olinek1981 26.09.05, 09:11 ...bo to i tak nic nie zmieni! Zaden rząd nie sprawi że ludziom będzie się żyło lepiej ;( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trzydziecha1 Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 09:12 To potem nie marudź, że Ci coś nie pasuje w kraju. Pozbawiłąś się sama prawa do niezadowolenia z przyszłego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 09:12 nie bylam bo mam d chalupie noworodka a do punktu wyborczego z nim bym nie poszla. za maly. dopiro co sie urodzil. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 09:12 A co sprawi, przepraszam? Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 09:13 no to zleperowałas polskę:) Odpowiedz Link Zgłoś
c.eastwood no i robisz wiochę 26.09.05, 09:14 nie chwal się to buractwo dzięki takim jak ty burakom samoobrony i lpr-y wchodzą do parlamentu nie masz prawa do narzekania na politykę przez najblizsze 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś
olinek1981 Re: no i robisz wiochę 26.09.05, 09:17 każdy ma prawo zrobić jak zechce! ja nie mam ochoty dawać któremuś z tych popaprańców zarabiać przez następne 4 lata!!! i wcale nie zamierzam narzekać bo to i tak nic nie zmieni. Było źle a będzie jeszcze gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: no i robisz wiochę 26.09.05, 09:18 I przez to naród staje się bezmyślnym stadem... eh... szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
c.eastwood Re: no i robisz wiochę 26.09.05, 09:18 może do takich jak ty nie dociera , ze nie głosując i tak dokonują wyboru tyle sie o tym mówi,że koń by zrozumiał a Ty nie potrafisz... Odpowiedz Link Zgłoś
olinek1981 Re: no i robisz wiochę 26.09.05, 09:23 zastanów się przez chwilę.... od tysięcy lat człowiek ma w rękach władzę, tworzył różne rządy i co??? czy udało się zlikwidować głód, ubustwo, choroby, brak pracy - NIE !!! idąc głosować idziesz dać pracę kilkudziesięciu ludziom i będziesz ich sponsorował przez następne 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś
c.eastwood Re: no i robisz wiochę 26.09.05, 09:29 albo zartujesz sobie z poważnych rzeczy a to nieładnie albo to prowokacja bo w to, że naprawdę jesteśtaka ograniczona nigdy bym nie uwierzył ( przecież umiesz pisać i czytać ) Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: no i robisz wiochę 26.09.05, 15:05 olinek1981 napisała: > idąc głosować idziesz dać pracę kilkudziesięciu ludziom i > będziesz ich sponsorował przez następne 4 lata Zara, zara...w Sejmie masz zawsze stałą liczbe posłów, wiec nie idąc sponsorujesz ich także. Tyle, ze nie decydujesz KOGO sponsorujesz. Marny biznes zrobiłaś, Olinku81 Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: no i robisz wiochę 26.09.05, 09:39 jakbyś nie miała ochoty, to byś poszła i oddała nieważny, a nie idąc wspierasz chcąc nie chcąć oszołomstwo na granicy progu. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: no i robisz wiochę 26.09.05, 12:22 toz to czysta zazdrosc...czemu oni maja zarabiac????czemu maja wprowadzac ustawy i reformowac kraj i jescze za to pieniadze dostawac a co do kradzenia to ty tez kradniesz...zaloze sie o to..i mataczysz, i zapewne nie raz sie wstawialas za szwagierkami kolezankami i jescze nie wiadomo kim zeby dostal prace zazdrosc i debilizm!!!! nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: no i robisz wiochę 26.09.05, 12:29 oni i bez Twego pozwoleństwa będą zarabiać, więc nastąpił brak argumentu ;P Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_20 Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 09:14 no to chyba raczej nie masz się czym chwalić Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A właściwie to... 26.09.05, 09:21 wybrałaś. Biernie. Samoobrona na trzecim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
lady284 Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 09:34 Jasne dziewczyno, najlepiej idź mieszkać do lepianek, do mongołów, może tam otrzeźwiejesz i wpadniesz na to, że tylko zmiany sprawią, żeby było lepiej, a czy na dobre czy na lepsze to tylko nasza zasługa.. Odpowiedz Link Zgłoś
olinek1981 Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 09:44 oj szkoda mi was a ciebie istłód najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 10:00 A mnie szkoda tego, że tak dużo ludzi myśli podobnie, co Ty. Wynika z tego, że najlepiej od razu po urodzeniu położyć się i czekać na rychłe zejście z tego łez padołu, skoro i tak będzie tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 09:58 nie głosujac też decydujesz o wyniku wyborczym wiec jest to rownież twój wybor niska frekwencja może oznaczać brak zdecydwania lub brak zaufania do jakiejkolwiek partii i winę za niska frekwencje ponoszą rownież a może i przede wszystkim politycy nie sądzę by na wyniku wyborów zaważyła w zasadniczy sposób niska frekwencja daje ona natomiast wyraźny sygnał że z polską polityką jest mocno nie tak głosowałam ale rozumiem też tych, którzy wybrali brak uczestnictwa w tych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 10:21 Nic oryginalnego. Podobnie jak 18 000 000 Polaków bez własnego zdania - oddałaś głos walkowerem. Narzekactwo, asekuracja, bierność. Nie ma czym się chwalić, naprawdę. Słyszałam kiedyś taki głos, że osoby nie biorące udziału w wyborach powinny być pozbawiane praw obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 10:25 nie pamiętam gdzie, ale gdzieś karzą za absencję grzywną... Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_20 Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 10:30 w Belgii zdaje się na moj oko to lekka przesada Odpowiedz Link Zgłoś
c.eastwood kary ? 26.09.05, 10:27 :) dajcie spokój - taka jest demokracja albo się ja uznaje albo nie Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: kary ? 26.09.05, 10:29 grzywna za brak patriotyzmu.... czemu nie? :DDD głosowanie to przecież to konstytucyjny obowiązek. zależy, co uznać za wolność, a co za anarchie.... Odpowiedz Link Zgłoś
c.eastwood Re: kary ? 26.09.05, 10:32 u nas nie mam społeczeństwa obywatelskiego - więc cieszy przynajmniej gremialny opierdziel dla tego typu ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: kary ? 26.09.05, 10:33 takie społęczeństwo trzeba sobie wychować, a na to trzeba lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: kary ? 26.09.05, 10:33 Przywilej. Głosować nie trzeba, jeśli ktoś nie chce lub nie ma na kogo. Mamy prawo nie wybierać, generalnie rzecz biorąc. Tylko że w takiej sytuacji chyba lepiej oddać nieważny głos, niż z dumą demonstrować tumiwisizm i narzekać na wszystko dookoła. Problem polega na tym, że wielu ludzi się kompletnie nie czuje obywatelami. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: kary ? 26.09.05, 12:34 ... tu się trochę zapędziłaś, Trzydziecha ;) raczej konstytucyjne prawo, a nie obowiązek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach moglabys przynajmniej sie nie przyznawac 26.09.05, 10:39 Twojej niedojrzalosci nie usprawiedliwia nawet mlody wiek. moj 15letni syn jest bardziej swiadomy. Odpowiedz Link Zgłoś
dyskopata Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 11:13 ty chyba jesteś zbyt młoda żeby powtarzać slogany ztetryczałych frustratów Odpowiedz Link Zgłoś
alicia83 Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 11:59 Ja po to,żeby zagłosowac musiałam przebyc wiele km,do tego z malenką córeczką,bo okazało sie,ze chec głosowania nie w miejscu zameldowania trzeba zgłosic najpozniej 10 dni przed wyborami.Ale czuje,ze spelniłam mój obywatelski obowiazek. Ja chciałabym się odnieść do sondazy przedwyborczych-mianowicie maja kilka sporych wad-mogą ludzi wprowadzić w błąd ,zniechęcić do głosowania(bo i tak wygraja np ci lub tamci),lub sprawić,że zagłosuja nie na tę partię,na która chcieli,bo np.ma ona wg sondazy zbyt niskie poparcie,i dany głos "nic nie da". Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi [...] 26.09.05, 11:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
olinek1981 [...] 26.09.05, 12:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 12:02 No jeśli lubisz, jak Cię ludzie ochrzaniają zbiorowo, to w sumie czemu nie. Przecież i tak może być tylko gorzej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olinek1981 Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 12:13 Ale was można szybko sprowokować, a tak swoją drogą to nie macie za grosz tolerancji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 12:16 Ano nie. Bo mnie okrutnie irytują poglądy zbuntowanych piętnastolatków u dorosłych ludzi. Niezależnie od tego, czy są li i jedynie prowokacją, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
olinek1981 Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 12:22 Ale dlaczego twierdzisz że są to zbuntowane poglądy? Każdy ma prawo decydować tak jak chce. Jedni są znudzeni polityką inni się nią nie interesują a inni mają jeszcze inne powody dla których nie idą głosować. czy to znaczy że muszą być od razu gorsi, mniej inteligentni, niedojrzali? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 12:30 Jeżeli ktoś nie głosuje, bo propozycja żadnego ugrupowania politycznego nie odzwierciedla choć częściowo jego poglądów, to rozumiem. Ma prawo. Ale i tak nie jestem fanką takiego postępowania, bo tym sposobem oddaje głos oszołomom. Już lepiej wrzucić do urny nieważny głos - nieważny ale swój. Ale jeśli ktoś nie głosuje, bo mu się nie chce lub woli głosić defetystyczne poglądy, i nie idzie na wybory tylko po to, żeby móc później jeszcze głośniej marudzić o tym, jak mu fatalnie w tym kraju, to dla mnie nie jest w porządku, no sorry. Ja tam lubię korzystać z moich obywatelskich praw. Nawet jeśli to nie ci, których popierałam, wygrali te wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
olinek1981 Re: a co do tego ma tolerancja??? 26.09.05, 12:42 to że skaczecie od razu z pazurami na kogoś kto ma odmienne zdanie. Nie tolerujecie tego. Taki ktoś zaraz musi być głupi albo niedojrzały a niektórzy od razu rzucają wyzwiskami Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: a co do tego ma tolerancja??? 26.09.05, 12:46 zdanie??a jakie ty masz zdanie?nie spełniłas powinności i tyle,łache robisz ze tu zyjesz? tolerancje to ja moge miec dla lesbijek,murzynów itd ale dla ciebie?????chyba cie pogieło,wykazałas sie niedojrzałoscia i brakiem zainteresowania własnym krajem i swoja przyszłościa...........spadaj Odpowiedz Link Zgłoś
olinek1981 m...coś tam 26.09.05, 12:49 ale pier...!!! poprostu żaden z ludzi startujących w moim regionie mi nie odpowiadał! tyle! ale co tam, głupi i tak nie zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: m...coś tam 26.09.05, 13:09 a co za mało przystojny był,tylko ze w tym wypadku juz nie chodzi o konkretnego człowieka ładnego lub mnie ale o ugrupowanie,partję czy jak ja sobie nazwiesz i na to trzeba było głoswwac mały mózgu:P Odpowiedz Link Zgłoś
olinek1981 Re: m...coś tam 26.09.05, 13:15 tylko że każdy z nich najczęściej pochodzi z jakiejś partii. A skoro na żadnego z nich nie chciałam głosować to na partię do której należą też Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 12:26 olinek1981 napisała: > Jestem głuptasem i jestem z tego dumna! Odpowiedz Link Zgłoś
olinek1981 Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 12:38 istna pisząc to potwierdziłaś jakim sama jesteś głupkiem Odpowiedz Link Zgłoś
ania_bee Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 12:41 Być głupim, to nie jest jeszcze tak źle, ale obnosić się ze swoja głupotą to już porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
olinek1981 Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 12:42 czyli rozumiem że jesteś głupia i jeszcze lubisz o tym pisać! Gratuluję !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_bee Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 12:44 Czytanie ze zrozumieniem jak widać też nie jest twoją mocną stroną. Odpowiedz Link Zgłoś
olinek1981 aniu 26.09.05, 12:46 obrażanie kogoś za to że ma inne zdanie niż Ty wcale nie świadczy o twoim intelekcie a raczej o jego braku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_bee olinku 26.09.05, 12:49 Nie obrażam ciebie dlatego, że masz inne zdanie. Pisze jedynie o obnaszaniu się ludzi swym niewielkim rozumkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
olinek1981 aniu 26.09.05, 12:52 a po czym wnioskujesz że mam "mały rozumek" po tym że nie poszłam głosować, akurat w moim regionie nie było takiego kandydata na którego chciałabym oddać głos. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_bee olinku 26.09.05, 12:58 W pierwszym poście tego wątku napisałaś: A ja nie byłam na wyborach!!! :) ...bo to i tak nic nie zmieni! Zaden rząd nie sprawi że ludziom będzie się żyło lepiej ;( Po tym własnie wnioskuję. Może istotnie coś innego chciałaś powiedzieć ale ci nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 12:27 to i błąd - moim zdaniem :( Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 13:04 Skoro nie było kandydata, który by Ci odpowiadał, to może trzeba było oddac głos na partię? Głosujesz wtedy na pierwszego lepszego kandydata zarejestrowanej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 13:10 koholka a z kim tu gadac?z porzemadrzała pyskówa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
olinek1981 Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 13:12 przecież nikt nie mzusza cię żeby tu zaglądać, nie podoba sie to won ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 13:14 różowy sweterku i biały kozaczku spadaj na cosmo,tam twoje miejsce:P Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 13:15 A tak poważnie, to byłaś w końcu na wyborach, prawda? Bo skoro napisałaś, że wątek to prowokacja... Jaki byłby program idealnego kandydata? Innymi słowy, dlaczego nie odpowiadali Ci ci, co kandydowali? Odpowiedz Link Zgłoś
lailani I co, czekasz teraz na oklaski? 26.09.05, 13:09 Ciemna masa z Ciebie i tyle. Na serio, nie ma się czym chwalić, a Twoja argumentacja jest co najmniej żałosna. Odpowiedz Link Zgłoś
olinek1981 Re: I co, czekasz teraz na oklaski? 26.09.05, 13:10 nie czekam na wypowiedzi takich żałosnych ludzi jak ty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: WNIOSKI 26.09.05, 13:20 dziecko!! jak nie potrafisz powiedziec czegos swoijego i tylko powtarzasz to co inni powiedziali z zazdrosci ze innym sie lepiej wiedzie to idz sobie i ogoldaj seriale bo my tu cie nie chcemy!! Odpowiedz Link Zgłoś
olinek1981 Re: WNIOSKI 26.09.05, 13:23 cHciałam sprawdzić jak zareagujecie gdy napiszę że nie byłam na wyborach. Szkoda że wielu z Was zaraz na taką osobę skacze z pazurami, nazywając głupkiem czy półmózgiem. Takie zachowanie już samo za siebie świadczy o piszącym. Mmagi wiedzie tu prym, ale to świadczy tylko o niej (nim) Szkoda że wielu nie potrafi uszanować tego że ktoś ma inne zdanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: WNIOSKI 26.09.05, 13:27 tyo by choleranie zle o mnie swiadczylo gdybym uszanowala ciemnote i ignoracje bezmozgow!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: WNIOSKI 26.09.05, 13:29 rozumiem ze z Clintem sie zgadzasz,który o tobie napisał.............buractwo:> Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: WNIOSKI 26.09.05, 13:30 Przykro mi, ale jeżeli nie potrafisz podać powodu swojej decyzji, to nie dziw się, że takie epitety padają. Masz inne zdanie, więc chciałabym je poznać - dlaczego nie odpowiadali Ci prezentowani kandydaci? Jaki program najbardziej by Ci odpowiadał i przekonał do tego, żebyśposzła do wyborów? Pytam, bo wśród moich znajomych wszyscy głosowali, a skądś się wzięło te 18 mln osób, które pokazały, że nie obchodzi ich to, kto będzie rządził krajem. Poza tym nie wierzę, by była to z Twojej strony prowokacja, ale to moje zdanie i je uszanuj :) Odpowiedz Link Zgłoś
zebra83 Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 13:28 jak mnie wkur..wiaja takie komentarze. nie bylam na wyborach. to nie masz sie czym chwalic- tylko pozniej sie nie zal i miej pretensji do rzadu. mialas okazje wybrac-a tu olewka. krew mnie zalewa- nasi dziadkowie walczyli o to zebysmy mieli prawo wybierac, a tu frekwencja 40 %!!!! jaki ten nasz narod glupi i ignorancki. eh, szkoda slow. i nie mowcie ze nie ma na kogo glosowac. kandydatow bylo w brod. do wyboru do koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
marika_marika Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 26.09.05, 15:11 Jak widać podobne podejście ma ta część Polakót, którzy nie byli na wyborach. I to ci zwykle mają pretensje, ze wygrała ta partia a nie ta. A przeciez mogli glosować. Odpowiedz Link Zgłoś
dureksis ja tyż nie :P 26.09.05, 15:18 A dlatego, ze w tym kraju nie jestem Obywatelką uprawnioną bo nie mam meldunku ;) PARANOJA :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: ja tyż nie :P 26.09.05, 15:22 Co Ty pleciesz, osoby bez meldunku tez są uprawnione. Jedyne warunki czynnego prawa wyborczego to pełnoletność, posiadanie praw publicznych i brak ubezwłasnowolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
dureksis Re: ja tyż nie :P 26.09.05, 15:30 Jeśli lubisz stac w Urzędzie Miejskim pół dnia po POZWOLENIE NA GŁOSOWANIE to prosze bardzo.. Ja mam co robić... Uważam, że to trochę śmieszne, skoro DO mam wydany w Polsce.. Eh... Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: ja tyż nie :P 26.09.05, 15:36 Ale w takim razie to nie dlatego nie mogłaś zagłosować, że nie masz zameldowania, tylko dlatego, że uzyskanie kwitka było trudne. Nie dziwię Ci się, też by mi się nie chciało spędzić pół dnia w UM, chodzi mi tylko o faktyczną przyczynę. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.grabowska1 A ja byłam na wszystkich na wyborach!!! 27.09.05, 10:46 Byłam na wszystkich wyborach na jakich mogłam byc Uważam to za swój przywilej i obowiązek Czasem był to wybór mniejszego zła, ale mój wybór Nie chce żeby jakiś palant za mnie decydował- a tak jest kiedy nie ide na głosowanie Głosuję też dlatego, że mam świadomośc ze kobiety(w Polsce) mogą to robic dopiero od kilkudziesieciu lat - wcześniej traktowane jak ograniczone stworzenia, niezdolne do decydowania o swoim losie nie miały takiej mozliwości Feministki, kobiety które walczyły o to abyście teraz miały lepiej, były traktowane równorzędnie, miały swoje prawa, właśnie przewracają się w grobie ;) Dodam, że jestem za karami pieniężnymi za niestawianie się do urn wyborczych Odpowiedz Link Zgłoś
eva_walter Re: A ja nie byłam na wyborach!!! :) 27.09.05, 11:57 nie masz sie czym chwalic. dziekujemy ci za pis w takim razie, wydalas na to milczaca zgode. Odpowiedz Link Zgłoś