29.10.05, 22:20
Trafilam na stronę www.wellness.pl, poleciła mi ją przyjaciółka. Jest
fascynująca, tyle tematów. Mówią o zdrowiu, urodzie, kontaktach z ludźmi...
Polecam każdemu! Mam też pytanie, czy ktoś z forumowiczów zetknął się z
wellnessem?Jakieś doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • mmagi Re: Wellness? 29.10.05, 22:21
      ja 0;-)
      • helena_f Re: Wellness? 02.11.05, 10:20
        Strona którą podałaś to po prostu strona hotelu. Jeżeli interesuje cie welness w
        odniesieniu do uczuć, zdrowia, partnerstwa - generalnie życia na codzień, to
        polecam www.wellnesslife.pl

Jest tam naprawde sporo informacji nie tylko jak dbac o zdrowie, kondycje,
        ruch, czy związki z partnerem/ rodziną, ale także wiele, jak ja to nazywam
        "złotych" artykułów. Człowiek przeczyta i jakoś lepiej mu sie robi :)

pozdrawiam
        • istna Re: Wellness? 02.11.05, 10:22
          Bo to reklama była:)

helena_f napisała:

> Strona którą podałaś to po prostu strona hotelu
    • kohol Re: Wellness? 02.11.05, 10:57
      Wellness? Wg tej strony - okazuje się, że ja mam bardzo częsty kontakt z
      wellnessem, tylko że to dla mnie żadna filozofia ani jakiś specjalny sposób na
      życie.
      A na stronie - wg mnie tylko jakies sraty-taty.
      • helena_f Re: Wellness? 02.11.05, 11:25
        Sraty-taty - hmn... zależy jak kto patrzy na życie. W polsce jest jeszcze mało
        informacji na ten temat, dlatego najlepiej poszykajcie na stronach
        zagranicznych. U nas (w sensie w polsce) to moze śmiesznie wyglada, ale za
        granica, to jest ogromny przemysł, który objął juz ie tylko styl zycia, ale i
        zarządzanie przedsiębiorstwem.

Ale oczywiście, są ludzie sztywni, z zasady odrzucający wszystko co w ich
        mniemaniu do nich nie pasuje. A wellness - oto wlasnie chodzi, ze trzeba go
        naprawde zrozumiec, zanim sie napisze ze to sraty-taty.
        KAzdy czlowiek ma czesty kontakt z wellnessem, zgadzam się. Umiejętnosć
        codzienniego relaksu - juz jest wellnessowe. Ale to zaledwie kropla w morzu ...
        • kohol Re: Wellness? 02.11.05, 12:15
          Dobrze, to w takim razie bardzo proszę o zagraniczne wyjaśnienie, co to jest
          wellness, bo może faktycznie nie rozumiem albo jest to jakoś źle wytłumaczone
          na wspomnianej stronie "wellnesslife". W zasadzie nie znalazłam tam żadnej
          definicji wellnessu, więc może faktycznie źle to rozumiem.
    • kobieta_na_pasach a na co mi wellness, jak mam tutaj dobress? 02.11.05, 12:20
      asiau78 napisała:

> Trafilam na stronę www.wellness.pl, poleciła mi ją przyjaciółka. Jest
      > fascynująca, tyle tematów. Mówią o zdrowiu, urodzie, kontaktach z ludźmi...
      > Polecam każdemu! Mam też pytanie, czy ktoś z forumowiczów zetknął się z
      > wellnessem?Jakieś doświadczenia?
      • widokzmarsa Re: a na co mi wellness, jak mam tutaj dobress? 02.11.05, 12:34
        szczególnie że wellnes jest wrogiem dobressu)
        • kobieta_na_pasach Re: a na co mi wellness, jak mam tutaj dobress? 02.11.05, 12:38
          widokzmarsa napisał:

> szczególnie że wellnes jest wrogiem dobressu)

ja tam nie wiem, ale traci mi to obca kultura i snobizmem . te wszystkie
          angloizmy dzialaja na mnie, jak płachta.
          • helena_f wellness 03.11.05, 08:05
            Nie będę się wymądrzać, ani sypac definicjami, bo właśnie w tym tkwi urok
            wellnes, ze każdy rozumie go trochę po swojemu. To tak jakby chceć napisać
            definicję "zdrowego stylu zycia". Zeby przyblizyć wellness polecam art:
            www.wellnesslife.pl/index.php?view=wellnesslife&lev=02&page=article.browse&root=6a43164e2f5e621f025e6ffa8233239b&category_id=0f58c86f680c420a5104e18ea03c8e1b&product_id=184
            ale to oczywiscie od nas zalezy czy sie do czegoś uprzedzamy czy nie. Podkreślam
            - do niczego nikogo nie namawiam - jedynie mam nadzieje ze umysły polaków mogą
            być równie otwarte, co innych narodowości.

I odnośnie dobressu - gdyby ktos pokusił sie o przełumaczenie słowa wellness (co
            w zasadzie jest b. trudne), to pewnie brzmiałoby to podobnie jak dobress :)
            • kohol Re: wellness 03.11.05, 09:46
              Mój umysł jest chyba zamknięty, wydaje mi się, że ja tak po prostu żyję, bez
              takiego, jak ja to nazywam, przepsychologizowywania :)
              To chyba tak, jak z "dziewczynami z wenus, facetami z marsa" - jeśli komuś to
              pomaga, to znakomicie, a jeśli ktoś tego nie potrzebuje - to nie ma co się
              zmuszać.
              • helena_f Re: wellness 07.11.05, 19:40
                Dokładnie kohol, jestem tego samego zdania - jak komuś nie pasuje to nie co sie
                zmuszac :)
                pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka