Dodaj do ulubionych

Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalować na

12.01.06, 14:52
jadę z moim facetenm na weekend do Warszawy bo on tam bedzie coś zalatwiał,
idziemy do restauracji i będziemy spać w hotelu, nie wiem jak sie ubrac na te
kolacje, mam fajna satynową brązowa spódnice ale nie wiem jaka do tego dobrać
blukke, buty, rajstopy, i makijaż, dodam że mam jasna karnacje, niebieskie
oczy, jestem blondynką, chce wygladac dla niego bosko ale im bardziej tym
mysle tym bardziej panikuje i mam mniej pomysłów, doradźcie cos proszę
Obserwuj wątek
    • natka110 Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 12.01.06, 16:37
      Nie przesadzaj, Warszqwa to nie rewia mody... to wlasnie tam najczeciej
      widywalam skarpetki frotte do sandalow, jak jeszcze mieszkalam w stolicy, i w
      ogole w Polsce.
      Do satyny dobra bluzka nieblyszczaca, moze byc sweterek, bo jednak jest zima, i
      w szyfonie bedziesz wygladac nieco dziwnie... a i knajpy bywaja slabo albo
      nierownomiernie ogrzewane. Jesli twoj ukochany zabierze cie na spacer, a
      warszawa zima jest wdzieczna do spacerowania, jesli nie ma trzaskajacego mrozu,
      to na mur sie ubierz dosc ceplo albo na cebulke - np bluzka koszulowa i zakiet,
      zdejmiesz w restautracji, a potem nie zmarzniesz - nie ma nic mniej
      eleganckiego niz zsiniala z zimna nawet najpiekniejsza dziewczyna.
      Jesli masz cos kolorowego, to przy brazie na dole ladnie wygladaja bluzki i
      sweterki brazowo- jasnoniebieskie, np bluzka w paski czy inne wzorki, ja mam
      ten sam typ urody i przetestowalam juz taki, moze niecodzienny zestaw. Jesli
      kanjpa jest b elegancka, to lepiej zostac w ciemnych kolorach, np bordo, ale
      raczej ne czarny, bo to mit ze w czarnym sie wyglada dobrze, jest za smutny i
      trzeba miec piekna cere do czerni, inaczej widac bardziej niedoskonalosci.

Buty, hmm... jesli bedzie spacer to kozaki, bo inaczej zejdziesz z imna, i
      generalnie kozaki i modne, ipraktyczne. Niezaleznie od dlugosci spodnicy unikaj
      botkow do kostek bo skracaja nogi na maxa. za kostke juz lepioejm, ale jesl nie
      masz 180 cm wzrostu to i tak bedziesz dosc krotka optycznie.

Wazne, zeby dobrac buty do charakteru stroju, np jak zalozysz grube kozaki (np
      te modne ostatnio eskimoskie, z futerkiem) do satynowej spodnicy i zwiewnej
      bluzki to bedzie troche lyso, ale juz jak zwiewne zamienisz na sweterek, bedzie
      lepiej. Albo kozaki ale cienkie ( przynajmnej z wygladu, nie ocieplane jak
      koldra).

Makijaz? delikatny, ale ciemniejszy niz na dzien, jesli buierzesz sie w braz,
      to niebieskosc oczu bedzie widac pieknie rzy brazowych cieniach, jesli bedziesz
      miala inna gore, to pograj kolorami braz- ciemny przydymiony fiolet, maskara
      moze wtedy byc czarna, jesli calosc w brazie, to lepsza by byla brazowa. Roz
      morelowy, albo przejedz buzie ciemniejszym puderm, na policzkach, koncu nosa i
      podbrodku ( dekolt jesli masz odkryty tez).

Fryzura? nie bardzo lakierowana, bo potem w hotelu bedziesz wygladac jak
      czarownica, jak rozpuscisz wlosy. Ja proponuje kok, jesli sama dasz rade go
      zrobic, np spiety klamre z czyms poluyskujacym, unikaj rozpuszczonych, jesli
      masz trudne w ukladaniu wlosy, albo dawno nie bylas ich podciac. Moze i jest
      sexy w rozpuszczonych, ale musza byc gladkie/krecone, obciete dobrze , a nie
      wiszace jak sople kolo twarzy ( super smutne i malo pociagajace, zwlaszcza
      jakby popadal snieg i te sople beda mokre, brrr).
      Poza tym, baw sie dobrze, i nie przejmuj za bardzo, grunt to sie wyluzowac.
      Ja ostatnio do knajp chodze w dzinsach, ito drogich, wiec... jak sie na co
      dzien nie ubierasz elegancko, bedziesz spieta i niepewna, wybierz elegantsza
      wersje stroju codziennego.

• kohol Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 12.01.06, 16:41
        Podziwiam Cię :)
        Mnie by się nie chciało tyle pisać :)
        • ticoqp Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 12.01.06, 16:45
          a mnie tak ubierać:)))))))
          • kohol Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 12.01.06, 16:46
            Czyli jak?
            (bo nie dość, że nie chciałoby mi się tyle pisać, to nie chciało mi się też
            tego czytać...)
            • ticoqp Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 12.01.06, 16:56
              czyli tak:)))
              Do satyny dobra bluzka nieblyszczaca, moze byc sweterek, bo jednak jest zima, i
              w szyfonie bedziesz wygladac nieco dziwnie... a i knajpy bywaja slabo albo
              nierownomiernie ogrzewane. Jesli twoj ukochany zabierze cie na spacer, a
              warszawa zima jest wdzieczna do spacerowania, jesli nie ma trzaskajacego mrozu,
              to na mur sie ubierz dosc ceplo albo na cebulke - np bluzka koszulowa i zakiet,
              zdejmiesz w restautracji, a potem nie zmarzniesz - nie ma nic mniej
              eleganckiego niz zsiniala z zimna nawet najpiekniejsza dziewczyna.
              Jesli masz cos kolorowego, to przy brazie na dole ladnie wygladaja bluzki i
              sweterki brazowo- jasnoniebieskie, np bluzka w paski czy inne wzorki, ja mam
              ten sam typ urody i przetestowalam juz taki, moze niecodzienny zestaw. Jesli
              kanjpa jest b elegancka, to lepiej zostac w ciemnych kolorach, np bordo, ale
              raczej ne czarny, bo to mit ze w czarnym sie wyglada dobrze, jest za smutny i
              trzeba miec piekna cere do czerni, inaczej widac bardziej niedoskonalosci.

Buty, hmm... jesli bedzie spacer to kozaki, bo inaczej zejdziesz z imna, i
              generalnie kozaki i modne, ipraktyczne. Niezaleznie od dlugosci spodnicy unikaj
              botkow do kostek bo skracaja nogi na maxa. za kostke juz lepioejm, ale jesl nie
              masz 180 cm wzrostu to i tak bedziesz dosc krotka optycznie.

Wazne, zeby dobrac buty do charakteru stroju, np jak zalozysz grube kozaki (np
              te modne ostatnio eskimoskie, z futerkiem) do satynowej spodnicy i zwiewnej
              bluzki to bedzie troche lyso, ale juz jak zwiewne zamienisz na sweterek, bedzie
              lepiej. Albo kozaki ale cienkie ( przynajmnej z wygladu, nie ocieplane jak
              koldra).

Makijaz? delikatny, ale ciemniejszy niz na dzien, jesli buierzesz sie w braz,
              to niebieskosc oczu bedzie widac pieknie rzy brazowych cieniach, jesli bedziesz
              miala inna gore, to pograj kolorami braz- ciemny przydymiony fiolet, maskara
              moze wtedy byc czarna, jesli calosc w brazie, to lepsza by byla brazowa. Roz
              morelowy, albo przejedz buzie ciemniejszym puderm, na policzkach, koncu nosa i
              podbrodku ( dekolt jesli masz odkryty tez).

Fryzura? nie bardzo lakierowana, bo potem w hotelu bedziesz wygladac jak
              czarownica, jak rozpuscisz wlosy. Ja proponuje kok, jesli sama dasz rade go
              zrobic, np spiety klamre z czyms poluyskujacym, unikaj rozpuszczonych, jesli
              masz trudne w ukladaniu wlosy, albo dawno nie bylas ich podciac. Moze i jest
              sexy w rozpuszczonych, ale musza byc gladkie/krecone, obciete dobrze , a nie
              wiszace jak sople kolo twarzy ( super smutne i malo pociagajace, zwlaszcza
              jakby popadal snieg i te sople beda mokre, brrr).
              Poza tym, baw sie dobrze, i nie przejmuj za bardzo, grunt to sie wyluzowac.
              Ja ostatnio do knajp chodze w dzinsach, ito drogich, wiec... jak sie na co
              dzien nie ubierasz elegancko, bedziesz spieta i niepewna, wybierz elegantsza
              wersje stroju codziennego.
              • kohol Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 12.01.06, 17:00
                Wiesz co, tego tez nie jestem w stanie przeczytać :(
                I nie wiem już, jak byś się nie ubierał :(
                A propos: czy znowu umrałeś?
                • ticoqp Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 12.01.06, 17:03
                  dziwne moze okularów potrzebujesz?:)
                  ? nie
                  • kohol Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 12.01.06, 17:05
                    Mam soczewice na gałkach ocznych :)
                    No to odbierz echo.
                    • ticoqp Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 12.01.06, 17:12
                      lubisz zupe z soczewicy?:)))) jest super:)))))
                      echo echo echo :))))))))
      • serene22 do natka110 13.01.06, 12:48
        dziękuje Ci bardzo za pomoc :-)))
        pozdrawiam
    • natalka85 Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 12.01.06, 21:47
      kurczę może skorzystaj z porad jakiejś stylistki... ja bym nie wierzyła tym
      opiniom w niecie...
      • oldbay Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 13.01.06, 00:27
        Ja pitole ludzie, z opini stylisty korzystać jak do Wwy się jedzie...

-
        oldbay
        • natka110 Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 13.01.06, 09:02
          No to tez wlasnie pisalam, ze w Waw widzialam najwiecej ludzi w skarpetkach do
          sandalow, i to bialych frotte, brrr.... ale jak aska chciala porady to sie
          przylozylam do pracy domowej, czego sie czepiacie
        • bacha1979 Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 13.01.06, 10:02
          Dobrze napisane. :))
          • bacha1979 Do oldbay to było 13.01.06, 10:03

• trzydziecha1 Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 13.01.06, 09:23
      jejku pomyśłałby kto, że na rozdanie oskarów jedziesz? Czym ty się przejmujesz?
    • wiktoryna25 Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 13.01.06, 09:44
      litosci, kobieta,ktora nie wie jak sie ubrac,jak sie umalowac ..nie wie nawet
      jakie rajstopy załozyc !? jak Ty sobie radzisz na codzien? za kazdym razem z
      taka bezradnoscia patrzysz na zawartosc swojej szafy bo nie wiesz co z czym i do
      czego?
      ktos dobrze zauwazył,warszawa to nie znowu taka rewia mody...nie przesadz
      tylko,bo bedziesz wygladac jak choinka swiateczna ...a juz dawno po swietach ....
      • serene22 Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 13.01.06, 12:47
        nie mam na codzień kłopotów z ubiorem, ale przyznam, że spotykam sie teraz z
        facetem, który ma swoja firmę, jest zawsze dobrze ubrany, pachnący i w ogóle na
        poziomie, dlatego nie wiem jak sie ubrać aby zrobić na nim dobre wrażenie, o to
        mi chodzi, chcę ładnie wygladac dla niego, a przeciez nie założe wytartych
        jeansów do eleganckiej restauracji a w sprawie ubioru jestem całkowitą
        ignorantką, ubueram sie na luzie ale chcę naprawde mu sie podobac pod względem
        fizycznym na tym wyjeździe, dodam jeszcze że w stolicy nigdy nie byłam, nie
        miałam okazji i nie wiem jak sie tam ludzie ubieraja, pochodzę z małej
        miejscowości gdzie nie ma takich restauracji...
        samo życie dlatego prosze o głupia pomoc na forum ale widzę, że malo jest osób
        chetnych do pomocy,
        sory ale krytykujcie sobie kogos innego, kto pisze o c..., fi..., a nie mnie

• wiktoryna25 Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 13.01.06, 13:12
          no przeciez doradziłam :) ...nie przesadzic ze "strojnością" ubioru bo warszawka
          to nie taka rewia ...nawet w eleganckiej restauracji spotkasz normalnie ubranych
          ludzi ...nie ma co panikowac.... ubierz sie z taktem i umiarem, a jesli chcesz
          sie podobac facetowi, to dobierz ciuszki pod jego gust a nie ludzi w
          restauracji.... jesli on na te kolacje idzie w garniturze i pod krawatem, to Ty
          też powinnas raczej tzw klasycznej elegancji sie trzymac.... bardziej
          ekstrawaganckie rzeczy zostaw moze na wieczor ;)
          powodzenia!
          • serene22 Re: Dziewczyny doradzcie mi jak sie ubrać,pomalow 13.01.06, 13:25
            dzieki własnie o to mi chodziło,
            on zawsze jest pod krawatem, a ja taka szara myszka..., dlatego tak to przezywam :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka