Dodaj do ulubionych

GINEKOLOG A TRĄDZIK

05.10.02, 11:56
Mam problem bo od kilku miesięcy walcze z trądzikiem i bylam ostatnio u
dermatologa ktory polecil mi tabletki antykoncepcyjne (Diane-35) lecz mozna
ja dostac tylko z przepisu ginekiologa. Tabletki hormonalne pomagaja w
leczeniu trądzika ale czy idac po nie do ginekologa nie mogloby obyc sie bez
badania??? Czy gybym mu powiedziala ze te tabletki potrzebne mi sa na
pryszcze i ze to moja pierwsza wizyta to czy nie mosial by mnie badac? A
jeśli nie to co mam zrobić zeby dostać te tabletki ale zeby mnie nie badal?
Bo jak ma mnie badać to ja rezygnuje ,juz samo myslenie o tym jest dla mnie
strasznie stresujace a co dopiero badanie ...P.S.Chciałabym jeszcze dodać że
jestem dziewicą :)
Obserwuj wątek
    • Gość: renia Re: GINEKOLOG A TRĄDZIK IP: *.spark.net.gr / *.ath.spark.net.gr 05.10.02, 12:34
      Droga maniurko, nie mozesz tak myslec. Wybierz ginekologa kobiete, powiedz jej
      ze jestes dziewica i pozwol sie zbadac. Jesli oczywiscie bedzie to konieczne,
      niemniej nawet jesli nie, to i tak powinnas kiedys wybrac sie do ginekologa, to
      nie jest az takie straszne, zapewniam (tak slyszalam ;) hehe ), a okresowe
      badania ginekologiczne to rutyna na swiecie, wiec nie powinnas robic z tego
      takiego problemu. Pozdrawiam, r
    • Gość: kik Re: GINEKOLOG A TRĄDZIK IP: *.master.pl / *.master.pl 06.10.02, 19:09
      mala korekta: tabletki antykoncepcyjne nie lecza tradziku, tylko dzialaja
      objawowo. tj. kiedy je odstawisz, pryszcze wroca. juz 5 lat biore pigulki,
      najpierw Diane35 (4 lata z przerwami), teraz Cilest. wielkie pryszcze na szyi i
      policzkach byly moja zmora. po 2-3 miesiacech jedzenia dianki skora wygladzila
      mi sie slicznie. kiedy po dwoch latach przerwalam kuracje, zmora wrocila i
      ponownie musialam to lykac, zeby poprawic samopoczucie (nie dosc, ze szpecace,
      wypryski byly bolesne i nie dalo sie ich wycisnac, cala twarz mialam w ranach).
      wspomne jeszcze o tym, ze wpadlam w wlkiego dola, wciaz tylko jadlam i spalam,
      brakowalo mi energii a moj potencjal seksualny spadl do zera. Cilest jest o
      niebo lepszy, ale nadal mam trudnosci z utrzymaniem wagi i apetytem na seks. w
      moim wypadku "leczenie" w ten sposob to bledne kolo. nie moge przestac lykac,
      bo mnie wysypie i zalapie doline. nie moge juz wiecej brac, bo czuje sie
      ociezala i brak mi dawnego entuzjazmu. trudno znalezc ginekologa, ktory
      potraktuje pryszcze powaznie, choc juz zdecydowalam, ze zrobie sobie dokladne
      badania hormonalne i dopadne zaraze :) moze ktos z was wie, jak mozna to
      leczyc???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka