Dodaj do ulubionych

czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po

25.01.06, 10:22
co w ogóle jest państwo?
skoro w tym bełkocie, który codziennie tu widzę nie ma krzty refleksji - może
wam to zwisa.
ale tak się zastanawiam skoro - w tym bełkocie codziennym nic sie nie daje
normalnie załatwić...
słuzba zdrowia-out
policja itp. out
urzędy - out
i wszystko za dodatkową opłatą
na ch...komuś takie państwo
z tego wynika , że podatki to haracz wyłącznie na urzędników
to ja piep.rzę
Obserwuj wątek
    • dzikoozka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 10:26
      Clint, dekadencja jeszcze nikomu nie pomogła.
      Kobiety w tym kraju wbrew pozorom wiedzą, że nie jest różowo. Ale ciągną ten
      swój wózek, pełen codziennych spraw, zajmują sie tysiącem rzeczy i ... paroma
      duperelami, dla rozjaśnienia tej szarej codziennej brei. Nie pluj nam tutaj
      jeszcze pod nogi, jakie to jesteśmy beznadziejne, Jesteśmy o niebo lepsze od
      facetów, którzy tez niewiele wiedza ale głosno klną i psioczą, popijając
      fruistrację piwem przed TV.
      • c.eastwood 30-cho 25.01.06, 10:50
        znaczy w kwestii formalnej to te kobietry w tytule są wyłącznie po to , żeby
        nowe adminki nie zwaliły wątku z FK
        rzecz dotyczy wszystkich
        ale jak pogadałemod rana z paroma instytucjami państwowymi to nóż mi sie sam
        otworzył i zaczął chlastać
        a to co piszesz o facetach to co to ma być
        • starawyjadaczka Re: 30-cho 25.01.06, 11:05
          c.eastwood napisał:

> znaczy w kwestii formalnej to te kobietry w tytule są wyłącznie po to , żeby
          > nowe adminki nie zwaliły wątku z FK

:DD bardzo pomysłowe :)
          • c.eastwood Re: 30-cho 25.01.06, 11:08
            samo życie :)
        • dzikoozka Re: 30-cho 25.01.06, 11:05
          Tera sie wycofujesz raczkiem co? ;)))))
          Rozumiem, fakt konfrontacji z instytucjami PUB LICZNYMI jest okolicznoscia
          łągodzącą.
          Na przyszłość zalecam konfrontację z LICZNYMI PUBami. Będziesz się mniej
          denerwował.
          A to o facetach to jest samo zycie ;)))
          • c.eastwood Re: 30-cho 25.01.06, 11:09
            pubami? dobrze zrozumiałem?
            • dzikoozka Re: 30-cho 25.01.06, 11:12
              dobrze :))
            • dzikoozka Re: 30-cho 25.01.06, 11:12
              ale mozesz wybrać wersje licznymi pupami
              • c.eastwood Re: 30-cho 25.01.06, 11:12
                nie kumam...
                • dzikoozka Re: 30-cho 25.01.06, 11:14
                  Clint, taka gra słów
                  instytucje PUB LICZNE
                  LICZNE PUBy
                  albo LICZNE PUPy
                  jak wolisz.
                  Nie chce mi sie wierzyc, ze to takie trudne?????????
                  • c.eastwood Re: 30-cho 25.01.06, 11:15
                    trudne:))))
                    bo ja rzadko mam z nimi do czynienia osobiscie
                    k-wa
                    i dobrze , bo pzabijałbym te d.py
                    zeby nastała jasność wszystko w końcu załatwiłem jak chciałem ale co się
                    człowiek nameczył :(
                    • dzikoozka Re: 30-cho 25.01.06, 11:18
                      pociesz się, ze w innych krajach, niby bardziej rozwiniętych cywilizacyjnie,
                      jest IDENTYCZNIE (np. Niemcy) ;))
                      • c.eastwood Re: 30-cho 25.01.06, 11:25
                        przynajmniej nie taka bida , jak tu
    • six_a Re: ale dlaczego Ty tak marudzisz 25.01.06, 10:45
      co dzień od rana? zmień se państwo na inne i od razu poczujesz się o niebo
      lepiej ;)))
      • c.eastwood Re: ale dlaczego Ty tak marudzisz 25.01.06, 10:51
        wiesz co elektoracie PIS?
        wam o to chodzi, żeby nieoportuniści zmienili se państwo
        wiesz co?
        zostanę
        i was wypie...z tego kraju
        wtedy będzie normalnie
        • six_a Re: ale dlaczego Ty tak marudzisz 25.01.06, 10:59
          clint, ja nie jestem elektorat pis to raz :)
          dwa, jak każda marudna pierdoła niczego nie zmienisz, ale pomarzyć zawsze możesz
          trzy, nawet jakbyś żył w raju podatkowym zmiksowanym z utopią socjalistyczną,
          to też być marudził. ten typ tak ma.
          chlapnij se kawy, opie..sekretarkę, to się przynajmniej na jakiś czas
          wyluzujesz :)
          • roman_tyczka sixa, masz wzgledu u adminow? 25.01.06, 11:04
            six_a napisała:

> jak każda marudna pierdoła
            >

ja za slowo "pierdołami" zostalam zabanowana.
            • six_a Re: sixa, masz wzgledu u adminow? 25.01.06, 11:05
              się okaże później, czy mam :)
          • dzikoozka Re: ale dlaczego Ty tak marudzisz 25.01.06, 11:06
            Wara od sekretarek.
          • c.eastwood Re: ale dlaczego Ty tak marudzisz 25.01.06, 11:10
            ale masz metody
            kawa podnosi ciśnienie a ja tego nie potrzbuję, nie wyżywam sie na
            współpracownikach
            a propos utopii?
            to ma byc utopia? , żeby urzędnik był kompetentny?
            • starawyjadaczka Re: ale dlaczego Ty tak marudzisz 25.01.06, 11:12
              c.eastwood napisał:

> ale masz metody
              > kawa podnosi ciśnienie a ja tego nie potrzbuję, nie wyżywam sie na
              > współpracownikach
              > a propos utopii?
              > to ma byc utopia? , żeby urzędnik był kompetentny?

kawa nie podnosi cisnienia, tylko podbija puls :PP
              • c.eastwood Re: ale dlaczego Ty tak marudzisz 25.01.06, 11:13
                na jedno wychodzi
    • roman_tyczka po raz drugi musze sie zgodzic z clinciocherm 25.01.06, 11:02
      tylko nie rozumiem, po co zalozyl podobny watek do mojego? nie latwiej byloby
      sie tam po prostu dopisac?
    • wiktoryna25 Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:02
      prosze,kolejny oswiecony sie znalazl...niestety,nic odkrywczego z siebie nie
      wykrztusiles ... to pewnie tylko odbilo Ci sie niesmakiem sniadanie....
      • roman_tyczka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:04
        wiktoryna25 napisała:

> prosze,kolejny oswiecony sie znalazl...niestety,nic odkrywczego z siebie nie
        > wykrztusiles ... to pewnie tylko odbilo Ci sie niesmakiem sniadanie....

takie rzeczy opowiada sie zawsze na kacu.
        • wiktoryna25 Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:11
          hmmm? jakies problemy z tożsamością ? chyba,ze c.eastwood= roman

> takie rzeczy opowiada sie zawsze na kacu.

w sumie upic sie na wesoło i z głową to też sztuka.....
          • c.eastwood Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:12
            co ty bredzisz? w ogóle???
          • roman_tyczka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:16
            wiktoryna25 napisała:

> hmmm? jakies problemy z tożsamością ? chyba,ze c.eastwood= roman
            >
            nie. mowilam o clincie. postawienie znaku rownania mnie obrazilo:)
            • wiktoryna25 Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:20
              nie zamierzałam...ja tylko glosno zapytałam :)
              roznie to ludzie nicki zmieniają....a potem zapomnijaja sie przelogowac
              • roman_tyczka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:24
                wiktoryna25 napisała:

> nie zamierzałam...ja tylko glosno zapytałam :)
                > roznie to ludzie nicki zmieniają....a potem zapomnijaja sie przelogowac

cos sugerujesz?
                • wiktoryna25 Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:29
                  nie sugeruje ...stwierdzilam fakt,ze ludzie potrafia uzywac kilku nickow
                  a ja zwyczajnie nie kojarze wszystkich nickow... stad pytanie czy aby to nie ta
                  sama osoba ... ale juz wiem ze to Ty i c.e to dwie rózne... wszystko :)
    • roman_tyczka o, tu jest podobny moj wątek 25.01.06, 11:06
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=35585689&a=35587228
    • starawyjadaczka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:06
      c.eastwood napisał:

> z tego wynika , że podatki to haracz wyłącznie na urzędników
      > to ja piep.rzę

nie chce sie wymadrzac, ale do tego wniosku doszlam juz dawno :)
      • c.eastwood Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:11
        ja też
        ale jak dzisiaj zobaczyłęm co sie tam dzieje to nie wyrobiłem
        • starawyjadaczka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:12
          c.eastwood napisał:

> ja też
          > ale jak dzisiaj zobaczyłęm co sie tam dzieje to nie wyrobiłem

a CO TAM sie dzieje? :>
          • c.eastwood Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:14
            właśnie, że nic
            błogie konwersacje przerywane przez chamów, którzy pytają co z decyzją , która
            miała byc wydana, termin minął i co?
    • fe_male Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:08
      c.eastwood napisał:

> skoro w tym bełkocie, który codziennie tu widzę nie ma krzty refleksji - może
      > wam to zwisa.

FK to kiepskie miejsce na refleksję. Prędzej na refluksy.
      • c.eastwood Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:12
        co to refluksy?
        • fe_male Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:13
          "Reflus - cofanie się treści żołądkowej do przełyku. Objawy choroby to zgaga,
          pieczenie w przełyku, ból żołądka"
          • c.eastwood Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:14
            ekstra
            to codziennie ma k_n_p
            • roman_tyczka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:24
              c.eastwood napisał:

> ekstra
              > to codziennie ma k_n_p

nieprawda. od kiedy czytam twoje posty nie mam problemow z wyproznianiem. rzygam
              tylko po przedawkowaniu alkoholu, a wlasciwie rzygalam. ostatni raz kilkanascie
              lat temu.
              • c.eastwood Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:24
                a co mnie to nudziaro
                • roman_tyczka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:41
                  c.eastwood napisał:

> a co mnie to nudziaro
        • roman_tyczka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:19
          c.eastwood napisał:

> co to refluksy?

hahaha, gratuluje wiedzy.
    • squirrel9 Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 11:51
      Obawiam, że i wielu mężczyzn nawet nie zastanawia się po co jest państwo. Im
      bogatszy tym mniej się zastanawia. Mając pieniądze żyjemy poza państwem -
      prywatnie chodzimy do dentysty, do lekarza, robimy prywatnie badania,
      korzystamy z prwatnych ubezpieczeń, prywatna firma chroni nam dom, dziecko
      posyłamy do prywatnego przedszkole (mamy opiekunkę) i do prywatnej szkoły. Nie
      mamy wdrożonego społecznego myślenia, mając pieniądze i wpływy nie wpływamy na
      poprawę państwa,włąsnego otoczenia, nie działamy "na rzecz" a jeśli to zdarza
      się to nieczęsto. I do tego inni ludzie od razu myslą,że mamy w tym interes. To
      co stało się z narodem przez lata "komuny" będzie trudne od zmiany. Po to by
      człowiek myslał społecznie musi nauczyć się tego, wynieść z domu, szkoły,
      przesiąknąć takim myśleniem.
      To naprawdę najważniejsza sprawa w państwie.
      • c.eastwood to bardzo cenna wypowiedź 25.01.06, 12:05
        Mam podobne przemyślenia , jak Ty.
        Żyjem poza systemem wiele lat. Sytuacja jednak sie zmieniła, postanowiłem
        zatroszczyc sie o pieniądze, bo zaczęło mnie denerwować, że dubluję już
        wszystkie wydatki, jakie się da. To jednak czasami przypomina walkę z
        wiatrakami.
        Z jednej strony jak mam cas biorę się za to. Ale co zrobić , jak nie starcza
        czasu?
        Bo mentalnie się zawziąłem i nie popuszczę.
        • roman_tyczka Re: to bardzo cenna wypowiedź 25.01.06, 12:22
          c.eastwood napisał:

>
          > Z jednej strony jak mam cas biorę się za to.

a ja jak mam cas to leze.

> Bo mentalnie się zawziąłem i nie popuszczę.

slusznie. popuszczanie jest uciazliwe dla otoczenia. ale pampers moze zalagodzic
          sprawe.
        • squirrel9 Re: to bardzo cenna wypowiedź 25.01.06, 12:31
          Wyrosłam w domu w którym społeczne myslenie było czymś normalnym. W domu mówiło
          się - jeśli dostałaś dużo - podziel się, pomóż komuś innemu jeśli masz talentów
          więcej. I przez całe życie angażuję się w sprawy które są społecznie
          pożyteczne. Ale też zwracam uwagę innym (grzecznie ale zdecydowanie),że powinny
          się z innymi liczyć.Pracuję bardzo duzo i nie mam teraz na wiele rzeczy czasu
          ale zorganizuję zebranie osiedlowe, zaproszę dzielnicowego, rozejrzę się za
          ludźmi którymi wyraźnie potrzebna jest pomoc, systematycznie kupuję jedzenie i
          oddaję do mojego kościoła bo oni najlepiej znają potrzebujących.
          PS. Przemierzam ostatnio prawie codzinnie trasę Katowice - Gliwice i mam
          wrażenie,że w Polsce obowiązuje ruch lewostronny. Środkowym pasem jeżdżą
          ciężarówki a samochody osobowe pasem lewym. Gdy jadę nawet 120 km/h (nie mówię
          o szybszej jeździe) to muszę wyprzedzać prawym pasem.Coś niespotykanego na
          drogach europejskich, nawet nie wolno wyprzedzać pasem prawym. W Polsce
          niewielu liczy się z innym uczestnikiem ruchu drogowego. Czy mam podświecać
          światłami długimi (karalne!) czy monitować Policję by ich służby zamiast
          wlepiać mandaty za prędkość zobaczyły też inne przepisy i zaczęły "wychowywać"
          kierowców zanim Polskę pokryją autostrady. Jak usłyszysz o tej drugiej
          inicjatywie to będę to ja:)))
          • c.eastwood Re: to bardzo cenna wypowiedź 25.01.06, 12:34
            ten ruch to zmora
            w wawie kierowcy są nieco bardziej wyedukowani ale tylko nieco...
            co do pozostałych rzeczy wypada tylko pogratulować, co czynie
            i pozdrawiam
            • roman_tyczka Re: to bardzo cenna wypowiedź 25.01.06, 12:39
              c.eastwood napisał:

> ten ruch to zmora
              > w wawie kierowcy są nieco bardziej wyedukowani a

nie no w ogole w warszawie jest wszystko najlepsze.tylko dziwne, dlaczego co
              ciekawszy czlowiek ucieka z wwy na prowincje, bo dopiero tam moze rozwinac
              skrzydla i poczuc ,ze zyje?
              • squirrel9 Re: to bardzo cenna wypowiedź 25.01.06, 13:31
                A co jest "prowincją" w porównaniu z Warszawą ???
                • c.eastwood Re: to bardzo cenna wypowiedź 25.01.06, 13:32
                  wszystko oprócz Krakowa, Gdańska i Wrocławia
          • roman_tyczka Re: to bardzo cenna wypowiedź 25.01.06, 12:36
            squirrel9 napisała:

>
            >
            > PS. Przemierzam ostatnio prawie codzinnie trasę Katowice - Gliwice i mam
            > wrażenie,że w Polsce obowiązuje ruch lewostronny.

podzielam to zdanie jako piesza. na chodnikach jest jeszcze gorzej. ludzie
            ciagle nie rozumieja, ze zycie byloby o wiele latwiejsze gdyby trzymali sie
            prawicy:)))
            • c.eastwood Re: to bardzo cenna wypowiedź 25.01.06, 12:37
              daruj se te "błyskotliwe" komentarze
      • roman_tyczka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 12:20
        squirrel9 napisała:

> co stało się z narodem przez lata "komuny" będzie trudne od zmiany. Po to by
        > człowiek myslał społecznie musi nauczyć się tego, wynieść z domu, szkoły,
        > przesiąknąć takim myśleniem.
        > To naprawdę najważniejsza sprawa w państwie.

to dziwne, ale ja "za komuny" bylam bardziej "spoleczna" niz obecnie. teraz moge
        stwierdzic nawet,ze zrobilam sie aspołeczna. i wcale nie przez pieniadze, bo nie
        cierpie na ich nadmiar. uwazam, ze to wlasnie kapitalizm (bo to co mamy, to jest
        wlasnie kapitalizm) powoduje,ze ludzie kreca sie tylko wokol wlasnego tylka.
        kiedys byly osiedlowe czyny spoleczne, chodzilo sie cala klasa do domow dziecka
        opiekowac sie dziecmi, dzialaly rozne organizacje mlodziezowe, ktore mialy na
        celu wychowywanie mlodziezy w duchu pomocy blizniemu. a teraz? a teraz jest
        tylko praca, szkola, dom i telewizja.
        • c.eastwood Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 12:28
          szkoda mi takim wypalonych ludzi bez ambicji, życia i mozliwosci na zmianę
          • roman_tyczka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 12:30
            c.eastwood napisał:

> szkoda mi takim wypalonych ludzi bez ambicji, życia i mozliwosci na zmianę

jak dozyjesz tego wieku, co ja, bedziesz inaczej rozumowal. twoj brak realizmu
            skladam na karb mlodego wieku.
            • c.eastwood dlatego jesteś taka zgorzkniała 25.01.06, 12:31
              jak powiedziałem, byłbym bardzo nieszcześliwy mając przed sobą brak perspektyw
              i a za sobą nieudane zycie
              • roman_tyczka Re: dlatego jesteś taka zgorzkniała 25.01.06, 12:35
                c.eastwood napisał:

> jak powiedziałem, byłbym bardzo nieszcześliwy mając przed sobą brak perspektyw
                > i a za sobą nieudane zycie
                >

niestety, tu sie mylisz. za soba mam piekniejsze przezycia, niz wy , mlodzi,
                przed soba perspektywe. kiedy patrze dokad zmierza swiat martwie sie , w jakiej
                rzeczywistosci bedzie zyl moj syn. bo kiedys bylo naprawde pieknie. a w
                perspektywie tez moze byc interesujaco. pod warunkiem,ze syn obdarzy mnie wnukami:)
                • c.eastwood Re: dlatego jesteś taka zgorzkniała 25.01.06, 12:38
                  jakby było , jak piszesz nie byłabyś taka durna i złośliwa
                  • roman_tyczka Re: dlatego jesteś taka zgorzkniała 25.01.06, 12:41
                    c.eastwood napisał:

> jakby było , jak piszesz nie byłabyś taka durna i złośliwa

clint, troche juz cie poznalam, i moge podobne opinie wystawic o tobie.:)
                    • c.eastwood Re: dlatego jesteś taka zgorzkniała 25.01.06, 13:08
                      ale jakoś nie wystawiasz
                      • roman_tyczka Re: dlatego jesteś taka zgorzkniała 25.01.06, 13:12
                        c.eastwood napisał:

> ale jakoś nie wystawiasz

powtrzymuje mnie przed tym moje wychowanie i nauka kosciola: "nie czyn drugiemu
                        co tobie niemile":)
                        • c.eastwood Re: dlatego jesteś taka zgorzkniała 25.01.06, 13:13
                          ależ na pewno :)
    • harriet_makepeace Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 12:26
      szczerze mówiąc, od podatków mnie znacznie bardziej rozsierdza słówko "ZUS" i
      wszystko, co jest z tym związane.
      wczoraj dostałam info o składkach - za rok 2004. A wiem, że i tak bywaja osoby,
      u których opóźnienie jest jeszcze większe.

mój plan naprawy Państwa jest taki: należy założyć partie o nazwie SiP
      (Sprawiedliwośc i Prawo), na której czele stana siostry bliźniaczki (wcześniej
      ogłosi się konkurs audiotele na to stanowisko - żeby zapewnić siostrom popracie
      społeczne), wygrać wybory obiecując gruszki na wierzbie, a nastepnie pokazać
      wszystkim język i wprowadzić reformy uzasadnione rynkowo, ekonomicznie i
      społecznie. ciekawe, czy udałby sie taki wyborczy przekręt...
      ;-)))))
      • roman_tyczka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 12:29
        harriet_makepeace napisała:

> szczerze mówiąc, od podatków mnie znacznie bardziej rozsierdza słówko "ZUS" i
        > wszystko, co jest z tym związane.
        > wczoraj dostałam info o składkach - za rok 2004. A wiem, że i tak bywaja
        osoby,> u których opóźnienie jest jeszcze większe.
        >
        a potrzebna ci byla wczesniej? nie to zebym bronila tej instytucji, z ktora de
        facto nie mialam jak dotad nieprzyjemnych zdarzen, ale oni chyba wiedza, kiedy
        postepuja poza prawem?
        • harriet_makepeace Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 12:32
          szczerze mówiąc obawiam sie, że również tego typu zwłoka nastepuje przy
          przekazywaniu owych składek do ofe. a to już mnie żywo interesuje.
          • roman_tyczka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 12:42
            harriet_makepeace napisała:

> szczerze mówiąc obawiam sie, że również tego typu zwłoka nastepuje przy
            > przekazywaniu owych składek do ofe. a to już mnie żywo interesuje.

a nie dostajesz co roku zestawienia z funduszu? bo ja tak.
      • c.eastwood Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 12:30
        dobry pomysł ale w naszym kraju mało realny ze wzgledu na moherowatość
        społeczeństwa
        bardziej liczy sie kreowanie wizerunku Marcinkiewicza w mediach niż
        rzeczywistość
        Rząd jak na razie popchnął becikowe i budżet ( to do poprawki w senacie )
        ale jakbyś chciała słuchgać o sukcesach to doby by nie starczyło
        ludzie na razie to kupują
        ciekawe, że Marcinkiewicz chyba sam w to uwierzył
        • squirrel9 Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 12:37
          Dla mnie właśnie to,że można skrzyknąć "moherowych" czyli starszych ludzi
          świadczy o tym,że oni chcą coś zrobić społecznie, że przekonani do czegoś nawet
          o kulach i balkoniku poędzą do urny bo spełnić społeczny obowiązek.
          Ich "społeczność" nie jest ani komunistyczna ani kapitalistyczna. Jest
          wyniesiona z domu.
          Problem w tym jak to można "skrzywić".Spróbujcie jednak skrzyknąć tak młodych.
          • c.eastwood wiewiór 25.01.06, 12:39
            ciekawe rzeczy piszesz
            a próbowałś kiedyś wyjść z taką inicjatywą?
            • squirrel9 Re: wiewiór 25.01.06, 13:10
              Założyć konkurencyjne radio?:) Założyć partię? Napisać program odnowy
              społecznej?
              Obawiam się,że ta odnowa musi zacząć się od szkoły a nawet od przedszkola. Bez
              religii, szumnego patriotyzmu i ideologii. Normalną pracą "od podstaw" należy
              uczyć ludzi działań społecznych, pomocy innym i zuważania innych. I to nie raz
              na rok w dniu wolnym od lekcji "sprzątanie świata".
              • c.eastwood Re: wiewiór 25.01.06, 13:13
                ale , jak tak to bez PIS, LPR i innych :)
                • roman_tyczka Re: wiewiór 25.01.06, 13:16
                  c.eastwood napisał:

> ale , jak tak to bez PIS, LPR i innych :)

skad w ludziach nagle tyle negatywnych emocji? trzeba bylo "gdakac" zanim te
                  partie weszly do sejmu. ale o ile pamietam, wtedy nie budzily one tylu
                  negatywnych emocji, a przynajmniej PiS.
                  • squirrel9 Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 13:21
                    Wręcz przeciwnie, budził wiele negatywnych emocji wsród ludzi którzy doskonale
                    pamiętali ZCHN (Jurka), Kaczyńskich w sporach ze wszystkimi.
                  • c.eastwood Re: wiewiór 25.01.06, 13:21
                    zwyczajnie nie wierzyłem , ze te cioty zajmą eksponowane miejsce, to po co
                    strzępic jezyk
                    • squirrel9 Re: wiewiór 25.01.06, 13:27
                      Walcząć o stołek prezydencki rząd im się (przy pomocy wiadomego
                      radia) "fuksnął". Jak widać nie byli na to przygotowani. To się nazywa klęska
                      urodzaju :)))
                      • c.eastwood Re: wiewiór 25.01.06, 13:31
                        nawet gdyby sie trafił z zamierzenia to nic nie znaczy
                        kaczory nic w życiu jeszcze nie zbudowały, żeby to póxniej z wielkum hukiem nie
                        rozpieprzyć. Przecież swojego czasu PC też była liczącą się partią. Zaczeły sie
                        gierki J>K. i po sprawie.
                        Tylko szczebel był inny. A teraz z piaskownicy wyleźli i wje.ba.li się na
                        saloony...
          • roman_tyczka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 12:46
            squirrel9 napisała:

> Problem w tym jak to można "skrzywić".Spróbujcie jednak skrzyknąć tak młodych.

a kto teraz uczy patriotyzmu? szkola na pewno nie. media tym bardziej. pozostaje
            dom. przyznam sie, ze moj syn nie jest patriota. juz jako 10latek obwiescil,ze
            jak tylko dorosnie emigruje do stanow. ku mojej owczesnej rozpaczy. ale teraz
            uwazam,ze zrobilby dobrze.
            • squirrel9 Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 13:01
              Moich dziadków patriotyzmu i religii uczył dom, szkoła wyzwalała działania
              społeczne. Komuna odrzuciła religię, "patryiotyzmu" uczyła szkoła, działania
              społeczne podporządkowała ideologii a teraz patriotyzmu i religii ma uczć
              szkoła, "społeczność" odnajdzie się sama. Nielekko społeczeństwu z tym
              eksperymantowaniem. Jakoś coraz mniej dziwię się młodzieży,że chce mieć
              normalnie :)
              • roman_tyczka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 13:05
                squirrel9 napisała:
                teraz patriotyzmu i religii ma uczć > szkoła, "społeczność" odnajdzie się sama. N

to czego ma uczyc dom, jesli wszystko zostawilas instytucjom?
                • squirrel9 Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 13:15
                  To nie ja nie zostawiam religii i patriotyzmu domowi. To nasze partie
                  przeniosły religię do szkoły i zrobiły z niej "przedmiot nauczania".
                  Patriotyzmu też będą uczyć obowiązkowo.
                  Moim zdaniem szkoła powinna uczyć działań społecznych, wyzwalać inicjatywę i to
                  oceniać. I to nie w ramach lekcji, zwolnień z zajęć.
                  • roman_tyczka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 13:17
                    squirrel9 napisała:

> To nie ja nie zostawiam religii i patriotyzmu domowi. To nasze partie
                    > przeniosły religię do szkoły i zrobiły z niej "przedmiot nauczania".

zrobily to,czego domagali sie ludzie. rowniez ci, ktorzy teraz krytykuja partie
                    zwiazane z kosciolem, a wczesniej je czynnie popierali.

> Patriotyzmu też będą uczyć obowiązkowo.
                    > Moim zdaniem szkoła powinna uczyć działań społecznych, wyzwalać inicjatywę i
                    to> oceniać. I to nie w ramach lekcji, zwolnień z zajęć.
                    • c.eastwood np i zrobili to czego nie udało się komunistom 25.01.06, 13:24
                      zrobić przez 50 lat, zohydzili i spowszenili lekce religii
                      a ja chodziłęm do parafialnej salki i było super
                      potem , po wprowadzeniu traktowaliśmy religię jak zwykłą nudną lekcję
                    • squirrel9 Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 13:26
                      Oprócz ludzi któzy normalnie chcieli by ich dzici mogły oficjalnie uczyć się
                      religii istnieją ludzie (spora część) którym wygodnie jest by było to w szkole
                      (nie muszą sami odprowadzać dziecka do katechetycznej salki, zadbać o ich
                      wiedzę bo w szkole ksiądz ocenę stawia). A teraz po prostu nie mają zdania
                      (dynda i to mówiąc brzydko). Społeczne konsekwencje są nieistotne.
    • monika_lewinsky Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 14:07
      bo do spraw kraju sa inne fora.
      • hymen Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 14:10
        monika_lewinsky napisała:

> bo do spraw kraju sa inne fora.

A tam kobiet, jak na lekarstwo.
        • roman_tyczka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 14:14
          hymen napisał:

> monika_lewinsky napisała:
          >
          > > bo do spraw kraju sa inne fora.
          >
          > A tam kobiet, jak na lekarstwo.

a poza tym kobiety i tak sie nie znają:)
          • hymen Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 14:16
            roman_tyczka napisała:

> hymen napisał:
            >
            > > monika_lewinsky napisała:
            > >
            > > > bo do spraw kraju sa inne fora.
            > >
            > > A tam kobiet, jak na lekarstwo.
            >
            > a poza tym kobiety i tak sie nie znają:)

Nie zawsze i nie wszystkie ;)
            • roman_tyczka Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 14:26
              hymen napisał:

> > > a poza tym kobiety i tak sie nie znają:)
              >
              > Nie zawsze i nie wszystkie ;)

te , co sie znaja i tak udaja:)
              • hymen Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 14:31
                roman_tyczka napisała:

> te , co sie znaja i tak udaja:)

To być może, kobiety udawanie nają we krwi ;)))) Potrafią nawet orgazm udawać.
                Mało który mężczyzna to potrafi, a może nawet żaden.
                • c.eastwood orgazm potrafi udawać 25.01.06, 15:08
                  porucznik Frank Drevin z Nagiej Broni :)
    • bitch.with.a.brain Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 15:27
      ale co?Brakuje ci politycznych tematow na forum czy jak??
      • c.eastwood Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 15:30
        ale nic
        poczytaj sobie ile fajnych wypowiedzi znalazło sie w tym wątku
        i wyciagnij wnioski,... mózgu:)
        • bitch.with.a.brain Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 15:33
          wniosek:jest ci zimno i w ogole źle:)
          • c.eastwood Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 15:38
            wspaniały wniosek :)
            naprawdę
            bardzo sie cieszę, że porozmawialiśmy :)
            • bitch.with.a.brain Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 15:39
              cała przyjemnosc po twojej stronie:)
              • c.eastwood Re: czy kobiety w tym kraju zdają sobie sprawę po 25.01.06, 15:46
                say, say, say
                :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka