Dodaj do ulubionych

jesienne dni

05.10.08, 16:40
moze tak nazwiemy nasz tradycjonalny temat"dzien ,jak co dzien"

witam jesienia ubarwiona w odcienie zlota i czerwien.
Obserwuj wątek
    • kendo Re: jesienne dni 05.10.08, 16:42
      niedzielnie/z pachnacym jablecznikiem witam Zaloge,
      zyczac udanego dnia.

a tak ,to pogoda "mokra i wietrzna"-skandynawska jesien,
      wczoraj w srodkowej szwecji sypnelo sniegiem.....
      wszyscy wroza ostra i dluga zime,
      zobaczymy,jaka bedzie,oby nie wilgotna.
      • kasikk_29 Re: jesienne dni 07.10.08, 17:40
        u mnie dziś jesiennie - szaro i mokro...
        nic mi się nie chce i chyba jesienna nostalgia mnie dopada
        a na dodatek nie mogę zrobić sobie gorącej czekolady, bo mleka nie mogę sad
        • kendo Re: jesienne dni-zakazane jedzonko 13.10.08, 18:40
          ja tez kasiku mam ochote na wszystko,ale powstrzymuje sie ostatkiem
          sil by ni popasc w gorsza skrajnosc rozdrapaniawink)

Witam Zaloge,
          i widze,ze cos cichutko sie zrobilo,
          dawno Greis niewidzialam,wiecie co sie z Nia dzieje?

kasztany juz spadaja,nazbiralam i w wazon wsypalam,slicznie sie
          prezetuja,jako dekoracja.

zycze udanego tygodnia.
          • kendo Re: jesienne dni 15.10.08, 11:28
            dzis wyjatkowo wilgotno,a zapowiadalo sie z ranca na piekna pogode,
            upiora niestety w domu musialam rozwiesic,bedzie wilgotniejsze
            powietrzewink
            Witam Zaloge,
            zycza udanego dnia.
            • greis52 Re: jesienne dni 15.10.08, 12:25
              a u nas piekny złoto-jesienny dzien
              pozdrawiam wszystkich
              • kendo Re: jesienne dni 16.10.08, 09:35
                niechce mi wysylas wpisow,
                juz trzeci raz wysylam,
                pozdrawiam i zycze udanego dnia
                • kasikk_29 Re: jesienne dni 16.10.08, 09:57
                  szaro i mokro... jesiennie
                  a ja na dodatek miałam dziś pobudkę o pół do szóstej - mój maleńki skowroneczek
                  śpiewał tongue_out
                  uroki macierzyństwa big_grin
                  • kendo Re: jesienne dni 16.10.08, 10:11
                    witaj kasikku,
                    no czasami takie koncerciki sa mile oby nie za czestowink

zycze udanego dnia
                    • greis52 Re: jesienne dni 16.10.08, 14:37
                      faktycznie dzis trudno bylo wyslac cos na forum,
                      konserwacja jakas przystopowala wpisy chyba
                      udanego popoludnia zycze
                      • kendo Re: jesienne dni 16.10.08, 15:54
                        a ja myslalam,ze to tylko u mnie taki blad z wysylkawink)
                        witaj Grejsiatko,
                        mam nadzieje,ze juz pod kocykiem w domciu sobie lezysz i oczki
                        przymykaszwink)
                        zycze milego popoludnia i wieczoru,
                        • kendo Re: jesienne dni 17.10.08, 09:39
                          mowia:"niechwal dnia przed zachodem slonca"
                          zapowiada sie piekna jesienna pogoda i z taka witam Was zyczac
                          udanego dnia

trzymajcie kciuki,dzis kontrol u skornego i moze w koncu reszte prov
                          dostane.
                          • kendo Re: jesienne dni 18.10.08, 09:47
                            zycze udanego weekendziku i zmykam do pracki domowejsmile)
                            • kendo Re: jesienne dni 19.10.08, 09:43
                              ech.....cichutko sie tu zrobilo,
                              niemniej jednak zycze udanej niedzieli dla czytaczy/podgladaczy i
                              Zalogi.
                              • kasikk_29 Re: jesienne dni 19.10.08, 14:07
                                oj tak... cichutko
                                a u mnie ciasto ze śliwkami się piecze smile
                                mmmm... do herbatki wieczorem będzie pychotka
                                • kendo Re: jesienne dni 19.10.08, 14:32
                                  hej kasikku,
                                  narobilas smaku na slodkosci,mam jeszcze kawalek jablkowego,zaraz
                                  wyciagne by sie rozmrozilo,

wlaczylam na vistuli program ,ze mozna zdjecia zamieszczac i nie
                                  poradzilam sobie,
                                  jak dasz rade to bedzie i u nas zdjeciowo

zycze smacznego ciasta i niedzieli.
                                  • kasikk_29 Re: jesienne dni 19.10.08, 15:39
                                    o masz, a jak to zdjęcie umieścić?
                                    • kasikk_29 Re: jesienne dni 19.10.08, 15:54
                                      fotoforum.gazeta.pl/3,0,1520438,2,1.html
                                      tak mogę ci pokazać moje wypieki smile
                                      • kendo Re: jesienne dni 19.10.08, 20:53
                                        kasiku
                                        no i u mnie tez niemal zapachnialo nim,
                                        wyglada smakowicie.
                                        Skrzacik jakie ma juz dlugie wloski...sliczniutkie
                                        usciski dla Skrzacikow.
                                        • fleur1 Jesienne róże 20.10.08, 15:58
                                          Dostałam dzisiaj w prezencie od przyjaciółki jesienne róże,
                                          przed chwilą zrobiłam zdjęcia kwiatów na mojej nowej podłodze.

fotoforum.gazeta.pl/3,0,1521734,2,1.html
                                          fotoforum.gazeta.pl/3,0,1521735,2,2.html
                                          Pozdrawiam wszystkich jesiennie.

Można zamieszczać zdjęcia tutaj? Jak tak, to poszukam
                                          instrukcji, przetestuję wklejanie i zamieszczę jesień.
                                          • fleur1 Jesienne róże jeszcze raz 20.10.08, 19:26
                                            Można też wpisać tak:

Jesienne liście 1

Jesienne liście 2
                                            • fleur1 Re: Jesienne róże jeszcze raz 20.10.08, 19:28
                                              poprawię drugi link, przepraszam
                                              • fleur1 Moje jesienne róże 20.10.08, 20:07
                                                Jesienne róże 1

Jesienne róże 2
                                                • kendo Re: Moje jesienne róże 20.10.08, 20:28
                                                  Witaj fleur1
                                                  bardzo sie ciesze z przybycia,

rozyczki slicznie Ci wyszly,musze chyba tez sie udac po zbior
                                                  listkow i wyprobowac ,
                                                  podloga ,jak malowanie,sliczny kolor,niech sie wspaniale chodzi po
                                                  niej,

zycze udanego wieczoru

PS;.zdjecia mozna zamieszczec wlaczylam ten program na Vistuli,
                                                  sama niestety probowalam i nic mi nie wyszlosad(
                                                  • fleur1 Moje jesienne róże, podejście 3 ze zdjęciami 20.10.08, 20:54
                                                    Próba, czy się dołaczqją zdjęcia w tym forum.
                                                    Dziekuję za miłe powitanie.

https://img171.imageshack.us/img171/7743/roze2tg9.jpg

https://img171.imageshack.us/img171/9126/roze1sn9.jpg
                                                  • kendo Re: Moje jesienne róże, podejście 3 ze zdjęciami 20.10.08, 21:48
                                                    i prosze,jakie sliczne bukiety,
                                                    nareszcie i na vistuli mamy zdjeciasmile
                                                  • greis52 Re: Moje jesienne róże, podejście 3 ze zdjęciami 20.10.08, 22:04
                                                    fakt nareszciesmile
                                                    brakowalo tu fachowca
                                                    moze nas troche podszkoli
                                                    a podloga tez sie niezle prezentujesmile

• kendo Re: witam jesiennym porankiem 21.10.08, 08:21
                                                    zapowiada sie na prawdziwa niepogode,
                                                    no coz,jesien i musimy byc przygotowani na niespodzianki pogodowe.

*greis,
                                                    tak fleur to specjalistka komputerowa,i strasznie mila
                                                    osoba,spotkalysmy sie juz
                                                    mysle,ze jak sie spotkamy to wprosze sie na sile by mnie troszke
                                                    podszkolilawink)

zycze udanego dnia.
                                                  • fleur1 Jesiennie, słonecznie, miło. 21.10.08, 11:05
                                                    Dziekuję za powitanie, za uznanie, za miłe słowa.
                                                    Chętnie pomogę w komputerowych sprawach i nie tylko, mam wiele
                                                    zainteresowań, uwielbiam fotografować, czytać książki, poznawać
                                                    nowych ludzi, podróżować i poznawać świat.
                                                    Zapraszam do mojego miasta na lody o wdzięcznej nazwie Gargamel,
                                                    były przepyszne, ale ja wolę z waniliowe z polewą truskawkową we
                                                    włoskich kawiarniach w Niemczech.

https://img185.imageshack.us/img185/7871/gargamelxr3.jpg
                                                  • greis52 Re: Jesiennie, słonecznie, miło. 21.10.08, 11:38
                                                    az mi slinka pocieklasmile
                                                    rozumiem, ze ta sa te ktore woliszsmile
                                                    nie posadzalam Cie Jolu
                                                    o takie lasuchowanie
                                                  • kendo Re: Jesiennie, słonecznie, miło. 21.10.08, 13:18
                                                    woooooooowwwwwwwwwwwwwwwwwww...
                                                    same pychotki,lody uwielbiam tylko latem,
                                                    ale te pozarlabym od razuwink

*greis,nasza fleur to istny lakomczuch,juz wiem co mowiesmile
                                                    *fleur,zglosze sie do Ciebie po instrukcje kompowe,ale na razie
                                                    czasu niemam,jak zwykle saddzieki za ochote w pomocy. kiss

miejcie sobie cieplutko u mnie oczywiscie pada i zimnica.
                                                  • fleur1 Re: Jesiennie, słonecznie, miło. 21.10.08, 17:52
                                                    Greis lody na zdjęciu wyżej to Gargamel, a moje ulubione
                                                    to spaghetti własnie takie:

https://tiny.pl/sw8n
                                                    W środku jest bita śmietana, a na zewnątrz makaronikowe lody.
                                                  • kasikk_29 Re: Jesiennie, słonecznie, miło. 21.10.08, 19:45
                                                    fleur, nie lubię cię, wiesz? tongue_out
                                                  • kendo Re: Jesiennie, słonecznie, miło. 21.10.08, 21:00
                                                    *fleur ale kusisz pychotkami,kasikkowi zaraz jezoe ucieknie i po
                                                    ekranie zacznie lizacwink), wink)
                                                    ja tam chyba bym garganela i zimowa pora zjadlawink)
                                                    zycze milego wieczoru.
                                                  • kendo Re: Jesiennie, słonecznie, i z humorem;)) 22.10.08, 11:51
                                                    milo zaczac dzionek od takiego humorku,ktory greis zamiescila,
                                                    wniosek?-nawet dobry duszek nie byl w stanie takiego idealu
                                                    kobiecie dostarczycwink)bo nawet gdy same szukamy to zawsze czegos w
                                                    nim brakwink

zycze udanego dzionka,
                                                    ja juz zdazylam na mokro podlogi zrobic,
                                                    poczytac gazety na kompie a czeka mnie jeszcze chowanie
                                                    donc /przechowanie kwioatow na zime...dobrze ,ze nie pada.
                                                  • fleur1 Jesiennie, deszczowo u mnie... 22.10.08, 12:27
                                                    Dzien dobry, witam jesiennie, deszczowo, ale jestem radosna.

Kasikk, a co mam wyslac, abys mnie lubila?
                                                  • kendo Re: Jesiennie, deszczowo u mnie... 22.10.08, 12:41
                                                    no tak fleur,wczoraj mialas sloneczko a ja nie,
                                                    wiec dzis moja kolej by sie nim cieszycwink)
                                                    dobrze,ze mimo pogody masz dobry nastroj,bo u mnie to jakos tak,gdy
                                                    siapi na dworze to ja tez "taka jestem"wink

mysle,ze kasikk bedzie zadowolona z wiecej fotek z lakociami
                                                    ciastowymi lub jakims daniem smaczny zalaczajac od razu recepte
                                                    bysmy wyprobowaly daniewink),bo kasikk lubi i umie smacznie gotowacsmile

zycze pogodnego dnia
                                                  • fleur1 Jeszcze nie wychodziłam z domu. 22.10.08, 14:24
                                                    Za oknem dalej mokro i szaro, ale chyba już nie pada.

Pracowita jesteś Kendo, najlepiej wycierać na mokro, ja prawie wcale
                                                    nie używam w domu odkurzacza. Odkurzając mam wrażenie, że wszystek
                                                    kurz osiada na ścianach i meblach, a po remoncie szczególnie pełno
                                                    go wszędzie, ale coraz mniej.

Nowe szafki w łazience już wiszą, zrobiłam porządek i zdjecia na
                                                    wieczną pamiątkę, jeszcze tylko zdrapię resztki naklejek z WC.

Wybieram się do sklepu po mrożonki, chcę przetestować moją nową
                                                    zamrażarkę, niech sobie troszkę popracuje. Kupię i włoże od niej
                                                    kilka smacznych produktów, chcę na niej zrobić dobre wrażenie.

https://img517.imageshack.us/img517/9508/jesiensr2.jpg

Życzę Wam udanej reszty jesiennego dnia.
                                                  • kendo Re: Jeszcze nie wychodziłam z domu,a ja nalatalam 22.10.08, 17:47
                                                    na okolo domu zbierajac wszystkie donice/myjac/suszac i do
                                                    przechowalni,czesci kwiatow tez do przechowania,reszte zgrupowalam
                                                    przy soldecku i niech sobie przezimuja,
                                                    acha ,oby bylo,ze jestm pracowita to jeszcze poduchy z kanapek na
                                                    altanie pochowalam do gazazu zanioslam,i moge na zime
                                                    oczekiwac,obejscia domowe obrobionewink)
                                                    jeszcze wieczorem upiora wyprac i rozwiesc by przez noc wyschlo,
                                                    oczywiscie obiadek opuzniny zjadlam ale smacznywink
                                                    chwilka dowartosciowania sie przy kompie i chyba na kanapke sie
                                                    rzuce by odpoczacwink

*fleur przesliczne zdjecie jesienne,
                                                    tez jestes pracowita,bo tyle juz zrobilas,
                                                    powiem Ci,ze tez kupuje duzo mrozonek-warzywa,bo sa bez konserwantow,
                                                    lub jak cena niska zakupie do zamrozenia lub zrobienia i upchania w
                                                    sloiki.
                                                    niech zyje smaczna zywnosc.
                                                  • kasikk_29 Re: Jesiennie, deszczowo u mnie... 22.10.08, 19:52
                                                    no kochana... muszę się zastanowić, ale lody odpadają tongue_out
                                                    coś pięknego poproszę
                                                  • kendo Re: Jesiennie, slicznie pogodowo 23.10.08, 17:06
                                                    rano zaczytalam sie w rozne linki rekomedowane odnosnie alergi,
                                                    ze niemal o swiecie zapomnialam a le bank i zakupy zaczekaly na mnie,
                                                    teraz zasluzony odpoczynek uf....wink
                                                    popijam sobie soczek z borowki czerwonej nawet smaczny,zakupilam
                                                    rowniez z czarnej porzeczki.

zycze udanego wieczoru.
                                                  • fleur1 Moj jesienny poranek 24.10.08, 09:59
                                                    Witam w piatek, musze znow napisac, ze czas tak szybko leci, ale
                                                    tylko tym, ktorzy maja duzo zajec, nie potrafia sie nudzic.
                                                    Wczoraj rzucilam sie dalej w wir porzadkow, ciagle jest cos do
                                                    zrobienia, skad sie bierze tyle kurzu po remoncie? Zapelniam szafki
                                                    i szuflady w meblach kuchennych, przy okazji pozbywam sie tego, co
                                                    juz sie nie przyda. Ufff ile tego jest, jestem chomikiem!!!

Bylam wczoraj umowiona z przyjaciolka z podstawowki i liceum,
                                                    pozniej nawet studiowalysmy na tej samej uczelni i jakis czas
                                                    pracowalysmy w tej samej firmie. Dlugo trwa nasza znajomosc,
                                                    spotykamy sie i zawsze mamy duzo do przegadania.
                                                    Wybralysmy sie na 16.00 do kina na film "Swiadectwo" o naszym
                                                    Papiezu, na motywach ksiazki kardynala Stanislawa Dziwisza.
                                                    Ogladalam film ze wzruszeniem.
                                                    Pozniej poszlysmy do kawiarni o wdziecznej nazwie "Fabryka
                                                    czekolady" na czekolade i szarlotke na cieplo z lodami waniliowymi,
                                                    same smakowitosci mniam, mniam.
                                                    Do domku dotarlam po 20.30 i z przyjemnoscia poszlam wczesnie do
                                                    lozka.

Pisze po sniadaniu, przesylam widok z mojego okna, znajome gory i
                                                    Sniezka dla naszej moderator forum.

Zycze wszystkim udanego dnia.

https://img522.imageshack.us/img522/7353/ranekqk1.jpg
                                                  • kendo Re: Moj jesienny poranek 24.10.08, 10:11
                                                    o! fleur dzieki za zamglona Sniezke,
                                                    psiun mi"mialczy" musze na spacerek,
                                                    ale zaraz wroce i dopisze reszte,
                                                    pozdrawiam Zalogekiss
                                                  • kendo Re: Moj jesienny poranek 24.10.08, 10:37
                                                    juz wrocilismy,spacerek w rekordowym tepie,tyle zapachow milosnych
                                                    na ziemi,ze psiun ciagnal,jak szalony,
                                                    pogoda :wietrzna/lodowate krople deszczu z wiatrem mnie obmyly
                                                    brrrrrrrr....

*fleur,
                                                    normalne,ze po remonciku bedzie kurz wszedzie,
                                                    na szfach u gory juz to zalatwilam,teraz musze sie zmobilizowac w
                                                    srodku,bedzie okazja do posortowania roznych przypraw i pudeleczk z
                                                    kaszami przeterminowanymi poselekcjonowac,
                                                    garderobe juz zalatwilam,mase rzeczy lacznie z torebkami na Czerwony
                                                    krzyz wywioze,niech sie ktos inny zadowoli tym.
                                                    pracki w domu zawsze sie znajdzie,jak mamy na to ochotewink

samych przyjemnosci sprzataniowych zyczesmile
                                                  • greis52 Re: Moj jesienny poranek 24.10.08, 17:32
                                                    i dla mnie to znajomy widok
                                                    troche juz sie zaciera
                                                    ale poprosze pieknie o nastepne oblicza Sniezki
                                                    w celu utrwalaniasmile
                                                    z gory sciskam w podziece
                                                  • greis52 Re: Moj jesienny poranek 24.10.08, 17:34
                                                    tak sie zapatrzylam na gore, ze zapomnialam
                                                    napisac ze u mnie dzis byl piekny
                                                    mrozek i trzeba bylo szyby skrobac w autku
                                                    jak nic zbliza sie zima!
                                                    brrrrrr
                                                  • kendo Re: jesnienie przy sobocie 25.10.08, 16:27
                                                    pieknie slonce swieci,
                                                    upior wysechl na dworze,na jutro zapowiadaja straszna niepogode i
                                                    badzo chlodne dni od poniedzialkusad(

mam nadzieje,ze wczorajsze spotkanie u fleur bylo przyjemne i milo
                                                    spedzila wieczor,
                                                    mysle,ze reszta Zalogi rownie sie ma dobrze i milutko,

a gdzie nasz GRYZON???????smile)sie podzial?wink)

miejcie sobie dobrze.
                                                  • fleur1 Oj sobota, sobota!!! 25.10.08, 17:46
                                                    Dzień słoneczny, ale niezbyt ciepły i tak jak u Kendo straszą nas
                                                    ochłodzeniem.

Wczoraj spędziłam miło wieczór, było też białe wino. Potem długo nie
                                                    mogłam zasnąć, a w nocy o 2.30 zadzwonił z daleka mój syn, był
                                                    bardzo smutny, od razu wiedziałam, że stało się coś strasznego,
                                                    matka wie. Zmarła mama jego przyjaciela i chciał z kims porozmawiac,
                                                    jego młoda żona już spała. My dorośli już potrafimy dawać sobie radę
                                                    z takimi wiadomościami, ale młodzi ludzie muszą się tego nauczyć.
                                                    Noc miałam rozbitą i teraz pewnie położę się do łózka, mój organizm
                                                    się tego domaga.

W słonku sprzątnęłyśmy z moją siostrą dywan z liści na cmentarzu, to
                                                    był dobry dzień na takie prace.

Czy dzisiaj jest zmiana czasu?

Życzę wszystkim udanego wiecozru, a potem dobrej nocki.

Do jutra
                                                  • kendo Re: niediela z nowym czasem przesunietym w tyl 26.10.08, 09:43
                                                    *fleur
                                                    takie wiadomosci kazdego scinaja,
                                                    oczywiscie strasi umieja juz je "przerabiac" w przeciwienstwie do
                                                    mlodych,wspolczuje bardzosad

ciesze,ze,ze dzionek milo spedzilas i pogoda dopisala wszelkim
                                                    prackowm,

dzis natomiast u mnie wieje(lejesad(/zinmo,
                                                    dobrze,ze w domciu cieplutko i jest co jescwink)

zycze milej niedzieli Zalodze.
    • greis52 jesienne porzadki... 03.11.08, 11:41
      kendo listki zbierasmile,
      a ja musze moje letnisko
      zabezpieczyc na zime,
      podpowiedzcie jak przechowac donice z datura
      na lonie natury, bo do przyczepki kempingowej
      mi sie nie zmieszcza?
      • kendo Re: jesienne porzadki... 03.11.08, 11:49
        no niewiem Greis,
        czy nie zmarznie zima,chyba moze gdzies wypozycz kawalek mejsca w
        piwnicy do przechowania,
        trzymalam swoja w tamtym roku na altanie owinieta dobrze,ale zmarzla:
        ((,tak mi bylo szkoda.
        • kendo Re: mgliscie strasznie 04.11.08, 09:34
          a chcialam dzis tez z listeczkami powalczyc,moze mgielka sobie
          pojdzie kolo lunchu,

witajcie dziewczyny,
          adrenalina sie zwiekszyla,dzis chyba kazdy slidzic bedzie wybory za
          siedmioma morzami i gorami,jestem sama bardzo ciekawa,jak sie
          zakoncza.

zycze przyjemnego dnia.
          • fleur1 U nas też mgliście... 04.11.08, 21:52
            Mgła utrzymuje się od wczoraj, całą noc, a dzisiaj prawie nic przed
            południem nie widziałam przez okno. Wyszłam przed chwilką na balkon
            i widać tylko światła latarni w pobliżu, jest ich dużo, oświetlają
            pobliską szkołę.

Dzień spędziłam na szukaniu stolarza, który zrobi mi nowe fronty
            szafek w przedpokoju i pawlacze, a potem zakupiliśmy materiały do
            odnowienia ostatniego pomieszczenia, czyli przedpokoju.

Dzień zakończyłam wczesną kolacją, miałam miłego wieczornego gościa.
            Podałam pstrągi w sosie czosnkowym, upieczone w piekarniku, cytryna,
            jarzynki i bułka paryska z masełkiem, do tego białe wytrawne winko.
            Oczywiście były też świece.
            Teraz czas na relaks, a jutro od rana remont.
            Życzę wszystkim spokojnej nocy, a jutro udanego dnia.

https://tiny.pl/s454

Dobranoc
            • kendo Re: U nas też mgliście... 05.11.08, 07:59
              *fleur
              no sliczna dobranocka z misiowymi usciskamismile)

wczorajszy dzien spedzilas faktycznie produktywnie,
              wiem,ze finisz bedzie rewelacyjny.

zycze Tobie i Zalodze milego produktywnego dnia.
            • kendo Re: U nas też mgliście... 05.11.08, 08:00
              no i oczywiscie dobre wiesci z hameryki wyborczej,
              sledzilam troszke noca wybory i cieszylam sie z tamtymi ludzmi
              wynikami.
              • greis52 Re: U nas też mgliście... 05.11.08, 09:21
                gora demokraci!!!!!!
                do mgiełki i wilgoci musimy sie juz przyzwyczaic
                ja juz latam w zimowce nie marzne i nie przemakam
                spokojnego dnia zycze
                • fleur1 A u nas słonecznie dzisiaj. 05.11.08, 19:09
                  Wiało okropnie do popołudnia, a potem zrobiło się cieplutko i
                  przyjemnie.
                  Remont trwa, jutro dalszy ciąg, a ja tylko zaglądam i nie mogę się
                  doczekać końca prac.

Ameryka ma nowego prezydenta, będzie miał trudną drogę Barak Obama
                  Afroamerykanin, jest wielką nadzieją szczególnie dla czarnoskórych
                  mieszkańców.
                  Zobaczymy jak poradzą sobie demokraci pod jego wodzą, czy Obama
                  spełni marzenia milionów Amerykanów?

Ja od wczorajszego wieczoru myślę, jak bardzo cieszyłby się Martin
                  Luter King z takiego wyboru, za prawa czarnych zginął, a teraz może
                  patrzy z nieba i widzi, co się wczoraj stało. Wreszcie na szczycie
                  stanął przedstawiciel udręczonej przez lata części społeczeństwa w
                  państwie, które nazywa się największą światową demokracją.

Pozdrawiam Szefową i Załogę, życzę udanego wieczoru i spokojnej nocy.
                  • kendo Re: A u nas słonecznie dzisiaj. 06.11.08, 10:31
                    wieje tylko,jak zreszta zawsze,
                    plany dzisiejsze?,spacer po odlozonego kamyka wczoraja na sciezke z
                    altany na soldeck.

Fleur,
                    wlasnie wczoraj myslam o Kingu,ze marzenia sie spelnily,oby nie byl
                    smutny koniec radosci,
                    pocczatki zawsze sa trudne,mysle,ze spoleczenstwo bedzie cierpliwe.

zycze udanego dnia pod kazdym wzgladem zwlaszcza w pieknym finiszu u
                    Fleurkiss
                    • fleur1 A u mnie znowuj mgła. 06.11.08, 12:55
                      Napisałam długi post i mi uciekł, już go nie odtworzę.

Dalej remont od rana, a jutro kładzenie tapet i malowanie sufitu,
                      ściany już wyrównane, do końca tygodnia praca będzie skończona.

Mgła troszkę się podniosła i nieśmiało przedziera się przez nią
                      słoneczko.

http://img143.imageshack.us/img143/9940/jgorali3.jpg

A u Was jaka jest dzisiaj jesień?
                      • fleur1 Nowa dobra wiadomość!!! 06.11.08, 13:04
                        Zadzwoniła do mnie koleżanka z liceum, ostatni raz widziałysmy się w
                        dniu zakończenia szkoły, mieszka w Warszawie. Umówiłysmy się na
                        rozmowę telefoniczną w weekend, lubiłam ją, a odnalazłysmy się przez
                        portal Nasza -klasa.
                        • fleur1 Już sobota 08.11.08, 10:12
                          Gdzie się zgubiła Szefowa i Załoga, Czyżby dopadła Was jesienna
                          depresja?

Zaczął się następny długi polski weekend, a to oznacza, że Polacy
                          odpoczywają od piątku do wtorku. Poniedziałek jest wolny, gdyż
                          świeto 1 listopada wypadło w sobotę, a wtedy musi być za to wolny
                          inny dzień, a we wtorek przypada Narodowe Święto Niepodległości.
                          Czas na spotkania rodzinne, na spotkania ze znajomymi, czas na
                          wypoczynek, HURRRRRRRRRRRRA.

A za oknem jesienna mgła, w nocy padało, ale dobry humor mnie nie
                          opuszcza i nie dam się pogodzie zwycieżyć.

Wieczorem wybieram się na kolejne spotkanie koleżeńskie, wczoraj też
                          takie miałam, tylko z innymi osobami.

Kendo jak się czujesz, jak Twoje alergiczne kłopoty?
                          Ja po wizycie u laryngologa zakupiłam szwedzkie lekarstwo o nazwie
                          Avamys, 2 kropelki dziennie mam wpryskać do nosa.

www.spryciuch.pl/show/350/avamys-najnowszy-lek-na-alergiczny-niezyt-nosa
                          • kendo Re: Już poniedzialek 10.11.08, 11:37
                            jestem Fleur,
                            ech...komp mi strajkowalsad(

dzis jakos slubne go "podciagnelo"wink

Skarbie,mysle,ze ten dozering do nosa mamy podobny z ta sama
                            trescia,ale nazwa inna,
                            mam go uzywac niemal do konca listpada,dziala dobrze i faktycznie
                            odblokowal mi zatkane kanaly,gdzie sluch mi sie poprawil,
                            alergia w dalszym ciagu nawet od soboty jakby wiecej,,pojadlam sobie
                            keczup,moze to alergia na pomidory?sad
                            sam niewiem co mam myslec juz.

pogoda u nas straszna,
                            wieje,ze niemal choinki czubkami ziemi siegaja i deszczysad,ale nie
                            jest zimno.

zycze udanego poniedzialku.
                            • fleur1 A jutro juz sroda 11.11.08, 22:08
                              Zagladam na dobranoc do laptopa, dzisiaj po poludniu robilam domowe
                              porzadki, dwa pralkowe prania powiesilam w suszarni, a teraz
                              skonczylam prasowanie sciereczek do naczyn, kilku obrusow i
                              ogladalam koncert w okazji Swieta Niepodleglosci.

Remont przedpokoju juz skonczony, jeszcze jutro zamawiam frony
                              szafek i pawlacze, zrobie nowe, bo bez nich nie mam gdzie schowac
                              butow, plecakow i toreb podroznych.

Ciesze sie, ze Szefowa i Zaloga wklejaja obrazki, to naprawde latwe
                              i sprawiacie nam przyjemnosc.

https://i38.tinypic.com/20f934x.jpg

Dobranoc, do jutra.
                              • kendo Re: A jutro juz sroda 12.11.08, 08:49
                                *Fleur,
                                no "duszek skrzydlaty sliczny,
                                witaj w srodku tygodnia,
                                moje dni tak szybko jakos biegna do przodu,myslalam ,ze dzis juz
                                czwartek,
                                upiory bluzeczkowe dzis bede robic u siebie,
                                pozniej zakupy dla Mamy bo siostra do kraju plynie.
                                jeszcze cos pewnie przybedzie z pracki,bo tak zawsze jest,ze gdy
                                wydaje sie nam ,ze gotowe jestesmy to zauwazymy,ze musimy i to
                                wykonacwink

zycze udanego dnia Tobie Fleur i Zalodze.
                                • kasikk_29 Re: A jutro juz sroda 12.11.08, 09:27
                                  cześć kenduś i reszta
                                  chmurnie się zrobiło po pięknym weekendzie
                                  chce się siedzieć z herbatą pod kocem...
                                  a tu nie można, bo skrzaty psocą smile
                                  • kendo Re: juz sroda 12.11.08, 10:27
                                    witaj kasikku
                                    no tak Skrzatasy w pelnym wigorze,to znak,ze sa zdrowe,
                                    a co mama bedzie sie lenic,niech sie zajmuje pociechamiwink)

u nas natomiast wietrznie/wilgotno bardzo ale slonecznie
                                    upior juz sie pierze,z miotla polatalamwink) i jak swdzialo tak swedzi:
                                    (( qurcze,nieraz usnac nie mogesad(

zycze przyjemnego dnia ze Skrzatasami.
                                    • kendo Re: juz czwartek 13.11.08, 13:47
                                      narszcie wszystkie liscie zwialo i rozwialowink)
                                      czekac wypada na mrozik i sniezek,ale czy zawiata do nas??
                                      skandynawskie poludniowe zimy sa lagodne/wilgotne,
                                      sprzyjajace warunki na zaziebienia.

zycze zdrowka 9 przyjemnych dni.
                                      • fleur1 A to już piątek 14.11.08, 10:37

Hej Szefowo i Załogo już jestem, nie było mnie w domu dwa dni, przed
                                        chwilką wróciłam do domu. Wczoraj wieczorem wybrałam się do
                                        Wrocławia do Hali Stulecia (Ludowej) na koncert zespołu tańca
                                        irlandzkiego z Australii. Wspaniali wykonawcy "Gaelforce Dance"
                                        przedstawili spektakl muzyczno- taneczny, opowiedzieli tańcem i
                                        śpiewem historię nieszczęśliwej miłości. Spektakl majstersztyk,
                                        taniec, stepowanie, młodość wdzięk, radość w oczach, to atuty
                                        członków zespołu.

www.aktivist.pl/wydarzenie/eventId,402064,gaelforce-dance-wydarzenie.html

www.youtube.com/watch?v=TxbMNuXfNYw
                                        Za oknem wilgoć i mgła jak mleko, ale się już podnosi i przez mgłę
                                        przebija się słoneczko i zrobiło się jaśniej.

http://i38.tinypic.com/mj1jjr.jpg

danceflowing.pl/kat,99254,title,Gaelforce-Dance-ponownie-w-Polsce,wid,10377402,wiadomosc.html?ticaid=66f6b

Tu można jeszcze poczytać i zobaczyć zdjęcia ze spektaklu.
    • mycha Re: jesienne dni 17.11.08, 10:55
      dzień dobry robaczkismile
      ooooj... dawno mnie tu nie byłosad
      zaczynamy nowy tydzień i znowu poniedziałek. czy ja kiedyś je
      polubię? i kto by pomyślał, że jeszcze tydzień temu biegałam po
      bieszczadach między drzewami, z wiatrem we włosach... mówię wam,
      zakochałam się w tych górach.
      chyba kawy sobie zrobię, bo pogoda zamyka mi oczywink kto się
      przyłączy?smile
      miłego dnia życzę
      • fleur1 Re: jesienne dni 19.11.08, 15:12
        Mycho trochę wędrowałam przed laty po Bieszczadach i mile wspominam
        spędzony tam czas. Wędrowanie, spanie w namiotach, wspólne jedzenie,
        siedzenie do późna przy ognisku, mycie ciała i naczyń w strumieniu,
        zbieranie jagód i czysta natura.
        Może jeszcze się kiedyś tam wybiorę, ale w Tatry i Beskidy mam
        bliżej, a Karkonosze najbliżej.

Zimno u mnie i wieje brrrrrrrrrr, berecik, szalik i rękawiczki są
        obowiązkowe.

http://i35.tinypic.com/ofdqbt.jpg

Widzę z okna wysokie partie Karkonoszy wraz ze Śnieżką, są ośniezone.
        • mycha Re: jesienne dni 20.11.08, 11:45
          cześć fleur1smile miło cię poznaćsmile
          przepiękne są bieszczady i ten klimat. i to, że nie ma tam
          przypadkowych turystów, ale są ludzie, którzy przyjechali właśnie
          pochodzić po górach. twój opis namiotów, ognisk i strumieni... oj!
          oczami wyobraźni to widzęsmile
          ze zdjęcia wnioskówję, że mieszkasz gdzieś na południusmile my tu z
          kasikkiem z centrum - i w góry i nad morze praktycznie ta sama
          drogawink

tutaj od wczoraj zaczęła się prawdziwa słota jesień. szaro, chłodno,
          siąpi i notorycznie chce się spać. wczoraj wieczorem się zawziełam i
          położyłam na kanapie pod kocem z herbatą i książką. i w taką pogodę
          rewelacyjnie się czytasmile
          miłego życzę i pomimo pogody uśmiechu na buzismile
          • fleur1 Dziekuję za miłe słowa Mycho 20.11.08, 19:12
            Może kiedyś nasze drogi się skrzyżują, Polska jest mała, a Europa i
            reszta świata jeszcze mniejsza, bo poza Polską podrózuje się lepiej
            i szybciej i można się wszędzie spotykać.

Nasza Szefowa mieszkała bliżej Śnieżki i jednocześnie niedaleko ode
            mnie, stąd nasze spotkania. Pamiętasz Tereniu jak byłyśmy w
            podziemiach jeleniogórskiego ratusza na pysznych płonących
            naleśnikach?

Dzisiaj jest u mnie bardziej jesiennie niż wczoraj, wieje halniak i
            pada deszcz. W domu jest przyjemnie i jak się wraca, to docenia się
            cieplutkie mieszkanie.

Też lubię czytać książki, mogłabym nawet nie spać, jak mam coś
            ciekawego, a czytam już pół prawie pół wieku, zaczęłam czytać zanim
            poszłam do szkoły.

Życzę wszystkim dobrej jesiennej pogody, a dzisiaj dobrej nocy.

http://i35.tinypic.com/qx52jl.jpg

„Muzyka jest uniwersalnym językiem ludzkości”

Henry Wadsworth Longfellow
            • mycha Re: Dziekuję za miłe słowa Mycho 21.11.08, 09:18
              witajcie robaczkismile
              fleur byłoby się miło spotkaćsmile może kiedyś... a to prawda, świat
              jest mały i to jak!smile czasami mnie to zaskakuje.
              też uwielbiam czytaćsmile wykorzystuję na to każdą wolną chwilkęsmile

jak narazie u mnie jest bardzo ładnie. świeci słonko, nawet nie jest
              tak zimno. ale w radiu zapowiadali dzisiaj deszcz ze śniegiem, więc
              z radością muszę się wstrzymaćwink

trzymajcie się ciepło i pamiętajcie: dzisiaj już piątek!smile
              • fleur1 A u mnie dzisiaj tak. 21.11.08, 16:08
                http://i36.tinypic.com/2reir1f.jpg

A u mnie dzisiaj tak sobie, zimno i już mniej wieje, ale popaduje
                deszcz. Wędrowałam półtorej godziny i z przyjemnością wróciłam do
                domu.
                Na wieczór zaprosiłam gości na parapetówkę, remont skończony HURRRRA.

Życzę wszystkim udanego weekend'u.
              • kendo Re: jak milo poczytalam 22.11.08, 11:39
                Wasze rozmowy,
                mycho/fleur/nana
                no mysia,nareszcie wrocilas,slyszalam rowniez o uroku bieszczadzkim,
                sama bylam w beskidach,co wspominam zawsze milo.

u nas mroznie,
                wczoraj do autka wchodzilam bagaznikiem,zamarzly mi zamkiwink
                dojechalam do siostry po swoje rzeczy i zamki sie nagrzaly,wyszlam
                juz normalniewink)
                dzis tez mroznie,liscie spod schodkow zmiotlam,wode na zewnatrz domu
                sprawdzilam,by znowu nam mroz nierozsadzil rur i wilgoc pod podlogi
                nie poszla.

zycze udanego weekendukiss
                • kendo Re: a mrozik trzyma..... 23.11.08, 19:11
                  pieknie slonecznie bylo,
                  zaczelam wyciagac juz swiateczne rzeczy,w nastepna sobote zwyczaj
                  zapalania gwiazd/swiecznikow w oknach,moj najlepszy czas,
                  w zwyczaju pieke piernik,ukladam pomarancze i czekoladki mietowe i
                  niemal swieta bozonarodzeniowe czuje.

milego wiczoru zycze.
                  • kendo Re: od wczoraj odwilz 27.11.08, 11:17
                    wieje,powiedzialabym ze czuc wiosnewink)

niewiem czemu tak ostanio dlugo spie??
                    pozniej mam ciezko "zaskoczyc" do calego dzniasad
                    planowanie wypiekow z szafranem,zobaczymy czy sie zmobilizujewink

zycze udanego dnia.
                    • nana_c Re: od wczoraj odwilz, ale zima trwa 27.11.08, 13:39
                      Przynajmniej u nas. Mróz w kosc.
                      Szlam wczoraj do sasiadki, nawet 50 m nie mam, a zmarzlam po drodze, jak na
                      Syberii sad
                      • fleur1 Re: od wczoraj odwilz, ale zima trwa 27.11.08, 14:13
                        A u nas dzisiaj już po śniegu niemal nie ma śladu, został tylko w
                        ciemnych, mało oświetlonych słońcem miejscach. Było od rana
                        słonecznie i ładnie.
                        A ja już się zaczynam pakować, wyjeżdżam w niedzielę rano.
                        • kendo Re: od wczoraj odwilz, ale zima trwa 27.11.08, 14:28
                          wole lekki mrozik,
                          *fleur a gdzie Cie znowu niesie??
                          zycze milej podrozy zatem.
                          • fleur1 Puk, puk gdzie jesteście? 29.11.08, 10:27
                            Już gdzieś pisałam gdzie wyjeżdżam, do Offenbach nad Menem, a
                            mieszkam tam przy granicy z Frankfurtem, bardzo blisko rogatek
                            miasta.
                            Tymczasem witam wszystkich jesiennie i pokazuję jakie widoki z okna
                            miałam dzisiaj rano.
                            W nocy bardzo mocno wiało i wieje dalej, okropne są halniaki i
                            wystepują coraz częściej.

http://i33.tinypic.com/2j6688z.jpg

http://i37.tinypic.com/jpig41.jpg

http://i37.tinypic.com/aytu1t.jpg

Jesień jeszcze nie odeszła, to widać na zdjęciach.
                            • kendo Re: Puk, puk gdzie jesteście?Andrzejkowo 30.11.08, 18:31
                              to chyba dzis sie w kraju swietnie bawia ludziska??

witajcie Zalogo.

*fleur przyjemnego pobytu u Cory i mysle,ze bedziesz miec okazje nas
                              odwiedzic czasami.
                              • kendo Re: strasznie wilgotno/pada/ponuro 10.12.08, 08:56
                                obudzilam sie z serja kichan ....cos strasznegosad((((((((((

pomijajac ten fakt,do miasta musze zaplacic bilet/zrobic ostanie
                                zakupy do kraju/

w televizorni wieczorem wreczanie Nobla i bankiet w Niebieskiej sali,
                                ciekawe co beda papusiac osobistosci,bo jakos w tym roku nikt nie
                                byl ciekawy co "nadworni" kucharze przygotowywaliwink

zycze udanego dnia.
                                • mala20033 Re: strasznie wilgotno/pada/ponuro 10.12.08, 15:34
                                  Nie pada a ... leje!
                                  Z nosa tez...i ten kaszelek..br..
                                  Wam Dnia Milego!
                                  • fleur1 Gdzie się pochowali wszyscy? 11.12.08, 10:41
                                    Czyżbyście zaplanowali zasnąć zimowym snem miśka?

http://i38.tinypic.com/15fst9s.jpg

U mnie chłodno, wilgotnie i z utęsknieniem czekam na promyki słońca,
                                    które nie może się przebić przez chmury.

Życzę udanego czwartku.
                                    • kendo Re: Gdzie się pochowali wszyscy? 11.12.08, 10:45
                                      ja juz doczlapalam Fleurwink)
                                      usch,skrobalam autko,bo noca przymrozilo a do sklepu po ostanie
                                      zakupy do kraju trzeba zrobic,
                                      robi sie odwilzowo,wiec duze drogi beda wzglednie do
                                      jezdzenia,najgorzej w lesnych pratiach,gdzie i nawet sarenka moze
                                      sie pokazac.

misio sliczny Fleur.

zycze sprawnego i dobrego dnia.
                                      • nana_c Re: Gdzie się pochowali wszyscy? 11.12.08, 14:06
                                        Tutaj wink
                                        Bylam smile))

[img]https://images25.fotosik.pl/303/4b39cdaedf98b943med.jpg[img]
                                        • nana_c Re: Gdzie się pochowali wszyscy? 11.12.08, 14:06
                                          [IMG]http://images25.fotosik.pl/303/4b39cdaedf98b943med.jpg[IMG/]
                                          • nana_c nie udaje mi sie :-( 11.12.08, 14:06

• fleur1 Re: nie udaje mi sie :-( 11.12.08, 18:06
                                              https://images25.fotosik.pl/303/4b39cdaedf98b943med.jpg
                                            • fleur1 Nano na pewno Ci się uda wkleic. 11.12.08, 20:56
                                              Drugie IMG ma wyglądać tak, jak podaję:

[/IMG]
                                      • mala20033 Re: Gdzie się pochowali wszyscy? 11.12.08, 15:57
                                        Ty szkrobiesz autko, a u mnie straszliwa chlapa.
                                        I grype mam. Kaszle jak stary suchotnik..hi,hi,..
                                        • kendo Re: Gdzie się pochowali wszyscy? 11.12.08, 19:07
                                          witam wieczornie,
                                          melduje,ze zakupy udane i w sakiewce lzej sie tez zrobilosmile)
                                          bedzie sie Mama cieszyc i zarazem marudzic "" poco tyle mi
                                          kupijecie""wink)to dla nas frajda ,bo nowy sklep zaliczylysmy i
                                          pochorowalysmy sie na nowe ciszki,tylko co z tymi obecnymi zrobic??
                                          najlepiej to chyba w domu siedziec,ograniczyc sie do artykolow
                                          spozywaczych.

*Malenka,
                                          no,a skrobie,ale,ze zaczelo odwilzowo byc,wiec latwo poszlo,
                                          a przeciw grypkowego nic z kraju sobie nie przywiozla by sie teraz
                                          kurowac??.

zycze cieplego wieczoru i dnia.
                                          • fleur1 Kiedy wyjeżdżasz Kendo? 11.12.08, 21:02
                                            Twoja Mama z pewnością będzie szczęśliwa, że córeczka przyjechała, a
                                            prezenty są zawsze miłe.
                                            Jakbyś mogła to wyślij mi proszę na prywatny adres e-mail Twoje
                                            zdjęcie z siostrą, jestem ciekawa jak wyglądacie razem.
                                            Szkoda, że nie będę w polsce w czasie Twojej wizyty, ale może wiosną
                                            wpadnę do Szwecji.

Dzisiaj nie jeździłam autem, ale nie było mrozu nocą i nie
                                            potrzebowałabym skrobać szyb.

Życzę wszystkim, aby wreszcie zrobiło się przyjemniej na zewnątrz.
                                          • mala20033 Re: Gdzie się pochowali wszyscy? 11.12.08, 22:48
                                            Kupila..pewnie ze kupila..tylko ze to chyba jakies wirusisko podle,
                                            wstretne mnie dopadlo...
                                            Milego pobytu w Polsce Ci zycze...
                                            • kendo Re: witajcie cieplutko 12.12.08, 09:28
                                              no zasypalo nas na bialo od wczoraj wieczora,
                                              obecnie cos deszczowego pada i bedzie po uroku zimysad(zawsze tak
                                              niemal mamysad(

*Fleur,niemam wlozonych zdjec na kompa razem z siostra,po powrocie
                                              od Mamy postaram sie z albumu wyciagnac i sie pokazacwink),
                                              prezety zakupilismy wspolnie wiec bedzie sie Mama ekstra cieszyc.

Malenka,
                                              ja stosuje zawsze przed przeziebieniami zaczynajacymi sie ciepla
                                              kapiel i po niej do lozeczka,pomaga,przynajmniej przebieg
                                              przeziebienia jest lagodniejszy.
                                              na podroz zaopatrzylam sie w tabletki rospuszczalne ECHINACEA,
                                              siostra je stosuje wedlug ulotki i faktycznie ma dzialanie.

zycze zdrowka i udanego dnnia .
                                              • mala20033 Re: witajcie cieplutko 12.12.08, 16:40
                                                Tak..to sa wzmacniajace odpornosc tabletki.
                                                Trzymam kciuki za wspanialy pobyt w Polsce.
                                                • kendo Re: witajcie cieplutko 13.12.08, 11:54
                                                  w sobotnie przedpoludnie

czas z domciu wypelznac na miasto,popatrzec,jak ludziska gonia za
                                                  prezetami.

zycze uddanego dnia.
                                                  • greis52 Re: witajcie cieplutko 14.12.08, 20:17
                                                    witam, mam mrozno ale bez sniegu i tak ma pozostac do swiat
                                                    spokojego niedzielnego wieczoru zycze tym co tu czasami zagladaja
                                                  • nana_c Ja w sprawie wrózb 14.12.08, 20:37
                                                    Podobno od wczoraj wrózy sie pogode nastepnego roku- wczoraj styczen, dzisiaj luty, itd, do Bozego narodzenia... smile
                                                  • fleur1 Pogoda się zmieniła 15.12.08, 11:53
                                                    Od wczoraj u mnie jest słonecznie, wreszcie skończyły się mgły
                                                    i wilgotne dni, a to mi się bardzo podoba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka