecko
    • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 08:09
      Piszesz ze masz DOPIREO 16 lat?? A jak bzykałas sie z tym malolatem to pewnie
      myslalas ze masz AŻ 16 lat???
      • bacha1979 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 08:29
        Bolek, nie madrzyj sie, bo nie znasz dziewczyny i Jej nie oceniaj. W takim
        wieku człowiek naprawde jest jeszce "g;Niewiele masz do powiedzenia, wiec
        lepiej pusta głow przemilcz. A Ty załamana wyslij na priv numer tel, postarm
        sie jakos pomóc, choc narzie nie wiem jak. Wiem, że nie pwoinnas zabijac
        dziecka, bo tak jak tu ktos napisał bedziesz tego załować do końca zycia.
        Jesli nie mozesz go wychowywac- oddasz do adpocji i uszczesliwisz kogos, kto
        dziecka miec nie może. Odezwij sie na priva.
        • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 08:36
          bacha1979 napisała:

> Bolek, nie madrzyj sie, bo nie znasz dziewczyny i Jej nie oceniaj. W takim
          > wieku człowiek naprawde jest jeszce "g;Niewiele masz do powiedzenia, wiec
          > lepiej pusta głow przemilcz. A Ty załamana wyslij na priv numer tel, postarm
          > sie jakos pomóc, choc narzie nie wiem jak. Wiem, że nie pwoinnas zabijac
          > dziecka, bo tak jak tu ktos napisał bedziesz tego załować do końca zycia.
          > Jesli nie mozesz go wychowywac- oddasz do adpocji i uszczesliwisz kogos, kto
          > dziecka miec nie może. Odezwij sie na priva.

Czy ją w jakis sposob oceniłem??? Ty mi nie bedziesz mowila czy mam milczec czy
          nie, to po pierwsze. A po drugie pustą głowe to masz Ty wyzywając mnie
          prymitywna dziewczynko... Kazdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, ja mam takie
          wiec nie komentuj.
          • bacha1979 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 08:45
            Jak masz pisac głupoty, przemilcz.
            A stwierdzenie, ze "jak sie bzykała z tym gosciem to myslała, że ma już 16 lat"
            czym jest jak nie ocena???? Nie bezpośrednią ale ocena.
            Ja tez mam prawo skomentowac Twoja wypowiedź. Zreszta zauważ, ze o coś innego
            tu idzie.
            • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 08:56
              Napisalem prawde nikogo nie oceniając ani nie obrażając. Ty moze masz zycie
              milutkie a ja popełniłem w zyciu wiele bledów i jak nawazylem sobie piwa to sam
              je musialem wypic. Mając 16 lat i idąc z facetem do lozka trzeba brac pod uwage
              wpadke. I nie mow mi ze 16-latki są takie glupie że nie potrafią przewidziec
              pewnych sytuacji. Każdy ma swoj rozum i jak decyduje sie na cos to musi być
              swiadomy ewentualnych konsekwencji.
              • migdalek.niebieski Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:04
                Ty się marnujesz w tym swoim urzędzie;))))))naprawdę;)
                • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:07
                  hehe jeszcze tylko 2 tygodnie na szczeście. A dzisiaj sie urlopuje w domu ;))
                  • migdalek.niebieski Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:08
                    I tak wcześnie wstałeś????
                    • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:11
                      no wstalem bo mnie telefon obudził o 7.30! Ludzie sa beznadziejni, jak mozna
                      tak rano dzwonic :))
                      • dulce3 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:12
                        Ej skoczcie sobie na priva co?
                        • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:13
                          ale my wolimy tutaj :))
                          • dulce3 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:15
                            aaa chyba,że tak... :))
                            • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:18
                              tu jest tak milutko :)))))))))))0
                              • migdalek.niebieski Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:22
                                Wygonieni zostaliśmy?:))) Ale znowu ładnie wybrnąłeś i możemy zostać;)))) no
                                rozwalasz mnie normalnie;)))
                                • dulce3 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:24
                                  buahahahahahahahhaahhahahahahhahahhahhahhahahahahhhahhhhahahahha
                                  • migdalek.niebieski Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:44
                                    To jest właśnie przykład nie zaśmiecania wątku;))) zmykaj na priva;)))
                                    • dulce3 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:46
                                      :)))
                                • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:27
                                  no dostalismy tymczasową zgode na zostanie w tym wątku :))))
                              • dulce3 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:23
                                No wiesz nam jest milutko, ale jeśli ta cała historia jest prawdziwa to tej
                                małej milutko nie jest :]
                                • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:26
                                  ta mała to powinna iść z rodzicami pogadac a nie na forum. Jesli rodzice sa
                                  normalni to przeciez jej z domu nie wygonią a dziecko bedą kochali jak swoje.
                                • migdalek.niebieski Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:27
                                  Ja tak sobie skromnie uważam że to blef. Chociażby dlatego że opisana
                                  historyjka jest mao przekonująca-bo wszystko w niej jest - mafii tylko brakuje,
                                  a po drugie dziwne że osoba która woła ratunku nie rozmawia tu z nami (powinna
                                  czekać na każdą poradę i coś wyjaśniać dopowiadać zeby to miało sens) napisała
                                  chyba raptem dwa podobne do siebie posty.
                                  • migdalek.niebieski Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:28
                                    Sorry, może 4 ;))))
                                    • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:31
                                      a ja naliczyłem aż 5 :PP
                                      • migdalek.niebieski Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:44
                                        Ale jakościowo marne;)))) więc w sumie tak jakby 2 dobre były;))))
                                        • malerude Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 17.09.05, 10:00
                                          heh...pewnie...maloprawdopodobne sie wydaje tym, ktorzy caly czas mieli
                                          cukierkowe zycie i wpsarcie u rodziny!A go*no!Nie rozumiem, czy nastolatka nie
                                          ma innych problemow niz zakladanie podpuszczajacych ludzi watkow na forum i
                                          czekanie na ich odpowiedz, zeby sie usmiac??????Jakies to chyba niepowazne,
                                          przynajmniej nie wiem jakie osoby to bawi, chyba strasznie znudzone i na prawde
                                          nie majace zadnych innych zajec!!!!!A jesli ma problem, to wierzcie, ze to jest
                                          OGROMNY problem miec takich rodzicow...jest sie bezsilnym, kiedy ojciec podnosi
                                          reke, kiedy wyzywa od suk i zdzir!!!Jest sie po prostu slabym psychicznie,
                                          zniszczonym, bez jakichklolwiek nadziei, ze cos sie moze zmienic~!wiec niech
                                          lepiej zamilcza ci, ktorzy czuja, ze sa smietanka towarzystwa a gadaja tylko po
                                          to zeby pogadac...nara;]
      • eszi przepraszam 16.09.05, 08:33
        ale czytam to i mam wrażenie że gdzieś już oglądałam ten film..... sorki, ale
        tak jest... swoją drogą to jeśli jest to prawda - DZIEWCZYNO - poradzissz sobie
        i wyjdziesz na prostą (z dzieckiem oczywiście). Rodzice - debile - no cóż u
        mnie ojciec alkoholik, a ja byłam z matką " u ludzi" i mając 22 lata i chłopa
        od kilku lat powiedziałam, że jestem w ciąży - matko mało zawały nie dostała "
        o Boże " co teraz będzie - a jak jest - świata poza wnuczką nie widzi - fakt,
        byłam dorosła, miałam już pracę i takie tam - ale generalnie dla mnie samej to
        też był swego rodzaju dramat - bo bez dachu nad głową - dziś po latach wiem, że
        tak naprawdę największym problemem był wstyd przed ludźmi - dziś wiem, że to
        głupie ale tak było.... powiem jedno - niepalnowana ciąża to faktcznie czasem
        może wydawać się tragedią - ale nie ma nic bez przyczyny - nie mówię o tym, że
        kochaliście się , ale o tym, że może właśnie to dziecko coś Ci podaruje, swoją
        wielką miłość, może ono Cię zmieni, może pozwoli inaczej patrzeć na swiat...
        nawet jeśli nie wierzysz w Boga - to pomyśl, że to los dal Ci coś, za co kiedyś
        będziesz gorąco dziekować.... trzymaj się i nie dacie( z dzidziusiem) zrobić
        sobie krzywdy....
    • kathryn_26 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:02
      czy to przypadkiem nie jakas prowokacja?
    • madzia1984 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:10
      moja kolezanka tez urodzila w twoim wieku i tez myslala ze ja rodzice zabija,
      ale jak pojawil sie jej brzuszek a pozniej urodzila to teraz kochaja je jak
      swoje.. gdybym ja miala 16-letnia corke i powiedziala mi ze jest w ciazy, tez
      bym sie wkurzyla, ale czasu nie da sie cofnac. Powodzenia!!!
      • kinga044 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:29
        Dziewczyno,jest jeszcze cos takiego jak dom samotnej matki. Idz do najblizszego
        kosciola i tam ci dazda adres najblizszej takiej instytucji. W tym domu zapewnia
        ci wszystko co jest potzebne dla dziecka,wyzywienie,ubrania,opieke nad dzieskiem
        jak bedziesz szla do szkoly. Po co masz mieszkac z takimi rodzicami i rujnowac
        sobie zycie? Lepiej nie zrujnuj tego zycia,co zaczelo dopiero w tobie zyc!
        Powodzenia ci zycze!!!
        • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:32
          Nie no, ta rada to jest mistrzostwo swiata normalnie :)))
          • dulce3 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:35
            czemu Bolek jest cyniczny? Może dlatego, że jemu zajście w niechcianą ciążę
            nigdy nie groziło? Może miałam rację z trymi facetami na forum... sama już nie
            wiem...
            • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:14
              Jak czytam takie rady to faktycznie jestem ironiczny. No sorry ale odsyłanie
              dziewczyny do domu samotnej matki????? Bez przesady. No fakt, mi zajście w
              ciąże raczej nie grozi, ale powiem Ci że mając 20 lat o malo nie zaliczyłem
              wpadki ale nie dramatyzowałem tylko powiedzialem ze wszystko bedzie ok. Na
              szczescie alarm okazal sie fałszywy.
              • migdalek.niebieski Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:15
                To Ty Boluś niezłe ziółko jesteś;))
                • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:18
                  migdalek.niebieski napisała:

> To Ty Boluś niezłe ziółko jesteś;))

moze i ziółko, ale odpowiedzialne, za siebie mniej ale za innych jak
                  najbardziej :)
                  • migdalek.niebieski Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:19
                    Ach... powzdycham se chociaż do Ciebie..;)))))))
                    • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:21
                      migdałku prosze Cie...
                      • scania81 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:22
                        czyli bolek uważasz ze lepiej jest zabic dziecko niż z nim mieszkac pod jednym
                        dachem jakiejs instytcji? dobrze ze wtedy nie zaliczyłes tej wpadki....
                        • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:25
                          Czy Ty czytasz moje wszystkie posty dziecko????? Przeczytaj a pozniej sie
                          wypowiadaj na moj temat! No chyba ze masz trudności ze zrozumieniem tekstu
                          pisanego... W jednym poscie wyraznie napisalem ze musi pogadac z rodzicami,
                          normalni rodzice nie odrzucą jej i dziecka a pomogą.
                      • migdalek.niebieski Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:23
                        No co??? zawsze jestem szczera;)))
                        • dulce3 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:25
                          buahahhaahhaahahahhahha....
                          • migdalek.niebieski Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:26
                            Na priva wynocha!!;)))))))))
                            • dulce3 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:27
                              Chciałam tylko powiedzieć, że Wy się tu po prostu "migdalicie"... ;))
                              • migdalek.niebieski Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:28
                                A tam migdalimy.. widzisz jaki on twardy i nawet uwagi na mnie nie zwraca..:(
                                ech...
                                • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:29
              • dulce3 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:17
                Bo co można poradzić zupełnie obcej dziewczynce w takiej sprawie... Jeszcze w
                dodatku na forum... NIC!
                • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:19
                  No to faktycznie lepiej NIC nie radzic niz zeby poszła do domu samotnej matki...
                  • dulce3 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:21
                    ...
                  • migdalek.niebieski Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:25
                    Zmykam do pracy, pa pa;)))
                    • bolek_rz Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:28
                      papap, milego dnia :)
    • ive24 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:34
      Jak to co masz robic? masz dwa wyjscia: nic nie powiedziec i urodzic, poronic
      badz usunac, lub powiedziec rodzicom i podjac wspolna decyzje.Nie masz
      wyjscia....naprawde, lepiej powiedz rodzicom i ci pomoga!w koncu sa
      najblizszymi dla ciebie osobami! nie czekaj zbyt dlugo...powiedz im to szybko,
      bo pozniej moze byc za pozno.Pozdrawiam i trzymam kciuki:)
      • madzia1984 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:35
        przeciez powiedziala
        • vampireslayer Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 09:39
          Tak to jest jak dzieci chca sie bawic w doroslych. DOROSNIJ dziewczyno bo ciaza
          i dziecko to nie koniec swiata. Po prostu rozbawiaja mnie takie posty ;)
    • margie Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:05
      ordynarna podpucha.
      • migdalek.niebieski Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:05
        Zgadzam się!!!!;))
    • katarzyna_kkk trzeba było myśleć 16.09.05, 10:06
    • kohol Ile lat macie, że to łykacie? :D n/t 16.09.05, 10:23

• katarzyna_kkk Re: Ile lat macie, że to łykacie? :D n/t 16.09.05, 10:27
        16;)
      • bolek_rz Re: Ile lat macie, że to łykacie? :D n/t 16.09.05, 10:35
        a zobacz jakie rady dają :))
    • scania81 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 10:25
      24 i 4letnia córkę.
    • agnieszka_ka do mmagi 16.09.05, 13:49
      Mialas racje, to prowokacja.
      A ja sie przejelam.
      Nastepnym razem cie poslucham.
      :))
      • mmagi Re: do mmagi 16.09.05, 15:17
        moze nie powinnam byc chamska ale wole pitolenie o du.pie maryni niz granie na
        ludzkiej wrazliwości,troche tu pobedziesz to nauczysz sie rozrózniac takie
        watki:-):-)
    • madzia1984 Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 14:37
      czemu prowokacja??
      • mmagi Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 15:18
        ło matko:->
    • norwood Re: Jestem w ciąży ;((( RATUNKU MAM DOPIERO 16 LA 16.09.05, 22:08
      coz, jestem niewiele starsza... I CHCIALABYM BYC NA TWOIM MIESCU!!!!!!!!!!!
      nigdy nie bede miec dzieci... usuniecie dziecka o niewbaczlna rzecz... lepiej
      sie zastanow... pomysl o tym z tej strony ze niektore kobiety oddalyby swoje
      zycie, by dac je komus innemu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka