six_a 26.10.05, 14:39 dlaczego z wątków znikają całe gałęzie, hę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasitza Re: Jesienne strzyżenie owcy 26.10.05, 14:40 to ma moj i mamby cykl, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Jesienne strzyżenie owcy 26.10.05, 14:40 ja mam teraz PMS-a i Kasica :))) Odpowiedz Link Zgłoś
c.eastwood [...] 26.10.05, 14:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a nieeee no 26.10.05, 14:53 a może by tak uprzedzać, że przejawy dialogu będą wycinane? żaden pms, niestrawność z powodu przeżarcia koniczyną na hali i inne tym podobne tłumaczenia mnie nie interesują. Jeśli to nowa tradycja ;) to z łaski proszę obwieszczać najsamprzód dziękuję za uwagę! Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 14:56 taaaaa, na pewno pomoże. a strajk głodowy? Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 14:57 mi by sie przydal... Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:01 six_a napisała: > taaaaa, na pewno pomoże. > a strajk głodowy? no cos Ty????????????/ Jestem przed miesiączką i wpieprzam za troje.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:02 no to witaj w klubie, jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:04 tez tak masz, że jesteś wiecznie głodna????? Ja się zastanawiam, czy nie mam w sobie jakiegos wspólnika normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:05 tasiemiec terminator Odpowiedz Link Zgłoś
dulce3 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:06 albo mały Pytonek :P Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:07 no cos Ty, lada moment dostane @ :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:06 kasitza napisała: > tasiemiec terminator jak mam zabić bestję????? Odpowiedz Link Zgłoś
dulce3 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:08 postaw na spodeczku cieple mleczko i otworz usta. Sam wyjdzie. :P Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:09 problem w tym, że ja bynajmniej nie wygladam, jakbym miała w sobie mieć tego cwaniaka... Odpowiedz Link Zgłoś
dulce3 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:10 :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:11 tiaaa, śmiej się..... Ty sobie możesz teraz bezkarnie wszystko jeść i tyć..... a ja biedna co??? wszędzie żarcie widze :((( Odpowiedz Link Zgłoś
dulce3 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:12 no nie do konca moge, bo mam sklonnosc do "bycia duza", wiec nie moge tak sie rozpuscic, bo pozniej bede mnie przepychac przez futryny w drzwiach :P Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:15 wiecie, co zjem dzisiaj jak wroce do domu? zrobie sobie puree ziemniaczane, do tego albo panierowana cukinie, albo jajo sadzone i kapustke kiszona. ale wyplywalam dzis troche kalorii - nawet sie wyjatkowo lekka czuje. wiec mnie moze bozia nie pokarze... Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:15 a ja mam w domciu bigosik ze słodkiej kapustki, ziemniaczki i kotleciki z piersi kurczaka :))) pycha... Odpowiedz Link Zgłoś
dulce3 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:16 mniam... ja tez mam ochote na tradycyjny obiadek. Ale jade do rodzicow jutro wiec sobie podjem :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:17 wczesniej robiłam chińczyznę i syn sobie zażyczył polszczyzny, to ma :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:19 bo te chinskie jedzenia sa blee. ja lubie polskie zarcie, takie zeby od razu po posilku trzeba bylo odsylac tluszcz z bioder Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:20 kasitza napisała: > bo te chinskie jedzenia sa blee. ja lubie polskie zarcie, takie zeby od razu po > > posilku trzeba bylo odsylac tluszcz z bioder ale chińszczyzna też Mu smakowała :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:15 ee, nie żałuj sobie :) ja w ciąży przytyłam 14 kg a w szpitalu zostawiłam tylko 4... reszta była moja kochana.... he he he.. żeby było smieszniej po 2 m-cach nie miałam juz tych dodatkowych 10 kg, do tego jeszcze spadlo mi kolejnych 7... Wyglądałam jak wieszak, 170 cm i 48 kg... Odpowiedz Link Zgłoś
dulce3 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:16 heh... :)) a karmilas piersia? Odpowiedz Link Zgłoś
dulce3 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:17 heh... ja tez mam zamiar. Moze tez tak zrzuce :))) Oby :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: Jesienne strzyżenie owcy 26.10.05, 14:57 a gdzie? jakiś link... bo ja naprawdę nie wiem ps. proszę z takimi pytaniami na maila albo jeszcze lepiej na Forum o moderacji: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=654 może w czasie kiedy mnie nie ma któryś inny admin odpowie /bierzcie pod uwagę fakt, że nie tylko ja tu zajmuję się sprzątaniem, czasem jestem nie w temacie/ Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Jesienne strzyżenie owcy 26.10.05, 14:59 no w wątku tej dziwnej takiej, co skasowaliście bogu ducha winną kapustę z traktorem, były dwie gałęzie dialogu przyjaźni six_a vs. ticoqp, a teraz tylko jedna? Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: tu 26.10.05, 15:03 już widzę jak przypuszczam za capslocka w tytule wyleciała cała odnoga 'krzyku' Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: tu 26.10.05, 15:04 o matko, ja rozumiem w tytule wątku, ale w tytule postu w środku wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: tu 26.10.05, 15:07 six_a napisała: > jak widzisz grozi za to banicja :) ciesz się, że nie ban :)) Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: tu 26.10.05, 15:07 przyznam szczerze, że do tej pory nie przywiązywałam do tego wagi i nie kasowałam takich postów ale zwrócono mi na to uwagę i poproszono o reagowanie w takich sytuacjach /i słusznie chyba bo w netykiecie nawet jest stosowny na ten temat punkt/ musimy się do tego przyzwyczaić i Wy i ja Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: tu 26.10.05, 15:10 tak, tylko że to wcale nie oznacza, że ktoś na kogoś przez całą wymianę zdań krzyczy, po prostu nikomu nie przyszło do głowy zmienić treści tematu przy odpowiedzi. coś mało elastyczni jesteście ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: tu 26.10.05, 15:12 a z ciekawosci: dlaczego capslok jest zabroniony? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: tu 26.10.05, 15:14 bo oznacza krzyk. ale chyba można odróżnić wydzieranie się od przypadkowego dublowania tematu z capslockiem przez resztę rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: tu 26.10.05, 15:16 capslock - wielkie litery na forum oznaczają krzyk forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html pomijając nawet to treść postu napisana wielkimi literami jest bardzo nieczytelna Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: tu 26.10.05, 15:21 znam ten punkt, uważam tylko, że niesłusznie kastruje się tę formę wyrazu, tym bardziej że nie oznacza ona tylko krzyku, ale też oburzenie, chęć zwrócenia uwagi itp. argument o czytelności jest co najmniej wątpliwy w tym konkretnym przypadku - nie było to na głównej stronie forum i specjalnie nie raziło. Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: tu 26.10.05, 15:26 six_a napisała: > znam ten punkt, uważam tylko, że niesłusznie kastruje się tę formę wyrazu, tym > bardziej że nie oznacza ona tylko krzyku, ale też oburzenie, chęć zwrócenia > uwagi itp. zgadza się i w szczególnych przypadkach jest ona jak najbardziej uzasadniona nie można natomiast bezmyślnie powielać danego tytułu jeśli jest on jedynie pomyłką lub wyulgarnym krzykiem > argument o czytelności jest co najmniej wątpliwy w tym konkretnym przypadku - > nie było to na głównej stronie forum i specjalnie nie raziło. przykro mi bardzo ale nie mam wpływu na zmianę tej zasady /próbowałam/ Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: tu 26.10.05, 15:14 six_a napisała: > tak, tylko że to wcale nie oznacza, że ktoś na kogoś przez całą wymianę zdań > krzyczy, po prostu nikomu nie przyszło do głowy zmienić treści tematu przy > odpowiedzi. ano właśnie trzeba uważać jak odpowiada się na czyjś post kwestia wyćwiczenia ;-) weź pod uwagę, że ktoś napisał np post o tytule mocno obraźliwym albo wulgarnym za który post powinien być ocenzurowany następne osoby odpowiadając na niego powielają ten wulgaryzm i jest cała odnoga do kastracji... niestety poza tym jak odpisujesz na czyjś post pod oknem edytora jest uwaga o treści: "Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz." i tego sie trzymajmy > coś mało elastyczni jesteście ;) na to już nic nie poradzę takie są zasady mnie też one obowiązują Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: tu 26.10.05, 15:17 rozumiem, następnym razem zamiast koledze uprzejmie odpowiedzieć, kopnę go do kosza bo tak będzie lepiej dla całego forum. higiena przede wszystkim, logika na bok. :) się mówi trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: tu 26.10.05, 15:22 niekoniecznie czasem wystarczy zmienić tytuł a czasem po prostu trzeba zignorować prowokację Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: tu 26.10.05, 15:27 a czasem można by uznać, że de facto nikt na nikogo się nie darł i gałąź przywrócić? :) Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: tu 26.10.05, 15:35 nie wiem chyba nie mogę przywrócić gałęzi, którą skasował inny/nadrzędny admin tym bardziej bez konsultacji z nim Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza ja tu czegos nie rozumiem 26.10.05, 15:18 przez jakis czas boski zawodowiec wypisywal obrazliwe, wulgarne, szowinistyczne watki na forum kobieta i nikt go nie cenzurowal. przy jednym watku nawet zglaszalam sama osobiscie wielokrotnie watek ten do skasowania, bo ublizal wszystkim foremkom i nic. czy istnieje szansa na sprawiedliwosc forumowo-spoleczna? Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: ja tu czegos nie rozumiem 26.10.05, 15:20 trudno mi odpowiedzieć na Twoje zarzuty bez konkretnego przykładu Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza wiesz, to nie jest fair zadac ode mnie przykladu t 26.10.05, 15:27 eraz, skoro to bylo juz przynajmniej dwa miesiace temu i ja ten temat poruszalam na forum wtedy i od tego czasu jeszcze raz - za kazdym razem podajac ten konretny przyklad. wtedy nikt nie kwapil sie zeby odpowiedziec. a teraz juz nie wiem kiedy dokladnie to bylo a ty prosisz o konkrety. ja nie chce tu z toba walczyc, mi naprawde chodzi o to, by wymoc pewne klarowne zasady funkcjonowania tego forum. najwyrazniej nie funkcjonuja one juz od dawna dla paru osob, tzn. przede wszystkim dla boskiego: aha, przypomnialo mi sie, co do ciebie wtedy pisalam: 1. boski wyglasza okropnie obrazliwe i szowinistyczne rzeczy na forum kobieta, a kobiety opiekunki forum nic z tym fantem nie robia.(patrz netykieta) 2. sam boski o sobie powiedzial, ze uprawia na forum kryptoreklame, ale jemu nic znowu sie nie stalo (patrz netykieta, temat: reklama na forum) i pare pozostalych punktow bylo jeszcze tez, ale ich juz nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: wiesz, to nie jest fair 26.10.05, 15:34 a nie uważasz, że to nie fair żądać ode mnie wyjaśnień dlaczego nie kasowano pewnych postów w okresie kiedy być może nie moderowałam tego forum? za każdy skasowany przeze mnie kiedykolwiek post biorę pełną odpowiedzialność za posty, których nie kasowałam /bo mnie nie było, nie widziałam ich lub miałam wątpliwości czy należy je kasować/ takiej odpowiedzialności wziąć nie mogę przy każdym poście jest kosz, na który można kliknąć jeśli budzi czyjąś dezaprobatę lub wątpliwości, można je też zgłaszać mailowo do na forum.abuse@gazeta.pl jeśli istotnie coś z nimi jest nie tak administracja portalu się nimi zajmie mnie również bardzo zależy na tym aby były jasne zasady na tym forum i zapewniam Cię, że boskiego również beda one obowiązywać Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: wiesz, to nie jest fair 26.10.05, 15:39 jesli jestes administratorka to reprezentujesz instytucje i ja sie do ciebie zglaszajac z pretensjami nie zamiezam wczesniej informowac czy ty juz wtedy bylas administratorka czy nie - w tym wypadku, jak z reszta czesto podkreslam - zwracam sie do administratorow jako pewnego ciala publicznego. nie bierz tego zatem do siebie, tylko mi dopowiedz na nastepujace pytanie: jaka mamy gwarancje, jesli do tej pory w ogole nic boskiemu sie nie dzialo, ze od tej pory beda rownie rygorystycznie jak potkniecia innych forumowiczow traktowane jego jaknajbardziej lamiace netykiete posty, gdy uprawia reklame, gdy obraza kobiety juz w tytule postu. bo ja nie widze rownowagi miedzy jednym a drugim. ps. jakbys wiedziala ile razy kliknelam na kosz w przypadku rzeczonego postu boskiego, to bys sie zdziwila Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: wiesz, to nie jest fair 26.10.05, 15:51 nieprawdą jest boskiemu nic się nie działo jeśli w jego działalności administracja dostrzegła łamanie netykiety jego posty były wyrzucone na Ośla Ławkę albo kasowane wystaczy prześledzić historię jego skarg na FoFie czy FoModeracji kilka przykładów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=27592237&a=27592237 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=28400009&a=28400009 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=28400009&a=28412146 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=28400009&a=28408206 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=27521852&a=27521852 nie oznacza to jednak, ze jesteśmy w stanie wyłapać wszystkie jego prowokacje Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: Jesienne strzyżenie owcy 26.10.05, 15:01 kobieto błagam :-) link proszę, bo nic mi to nie mówi nie czytałam takiego wątku i nie jestem w stanie szybko wszystkiego prześledzić :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Jesienne strzyżenie owcy 26.10.05, 15:03 podałam :) dziwnej nie znasz??? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś