kendo 05.10.08, 16:40 moze tak nazwiemy nasz tradycjonalny temat"dzien ,jak co dzien" witam jesienia ubarwiona w odcienie zlota i czerwien. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: jesienne dni 05.10.08, 16:42 niedzielnie/z pachnacym jablecznikiem witam Zaloge, zyczac udanego dnia. a tak ,to pogoda "mokra i wietrzna"-skandynawska jesien, wczoraj w srodkowej szwecji sypnelo sniegiem..... wszyscy wroza ostra i dluga zime, zobaczymy,jaka bedzie,oby nie wilgotna. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: jesienne dni 07.10.08, 17:40 u mnie dziś jesiennie - szaro i mokro... nic mi się nie chce i chyba jesienna nostalgia mnie dopada a na dodatek nie mogę zrobić sobie gorącej czekolady, bo mleka nie mogę Odpowiedz Link
kendo Re: jesienne dni-zakazane jedzonko 13.10.08, 18:40 ja tez kasiku mam ochote na wszystko,ale powstrzymuje sie ostatkiem sil by ni popasc w gorsza skrajnosc rozdrapania) Witam Zaloge, i widze,ze cos cichutko sie zrobilo, dawno Greis niewidzialam,wiecie co sie z Nia dzieje? kasztany juz spadaja,nazbiralam i w wazon wsypalam,slicznie sie prezetuja,jako dekoracja. zycze udanego tygodnia. Odpowiedz Link
kendo Re: jesienne dni 15.10.08, 11:28 dzis wyjatkowo wilgotno,a zapowiadalo sie z ranca na piekna pogode, upiora niestety w domu musialam rozwiesic,bedzie wilgotniejsze powietrze Witam Zaloge, zycza udanego dnia. Odpowiedz Link
greis52 Re: jesienne dni 15.10.08, 12:25 a u nas piekny złoto-jesienny dzien pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
kendo Re: jesienne dni 16.10.08, 09:35 niechce mi wysylas wpisow, juz trzeci raz wysylam, pozdrawiam i zycze udanego dnia Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: jesienne dni 16.10.08, 09:57 szaro i mokro... jesiennie a ja na dodatek miałam dziś pobudkę o pół do szóstej - mój maleńki skowroneczek śpiewał uroki macierzyństwa Odpowiedz Link
kendo Re: jesienne dni 16.10.08, 10:11 witaj kasikku, no czasami takie koncerciki sa mile oby nie za czesto zycze udanego dnia Odpowiedz Link
greis52 Re: jesienne dni 16.10.08, 14:37 faktycznie dzis trudno bylo wyslac cos na forum, konserwacja jakas przystopowala wpisy chyba udanego popoludnia zycze Odpowiedz Link
kendo Re: jesienne dni 16.10.08, 15:54 a ja myslalam,ze to tylko u mnie taki blad z wysylka) witaj Grejsiatko, mam nadzieje,ze juz pod kocykiem w domciu sobie lezysz i oczki przymykasz) zycze milego popoludnia i wieczoru, Odpowiedz Link
kendo Re: jesienne dni 17.10.08, 09:39 mowia:"niechwal dnia przed zachodem slonca" zapowiada sie piekna jesienna pogoda i z taka witam Was zyczac udanego dnia trzymajcie kciuki,dzis kontrol u skornego i moze w koncu reszte prov dostane. Odpowiedz Link
kendo Re: jesienne dni 18.10.08, 09:47 zycze udanego weekendziku i zmykam do pracki domowej) Odpowiedz Link
kendo Re: jesienne dni 19.10.08, 09:43 ech.....cichutko sie tu zrobilo, niemniej jednak zycze udanej niedzieli dla czytaczy/podgladaczy i Zalogi. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: jesienne dni 19.10.08, 14:07 oj tak... cichutko a u mnie ciasto ze śliwkami się piecze mmmm... do herbatki wieczorem będzie pychotka Odpowiedz Link
kendo Re: jesienne dni 19.10.08, 14:32 hej kasikku, narobilas smaku na slodkosci,mam jeszcze kawalek jablkowego,zaraz wyciagne by sie rozmrozilo, wlaczylam na vistuli program ,ze mozna zdjecia zamieszczac i nie poradzilam sobie, jak dasz rade to bedzie i u nas zdjeciowo zycze smacznego ciasta i niedzieli. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: jesienne dni 19.10.08, 15:54 fotoforum.gazeta.pl/3,0,1520438,2,1.html tak mogę ci pokazać moje wypieki Odpowiedz Link
kendo Re: jesienne dni 19.10.08, 20:53 kasiku no i u mnie tez niemal zapachnialo nim, wyglada smakowicie. Skrzacik jakie ma juz dlugie wloski...sliczniutkie usciski dla Skrzacikow. Odpowiedz Link
fleur1 Jesienne róże 20.10.08, 15:58 Dostałam dzisiaj w prezencie od przyjaciółki jesienne róże, przed chwilą zrobiłam zdjęcia kwiatów na mojej nowej podłodze. fotoforum.gazeta.pl/3,0,1521734,2,1.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1521735,2,2.html Pozdrawiam wszystkich jesiennie. Można zamieszczać zdjęcia tutaj? Jak tak, to poszukam instrukcji, przetestuję wklejanie i zamieszczę jesień. Odpowiedz Link
fleur1 Jesienne róże jeszcze raz 20.10.08, 19:26 Można też wpisać tak: Jesienne liście 1 Jesienne liście 2 Odpowiedz Link
kendo Re: Moje jesienne róże 20.10.08, 20:28 Witaj fleur1 bardzo sie ciesze z przybycia, rozyczki slicznie Ci wyszly,musze chyba tez sie udac po zbior listkow i wyprobowac , podloga ,jak malowanie,sliczny kolor,niech sie wspaniale chodzi po niej, zycze udanego wieczoru PS;.zdjecia mozna zamieszczec wlaczylam ten program na Vistuli, sama niestety probowalam i nic mi nie wyszlo( Odpowiedz Link
fleur1 Moje jesienne róże, podejście 3 ze zdjęciami 20.10.08, 20:54 Próba, czy się dołaczqją zdjęcia w tym forum. Dziekuję za miłe powitanie. Odpowiedz Link
kendo Re: Moje jesienne róże, podejście 3 ze zdjęciami 20.10.08, 21:48 i prosze,jakie sliczne bukiety, nareszcie i na vistuli mamy zdjecia Odpowiedz Link
greis52 Re: Moje jesienne róże, podejście 3 ze zdjęciami 20.10.08, 22:04 fakt nareszcie brakowalo tu fachowca moze nas troche podszkoli a podloga tez sie niezle prezentuje Odpowiedz Link
kendo Re: witam jesiennym porankiem 21.10.08, 08:21 zapowiada sie na prawdziwa niepogode, no coz,jesien i musimy byc przygotowani na niespodzianki pogodowe. *greis, tak fleur to specjalistka komputerowa,i strasznie mila osoba,spotkalysmy sie juz mysle,ze jak sie spotkamy to wprosze sie na sile by mnie troszke podszkolila) zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
fleur1 Jesiennie, słonecznie, miło. 21.10.08, 11:05 Dziekuję za powitanie, za uznanie, za miłe słowa. Chętnie pomogę w komputerowych sprawach i nie tylko, mam wiele zainteresowań, uwielbiam fotografować, czytać książki, poznawać nowych ludzi, podróżować i poznawać świat. Zapraszam do mojego miasta na lody o wdzięcznej nazwie Gargamel, były przepyszne, ale ja wolę z waniliowe z polewą truskawkową we włoskich kawiarniach w Niemczech. Odpowiedz Link
greis52 Re: Jesiennie, słonecznie, miło. 21.10.08, 11:38 az mi slinka pociekla rozumiem, ze ta sa te ktore wolisz nie posadzalam Cie Jolu o takie lasuchowanie Odpowiedz Link
kendo Re: Jesiennie, słonecznie, miło. 21.10.08, 13:18 woooooooowwwwwwwwwwwwwwwwwww... same pychotki,lody uwielbiam tylko latem, ale te pozarlabym od razu *greis,nasza fleur to istny lakomczuch,juz wiem co mowie *fleur,zglosze sie do Ciebie po instrukcje kompowe,ale na razie czasu niemam,jak zwykle dzieki za ochote w pomocy. miejcie sobie cieplutko u mnie oczywiscie pada i zimnica. Odpowiedz Link
fleur1 Re: Jesiennie, słonecznie, miło. 21.10.08, 17:52 Greis lody na zdjęciu wyżej to Gargamel, a moje ulubione to spaghetti własnie takie: W środku jest bita śmietana, a na zewnątrz makaronikowe lody. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Jesiennie, słonecznie, miło. 21.10.08, 19:45 fleur, nie lubię cię, wiesz? Odpowiedz Link
kendo Re: Jesiennie, słonecznie, miło. 21.10.08, 21:00 *fleur ale kusisz pychotkami,kasikkowi zaraz jezoe ucieknie i po ekranie zacznie lizac), ) ja tam chyba bym garganela i zimowa pora zjadla) zycze milego wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: Jesiennie, słonecznie, i z humorem;)) 22.10.08, 11:51 milo zaczac dzionek od takiego humorku,ktory greis zamiescila, wniosek?-nawet dobry duszek nie byl w stanie takiego idealu kobiecie dostarczyc)bo nawet gdy same szukamy to zawsze czegos w nim brak zycze udanego dzionka, ja juz zdazylam na mokro podlogi zrobic, poczytac gazety na kompie a czeka mnie jeszcze chowanie donc /przechowanie kwioatow na zime...dobrze ,ze nie pada. Odpowiedz Link
fleur1 Jesiennie, deszczowo u mnie... 22.10.08, 12:27 Dzien dobry, witam jesiennie, deszczowo, ale jestem radosna. Kasikk, a co mam wyslac, abys mnie lubila? Odpowiedz Link
kendo Re: Jesiennie, deszczowo u mnie... 22.10.08, 12:41 no tak fleur,wczoraj mialas sloneczko a ja nie, wiec dzis moja kolej by sie nim cieszyc) dobrze,ze mimo pogody masz dobry nastroj,bo u mnie to jakos tak,gdy siapi na dworze to ja tez "taka jestem" mysle,ze kasikk bedzie zadowolona z wiecej fotek z lakociami ciastowymi lub jakims daniem smaczny zalaczajac od razu recepte bysmy wyprobowaly danie),bo kasikk lubi i umie smacznie gotowac zycze pogodnego dnia Odpowiedz Link
fleur1 Jeszcze nie wychodziłam z domu. 22.10.08, 14:24 Za oknem dalej mokro i szaro, ale chyba już nie pada. Pracowita jesteś Kendo, najlepiej wycierać na mokro, ja prawie wcale nie używam w domu odkurzacza. Odkurzając mam wrażenie, że wszystek kurz osiada na ścianach i meblach, a po remoncie szczególnie pełno go wszędzie, ale coraz mniej. Nowe szafki w łazience już wiszą, zrobiłam porządek i zdjecia na wieczną pamiątkę, jeszcze tylko zdrapię resztki naklejek z WC. Wybieram się do sklepu po mrożonki, chcę przetestować moją nową zamrażarkę, niech sobie troszkę popracuje. Kupię i włoże od niej kilka smacznych produktów, chcę na niej zrobić dobre wrażenie. Życzę Wam udanej reszty jesiennego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: Jeszcze nie wychodziłam z domu,a ja nalatalam 22.10.08, 17:47 na okolo domu zbierajac wszystkie donice/myjac/suszac i do przechowalni,czesci kwiatow tez do przechowania,reszte zgrupowalam przy soldecku i niech sobie przezimuja, acha ,oby bylo,ze jestm pracowita to jeszcze poduchy z kanapek na altanie pochowalam do gazazu zanioslam,i moge na zime oczekiwac,obejscia domowe obrobione) jeszcze wieczorem upiora wyprac i rozwiesc by przez noc wyschlo, oczywiscie obiadek opuzniny zjadlam ale smaczny chwilka dowartosciowania sie przy kompie i chyba na kanapke sie rzuce by odpoczac *fleur przesliczne zdjecie jesienne, tez jestes pracowita,bo tyle juz zrobilas, powiem Ci,ze tez kupuje duzo mrozonek-warzywa,bo sa bez konserwantow, lub jak cena niska zakupie do zamrozenia lub zrobienia i upchania w sloiki. niech zyje smaczna zywnosc. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Jesiennie, deszczowo u mnie... 22.10.08, 19:52 no kochana... muszę się zastanowić, ale lody odpadają coś pięknego poproszę Odpowiedz Link
kendo Re: Jesiennie, slicznie pogodowo 23.10.08, 17:06 rano zaczytalam sie w rozne linki rekomedowane odnosnie alergi, ze niemal o swiecie zapomnialam a le bank i zakupy zaczekaly na mnie, teraz zasluzony odpoczynek uf.... popijam sobie soczek z borowki czerwonej nawet smaczny,zakupilam rowniez z czarnej porzeczki. zycze udanego wieczoru. Odpowiedz Link
fleur1 Moj jesienny poranek 24.10.08, 09:59 Witam w piatek, musze znow napisac, ze czas tak szybko leci, ale tylko tym, ktorzy maja duzo zajec, nie potrafia sie nudzic. Wczoraj rzucilam sie dalej w wir porzadkow, ciagle jest cos do zrobienia, skad sie bierze tyle kurzu po remoncie? Zapelniam szafki i szuflady w meblach kuchennych, przy okazji pozbywam sie tego, co juz sie nie przyda. Ufff ile tego jest, jestem chomikiem!!! Bylam wczoraj umowiona z przyjaciolka z podstawowki i liceum, pozniej nawet studiowalysmy na tej samej uczelni i jakis czas pracowalysmy w tej samej firmie. Dlugo trwa nasza znajomosc, spotykamy sie i zawsze mamy duzo do przegadania. Wybralysmy sie na 16.00 do kina na film "Swiadectwo" o naszym Papiezu, na motywach ksiazki kardynala Stanislawa Dziwisza. Ogladalam film ze wzruszeniem. Pozniej poszlysmy do kawiarni o wdziecznej nazwie "Fabryka czekolady" na czekolade i szarlotke na cieplo z lodami waniliowymi, same smakowitosci mniam, mniam. Do domku dotarlam po 20.30 i z przyjemnoscia poszlam wczesnie do lozka. Pisze po sniadaniu, przesylam widok z mojego okna, znajome gory i Sniezka dla naszej moderator forum. Zycze wszystkim udanego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: Moj jesienny poranek 24.10.08, 10:11 o! fleur dzieki za zamglona Sniezke, psiun mi"mialczy" musze na spacerek, ale zaraz wroce i dopisze reszte, pozdrawiam Zaloge Odpowiedz Link
kendo Re: Moj jesienny poranek 24.10.08, 10:37 juz wrocilismy,spacerek w rekordowym tepie,tyle zapachow milosnych na ziemi,ze psiun ciagnal,jak szalony, pogoda :wietrzna/lodowate krople deszczu z wiatrem mnie obmyly brrrrrrrr.... *fleur, normalne,ze po remonciku bedzie kurz wszedzie, na szfach u gory juz to zalatwilam,teraz musze sie zmobilizowac w srodku,bedzie okazja do posortowania roznych przypraw i pudeleczk z kaszami przeterminowanymi poselekcjonowac, garderobe juz zalatwilam,mase rzeczy lacznie z torebkami na Czerwony krzyz wywioze,niech sie ktos inny zadowoli tym. pracki w domu zawsze sie znajdzie,jak mamy na to ochote samych przyjemnosci sprzataniowych zycze Odpowiedz Link
greis52 Re: Moj jesienny poranek 24.10.08, 17:32 i dla mnie to znajomy widok troche juz sie zaciera ale poprosze pieknie o nastepne oblicza Sniezki w celu utrwalania z gory sciskam w podziece Odpowiedz Link
greis52 Re: Moj jesienny poranek 24.10.08, 17:34 tak sie zapatrzylam na gore, ze zapomnialam napisac ze u mnie dzis byl piekny mrozek i trzeba bylo szyby skrobac w autku jak nic zbliza sie zima! brrrrrr Odpowiedz Link
kendo Re: jesnienie przy sobocie 25.10.08, 16:27 pieknie slonce swieci, upior wysechl na dworze,na jutro zapowiadaja straszna niepogode i badzo chlodne dni od poniedzialku( mam nadzieje,ze wczorajsze spotkanie u fleur bylo przyjemne i milo spedzila wieczor, mysle,ze reszta Zalogi rownie sie ma dobrze i milutko, a gdzie nasz GRYZON???????)sie podzial?) miejcie sobie dobrze. Odpowiedz Link
fleur1 Oj sobota, sobota!!! 25.10.08, 17:46 Dzień słoneczny, ale niezbyt ciepły i tak jak u Kendo straszą nas ochłodzeniem. Wczoraj spędziłam miło wieczór, było też białe wino. Potem długo nie mogłam zasnąć, a w nocy o 2.30 zadzwonił z daleka mój syn, był bardzo smutny, od razu wiedziałam, że stało się coś strasznego, matka wie. Zmarła mama jego przyjaciela i chciał z kims porozmawiac, jego młoda żona już spała. My dorośli już potrafimy dawać sobie radę z takimi wiadomościami, ale młodzi ludzie muszą się tego nauczyć. Noc miałam rozbitą i teraz pewnie położę się do łózka, mój organizm się tego domaga. W słonku sprzątnęłyśmy z moją siostrą dywan z liści na cmentarzu, to był dobry dzień na takie prace. Czy dzisiaj jest zmiana czasu? Życzę wszystkim udanego wiecozru, a potem dobrej nocki. Do jutra Odpowiedz Link
kendo Re: niediela z nowym czasem przesunietym w tyl 26.10.08, 09:43 *fleur takie wiadomosci kazdego scinaja, oczywiscie strasi umieja juz je "przerabiac" w przeciwienstwie do mlodych,wspolczuje bardzo ciesze,ze,ze dzionek milo spedzilas i pogoda dopisala wszelkim prackowm, dzis natomiast u mnie wieje(leje(/zinmo, dobrze,ze w domciu cieplutko i jest co jesc) zycze milej niedzieli Zalodze. Odpowiedz Link
greis52 jesienne porzadki... 03.11.08, 11:41 kendo listki zbiera, a ja musze moje letnisko zabezpieczyc na zime, podpowiedzcie jak przechowac donice z datura na lonie natury, bo do przyczepki kempingowej mi sie nie zmieszcza? Odpowiedz Link
kendo Re: jesienne porzadki... 03.11.08, 11:49 no niewiem Greis, czy nie zmarznie zima,chyba moze gdzies wypozycz kawalek mejsca w piwnicy do przechowania, trzymalam swoja w tamtym roku na altanie owinieta dobrze,ale zmarzla: ((,tak mi bylo szkoda. Odpowiedz Link
kendo Re: mgliscie strasznie 04.11.08, 09:34 a chcialam dzis tez z listeczkami powalczyc,moze mgielka sobie pojdzie kolo lunchu, witajcie dziewczyny, adrenalina sie zwiekszyla,dzis chyba kazdy slidzic bedzie wybory za siedmioma morzami i gorami,jestem sama bardzo ciekawa,jak sie zakoncza. zycze przyjemnego dnia. Odpowiedz Link
fleur1 U nas też mgliście... 04.11.08, 21:52 Mgła utrzymuje się od wczoraj, całą noc, a dzisiaj prawie nic przed południem nie widziałam przez okno. Wyszłam przed chwilką na balkon i widać tylko światła latarni w pobliżu, jest ich dużo, oświetlają pobliską szkołę. Dzień spędziłam na szukaniu stolarza, który zrobi mi nowe fronty szafek w przedpokoju i pawlacze, a potem zakupiliśmy materiały do odnowienia ostatniego pomieszczenia, czyli przedpokoju. Dzień zakończyłam wczesną kolacją, miałam miłego wieczornego gościa. Podałam pstrągi w sosie czosnkowym, upieczone w piekarniku, cytryna, jarzynki i bułka paryska z masełkiem, do tego białe wytrawne winko. Oczywiście były też świece. Teraz czas na relaks, a jutro od rana remont. Życzę wszystkim spokojnej nocy, a jutro udanego dnia. Dobranoc Odpowiedz Link
kendo Re: U nas też mgliście... 05.11.08, 07:59 *fleur no sliczna dobranocka z misiowymi usciskami) wczorajszy dzien spedzilas faktycznie produktywnie, wiem,ze finisz bedzie rewelacyjny. zycze Tobie i Zalodze milego produktywnego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: U nas też mgliście... 05.11.08, 08:00 no i oczywiscie dobre wiesci z hameryki wyborczej, sledzilam troszke noca wybory i cieszylam sie z tamtymi ludzmi wynikami. Odpowiedz Link
greis52 Re: U nas też mgliście... 05.11.08, 09:21 gora demokraci!!!!!! do mgiełki i wilgoci musimy sie juz przyzwyczaic ja juz latam w zimowce nie marzne i nie przemakam spokojnego dnia zycze Odpowiedz Link
fleur1 A u nas słonecznie dzisiaj. 05.11.08, 19:09 Wiało okropnie do popołudnia, a potem zrobiło się cieplutko i przyjemnie. Remont trwa, jutro dalszy ciąg, a ja tylko zaglądam i nie mogę się doczekać końca prac. Ameryka ma nowego prezydenta, będzie miał trudną drogę Barak Obama Afroamerykanin, jest wielką nadzieją szczególnie dla czarnoskórych mieszkańców. Zobaczymy jak poradzą sobie demokraci pod jego wodzą, czy Obama spełni marzenia milionów Amerykanów? Ja od wczorajszego wieczoru myślę, jak bardzo cieszyłby się Martin Luter King z takiego wyboru, za prawa czarnych zginął, a teraz może patrzy z nieba i widzi, co się wczoraj stało. Wreszcie na szczycie stanął przedstawiciel udręczonej przez lata części społeczeństwa w państwie, które nazywa się największą światową demokracją. Pozdrawiam Szefową i Załogę, życzę udanego wieczoru i spokojnej nocy. Odpowiedz Link
kendo Re: A u nas słonecznie dzisiaj. 06.11.08, 10:31 wieje tylko,jak zreszta zawsze, plany dzisiejsze?,spacer po odlozonego kamyka wczoraja na sciezke z altany na soldeck. Fleur, wlasnie wczoraj myslam o Kingu,ze marzenia sie spelnily,oby nie byl smutny koniec radosci, pocczatki zawsze sa trudne,mysle,ze spoleczenstwo bedzie cierpliwe. zycze udanego dnia pod kazdym wzgladem zwlaszcza w pieknym finiszu u Fleur Odpowiedz Link
fleur1 A u mnie znowuj mgła. 06.11.08, 12:55 Napisałam długi post i mi uciekł, już go nie odtworzę. Dalej remont od rana, a jutro kładzenie tapet i malowanie sufitu, ściany już wyrównane, do końca tygodnia praca będzie skończona. Mgła troszkę się podniosła i nieśmiało przedziera się przez nią słoneczko. A u Was jaka jest dzisiaj jesień? Odpowiedz Link
fleur1 Nowa dobra wiadomość!!! 06.11.08, 13:04 Zadzwoniła do mnie koleżanka z liceum, ostatni raz widziałysmy się w dniu zakończenia szkoły, mieszka w Warszawie. Umówiłysmy się na rozmowę telefoniczną w weekend, lubiłam ją, a odnalazłysmy się przez portal Nasza -klasa. Odpowiedz Link
fleur1 Już sobota 08.11.08, 10:12 Gdzie się zgubiła Szefowa i Załoga, Czyżby dopadła Was jesienna depresja? Zaczął się następny długi polski weekend, a to oznacza, że Polacy odpoczywają od piątku do wtorku. Poniedziałek jest wolny, gdyż świeto 1 listopada wypadło w sobotę, a wtedy musi być za to wolny inny dzień, a we wtorek przypada Narodowe Święto Niepodległości. Czas na spotkania rodzinne, na spotkania ze znajomymi, czas na wypoczynek, HURRRRRRRRRRRRA. A za oknem jesienna mgła, w nocy padało, ale dobry humor mnie nie opuszcza i nie dam się pogodzie zwycieżyć. Wieczorem wybieram się na kolejne spotkanie koleżeńskie, wczoraj też takie miałam, tylko z innymi osobami. Kendo jak się czujesz, jak Twoje alergiczne kłopoty? Ja po wizycie u laryngologa zakupiłam szwedzkie lekarstwo o nazwie Avamys, 2 kropelki dziennie mam wpryskać do nosa. www.spryciuch.pl/show/350/avamys-najnowszy-lek-na-alergiczny-niezyt-nosa Odpowiedz Link
kendo Re: Już poniedzialek 10.11.08, 11:37 jestem Fleur, ech...komp mi strajkowal( dzis jakos slubne go "podciagnelo" Skarbie,mysle,ze ten dozering do nosa mamy podobny z ta sama trescia,ale nazwa inna, mam go uzywac niemal do konca listpada,dziala dobrze i faktycznie odblokowal mi zatkane kanaly,gdzie sluch mi sie poprawil, alergia w dalszym ciagu nawet od soboty jakby wiecej,,pojadlam sobie keczup,moze to alergia na pomidory? sam niewiem co mam myslec juz. pogoda u nas straszna, wieje,ze niemal choinki czubkami ziemi siegaja i deszczy,ale nie jest zimno. zycze udanego poniedzialku. Odpowiedz Link
fleur1 A jutro juz sroda 11.11.08, 22:08 Zagladam na dobranoc do laptopa, dzisiaj po poludniu robilam domowe porzadki, dwa pralkowe prania powiesilam w suszarni, a teraz skonczylam prasowanie sciereczek do naczyn, kilku obrusow i ogladalam koncert w okazji Swieta Niepodleglosci. Remont przedpokoju juz skonczony, jeszcze jutro zamawiam frony szafek i pawlacze, zrobie nowe, bo bez nich nie mam gdzie schowac butow, plecakow i toreb podroznych. Ciesze sie, ze Szefowa i Zaloga wklejaja obrazki, to naprawde latwe i sprawiacie nam przyjemnosc. Dobranoc, do jutra. Odpowiedz Link
kendo Re: A jutro juz sroda 12.11.08, 08:49 *Fleur, no "duszek skrzydlaty sliczny, witaj w srodku tygodnia, moje dni tak szybko jakos biegna do przodu,myslalam ,ze dzis juz czwartek, upiory bluzeczkowe dzis bede robic u siebie, pozniej zakupy dla Mamy bo siostra do kraju plynie. jeszcze cos pewnie przybedzie z pracki,bo tak zawsze jest,ze gdy wydaje sie nam ,ze gotowe jestesmy to zauwazymy,ze musimy i to wykonac zycze udanego dnia Tobie Fleur i Zalodze. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: A jutro juz sroda 12.11.08, 09:27 cześć kenduś i reszta chmurnie się zrobiło po pięknym weekendzie chce się siedzieć z herbatą pod kocem... a tu nie można, bo skrzaty psocą Odpowiedz Link
kendo Re: juz sroda 12.11.08, 10:27 witaj kasikku no tak Skrzatasy w pelnym wigorze,to znak,ze sa zdrowe, a co mama bedzie sie lenic,niech sie zajmuje pociechami) u nas natomiast wietrznie/wilgotno bardzo ale slonecznie upior juz sie pierze,z miotla polatalam) i jak swdzialo tak swedzi: (( qurcze,nieraz usnac nie moge( zycze przyjemnego dnia ze Skrzatasami. Odpowiedz Link
kendo Re: juz czwartek 13.11.08, 13:47 narszcie wszystkie liscie zwialo i rozwialo) czekac wypada na mrozik i sniezek,ale czy zawiata do nas?? skandynawskie poludniowe zimy sa lagodne/wilgotne, sprzyjajace warunki na zaziebienia. zycze zdrowka 9 przyjemnych dni. Odpowiedz Link
fleur1 A to już piątek 14.11.08, 10:37 Hej Szefowo i Załogo już jestem, nie było mnie w domu dwa dni, przed chwilką wróciłam do domu. Wczoraj wieczorem wybrałam się do Wrocławia do Hali Stulecia (Ludowej) na koncert zespołu tańca irlandzkiego z Australii. Wspaniali wykonawcy "Gaelforce Dance" przedstawili spektakl muzyczno- taneczny, opowiedzieli tańcem i śpiewem historię nieszczęśliwej miłości. Spektakl majstersztyk, taniec, stepowanie, młodość wdzięk, radość w oczach, to atuty członków zespołu. www.aktivist.pl/wydarzenie/eventId,402064,gaelforce-dance-wydarzenie.html www.youtube.com/watch?v=TxbMNuXfNYw Za oknem wilgoć i mgła jak mleko, ale się już podnosi i przez mgłę przebija się słoneczko i zrobiło się jaśniej. danceflowing.pl/kat,99254,title,Gaelforce-Dance-ponownie-w-Polsce,wid,10377402,wiadomosc.html?ticaid=66f6b Tu można jeszcze poczytać i zobaczyć zdjęcia ze spektaklu. Odpowiedz Link
mycha Re: jesienne dni 17.11.08, 10:55 dzień dobry robaczki ooooj... dawno mnie tu nie było zaczynamy nowy tydzień i znowu poniedziałek. czy ja kiedyś je polubię? i kto by pomyślał, że jeszcze tydzień temu biegałam po bieszczadach między drzewami, z wiatrem we włosach... mówię wam, zakochałam się w tych górach. chyba kawy sobie zrobię, bo pogoda zamyka mi oczy kto się przyłączy? miłego dnia życzę Odpowiedz Link
fleur1 Re: jesienne dni 19.11.08, 15:12 Mycho trochę wędrowałam przed laty po Bieszczadach i mile wspominam spędzony tam czas. Wędrowanie, spanie w namiotach, wspólne jedzenie, siedzenie do późna przy ognisku, mycie ciała i naczyń w strumieniu, zbieranie jagód i czysta natura. Może jeszcze się kiedyś tam wybiorę, ale w Tatry i Beskidy mam bliżej, a Karkonosze najbliżej. Zimno u mnie i wieje brrrrrrrrrr, berecik, szalik i rękawiczki są obowiązkowe. Widzę z okna wysokie partie Karkonoszy wraz ze Śnieżką, są ośniezone. Odpowiedz Link
mycha Re: jesienne dni 20.11.08, 11:45 cześć fleur1 miło cię poznać przepiękne są bieszczady i ten klimat. i to, że nie ma tam przypadkowych turystów, ale są ludzie, którzy przyjechali właśnie pochodzić po górach. twój opis namiotów, ognisk i strumieni... oj! oczami wyobraźni to widzę ze zdjęcia wnioskówję, że mieszkasz gdzieś na południu my tu z kasikkiem z centrum - i w góry i nad morze praktycznie ta sama droga tutaj od wczoraj zaczęła się prawdziwa słota jesień. szaro, chłodno, siąpi i notorycznie chce się spać. wczoraj wieczorem się zawziełam i położyłam na kanapie pod kocem z herbatą i książką. i w taką pogodę rewelacyjnie się czyta miłego życzę i pomimo pogody uśmiechu na buzi Odpowiedz Link
fleur1 Dziekuję za miłe słowa Mycho 20.11.08, 19:12 Może kiedyś nasze drogi się skrzyżują, Polska jest mała, a Europa i reszta świata jeszcze mniejsza, bo poza Polską podrózuje się lepiej i szybciej i można się wszędzie spotykać. Nasza Szefowa mieszkała bliżej Śnieżki i jednocześnie niedaleko ode mnie, stąd nasze spotkania. Pamiętasz Tereniu jak byłyśmy w podziemiach jeleniogórskiego ratusza na pysznych płonących naleśnikach? Dzisiaj jest u mnie bardziej jesiennie niż wczoraj, wieje halniak i pada deszcz. W domu jest przyjemnie i jak się wraca, to docenia się cieplutkie mieszkanie. Też lubię czytać książki, mogłabym nawet nie spać, jak mam coś ciekawego, a czytam już pół prawie pół wieku, zaczęłam czytać zanim poszłam do szkoły. Życzę wszystkim dobrej jesiennej pogody, a dzisiaj dobrej nocy. „Muzyka jest uniwersalnym językiem ludzkości” Henry Wadsworth Longfellow Odpowiedz Link
mycha Re: Dziekuję za miłe słowa Mycho 21.11.08, 09:18 witajcie robaczki fleur byłoby się miło spotkać może kiedyś... a to prawda, świat jest mały i to jak! czasami mnie to zaskakuje. też uwielbiam czytać wykorzystuję na to każdą wolną chwilkę jak narazie u mnie jest bardzo ładnie. świeci słonko, nawet nie jest tak zimno. ale w radiu zapowiadali dzisiaj deszcz ze śniegiem, więc z radością muszę się wstrzymać trzymajcie się ciepło i pamiętajcie: dzisiaj już piątek! Odpowiedz Link
fleur1 A u mnie dzisiaj tak. 21.11.08, 16:08 A u mnie dzisiaj tak sobie, zimno i już mniej wieje, ale popaduje deszcz. Wędrowałam półtorej godziny i z przyjemnością wróciłam do domu. Na wieczór zaprosiłam gości na parapetówkę, remont skończony HURRRRA. Życzę wszystkim udanego weekend'u. Odpowiedz Link
kendo Re: jak milo poczytalam 22.11.08, 11:39 Wasze rozmowy, mycho/fleur/nana no mysia,nareszcie wrocilas,slyszalam rowniez o uroku bieszczadzkim, sama bylam w beskidach,co wspominam zawsze milo. u nas mroznie, wczoraj do autka wchodzilam bagaznikiem,zamarzly mi zamki dojechalam do siostry po swoje rzeczy i zamki sie nagrzaly,wyszlam juz normalnie) dzis tez mroznie,liscie spod schodkow zmiotlam,wode na zewnatrz domu sprawdzilam,by znowu nam mroz nierozsadzil rur i wilgoc pod podlogi nie poszla. zycze udanego weekendu Odpowiedz Link
kendo Re: a mrozik trzyma..... 23.11.08, 19:11 pieknie slonecznie bylo, zaczelam wyciagac juz swiateczne rzeczy,w nastepna sobote zwyczaj zapalania gwiazd/swiecznikow w oknach,moj najlepszy czas, w zwyczaju pieke piernik,ukladam pomarancze i czekoladki mietowe i niemal swieta bozonarodzeniowe czuje. milego wiczoru zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: od wczoraj odwilz 27.11.08, 11:17 wieje,powiedzialabym ze czuc wiosne) niewiem czemu tak ostanio dlugo spie?? pozniej mam ciezko "zaskoczyc" do calego dznia planowanie wypiekow z szafranem,zobaczymy czy sie zmobilizuje zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
nana_c Re: od wczoraj odwilz, ale zima trwa 27.11.08, 13:39 Przynajmniej u nas. Mróz w kosc. Szlam wczoraj do sasiadki, nawet 50 m nie mam, a zmarzlam po drodze, jak na Syberii Odpowiedz Link
fleur1 Re: od wczoraj odwilz, ale zima trwa 27.11.08, 14:13 A u nas dzisiaj już po śniegu niemal nie ma śladu, został tylko w ciemnych, mało oświetlonych słońcem miejscach. Było od rana słonecznie i ładnie. A ja już się zaczynam pakować, wyjeżdżam w niedzielę rano. Odpowiedz Link
kendo Re: od wczoraj odwilz, ale zima trwa 27.11.08, 14:28 wole lekki mrozik, *fleur a gdzie Cie znowu niesie?? zycze milej podrozy zatem. Odpowiedz Link
fleur1 Puk, puk gdzie jesteście? 29.11.08, 10:27 Już gdzieś pisałam gdzie wyjeżdżam, do Offenbach nad Menem, a mieszkam tam przy granicy z Frankfurtem, bardzo blisko rogatek miasta. Tymczasem witam wszystkich jesiennie i pokazuję jakie widoki z okna miałam dzisiaj rano. W nocy bardzo mocno wiało i wieje dalej, okropne są halniaki i wystepują coraz częściej. Jesień jeszcze nie odeszła, to widać na zdjęciach. Odpowiedz Link
kendo Re: Puk, puk gdzie jesteście?Andrzejkowo 30.11.08, 18:31 to chyba dzis sie w kraju swietnie bawia ludziska?? witajcie Zalogo. *fleur przyjemnego pobytu u Cory i mysle,ze bedziesz miec okazje nas odwiedzic czasami. Odpowiedz Link
kendo Re: strasznie wilgotno/pada/ponuro 10.12.08, 08:56 obudzilam sie z serja kichan ....cos strasznego(((((((((( pomijajac ten fakt,do miasta musze zaplacic bilet/zrobic ostanie zakupy do kraju/ w televizorni wieczorem wreczanie Nobla i bankiet w Niebieskiej sali, ciekawe co beda papusiac osobistosci,bo jakos w tym roku nikt nie byl ciekawy co "nadworni" kucharze przygotowywali zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
mala20033 Re: strasznie wilgotno/pada/ponuro 10.12.08, 15:34 Nie pada a ... leje! Z nosa tez...i ten kaszelek..br.. Wam Dnia Milego! Odpowiedz Link
fleur1 Gdzie się pochowali wszyscy? 11.12.08, 10:41 Czyżbyście zaplanowali zasnąć zimowym snem miśka? U mnie chłodno, wilgotnie i z utęsknieniem czekam na promyki słońca, które nie może się przebić przez chmury. Życzę udanego czwartku. Odpowiedz Link
kendo Re: Gdzie się pochowali wszyscy? 11.12.08, 10:45 ja juz doczlapalam Fleur) usch,skrobalam autko,bo noca przymrozilo a do sklepu po ostanie zakupy do kraju trzeba zrobic, robi sie odwilzowo,wiec duze drogi beda wzglednie do jezdzenia,najgorzej w lesnych pratiach,gdzie i nawet sarenka moze sie pokazac. misio sliczny Fleur. zycze sprawnego i dobrego dnia. Odpowiedz Link
nana_c Re: Gdzie się pochowali wszyscy? 11.12.08, 14:06 Tutaj Bylam )) [img]https://images25.fotosik.pl/303/4b39cdaedf98b943med.jpg[img] Odpowiedz Link
nana_c Re: Gdzie się pochowali wszyscy? 11.12.08, 14:06 [IMG]http://images25.fotosik.pl/303/4b39cdaedf98b943med.jpg[IMG/] Odpowiedz Link
fleur1 Nano na pewno Ci się uda wkleic. 11.12.08, 20:56 Drugie IMG ma wyglądać tak, jak podaję: [/IMG] Odpowiedz Link
mala20033 Re: Gdzie się pochowali wszyscy? 11.12.08, 15:57 Ty szkrobiesz autko, a u mnie straszliwa chlapa. I grype mam. Kaszle jak stary suchotnik..hi,hi,.. Odpowiedz Link
kendo Re: Gdzie się pochowali wszyscy? 11.12.08, 19:07 witam wieczornie, melduje,ze zakupy udane i w sakiewce lzej sie tez zrobilo) bedzie sie Mama cieszyc i zarazem marudzic "" poco tyle mi kupijecie"")to dla nas frajda ,bo nowy sklep zaliczylysmy i pochorowalysmy sie na nowe ciszki,tylko co z tymi obecnymi zrobic?? najlepiej to chyba w domu siedziec,ograniczyc sie do artykolow spozywaczych. *Malenka, no,a skrobie,ale,ze zaczelo odwilzowo byc,wiec latwo poszlo, a przeciw grypkowego nic z kraju sobie nie przywiozla by sie teraz kurowac??. zycze cieplego wieczoru i dnia. Odpowiedz Link
fleur1 Kiedy wyjeżdżasz Kendo? 11.12.08, 21:02 Twoja Mama z pewnością będzie szczęśliwa, że córeczka przyjechała, a prezenty są zawsze miłe. Jakbyś mogła to wyślij mi proszę na prywatny adres e-mail Twoje zdjęcie z siostrą, jestem ciekawa jak wyglądacie razem. Szkoda, że nie będę w polsce w czasie Twojej wizyty, ale może wiosną wpadnę do Szwecji. Dzisiaj nie jeździłam autem, ale nie było mrozu nocą i nie potrzebowałabym skrobać szyb. Życzę wszystkim, aby wreszcie zrobiło się przyjemniej na zewnątrz. Odpowiedz Link
mala20033 Re: Gdzie się pochowali wszyscy? 11.12.08, 22:48 Kupila..pewnie ze kupila..tylko ze to chyba jakies wirusisko podle, wstretne mnie dopadlo... Milego pobytu w Polsce Ci zycze... Odpowiedz Link
kendo Re: witajcie cieplutko 12.12.08, 09:28 no zasypalo nas na bialo od wczoraj wieczora, obecnie cos deszczowego pada i bedzie po uroku zimy(zawsze tak niemal mamy( *Fleur,niemam wlozonych zdjec na kompa razem z siostra,po powrocie od Mamy postaram sie z albumu wyciagnac i sie pokazac), prezety zakupilismy wspolnie wiec bedzie sie Mama ekstra cieszyc. Malenka, ja stosuje zawsze przed przeziebieniami zaczynajacymi sie ciepla kapiel i po niej do lozeczka,pomaga,przynajmniej przebieg przeziebienia jest lagodniejszy. na podroz zaopatrzylam sie w tabletki rospuszczalne ECHINACEA, siostra je stosuje wedlug ulotki i faktycznie ma dzialanie. zycze zdrowka i udanego dnnia . Odpowiedz Link
mala20033 Re: witajcie cieplutko 12.12.08, 16:40 Tak..to sa wzmacniajace odpornosc tabletki. Trzymam kciuki za wspanialy pobyt w Polsce. Odpowiedz Link
kendo Re: witajcie cieplutko 13.12.08, 11:54 w sobotnie przedpoludnie czas z domciu wypelznac na miasto,popatrzec,jak ludziska gonia za prezetami. zycze uddanego dnia. Odpowiedz Link
greis52 Re: witajcie cieplutko 14.12.08, 20:17 witam, mam mrozno ale bez sniegu i tak ma pozostac do swiat spokojego niedzielnego wieczoru zycze tym co tu czasami zagladaja Odpowiedz Link
nana_c Ja w sprawie wrózb 14.12.08, 20:37 Podobno od wczoraj wrózy sie pogode nastepnego roku- wczoraj styczen, dzisiaj luty, itd, do Bozego narodzenia... Odpowiedz Link
fleur1 Pogoda się zmieniła 15.12.08, 11:53 Od wczoraj u mnie jest słonecznie, wreszcie skończyły się mgły i wilgotne dni, a to mi się bardzo podoba. Odpowiedz Link