agnieszka_ka 17.09.05, 20:13 Moj mąż dziś wieczorem chce mnie wyciągnąć do restauracji w której specjalnością jest mięso z kangura. Mam opory. :) Najwyzej zamowie jakąś salatkę. Wy byscie posmakowaly kangura? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka_ka Re: zapewne tak, gdybym nie wiedziała co jem...:P 17.09.05, 20:22 No wlasnie, pozostaje jeszcze pytanie czy to co nam dadzą to na pewno kangur, hehehe :)) Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk Re: zapewne tak, gdybym nie wiedziała co jem...:P 17.09.05, 20:25 agnieszka_ka napisała: > No wlasnie, pozostaje jeszcze pytanie czy to co nam dadzą to na pewno kangur, > hehehe :)) ...a nie kotek czy gołąbek :PPP Powodzenia!!!!! Będzie Ci potrzebne hehe Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: zjadlybyscie mięso z kangura? 17.09.05, 20:17 Kiedyś miałam okazje spróbować mięso ze strusia , ale się nie przełamałam :pp Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: zjadlybyscie mięso z kangura? 18.09.05, 20:58 Jadłem, nie jest wyjątkowe, tzn mieso jak mieso:) Odpowiedz Link Zgłoś
tracja4 Re: zjadlybyscie mięso z kangura? 17.09.05, 20:23 Będąc w jakimś egzotycznym kraju albo egzotycznej restauracji, gdzie wiedziałabym, że ludzie daną potrawę z jakiegoś zwierzaka jedzą normalnie, że to po prostu taka ich potrawa jak u nas wołowina, to widząc że wszyscy to jedzą - nie miałabym oporów przed skosztowaniem, a wręcz z ciekawości spróbowałabym dowolnej potrawy z jakiegokolwiek zwierzęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
pink.girl Re: zjadlybyscie mięso z kangura? 17.09.05, 20:32 a czemu nie? ja tam dużo eksperymentuję z jedzeniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Czarnina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.09.05, 20:42 Dziewczyny mój mąż kocha tą zupe, ale ostatni raz jadł ją z 6 lat temu , bo tylko jego dzidek umiał ją robić , a ja chcaiałbym mu zrobić niespodziankę i takową zupe zrobić ! Ale mam okropny problem , bo po pierwsze skąd kaczke mam wziąść , a po drugie jak mam spuścić krew z niej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka Re: Czarnina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.09.05, 23:26 O kurde, to masz problem. Moja babcia umiala to robic, ale tez juz nie zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
vei Re: zjadlybyscie mięso z kangura? 17.09.05, 21:06 duzo chetniej niz z kurczaka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach zalezy w jakim wieku bylby kangur 18.09.05, 11:21 preferuje mlodych. Odpowiedz Link Zgłoś
pendragon_pl Re: zjadlybyscie mięso z kangura? 18.09.05, 14:40 Byłem niedawno podczas pobytu na szkoleniu w restauracji Freeland w Niemczech. Jednym z mięs oferowanych w tej restauracji jest właśnie mięso kangura. Przyznam że smakuje naprawdę bardzo dobrze. Ponadto można tam zjeść strusia, kudu (nawet nie wiem jak wygląda to zwierze ;] ) oraz inne mięsne "wynalazki" Jadłem też rybę zwaną Papagaj. Kangur naprawdę bardzo dobry, poza tym dobrze przyrządzone potrawy. Całą restauracja jest tak zorganizowana, że samemu można sobie skomponować potrawę, wybierając wcześniej odpowiedni do niej sos, następnie zanosi się tą swoją kompozycję kucharzowi i on po usmarzeniu podaje gotowe danie do stolika. Polecam kangura, jest naprawdę smakowity A restauracja to: www.freeland-online.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: zjadlybyscie mięso z kangura? 18.09.05, 14:42 Tylko z Kangurzycy i Maleństwa. A właściwie tylko z Maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.uparta Re: zjadlybyscie mięso z kangura? 18.09.05, 17:54 był jeszcze kangurek Hip-Hop, pamietasz? Odpowiedz Link Zgłoś