sosnowa3 24.11.04, 11:46 Chciałbym spytać czy ktos leczył nerwice lękowa i ataki panik za pomocą homopatii. Słyszałam o leku aconite? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stapelia Re: nerwica 24.11.04, 12:51 no np ja sie lecze i to dokladnie z nerwicy lekowej z atakami paniki, ale nic na razie nie powiem bo w tej kwestii efektow wielkich nie widze. Ale Brunetka i Patchwork cos wiecej moga napisac. Odpowiedz Link
brunetkaa Re: nerwica 24.11.04, 13:11 hej. no juz mowie;-)tez lecze nerwice i na pewno jest lepiej niz bylo kiedys ale jeszcze nie do konca dobrze.cierpliwosc to podstawa. co do aconitum i innych leków to najlepiej sie udac do homeopaty, ktory dobierze lek odpowiedni do Twoich objawów i lęków. to ze ktos bierze w nerwicy aconitum nie oznacza ze u Ciebie bedzie to samo. kazdy lek homeopatyczny ma bardzo szerokie spectrum dzialania. homeopatię polecam, idz czym predzej, sprobuj chociaz, bo wierz mi, ja wiem jak to jest się męczyc... no i nie tylko ja. pozdrawiam brunetka Odpowiedz Link
patchwork30 Re: nerwica 24.11.04, 18:06 dolaczam sie do madrych slow Brunetki. Aconitum ma w swoim obrazie leki, ale takze 50 innych srodkow homeopatycznych je ma. Lepiej nie probowac na oslep, bo sie leki moga zaostrzyc i nie chciec poprawic (zalezy jaki jest ogolny stan chorego) Wazny jest dokladny wywiad, w ktorym homeopata wypyta jakie sa te ataki paniki, kiedy wystapily po raz pierwszy, przed czym ma sie leki, co je poprawia, a co pogarsza no i caly homeopatyczny repertuar - wszystkie objawy od dziecinstwa, chronologicznie od glowy do stop z cala charakterystyka i niepowtarzalnoscia osobista :-) Leczenie objawow psychiki jest tym, co homeopatia potrafi leczyc najlepiej, ale tez leczenie jest dluzsze, niz leczenie objawow cielesnych. U mnie, po dwoch latach terapii, ataki paniki zdarzaja sie tylko moze raz na kwartal i wtedy biore kilka dni zwykle lekarstwa. Zobaczymy, co sie jeszcze z czasem poprawi. Moj homeopata, ktory jest tez psychoterapeuta powiedzial, ze w trakcie jego praktyki homeopatycznej tylko u jednego pacjenta nie dalo sie uzyskac poprawy. Wlasnie tu strasznie goraco polecam homeopatie, najlepiej u dobrego homeopaty klasycznego, zeby nie wpasc na jakiegos, ktory wojuje srodkami kompleksowymi. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link
very_martini Re: nerwica 24.11.04, 21:14 Hej, wpisz w wyszukiwarkę nick gonia301, bo ona się z fest nerwicy wyciągnęła (przy pomocy homeopaty, nie na własną/ naszą rękę, of kors). Trafiła akurat na homeopatę - psychoterapeutę, tak, jak Ola, ale tak naprawdę i homeopata nie-psycholog będzie potrafił Cię wyleczyć, o ile tylko zna się na homeopatii;) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link