24.11.04, 11:46
Chciałbym spytać czy ktos leczył nerwice lękowa i ataki panik za pomocą
homopatii. Słyszałam o leku aconite?
Obserwuj wątek
    • stapelia Re: nerwica 24.11.04, 12:51
      no np ja sie lecze i to dokladnie z nerwicy lekowej z atakami paniki, ale nic
      na razie nie powiem bo w tej kwestii efektow wielkich nie widze. Ale Brunetka i
      Patchwork cos wiecej moga napisac.
      • brunetkaa Re: nerwica 24.11.04, 13:11
        hej. no juz mowie;-)tez lecze nerwice i na pewno jest lepiej niz bylo kiedys
        ale jeszcze nie do konca dobrze.cierpliwosc to podstawa.
        co do aconitum i innych leków to najlepiej sie udac do homeopaty, ktory
        dobierze lek odpowiedni do Twoich objawów i lęków. to ze ktos bierze w nerwicy
        aconitum nie oznacza ze u Ciebie bedzie to samo. kazdy lek homeopatyczny ma
        bardzo szerokie spectrum dzialania. homeopatię polecam, idz czym predzej,
        sprobuj chociaz, bo wierz mi, ja wiem jak to jest się męczyc...
        no i nie tylko ja.
        pozdrawiam
        brunetka
        • patchwork30 Re: nerwica 24.11.04, 18:06
          dolaczam sie do madrych slow Brunetki. Aconitum ma w swoim obrazie leki, ale
          takze 50 innych srodkow homeopatycznych je ma. Lepiej nie probowac na oslep, bo
          sie leki moga zaostrzyc i nie chciec poprawic (zalezy jaki jest ogolny stan chorego)

Wazny jest dokladny wywiad, w ktorym homeopata wypyta jakie sa te ataki paniki,
          kiedy wystapily po raz pierwszy, przed czym ma sie leki, co je poprawia, a co
          pogarsza no i caly homeopatyczny repertuar - wszystkie objawy od dziecinstwa,
          chronologicznie od glowy do stop z cala charakterystyka i niepowtarzalnoscia
          osobista :-)

Leczenie objawow psychiki jest tym, co homeopatia potrafi leczyc najlepiej, ale
          tez leczenie jest dluzsze, niz leczenie objawow cielesnych.
          U mnie, po dwoch latach terapii, ataki paniki zdarzaja sie tylko moze raz na
          kwartal i wtedy biore kilka dni zwykle lekarstwa. Zobaczymy, co sie jeszcze z
          czasem poprawi.
          Moj homeopata, ktory jest tez psychoterapeuta powiedzial, ze w trakcie jego
          praktyki homeopatycznej tylko u jednego pacjenta nie dalo sie uzyskac poprawy.

Wlasnie tu strasznie goraco polecam homeopatie, najlepiej u dobrego homeopaty
          klasycznego, zeby nie wpasc na jakiegos, ktory wojuje srodkami kompleksowymi.

Pozdrawiam
          Ola
    • very_martini Re: nerwica 24.11.04, 21:14
      Hej, wpisz w wyszukiwarkę nick gonia301, bo ona się z fest nerwicy wyciągnęła
      (przy pomocy homeopaty, nie na własną/ naszą rękę, of kors). Trafiła akurat na
      homeopatę - psychoterapeutę, tak, jak Ola, ale tak naprawdę i homeopata
      nie-psycholog będzie potrafił Cię wyleczyć, o ile tylko zna się na homeopatii;)

16%VOL
      22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka