Dodaj do ulubionych

Jesienne strzyżenie owcy

26.10.05, 14:39
dlaczego z wątków znikają całe gałęzie, hę?
Obserwuj wątek
    • c.eastwood Re: Jesienne strzyżenie owcy 26.10.05, 14:39
      bo owca dostała pms-a
      • kasitza Re: Jesienne strzyżenie owcy 26.10.05, 14:40
        to ma moj i mamby cykl, hehe
      • domina19 Re: Jesienne strzyżenie owcy 26.10.05, 14:40
        albo sms-a
      • mamba30 Re: Jesienne strzyżenie owcy 26.10.05, 14:40
        ja mam teraz PMS-a i Kasica :)))
        • c.eastwood [...] 26.10.05, 14:44
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • six_a nieeee no 26.10.05, 14:53
      a może by tak uprzedzać, że przejawy dialogu będą wycinane?
      żaden pms, niestrawność z powodu przeżarcia koniczyną na hali i inne tym
      podobne tłumaczenia mnie nie interesują.
      Jeśli to nowa tradycja ;) to z łaski proszę obwieszczać najsamprzód
      dziękuję za uwagę!
      • mamba30 Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 14:54

• six_a Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 14:56
          taaaaa, na pewno pomoże.
          a strajk głodowy?
          • kasitza Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 14:57
            mi by sie przydal...
          • mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:01
            six_a napisała:

> taaaaa, na pewno pomoże.
            > a strajk głodowy?

no cos Ty????????????/ Jestem przed miesiączką i wpieprzam za troje....
            • kasitza Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:02
              no to witaj w klubie, jak zwykle
              • mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:04
                tez tak masz, że jesteś wiecznie głodna????? Ja się zastanawiam, czy nie mam w
                sobie jakiegos wspólnika normalnie...
                • kasitza Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:05
                  tasiemiec terminator
                  • dulce3 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:06
                    albo mały Pytonek :P
                    • mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:07
                      no cos Ty, lada moment dostane @ :)))))
                      • dulce3 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:08
                        :))))))
                  • mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:06
                    kasitza napisała:

> tasiemiec terminator

jak mam zabić bestję?????
                    • dulce3 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:08
                      postaw na spodeczku cieple mleczko i otworz usta. Sam wyjdzie. :P
                      • mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:09
                        problem w tym, że ja bynajmniej nie wygladam, jakbym miała w sobie mieć tego
                        cwaniaka...
                        • dulce3 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:10
                          :)))))))))))))))))))
                          • mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:11
                            tiaaa, śmiej się..... Ty sobie możesz teraz bezkarnie wszystko jeść i tyć.....
                            a ja biedna co??? wszędzie żarcie widze :(((
                            • dulce3 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:12
                              no nie do konca moge, bo mam sklonnosc do "bycia duza", wiec nie moge tak sie
                              rozpuscic, bo pozniej bede mnie przepychac przez futryny w drzwiach :P
                              • kasitza Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:15
                                wiecie, co zjem dzisiaj jak wroce do domu? zrobie sobie puree ziemniaczane, do
                                tego albo panierowana cukinie, albo jajo sadzone i kapustke kiszona.
                                ale wyplywalam dzis troche kalorii - nawet sie wyjatkowo lekka czuje. wiec mnie
                                moze bozia nie pokarze...
                                • mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:15
                                  a ja mam w domciu bigosik ze słodkiej kapustki, ziemniaczki i kotleciki z
                                  piersi kurczaka :))) pycha...
                                • dulce3 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:16
                                  mniam... ja tez mam ochote na tradycyjny obiadek. Ale jade do rodzicow jutro
                                  wiec sobie podjem :)))))
                                  • mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:17
                                    wczesniej robiłam chińczyznę i syn sobie zażyczył polszczyzny, to ma :))))
                                    • kasitza Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:19
                                      bo te chinskie jedzenia sa blee. ja lubie polskie zarcie, takie zeby od razu po
                                      posilku trzeba bylo odsylac tluszcz z bioder
                                      • mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:20
                                        kasitza napisała:

> bo te chinskie jedzenia sa blee. ja lubie polskie zarcie, takie zeby od razu
                                        po
                                        >
                                        > posilku trzeba bylo odsylac tluszcz z bioder

ale chińszczyzna też Mu smakowała :)
                                        • kasitza Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:27
                                          no chyba ze tak
                              • mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:15
                                ee, nie żałuj sobie :) ja w ciąży przytyłam 14 kg a w szpitalu zostawiłam tylko
                                4... reszta była moja kochana.... he he he.. żeby było smieszniej po 2 m-cach
                                nie miałam juz tych dodatkowych 10 kg, do tego jeszcze spadlo mi kolejnych 7...
                                Wyglądałam jak wieszak, 170 cm i 48 kg...
                                • dulce3 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:16
                                  heh... :)) a karmilas piersia?
                                  • mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:16
                                    karmiłam :))
                                    • dulce3 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:17
                                      heh... ja tez mam zamiar. Moze tez tak zrzuce :))) Oby :DDD
                                      • mamba30 Re: Sixa, oflagujemy się?????????? n/t 26.10.05, 15:18
                                        bedzie dobrze :)
    • owca Re: Jesienne strzyżenie owcy 26.10.05, 14:57

a gdzie?
      jakiś link...

bo ja naprawdę nie wiem

ps. proszę z takimi pytaniami na maila albo jeszcze lepiej na Forum o moderacji:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=654
      może w czasie kiedy mnie nie ma któryś inny admin odpowie
      /bierzcie pod uwagę fakt, że nie tylko ja tu zajmuję się sprzątaniem, czasem
      jestem nie w temacie/
      • six_a Re: Jesienne strzyżenie owcy 26.10.05, 14:59
        no w wątku tej dziwnej takiej, co skasowaliście bogu ducha winną kapustę z
        traktorem, były dwie gałęzie dialogu przyjaźni six_a vs. ticoqp, a teraz tylko
        jedna?
        • six_a tu 26.10.05, 15:00
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=31006900
          • owca Re: tu 26.10.05, 15:03

już widzę
            jak przypuszczam za capslocka w tytule
            wyleciała cała odnoga 'krzyku'
            • six_a Re: tu 26.10.05, 15:04
              o matko, ja rozumiem w tytule wątku, ale w tytule postu w środku wątku?
              • kasitza Re: tu 26.10.05, 15:05
                a to nie wolno uzywac capsloka w tytulach?
                • six_a Re: tu 26.10.05, 15:06
                  jak widzisz grozi za to banicja :)
                  • mamba30 Re: tu 26.10.05, 15:07
                    six_a napisała:

> jak widzisz grozi za to banicja :)

ciesz się, że nie ban :))
              • owca Re: tu 26.10.05, 15:07

przyznam szczerze, że do tej pory nie przywiązywałam do tego wagi i nie
                kasowałam takich postów
                ale zwrócono mi na to uwagę i poproszono o reagowanie w takich sytuacjach /i
                słusznie chyba bo w netykiecie nawet jest stosowny na ten temat punkt/

musimy się do tego przyzwyczaić i Wy i ja
                • six_a Re: tu 26.10.05, 15:10
                  tak, tylko że to wcale nie oznacza, że ktoś na kogoś przez całą wymianę zdań
                  krzyczy, po prostu nikomu nie przyszło do głowy zmienić treści tematu przy
                  odpowiedzi. coś mało elastyczni jesteście ;)
                  • kasitza Re: tu 26.10.05, 15:12
                    a z ciekawosci: dlaczego capslok jest zabroniony?
                    • six_a Re: tu 26.10.05, 15:14
                      bo oznacza krzyk. ale chyba można odróżnić wydzieranie się od przypadkowego
                      dublowania tematu z capslockiem przez resztę rozmowy.
                    • owca Re: tu 26.10.05, 15:16

capslock - wielkie litery na forum oznaczają krzyk
                      forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html
                      pomijając nawet to treść postu napisana wielkimi literami jest bardzo nieczytelna
                      • six_a Re: tu 26.10.05, 15:21
                        znam ten punkt, uważam tylko, że niesłusznie kastruje się tę formę wyrazu, tym
                        bardziej że nie oznacza ona tylko krzyku, ale też oburzenie, chęć zwrócenia
                        uwagi itp.
                        argument o czytelności jest co najmniej wątpliwy w tym konkretnym przypadku -
                        nie było to na głównej stronie forum i specjalnie nie raziło.
                        • owca Re: tu 26.10.05, 15:26
                          six_a napisała:

> znam ten punkt, uważam tylko, że niesłusznie kastruje się tę formę wyrazu, tym
                          > bardziej że nie oznacza ona tylko krzyku, ale też oburzenie, chęć zwrócenia
                          > uwagi itp.

zgadza się i w szczególnych przypadkach jest ona jak najbardziej uzasadniona
                          nie można natomiast bezmyślnie powielać danego tytułu jeśli jest on jedynie
                          pomyłką lub wyulgarnym krzykiem

> argument o czytelności jest co najmniej wątpliwy w tym konkretnym przypadku -
                          > nie było to na głównej stronie forum i specjalnie nie raziło.

przykro mi bardzo ale nie mam wpływu na zmianę tej zasady
                          /próbowałam/
                  • owca Re: tu 26.10.05, 15:14
                    six_a napisała:

> tak, tylko że to wcale nie oznacza, że ktoś na kogoś przez całą wymianę zdań
                    > krzyczy, po prostu nikomu nie przyszło do głowy zmienić treści tematu przy
                    > odpowiedzi.

ano właśnie
                    trzeba uważać jak odpowiada się na czyjś post
                    kwestia wyćwiczenia ;-)
                    weź pod uwagę, że ktoś napisał np post o tytule mocno obraźliwym albo wulgarnym
                    za który post powinien być ocenzurowany
                    następne osoby odpowiadając na niego powielają ten wulgaryzm i jest cała odnoga
                    do kastracji...
                    niestety

poza tym jak odpisujesz na czyjś post pod oknem edytora jest uwaga o treści:
                    "Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz."

i tego sie trzymajmy

> coś mało elastyczni jesteście ;)

na to już nic nie poradzę
                    takie są zasady
                    mnie też one obowiązują
                    • six_a Re: tu 26.10.05, 15:17
                      rozumiem, następnym razem zamiast koledze uprzejmie odpowiedzieć, kopnę go do
                      kosza bo tak będzie lepiej dla całego forum.
                      higiena przede wszystkim, logika na bok.
                      :)
                      się mówi trudno.
                      • owca Re: tu 26.10.05, 15:22

niekoniecznie
                        czasem wystarczy zmienić tytuł
                        a czasem po prostu trzeba zignorować prowokację
                        • six_a Re: tu 26.10.05, 15:27
                          a czasem można by uznać, że de facto nikt na nikogo się nie darł i gałąź
                          przywrócić?
                          :)
                          • owca Re: tu 26.10.05, 15:35

nie wiem
                            chyba nie mogę przywrócić gałęzi, którą skasował inny/nadrzędny admin
                            tym bardziej bez konsultacji z nim
                    • kasitza ja tu czegos nie rozumiem 26.10.05, 15:18
                      przez jakis czas boski zawodowiec wypisywal obrazliwe, wulgarne, szowinistyczne
                      watki na forum kobieta i nikt go nie cenzurowal. przy jednym watku nawet
                      zglaszalam sama osobiscie wielokrotnie watek ten do skasowania, bo ublizal
                      wszystkim foremkom i nic.
                      czy istnieje szansa na sprawiedliwosc forumowo-spoleczna?
                      • owca Re: ja tu czegos nie rozumiem 26.10.05, 15:20

trudno mi odpowiedzieć na Twoje zarzuty bez konkretnego przykładu
                        • kasitza wiesz, to nie jest fair zadac ode mnie przykladu t 26.10.05, 15:27
                          eraz, skoro to bylo juz przynajmniej dwa miesiace temu i ja ten temat
                          poruszalam na forum wtedy i od tego czasu jeszcze raz - za kazdym razem podajac
                          ten konretny przyklad. wtedy nikt nie kwapil sie zeby odpowiedziec. a teraz juz
                          nie wiem kiedy dokladnie to bylo a ty prosisz o konkrety.

ja nie chce tu z toba walczyc, mi naprawde chodzi o to, by wymoc pewne klarowne
                          zasady funkcjonowania tego forum. najwyrazniej nie funkcjonuja one juz od dawna
                          dla paru osob, tzn. przede wszystkim dla boskiego:
                          aha, przypomnialo mi sie, co do ciebie wtedy pisalam:
                          1. boski wyglasza okropnie obrazliwe i szowinistyczne rzeczy na forum kobieta,
                          a kobiety opiekunki forum nic z tym fantem nie robia.(patrz netykieta)
                          2. sam boski o sobie powiedzial, ze uprawia na forum kryptoreklame, ale jemu
                          nic znowu sie nie stalo (patrz netykieta, temat: reklama na forum)
                          i pare pozostalych punktow bylo jeszcze tez, ale ich juz nie pamietam
                          • owca Re: wiesz, to nie jest fair 26.10.05, 15:34

a nie uważasz, że to nie fair żądać ode mnie wyjaśnień dlaczego nie kasowano
                            pewnych postów w okresie kiedy być może nie moderowałam tego forum?

za każdy skasowany przeze mnie kiedykolwiek post biorę pełną odpowiedzialność
                            za posty, których nie kasowałam /bo mnie nie było, nie widziałam ich lub miałam
                            wątpliwości czy należy je kasować/ takiej odpowiedzialności wziąć nie mogę

przy każdym poście jest kosz, na który można kliknąć jeśli budzi czyjąś
                            dezaprobatę lub wątpliwości, można je też zgłaszać mailowo do na
                            forum.abuse@gazeta.pl
                            jeśli istotnie coś z nimi jest nie tak administracja portalu się nimi zajmie

mnie również bardzo zależy na tym aby były jasne zasady na tym forum
                            i zapewniam Cię, że boskiego również beda one obowiązywać
                            • kasitza Re: wiesz, to nie jest fair 26.10.05, 15:39
                              jesli jestes administratorka to reprezentujesz instytucje i ja sie do ciebie
                              zglaszajac z pretensjami nie zamiezam wczesniej informowac czy ty juz wtedy
                              bylas administratorka czy nie - w tym wypadku, jak z reszta czesto podkreslam -
                              zwracam sie do administratorow jako pewnego ciala publicznego. nie bierz tego
                              zatem do siebie, tylko mi dopowiedz na nastepujace pytanie:
                              jaka mamy gwarancje, jesli do tej pory w ogole nic boskiemu sie nie dzialo, ze
                              od tej pory beda rownie rygorystycznie jak potkniecia innych forumowiczow
                              traktowane jego jaknajbardziej lamiace netykiete posty, gdy uprawia reklame,
                              gdy obraza kobiety juz w tytule postu.
                              bo ja nie widze rownowagi miedzy jednym a drugim.

ps. jakbys wiedziala ile razy kliknelam na kosz w przypadku rzeczonego postu
                              boskiego, to bys sie zdziwila
                              • owca Re: wiesz, to nie jest fair 26.10.05, 15:51

nieprawdą jest boskiemu nic się nie działo
                                jeśli w jego działalności administracja dostrzegła łamanie netykiety jego posty
                                były wyrzucone na Ośla Ławkę albo kasowane

wystaczy prześledzić historię jego skarg na FoFie czy FoModeracji
                                kilka przykładów:
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=27592237&a=27592237
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=28400009&a=28400009
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=28400009&a=28412146
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=28400009&a=28408206
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=27521852&a=27521852
                                nie oznacza to jednak, ze jesteśmy w stanie wyłapać wszystkie jego prowokacje
        • owca Re: Jesienne strzyżenie owcy 26.10.05, 15:01

kobieto błagam :-)
          link proszę, bo nic mi to nie mówi
          nie czytałam takiego wątku i nie jestem w stanie szybko wszystkiego prześledzić
          :-)))))
          • six_a Re: Jesienne strzyżenie owcy 26.10.05, 15:03
            podałam :)
            dziwnej nie znasz??? ;))))
            • owca Re: Jesienne strzyżenie owcy 26.10.05, 15:03

tylko kojarzę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka