dzindybry3 24.01.06, 01:52 ano trudno dziewicą być, jak zaraz 29 lat się skończy. brak faceta widać na twarzy, odbija się to na stosunkach międzyludzkich... i co, pójść się puścić z pierwszym lepszym...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ironia222 Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 01:54 lepiej z drugim, a potem wrocic do pierwszego i dalej mu wpierac, ze jest sie dziewica. Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 02:00 dziękuję za zrozumienie. oczywiście nie masz pojęcia jak to jest być na moim miejscu. i nie zanosi się, że coś się zmieni w moim życiu. ostatnio trafiłam na fatalnego ginekologa. proponowała mi nawet irydologię, czy jak to się nazywa, operacyjne pozbycie się błony dziewiczej. ...wyszłam z wizyty zdruzgotana, trzęsłam się i prawie popłakałam... Odpowiedz Link Zgłoś
nadine7 Re: dziewicą trudno być 10.02.06, 20:58 irydologia?przecież to czytanie z oka? jak to Ci proponowała, to nie ma o co beczeć;) z jakiego jestes miasta, to Ci polece dobrego gine Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: dziewicą trudno być 10.02.06, 23:59 może słowa pomyliłam. nie łapcie ludzie za słówka, bo nie o tym rozprawa. jak macie kompleksy, idźcie gdzie indziej i już. irygacja, jakoś tak szło. Odpowiedz Link Zgłoś
21magnolia Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 02:20 Brak faceta nie rysuje sie na twarzy, ale Twoja rozpacz z tego powodu tak. Powinna bys z siebie dumna. Na pewno znajdziesz mezczyzne, ktory Cie doceni. Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 02:22 dumna? obawiam się, że w tym wieku to już trochę wstyd. jak zareaguje facet jak się dowie. powiedzieć przed czy po...? chyba byłoby mi mniej strasznie przed. normalnie chyba bałabym się... Odpowiedz Link Zgłoś
21magnolia Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 02:23 Pomyslalam jeszcze o jednym. Moze Twoja blona dziewicza jest wyjatkowo gruba i ma bardzo maly otwor (przepraszam za dosadnosc, ale nie wiem jak inaczej to wyrazic). W takich wypadkach "pierwszy raz" moze byc bardzo bolesny albo wrecz niemozliwy. Czytalam o kobietach, ktore po nieudanym z tego powodu stosunku szly na zabieg do ginekologa. Moze on chcial Ci pomoc, bo jaki inny mialby powod zeby Ci ten zabieg proponowac? Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 02:29 ta kobieta nie zapytała czy mam z tym problem. po prostu dla niej było to nienormalne w tym wieku. a ja nawet nie miałam okazji sprawdzić czy błona jest twarda czy nie. pani doktor była wyjątkowo nietaktowna, a w tej specjalizacji to chyba jednak ważne. później się dowiedziałam, że kilka koleżanek u niej było i nie miały o niej dobrej opinii... Odpowiedz Link Zgłoś
21magnolia Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 02:27 Nie slyszalam jeszcze zeby kobieta wstydzila sie braku doswiadczenia, raczej jest tak, ze zaluje ze ma go za duzo. Czy oprocz bycia w sensie fizycznym dziewica, nie masz zupelnie zadnego doswiadczenia? Seks to nie tylko stosunek. Mozesz duzo sie nauczyc teoretycznie z ksiazek jesli chcesz. A tak poza tym, to podobno wiekszosc Polakow jest katolikami, wiec Ty jestes idealem, wiec w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 02:32 tak myślę czy to nie błędne koło. nie spałam z facetem, więc się go boję i dlatego go nie mam. normalnie dziewczyny potrafią flirtować itd, a ja z facetami schodzę na klimaty kumpelskie, jakoś tak dziwnie zazwyczaj. he he. zastanawiam się jak przerwać to błędne koło... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.manka Re: dziewicą trudno być 25.01.06, 21:03 Trudne to, bo jak sie nie potrafi flirtowac totrudno wytlumaczyc to komus jak sie do tego zabrac. Wcale nie mam zamiaru tlumaczyc ci jak to robic ale mysle ze dobrze by bylo, zebys w koncu przekonala sie o co w tym seksie chodzi. Doswiadczenie jednak jest bardzo wazne bo dziewictwo jest watpliwa cnota w tym wieku ale coz, zdarza sie. Seks, o ile bezpieczny jest przeciez dla ludzi, a co najwazniejsze powinien dostarczac przyjemnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
vaporetto Re: dziewicą trudno być 04.02.06, 15:40 Jeśli się boisz facetów, to faktycznie chyba jednak jest jakiś problem... Odpowiedz Link Zgłoś
to_normalne do magnolia 06.02.06, 10:09 Ja bym sie wstydziła braku doświadczenia w tym wieku. Nie spotkałam kobiety która żałuje, że ma za dużo doswiadczenia. Ale spotkałam facetów, którzy uwazają, że im mniej ma kobieta doświadczenia tym lepiej i są bardzo na tym punkcie wyczuleni. Jak z takimi rozmawiam, stukam sie w głowe. Ten gatunek wkrótce wymrze z korzyścią dla ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
21magnolia Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 02:32 Przeczytalam Twoja odpowiedz o lekarzu i wspolczuje. Zajrzyj na biala liste ginekologow na forum. Co ciekawe, to wiele kobiet poleca mezczyzn ginekologow. Zycze powodzenia i optymizmu. Ciesz sie, ze nie zlapalas jakiejs choroby wenerycznej, ale pamietaj, ze jest to mozliwe nawet bez stosunku (wszy lonowe i brodawki przenosza sie przez kontakt skorny, nie przez sperme) Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 02:36 ha ha, ja dopiero od niedawna chadzam do ginekologów, nawet z raz do roku mi się zdarzy. sama profesja mnie przerażała, a co dopiero facet-lekarz. miałam jedną dobrą, b dobrą, ale się doktoryzuje, mało wizyt ma, ciężko się dobić, a że musiałam jakieś badania wykonać dla innego lekarza, trafiłam właśnie do w/w konowalicy. uch.... Odpowiedz Link Zgłoś
21magnolia Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 02:41 Tak jak pisalam wczesniej, zajrzyj do bialej listy lekarzy ginekologow. Odpowiedz Link Zgłoś
21magnolia Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 02:40 Nie odpowiedzialas na pytanie o doswiadczeniu. Mozna rozne rzeczy robic z facetem bez stosunku. Nie bedziesz sie tak bala jesli o tym pomyslisz. To nie jest tak: spotykasz faceta i macie seks, choc wielu bedzie tego chcialo. Nie musisz sie spieszyc. Sa pocalunki, pieszczoty i czas zeby pomyslec, czy chcesz sie z ta wlasnie osoba kochac. Moze tez jestes gleboko wierzaca i podswiadomie nie chcesz miec seksu przed slubem. Nie ma nic zlego w takim podejsciu. Nie daj sie przekonac do jego zmiany jesli dziewictwo przed slubem jest dla Ciebie wazne. Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 02:46 jakieś tam doświadczenia mam. ale literki Z jeszcze nie poznałam w tym alfabecie. jakoś nie zaznajamiam się z facetem aż tak długo. uciekają, nie wiem czemu. nie mam takich wartości katolickich, nie zależy mi na seksie po ślubie dopiero. nie chciałabym kupować kota w worku... rzeczywistość jest inna niż Kościół by sobie tego życzył. Odpowiedz Link Zgłoś
21magnolia Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 02:51 Jesli tak, to mysle, ze za duzo myslisz o byciu dziewica i tak sie tym przejmujesz, ze mozesz zniechecac facetow. Tzn. odstraszasz brakiem pewnosci siebie. Faceci nie chca sie pakowac w zwiazki z takimi przestraszonymi kobietami. Pracuj nad tym zeby byc interesujacym, pewnym siebie czlowiekiem, zeby miec cos ciekawego do powiedzenia. Ubieraj sie stosownie do swojej figury, nie jak mniszka, ale tez nie w druga strone. Spotkasz faceta wtedy gdy nie bedziesz go szukac. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 05:09 A ja mysle, szczerze mowiac, ze faktycznie fajnie gdybs sie przespala z jakims typem. MOze z jakims kuplem? Uwiedz sobie kogos zaufanego, z kim czujesz sie pewnie, zeby sie troche rozkrecic. MItyczny pierwszy raz to zazwyczaj sciema. Taki istnieje streotyp, ze ten pierwszy raz sie dlugo pamieta i ze jest cudownie itd. Ale tak proownujac dosiwadczenia z kolezankami (choc wiekszosc to robila z typem, ktorego kochala, hehe typu po 3 tygodniach, chodzenia, wielka milosc, az po grob, rzeczywiscie;>),, nikt tam nie pial peanow na temat pierwszego razu. To takie nic specjalnego, i troszke malego bolu, bo cos nowego sie dzieje. W tym wywodzie idzie mi o to, zebys nie bala sie przezyc pierwszego razu z jakims kuplem, albo nawet typem, ktorego jakos super nie znasz, zeby sie odprezyc i nie wstydzic, i zeby ci tak zajebiscie nie zalezalo, bo stres by cie jeszcze totalnie zablokowal. Najlepiej idz na spontan. Idz na jakas impre z kuplem, czy tym wybrancem, upalcie sie , czy alkoholizujcie i o ile bedziesz miala ochote, dzialaj i daj sie poniesc emocjom. A potem pojdzie jak z platka;) Zycze powodzenia, pzdr, KOciamama. Odpowiedz Link Zgłoś
boas A jeszcze trudniej prawiczkiem. 24.01.06, 10:32 Wyobraź sobie co czuje mój kumpel, któremu niedługo stuknie 31 wiosen, a nigdy jeszcze nie był z żadną kobietą. Jest bardzo nieśmiały i widzę jak go to dołuje (swoją drogą na jego miejscu też by mnie dołowało). Paradoksem jest to że ze swoim podejściem do życia i rodziny nadaje się na męża o wiele bardziej niż wielu nieodpowiedzialnych facetów. Ot ironia losu. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w poszukiwaniach - ale nic na siłę - 29 lat to jeszcze młody wiek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusik0 Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 10:35 pierwszy-lepszy nie załatwi problemu chyba. Miłości Ci potrzeba i udanego związku, a nie seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: dziewicą trudno być 25.01.06, 00:36 przestaję wierzyć, że to istnieje... miłość, udane związki. ludzkość ku singlowości gna... smutne, ale prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 10:36 Glowa do gory! przynajmniej ten "pierwszy" bedzie mial powody do szczescia :) Dziewica to teraz rzadkosc, a juz w szczegolnosci taka 29-letnia. Facet jak to odkryje to bedzie mial radoche :) Odpowiedz Link Zgłoś
arletta.wagner Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 10:41 pytanie -dlaczego dziewica ( z przekonania czy z przypadku).jeśli z przypadku- to co robiłą przez ostatnie 10 lat????? a jesli z przekonania-zacząc chodzić np.na spotkania oazy luib czegoś podobnego aby znależc prawiczka. nieprawiczek moze uciec z krzykiem na wiesć o ,,wypielęgnowanym" dziewictwie. a powazniej -co jest z Tobą nie tak? nie pytam o dziewictwo ale o brak faceta i o to ze to widasc;) Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: dziewicą trudno być 25.01.06, 00:43 też się zastanawiam, co ze mną nie tak. może brak pewności siebie mnie zabija powoli. zawsze byłam "przy kości", okulary, w szkole dzieciaki dokuczały. dałam sobie wmówić, że dziwadłem jestem. i gdzieś tam pewnie to we mnie siedzi... niby mam atut, że biust. ale jakoś mało chwytliwy. czasem się zastanawiam czy czegoś na czole odstraszającego nie mam napisanego... Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoryna25 Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 10:59 ja znam dziewczyne-skonczone 27 lat -tez dziwica ..i wcale tego tak nie przezywa.... mowi ze jeszcze nie poznała takiego dla ktorego byłaby w stanie stracic głowe a wraz z tym i swoje dziewictwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: dziewicą trudno być 25.01.06, 00:45 a myślisz, że co ja mówię. nie przeżywam. po prostu chciałam poznać opinie innych na ten temat. czasem mnie to gnębi. w końcu życie z górek i dołków się składa. czyż nie...? Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka35 Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 11:22 A dlaczego ty sie tak tym przejmujesz, nie masz innych zajęć w zyciu, przyjaciół, pracy, którą lubisz? Przecież dziwictwo (lub jego brak) to nie najważniejsza rzecz w zyciu. Jakie to ma naprawdę znaczenie czy ktos jest dziewicą czy nie. Mogę zrozumieć, że czujesz sie samotna, masz potrzebę mieć kogos bliskiego, pragniesz miłości a nie masz chłopaka, ale dziewictwo? Jak jesteś inteligentną osoba to przestan o tym myśleć, to nie jest wyznacznik wartości człowieka. Ja bardzo długo byłam sama, bo po prostu nie spotkałam tego na którego czekałam, czasem czułam sie samotna ale nie robiłam z tego takiej tragedi jak Ty, jest tyle innych przyjemności w życiu. I dopiero w wieki 29 lat, w chwili kiedy zupełnie się tego nie spodziewałam poznałam faceta, na którego jak mi sie wydaje czekałam. Jest wspaniale a pierwszy raz był cudowny. I jak czytam na forum problemy tych młodych dziewczyn z ich pierwszym razem, że bolało,nie udało się itp. to im szczerze współczuje. Uważam, że warto było czekać, większość tych co wczesniej przestały być dziewicami może mi tylko zazdrościć, że nie przezyły takich emocji jak ja. I tego wszystkiego równiez tobie zyczę. Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: dziewicą trudno być 25.01.06, 00:51 syty głodnego nie zrozumie. nie robię tragedii, nie przejmuję się tym całymi godzinami. po prostu mówię tu o tym, wygaduję się. w życiu po prostu czasem się obawiam, że w jakiejś rozmowie może wyjść, że jest ze mną jak jest. a to pożywka do żartów, obmawiań za plecami byłaby świetna. generalnie, intymny szczegół, o którym nie wszyscy wiedzieć muszą. gratuluję Tobie i wierzę, że i mi się kiedyś przydarzy. malutka nadzieja jest. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka35 Re: dziewicą trudno być 25.01.06, 19:38 Ciekawe czy Ci co zaczęli wczesniej i nie musieli "wstydzic" się swojego dziewictwa, tez teraz tak się martwia, że będą obiektem drwin jak ktoś przypadkiem sie dowie że seks jest dla nich tylko przymusowym obowiązkiem małżeńskim. Pewnie też się martwia że coś z nimi nie tak. Pomysl sobie, że dla Ciebie to będzie na pewno coś wspaniałego na co warto było czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
amikacyna Re: dziewicą trudno być 24.01.06, 16:57 Nic na sile... Mówię z własnego doświadczenia...Też chciałam się pozbyc tego "brzemienia" i chyba zabralam się do tego z nieodpowiednim facetem, bo nic z tego nie wyszło. I wiesz co? Teraz się z tego cieszę. Mam zamiar niczego nie przyspieszać , a co ma przyjść to przyjdzie- przynajmniej taką mam nadzieję. A jesli dla jakiegos faceta moj wiek i dziewictwo byloby smiesznym polaczeniem, to znaczy ze jest kretynem i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: dziewicą trudno być 25.01.06, 00:53 tak, to prawda. jak jakiemuś to nie pasuje, żegnaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ulaaaaa Re: dziewicą trudno być 25.01.06, 20:43 Na pocieszenie :kliniki chirurgii plastycznej mają usługę- odtworzenie błony dziewiczej, więc i w tą drugą strone też jest zapotrzebowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
yaponka Re: dziewicą trudno być 04.02.06, 15:43 Są ludzie i taborety. Zastanów sie do którego rodzaju sie zaliczasz? Odpowiedz Link Zgłoś
itsnotme Re: dziewicą trudno być 04.02.06, 17:06 Jako reprezentant brzydkiej płci:), chciałbym przekazać, że dla faceta który będzie chciał być kimś w Twoim życiu, to będzie bardzo miła niespodzianka. Dla faceta, któremu będzie zależało tylko na kilku nocach, to faktycznie może być problem. Ale i tak będzie się przechwalał, że wyrwał 29 letnią dziewicę. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.hyde Re: dziewicą trudno być 04.02.06, 17:26 Kiedyś, w zamieszchłych średniowiecznych czasach, dziewictwo kobiety byłą jej ogromną zaletą. Wianuszkiem bez którego była skazana na hańbę - rozdziewiczyć mógł tylko mąż podczas nocy poślubnej. Nie mogli się rozbierać - mieli koszule nocne z dziurkami w odpowiednich miejscach. To samo bylo z edukacją. Wychwalane były kobiety gospodarne, co rodziły dzieci jak królice i zajmowały się domem oraz usługiwaniem mężowi. Jesli któraś chciała się kształcić, czy chociaż jakąś książkę przeczytać, dostawała po pysku zeby wybić jej ten durny pomysł z głowy. Na szczęście czasy się zmieniły. Teraz jeśli mamy nieślubne dziecko, uprawiamy seks z niemężem, żyjemy na kocią łapę, a w domu to mąż gotuje i sprząta to jest to zupełnie normalne i nie dziwi normalnych ludzi. Chociaż oczywiście znajdzie się spora grupa tych co będą zaskoczeni - zależy od mentalności. Bo średniowiecze już się skończyło, ale nie wszyscy to zaakceptowali i nie każdemu sie to podoba. To było do tych wynoszących pod niebiosa dziewictwo. A do założycielki wątku - powinnaś pomyślec co sprawia, że nie stworzyłaś z nikim żadnego związku. Ani, że nigdy nie uprawiałaś seksu. I która z tych rzeczy przeszkadza Ci bardziej. Mam koleżakę, która skarży sie na podobny problem. Tylko, że jest od Ciebie o kilka lat młodsza. I w jej wypadku jest to ewidentnie wina jej trudnego charakteru i ponuractwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: dziewicą trudno być 05.02.06, 22:21 tak, zastanawiam się co ze mną nie tak. znajomi też się zastanawiają, czemu taka fajna kobitka jak ja jest sama... nic konstruktywnego nie jestem w stanie wymyślić. jestem wesołą, zadbaną, kontaktową osobą. nie wiem czego mi brak. ale nie myślę o tym cały czas. po prostu sobie żyję. samemu też może być fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: dziewicą trudno być 07.02.06, 11:00 Uff, uff.... ! Takich bzdur to ja dawno nie czytałam!!! ------------------------------------------- miss.hyde napisała: Nie mogli się rozbierać - mieli koszule nocne z dziurkami w odpowiednich miejscach. ------------------------- Pierwsza bzdura - wielka jak droga z Zawiercia na Antarktydę. W Sredniowieczu spano przede wszystkim nago. Później też. Jeszcze w XVII wieku ludzie z Zachodu którzy przyjeżdzali do nas dziwili sie że w Rzeczpospolitej nie spi sie nago (pewnie wina klimatu). ------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: dziewicą trudno być 04.02.06, 17:33 Eee tam, seks jest przereklamowany. Teraz tylko seks i seks. A to nie jest znowu aż tak rewelacyjne. Zresztą wszystko jest przereklamowane. Niby wszyscy dookoła gadają o swoich orgazmach itd., a w rzeczywistości wcale nie jest aż tak różowo. Trafić na fajnego kochanka to jak wygrana na loterii. Odpowiedz Link Zgłoś
telka_es Re: dziewicą trudno być 05.02.06, 22:58 kolezanka na forum miała podobny problem i 30 lat odpisałam jej tak: "nie słyszłaś o tym ze dziewictwo teraz jest w cenie .... hehe :) facet cie za to pokocha i bedzie szanował.... moi znajomi nie chca mi wierzyc i nikt do dzisiaj nie wierzy , ze mam 20 lat i jestem dziewica - nie wiem dlaczego tak trudno w to uwierzyc- przeciez to normalne.... czekam na tego który bedzie wart - chociaż tez mam cisnienie a tego jedynego nie widac wiec nie wiem jak długo wytrzymam . Rada dla ciebie hmm... co ja moge ci poradzić jest wiecej takich jak ty tak wiec nie masz sie o co martwic jedyne co musisz zrobić to wyzbyc się kompleksów, bo zamartwianie się, a przede wszystkim stresowanie ze względu na wygląd nie ma najmniejszego sensu, a my kobiety jak zwykle lubimy wszystko wyolbrzymiac. Po drugie facet bedzie cie kochał i szanował jeżeli pozna cie najpierw od strony emocjonalnej a dopiero póżniej od fizycznej... (ona tzn fizycznośc przestanie się liczyć jeżeli oczarujesz go swoim wdziękiem, bedzie widział cię taką jaka ty chcesz by cie widział) POZDRAWIAM i zycze spotaknia wielkiej miłości i seksualnego spełnienia .... ;) a jak chcesz to sama zajrzyj co jej jeszcze inni radzą: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=520&w=36263298 Odpowiedz Link Zgłoś
kurka.mala Re: dziewicą trudno być 05.02.06, 23:04 Doskonale Cię rozumiem, mam ten sam "problem" :) Niedługo kończę 23 lata, a w sprawach seksu niewiele się do tej pory działo. Rozumiem, że jesteś osobą rozrywkową, masz przyjaciół etc. Ze mną ma się to trochę inaczej, cierpię na nieuleczalne ponuractwo i brak pewności siebie. Jak patrzę na tych młodych ludzi, 16, 17 lat to potwornie im zazdroszczę, czuję wtedy jak życie przecieka mi przez palce, zauważam jaki dystans czasowy mnie od nich dzieli, mówią mi przecież "dzień dobry" (uczniowie po praktykach, chociaż nieznajomi też się zdarza), a mnie się wydawało, że tak niedawno temu miałam te 17 lat. Też miałam wtedy chłopaka, jednego, który tak naprawdę się mną zainteresował, kochał mnie, znim przeżywałam pierwsze jakieś tam pieszczoty erotyczne, ale bałam się robić więcej, wydawało mi się, że jestem za młoda (18, 19 lat!), poza tym przejmowałam się, że rodzice się dowiedzą, byłam taką grzeczną dziewczynką, jak ja tego cholera żałuję, wiele bym dała, żeby cofnąć czas, chciałabym przeżyć swoją młodośc inaczej! Poczuć smak pierwszych odważniejszych doznań erotycznych. Nie twierdzę, że już mnie to nie spotka, ale to już nie to samo uczucie co u młodej, nieświadomej dziewczyny, ten dreszczyk, uczucie zakazanego owocu, zatracone na zawsze.. Od tamtego czasu jeżeli już się ktoś mną zainteresuje, to raczej samym seksem niż mną, to się czuje, pewnie wyczuwają moją desperację i uznają za chętną, ale taka znajomość mnie nie interesuje. Czuję się taka.. nieatrakcyjna, bo atrakcyjność to nie tylko wygląd. Może i nawet mam wygląd nie najgorszy, mam podobno tzw "warunki", ale no właśnie, jestem pusta w środku, wszystkiego mi brak :( nie potrafię nawiązać relacji z drugim człowiekiem. Jestem zdrozgotana, jak mam cokolwiek budować, jak sama jestem na dnie.. Jestem nieinteresującym człowiekiem i to jest mój problem, a nie błona. nawet jak byłam z NIM, to czułam się jak ślepa kura, której trafiło się ziarno i chyba wszyscy wokoło też tak uwazali. Mam gdzieś co ludzie mówią, ale moja postawa odbiła się na tym związku, przeze mnie wszystko padło. Ja się po prostu nie nadaję do życia z innym człowiekim, ale nie chcę też być sama. jestem toksyczna. Czy to uleczalne? Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: dziewicą trudno być 06.02.06, 21:31 doskonale Cię rozumiem. czasem czuję podobnie. pusta, nieciekawa. nie mam zbyt dużo czasu na zainteresowania. a jak się na taką Sympatię wejdzie to każdy wie czego chce, jeździ na nartach, nurkuje, skłosze, siatkówki itp. no, może nie każdy. ale ja oczywiście tego nie widzę. bo wiem, że ja takich ciekawych rzeczy nie robią. raz, że czas, dwa, że na niektóre sporty, zainteresowania kupę kasy trzeba. jednak ostatnio zmobilizowałam resztkę sił i pracuję nad sobą. oczywiście w myślach, od czasu do czasu przewija się chęć wybrania do psychologa. ale czy to rzeczywiście ostatnia deska ratunku, która mnie wybawi. nie wiem, coraz mniej w to wierzę. generalnie ostatnio pracuję nad sobą, swoimi emocjami. bardzo łatwo potrafię się zdołować, natomiast trudniej uwierzyć w coś dobrego. jednak człowiek jest takim sprytnym ustrojstwem, że sam siebie potrafi świetnie zaprogramować, nie tylko w ten zły sposób. ale i dobry. trochę pomogła mi "Sztuka pewności siebie". spróbuj. już po kilku rozdziałach zorientujesz się, gdzie możesz coś naprawić. ja np. nie potrafiłam odbierać komplementów. nie wierzyłam w nie. teraz pracuję nad sobą. kurcze, naprawdę trzeba najpierw polubić siebie! życze nam obu powodzenia. wierzę, że się uda! Odpowiedz Link Zgłoś
alexanderson Re: dziewicą trudno być 07.02.06, 11:19 kurka.mala: Niesamowite, zupełnie jakbym czytał o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_lewandowski Re: dziewicą trudno być 06.02.06, 07:03 A ja szukalem cale zycie dziewice i nie znalazlem. Znajdziesz jeszcze swojego. Czekaj bo bedzie cie szanowal za to. Wiek sie nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
to_normalne Re: dziewicą trudno być 06.02.06, 10:13 A ile kobiet przetestowałes po drodze? Odpowiedz Link Zgłoś
niemonogamiczny oj dziewczyno 06.02.06, 21:37 ale tutaj duby smolone opowiadają... Ty się bab w takiej sprawie radzisz? Może pogadaj z facetami... oj nie jest dobrze, mówię Ci, Ty lepiej się otwórz bo inaczej się zakonserwujesz i fajne rzeczy Ci miną pozdro niemono Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: oj dziewczyno 06.02.06, 21:49 no jeśli Twój nick i podpisów są bliskie Twojej codzienności, to chyba nie posłucham Twojej rady. dam radę i bez niej... Odpowiedz Link Zgłoś
niemonogamiczny Re: oj dziewczyno 06.02.06, 22:21 dzindybry3 napisała: > no jeśli Twój nick i podpisów są bliskie Twojej codzienności, to chyba nie > posłucham Twojej rady. dam radę i bez niej... rób jak uważasz, to Twoje życie, ale posłuchaj tych co seksu posmakowali bo ze ślepym o kolorach nie pogadasz, pozdro niemono Odpowiedz Link Zgłoś
niemonogamiczny Re: oj dziewczyno 06.02.06, 22:46 oj nie teoretyzuj... nieważne co mówisz, ale co robisz... Wiem coś nie coś o późnym początku, mówię Ci nie warto czekać za długo pozdro niemono Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: oj dziewczyno 06.02.06, 23:27 haha, sugerujesz puszczenie się z pierwszym lepszym? znam siebie, straciłabym szacunek do samej siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
telka_es Re: oj dziewczyno 06.02.06, 23:31 mipo nocy z pierwszym lepszym sumienie nie dałoby spokoju,,,,, a ty NIemOno mówiąc ze wiesz cos o poźnych poczatkach chciałes zapewne nam oświadczyć ze załujesz ze za poźno zacząłes - oj biedaczku - teraz twój nick jest jasny nadrabiasz stracone latka... ale uwierz niektórym do szczęścia jest to zbędne wystarcza ten jeden jedyny lub jedna jedyna w zależności od upodobań heheh ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niemonogamiczny jeden jedyny 06.02.06, 23:47 bardzo dziękuję za spychanie mnie w skrajności ;) niemniej jednak mówię szczerze, a nie naśmiewam się z ludzi ;) dobrze? a co do tematu głównego to dziewczę stanowczo zbliżyło się do granicy i coś za długo na tego jedynego czeka... się może nie doczekać... nie żebym źle życzył, ale takimi poradami tylko ją wzmocnicie w wytrwaniu w dziewictwie, tak jakby to miało teraz taką wielką wartość... też mi pomysł pozdro niemono Odpowiedz Link Zgłoś
niemonogamiczny Re: oj dziewczyno 06.02.06, 23:49 dzindybry3 napisała: > haha, sugerujesz puszczenie się z pierwszym lepszym? widzisz i masz takie nastawienie, że nie mówisz spokojnie o seksie jak o czymś ludzkim. Pójście do łóżka z kimś z kim jest Ci dobrze, nie jest puszczaniem się, czy ktoś Cię tu namawia do pierwszego lepszego? Chodzi o to, że jakoś Ci nie idzie szukanie jedynego... może za dużo kombinujesz... to nie wymaga tak głębokiego namysłu tylko otwartości na ludzi pozdro niemono Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: oj dziewczyno 07.02.06, 00:13 nie wiem, czy uważnie czytałeś poprzednie posty, nie chciałabym się powtarzać. jestem otwartą, fajną osobą, a mimo to, nie wychodzi mi w te klocki. a latka lecą... Odpowiedz Link Zgłoś
niemonogamiczny otwartość 07.02.06, 08:50 dzindybry3 napisała: > nie wiem, czy uważnie czytałeś poprzednie posty, nie chciałabym się powtarzać. > jestem otwartą, fajną osobą, a mimo to, nie wychodzi mi w te klocki. a latka > lecą... czy czytałem uważnie? no coś jest nie tak chyba z tą otwartością seksualną przynajmniej bo Cię nie znam i nie zamierzam oceniać, mówię tylko, że nie warto używać słów "jedyny", "puszczenie się" bo to nie o to chodzi i takie ujmowanie sprawy tylko człowieka źle nastawia. Weź jeszcze pod uwagę, że niekoniecznie będzie Ci w łóżku dobrze z tym "jedynym" i co wtedy? Może tutaj też warto dać sobie czas na naukę? Ale w tym wymiarze nie może być mowy o nauce bez doświadczenia... Takie tylko parę zdań z innej strony rzucone. pozdro niemono Odpowiedz Link Zgłoś
ierzyk Re: dziewicą trudno być 06.02.06, 22:41 mialabys niesamowite szansa u arabow, w Skandynawii jest na porzadku dziennym chirurgiczne przywracanie blony dziewiczej wsrod pakistanek Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: dziewicą trudno być 06.02.06, 23:26 Arabom dziękujemy. mentalność straszna. a najlepszy przykład - ostatnie dni... i wiele, wiele innych. ale tego nikomu wykładać przecież nie trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: dziewicą trudno być 07.02.06, 11:04 Ja proponuje zapoznac sie z aktualnymi wydarzeniami.Ostatnie dni zostaly podyktowane tym,ze zamieszczono karykature osoby swietej dla muzulmanow. i proponuje dowiedziec sie tez,ze Arab to osoba mieszkajaca w Arabii Saudyjskiej.Wiec np. Libanczyk czy Syryjczyk juz Arabem nie jest? Moze lepiej zajmij sie geografia, ostatnimi wydarzeniami, rozwazaniami ostatnich wydarzen.Moze zrozumiesz, ze ich zachowanie bylo podyktowane, podjudzane przez gazety. Ahhh i moze wiesz co to szacunek? Powinnas wiedziec. Jesli wiesz to powinnas tez wiedziec, ze zamieszczanie karykatur( wg. religii nie mozna malowac osob swietych) bylo swietokractwem, pokazaniem braku szacunku, i przedewszystkim bylo chamskim posunieciem, i dobrym powodem aby nazwac muzulmanska kulture oraz religiie przyczyna wojny cywilizacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
dzindybry3 Re: dziewicą trudno być 09.02.06, 20:41 Arab to uogólnienie, które dla wszystkich jest zrozumiałe. wiem, że islam jest bardzo rygorystyczny. szanuję to. nie rozumiem, ale szanuję. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: dziewicą trudno być 09.02.06, 20:43 Nie! Arab to osoba mieszkajaca w Arabii Saudyjskiej! Wiec np. Libanczyk nie jest arabem. Wiec nazywaj rzeczy po imieniu! Muzulman, silamczyk, islamista, ale nie Arab! Jesli piszesz Arab osoba rozeznana zrozumie to jako osobe mieszkajaca w Arabii Saudyjskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
nadine7 Re: dziewicą trudno być 10.02.06, 21:01 bzdura.Krajami zdominowanymi przez ludność arabską są: Maroko, Mauretania, Sahara Zachodnia, Algieria, Tunezja, Libia, Egipt, Sudan, Arabia Saudyjska, Palestyna, Jordania, Liban, Syria, Irak, Kuwejt, Jemen, Katar, Bahrajn, Zjednoczone Emiraty Arabskie oraz Oman. Ocenia się, że obecnie na świecie jest około 200 milionów Arabów, z czego najwięcej w Egipcie. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnaret dziewicą trudno być 10.02.06, 14:15 dzindybry3 napisała: > ano trudno dziewicą być, jak zaraz 29 lat się skończy. brak faceta widać na > twarzy, odbija się to na stosunkach międzyludzkich... i co, pójść się puścić > z pierwszym lepszym...? Ja bym poszła ale z bogatym Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: dziewicą trudno być 10.02.06, 21:05 Jak to jest możliwe, skoro piszesz, że jakieś tam doświadczenia miałaś, że nigdy nie doszło do pełnego stosunku?? Odpowiedz Link Zgłoś
zulu26 Re: dziewicą trudno być 11.02.06, 00:49 co się odwlecze to nie uciecze ;) moja pani czekała na mnie aż 30 wiosen... Odpowiedz Link Zgłoś