Dodaj do ulubionych

opryszczka na ustach

IP: *.ppp.get2net.dk 14.11.02, 19:46
po raz pierwszy w zyciu dostalam ,mam to juz 4 dni probowalam wielu sposobow-
jak wyleczyc to swinstwo?
Obserwuj wątek
    • Gość: lolita Re: opryszczka na ustach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.02, 20:25
      Gość portalu: leila napisał(a):

> po raz pierwszy w zyciu dostalam ,mam to juz 4 dni probowalam wielu sposobow-
      > jak wyleczyc to swinstwo?

> idź do lekarza, to może być pierwsze stadium syfilisa, zdarza się po
      laseczce, napewno nie sprawdziłaś czy partner poddał się próbie na Wassermana.
    • melinek Re: opryszczka na ustach 14.11.02, 21:40
      Zovirax (aciclovirum) najlepiej w kremie, w aptekach polskich bez recepty.
      Opryszczka na ustach niekoniecznie musi pochodzic z narzadow płciowych,
      wystraczy sie pocalowac z partenerem.
    • tusiaz Re: opryszczka na ustach 15.11.02, 08:24
      Gość portalu: leila napisał(a):

> po raz pierwszy w zyciu dostalam ,mam to juz 4 dni probowalam wielu sposobow-
      > jak wyleczyc to swinstwo?

Cześć, znajdż stronę mediweb.pl, tam są opisane objawy i sposoby leczenia
      opryszczki wargowej(żródłem zakażenia jest chory człowiek) ,opryszka narzadów
      plciowych jest przenoszona drogą płciowa.(zakazenie j.w.)
      • Gość: yta Re: opryszczka na ustach IP: 217.11.143.* 15.11.02, 09:47
        Kup sobie Zovirax.
    • makola Re: opryszczka na ustach 15.11.02, 11:09
      Nie musisz kupować Zovirax-u. Istnieje trzykrotnie tańszy odpowiednik -
      ANTYVIR, którego działanie jest tożsame z wymienionym. Prawda jest jednak taka,
      że opryszczkę trzeba po prostu przejść. Maść nie zapobieże jej rozwojowi, a
      jedynie wizualnie ją zmniejszy.

Opryszczkę można "złapać" nie tylko podczas bezpośredniego kontaktu z osobą
      zarażoną (np. poprzez całowanie). To zwykły wirus - herpes - i jako taki zawisa
      w powietrzu i atakuje.

PS. Nie chce mi się komentować wypowiedzi dot. "innej opryszczki". Widać
      niektórzy mają usta w majtkach (vide tytuł wątku). Współczuję.

• Gość: hybryda Re: opryszczka na ustach IP: 216.51.32.* 15.11.02, 14:34
        makola napisała:

> Nie musisz kupować Zovirax-u. Istnieje trzykrotnie tańszy odpowiednik -
        > ANTYVIR, którego działanie jest tożsame z wymienionym. Prawda jest jednak
        taka, że opryszczkę trzeba po prostu przejść. Maść nie zapobieże jej rozwojowi,
        >a jedynie wizualnie ją zmniejszy.
        >

To jak to jest...jak "wizualnie ja zmniejszy" to znaczy, ze co? Wstapila sie
        czy co (ta opryszczka)? Czy tez masc raczej hamuje rozwoj, przez co to-to sie
        nie rozwija? Ale piszesz, ze masc "nie zapobieze jej rozwojowi".

> Opryszczkę można "złapać" nie tylko podczas bezpośredniego kontaktu z osobą
        > zarażoną (np. poprzez całowanie). To zwykły wirus - herpes - i jako taki
        zawisa w powietrzu i atakuje.

Zaraz, zaraz...to znaczy, ze jak ktos ma opryszczke na narzadach plciowych to i
        ja moge miec, bo wirus "zawisa w powietrzu i atakuje"? Czy tez material -
        gacie i kalesony sa wystarczajaca obrona (obrona podwojna - bo i tego tam tego
        i moje)? Ale w takim razie opryszczka na ryju powinna zaatakowac wszystkich, no
        bo chyba wirusicho nie jest na tyle cwane, ze wybiera tylko z gory upatrzone
        cele?

> PS. Nie chce mi się komentować wypowiedzi dot. "innej opryszczki". Widać
        > niektórzy mają usta w majtkach (vide tytuł wątku). Współczuję.
        >

No bo jak juz wiemy nie trzeba polizac aby sie zarazic.
    • Gość: Kinga Re: opryszczka na ustach IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 16.11.02, 02:22
      Z opryszczki wargowej nie mozna sie wyleczyc. To wirus ktory jesli nas
      zaatakuje to siedzi sobie bodajze w trzustce na stale, a w razie oslabienia
      organizmu, choroby, stresu atakuje i osadza sie najczesciej na wargach chociaz
      moze rowniez pojawic sie na dziaslach i jest wowczas nie do zniesienia.
      Zarazamy sie nim najczesciej do 5 roku zycia. Pozniej jest to bardzo rzadkie
      zjawisko.
    • killah_babe Re: opryszczka na ustach 16.11.02, 13:00
      a jak juz nie swędzi to penaten wysuszający... działa :)
    • perotin nt Zoviraxem warto zahamowac na poczatku, potem... 17.11.02, 09:40
      tak sobie dziala, tzn. czy z tym czy bez tego, nie zauwazylem wilkiej roznicy w
      szybkosci mijania, a mam to tak (przynajmniej zima) raz na miesiac przez pare
      dni. Chociaz kiedys bez leczenia ciagnelo mi sie duzo dluzej, ale wtedy to byl
      ostrzejszy przypadek, teraz jest bardzo mala.

podobnie nie stwierdzilem wiekszej roznicy miedzy zoviraxem a vratizolinem
      (rozny sklad), na pewno jednak ryzyko nasilenia sie objawow i
      rozprzestrzenienia zmniejsza sie.

Wazne tylko, zeby nie dotykac palcem ani recznikiem, po precyzyjnym smarowaniu
      umyc opuszek.
    • perotin Zoviraxem warto zahamowac na poczatku, potem... 17.11.02, 09:42
      tak sobie dziala, tzn. czy z tym czy bez tego, nie zauwazylem wilkiej roznicy w
      szybkosci mijania, a mam to tak (przynajmniej zima) raz na miesiac przez pare
      dni. Chociaz kiedys bez leczenia ciagnelo mi sie duzo dluzej, ale wtedy to byl
      ostrzejszy przypadek, teraz jest bardzo mala.

podobnie nie stwierdzilem wiekszej roznicy miedzy zoviraxem a vratizolinem
      (rozny sklad), na pewno jednak ryzyko nasilenia sie objawow i
      rozprzestrzenienia zmniejsza sie.

Wazne tylko, zeby nie dotykac palcem ani recznikiem, po precyzyjnym smarowaniu
      umyc opuszek.
      • Gość: leila Re: Zoviraxem warto zahamowac na poczatku, potem. IP: *.ppp.get2net.dk 17.11.02, 11:07
        dziekuje za porady ,opryszczka zniknela po rowno 6 dniach ale dalej to miejsce
        boli i jest wrazliwe.uzywalam masci lorinden c z Polski ktora wydaje mi sie
        pomogla tzn zmniejszla rane az znikla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka