zmora31 27.09.05, 14:46 powiedzcie, w jakiej wysokości dostajecie alimenty na dziecko (moje właśnie zaczęło nauke). Dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juleczka4 Re: alimenty na dziecko 27.09.05, 14:55 Moja mam na mnie przez 6 lat dostawała alimenty w wysokości 250 zł. (teraz mam 22 i zakończoną edukaję na jakiś czas), na mojego brata w dalszym ciągu dostaje w wysokości 220 zł.( 14 lat) Ale będzie wnosić o powyższenie alimentów! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zmora31 Re: alimenty na dziecko 27.09.05, 15:01 kurcze, 250 zl to chyba nie jest duzo, sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: alimenty na dziecko 27.09.05, 15:02 zmora31 napisała: > kurcze, 250 zl to chyba nie jest duzo, sama nie wiem... porzadny ojciec placi sam z siebie i to taka kwote, ktora w pelni zaspokoi potrzeby dziecka. uwazam , ze 1000zl na dziecko powinien placic. Odpowiedz Link Zgłoś
zmora31 Re: alimenty na dziecko 27.09.05, 15:06 1000 zł? nie zapominaj, ze niektorzy tyle nawet nie zarabiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
leda10 Re: alimenty na dziecko 27.09.05, 15:35 wysokość alimentów zależy od zarobków tego, co ma płacic, niestety. Moja kumpela na 2-kę dzieci dostaje 2,5 tys ale tylko dlatego że 1. były mąż zarabia nieźle; 2. zgodził się na takie alimenty, jakie ona zaproponowala Odpowiedz Link Zgłoś
zmora31 Re: alimenty na dziecko 27.09.05, 15:37 rzeczywiscie kwota robi wrazenie. Mnie raczej interesuje wysokosc alimentow od mezczyzn ktorzy zarabiaja przecietnie. Odpowiedz Link Zgłoś
leda10 Re: alimenty na dziecko 27.09.05, 15:37 to chyba sąd zasądza, biorąc własnie pod uwagę wysokość zarobków Odpowiedz Link Zgłoś
aniacoerelle Re: alimenty na dziecko 27.09.05, 15:02 powinnam dostawac 350zł, ale odkąd zlikwidowali fundusz alimentacyjny nie dostaje nic, o zasilku z opieki spolecznej moge pomarzyc, mam za wysokie dochody, a tatus dziecka wcale sie nie kwapi do placenia Odpowiedz Link Zgłoś
zmora31 Re: alimenty na dziecko 27.09.05, 15:07 nie ma na niego sposobu? przeciez chyba latwo sprawdzic gdzie pracuje i ile zarabia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniacoerelle Re: alimenty na dziecko 27.09.05, 15:21 o to chodzi ze nie ma, alimenty odkad pamietam dostawalam z funduszu, wiem tylko tyle ze on splaca zadluzenie komornikowi i to tyle, a prosic bydlaka juz nie bede, daje sobie sama rade, a kiedys to sie na nim odbije Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: alimenty na dziecko 27.09.05, 15:25 a czy komornik nie może teraz ściagać z niego na Twoja rzecz? Odpowiedz Link Zgłoś
zmora31 Re: alimenty na dziecko 27.09.05, 15:27 ale przeciez one sie naleza Twojemu dziecku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniacoerelle Re: alimenty na dziecko 27.09.05, 15:39 wiem ze sie naleza, ale co wiecej moge zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: alimenty na dziecko 27.09.05, 15:48 Musisz zgłosić to komornikowi i to on będzie ściągał od ojca twoich dzieci pieniądze z wypłaty! Aha i komornik pobiera ileś tam % dla siebie ale w tym momencie nie umiem sobie przyponieć ile! Odpowiedz Link Zgłoś
aniacoerelle Re: alimenty na dziecko 27.09.05, 15:55 komornikowi zglosilam to w momenie przyznania alimentow przez sad,( dostawalam z f.a) na poczatku byl nie wyplacalny ale odkad ma podobno prace to komornik od niego sciaga zadluzenie Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte CZAS WRESZCIE ZLIKWIDOWAĆ ALIMENTY. 27.09.05, 17:29 Kobity co to biorą to chyba szacunku to siebie nie mają żeby brać drobne od znienawidzonego najczęściej faceta jak jeszcze same są współwinne ciąży. Ja bym kasy nie wziął. Odpowiedz Link Zgłoś
girl_from_mars Re: CZAS WRESZCIE ZLIKWIDOWAĆ ALIMENTY. 27.09.05, 17:50 Lepiej unieść się honorem i pozwolić dziecku z głodu umrzeć??? Odpowiedz Link Zgłoś
pink.girl Re: alimenty na dziecko 27.09.05, 17:28 Wysokość alimentów jest zależna od zarobków ojca dziecka. Czasem ojciec deklaruje więcej niż zasądzą w sądzie. Jeśli ojciec nie pracuje, jest na utrzymaniu rodziców, z alimentami już jest gorzej. Jeśli ojcu naprawdę zależy na dziecku i jest w stanie finansowo podołać z chcęcią płaci więcej alimentów niż przeciętnie. Może być to nawet ponad 1000. Na moją znajomą ojciec miał pracić ok 250 zeta, niestety ponieważ był alkoholikiem, a w dodatku utrzymywał się z pomocy społecznej, nie płacił nic. Odpowiedz Link Zgłoś