beri20 14.10.05, 13:35 No kurde tak mi sie zachcialo szyneczki z piersi indyka mniam mniam....ale jako Katoliczka nie jadam ogólnie mięsa w piatek a Wy ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmagi Re: Dziś piatek a ja wcinam mięso .... 14.10.05, 13:36 eeeeeee zdewociałaś czy co??? Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk Re: Dziś piatek a ja wcinam mięso .... 14.10.05, 13:37 chyba już jakiś czas temu zniesiono post w piątek :D Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: Dziś piatek a ja wcinam mięso .... 14.10.05, 13:39 :)))))))))))))))))))))) wprowadzono chyba, w wigilię można jeść:) Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach nie jadam .. 14.10.05, 13:43 na sniadanie jadlam paste z tunczyka, na obiad berdzie spaghetti ala bolognese, a na kolacje sledzik w sosie tzatziki. Odpowiedz Link Zgłoś
beri20 Re: nie jadam .. 14.10.05, 13:48 A co do zniesionego postu to ja wiem wiem ale to juz taka tradycja ....A to ze np. przestaną karać za chodzenie nago po ulicy to znaczy ze musze latac z gołymi cyckami ??? Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk Re: nie jadam .. 14.10.05, 13:52 no to idź do spowiedzi i powiedz księdzu o tej piątkowej szyneczce z piersi indyka :P Odpowiedz Link Zgłoś
beri20 Re: nie jadam .. 14.10.05, 14:06 Nie kpij dziewczyno.....nie o to chodzi .... nie rób ze mnie jakiejś juz nie wiem kogo. I nie śmiej sie bo dla mnie to wazne gdyz tak mnie wychowali rodzice i ja to szanuje. Też przekarze to wlasnym dzieciom Bo to juz nie chodzi o sam kult religijny a swieta nie jestem zapewniam!! tylko o poszanowanie i utrzymanie tradycji bo po to ona jest a ze wywodzi sie z chrześcianstwa to cos złego ? Ja mysle ze wręcz odwrotnie ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk Re: nie jadam .. 14.10.05, 14:19 To Ty założyłaś wątek, to Ty podkreśliłaś, że jesteś katoliczką, to Ty napisałaś, że dzisiaj (w piątek!!) zjadłaś mięso. Ja nie kpię, ale skoro sprawiasz wrażenie, że to dla Ciebie problem i ogromnie zgrzeszyłaś to żartobliwie doradziłam Ci udanie się do spowiedzi w celu uspokojenia sumienia. A na przyszłość radzę spuścić trochę z tonu :P PS: Ja również nie jadam mięsa w piątek (z przyzwyczajenia), ale jak już mi się zdarzy zjeść to nie robię z tego problemu... :) Odpowiedz Link Zgłoś
beri20 do baba_krk 14.10.05, 14:26 moj ton jest odpowiedni ...a Ty chyba przewrażliwiona :) Milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk Re: do baba_krk 14.10.05, 14:30 dziękuję, wzajemnie i ne denerwuj się tak szybko, bo nie ma sensu :) Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: nie jadam .. 14.10.05, 13:52 zima idzie! beret moherowy juz masz przygotowany? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Dziś piatek a ja wcinam mięso .... 14.10.05, 13:51 Ja nie jem mięsa w ogóle, piątek świątek i inne okazje :) Odpowiedz Link Zgłoś
caroll5 Re: Dziś piatek a ja wcinam mięso .... 14.10.05, 14:06 Nie rozumiem ironii w niektórych wypowiedziach. Nie jestem moherowym beretem, bo nie mam odpowiedniego beretu i lat, ale staram się pościć. Cóż jest w tym złego? Nie jest to żaden dewotyzm, ale pewna... powiedzmy samodyscyplina. Bogu nasz post do niczego nie jest potrzebny, on ma pomóc nam - wierzącym - w doskonaleniu wiary poprzez pewne wyrzeczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: Dziś piatek a ja wcinam mięso .... 14.10.05, 14:09 u mnie cheeseburger sie podgrzewa hihi Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Dziś piatek a ja wcinam mięso .... 14.10.05, 14:16 w radiu poplecznika Kaczora, księcia Rydzyka właśnie powiedziano że masz przewalone i pójdziesz za to do piekła Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: Dziś piatek a ja wcinam mięso .... 14.10.05, 14:18 wyspowiada sie i po kłopocie Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Dziś piatek a ja wcinam mięso .... 14.10.05, 14:22 o nie tak prosto to nie ma, jeszcze trzeba u ojca dyrektora odpust kupić Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: Dziś piatek a ja wcinam mięso .... 14.10.05, 14:24 rzuci kase i se wieczysty załatwi Odpowiedz Link Zgłoś
beri20 Re: Dziś piatek a ja wcinam mięso .... 14.10.05, 14:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=30420557 Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Dziś piatek a ja wcinam mięso .... 14.10.05, 14:23 A ja nie jestem Katolikiem. Ale i tak mieso jadam tylko 2 razy w tygodniu. Dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: Dziś piatek a ja wcinam mięso .... 14.10.05, 14:25 to tak jak ja...a czsem nawet w ogóle:) Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Dziś piatek a ja wcinam mięso .... 14.10.05, 14:29 to znaczy że jesz mięso bo jest zdrowe czy nie jesz miesa bo niezdrowe?)) Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: Dziś piatek a ja wcinam mięso .... 14.10.05, 14:32 zdrowo jest odmówić sobie mięsa:)...bez przesady...raz czy dwa w tygodniu wystarczy wieprza w ogóle nie jem... Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Dziś piatek a ja wcinam mięso .... 14.10.05, 14:35 świnia? a fuj. Nawet Biblia tego kategorycznie zabrania. Na szczęście nasi katolicy wiedza lepiej i głównie tym mięskiem się raczą. Ja preferuje rybki Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: No to co, ze piątek - dzien jak kazdy inny?? 14.10.05, 14:33 ...dla katolików chyba dzień bez mięsa Odpowiedz Link Zgłoś