IP: *.waw.pdi.net 09.12.02, 11:28
Czy nie jest Wam gorąco jak siedzicie w saunach w ręcznikach, lub co gorzej
jeszcze w kostiumach kąpielowych. Ja też przez kilka pierwszych razy męczyłam
sie w ten sposób ale w końcu zdecydowałam się go zdjąć i teraz czuję się o
wiele lepiej. Wiem, że na poczatku to jest trochę krępujące, zwłaszcza jeśli
jest się samą, ale jeśli idzie się z grupą znajmowych lub z chłopakiem to
chyba ten element odpada. Byłam wczoraj na Warszawiance i tam prawie
wszystkie kobiety paradowały w ręcznikach choć w saunie parowej była taka
para, że czubka własnego nosa nie widziałam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mike Re: Sauna IP: proxy / 217.153.35.* 09.12.02, 11:57
      Nie wiem, jak w parowej, ale w suchej, to niezbyt zdrowo mieć cokolwiek na
      sobie.
      Ech, pruderia....
    • olivvka Re: Sauna 09.12.02, 12:06
      Witaj,
      W środy (kilka razy byłam) schodzą się do sauny na Warszawiance naturyści, więc
      śmiało możesz tego dnia paradować bez ręcznika. Wtedy "dziwolągami" są Ci
      okryci.

Prawdą jest, że Polacy mają zbyt wiele w sobie pruderii, bo jakże inaczej
      określić wstyd do bycia nagim w saunie? Przebywanie w saunie w czymkolwiek co
      okrywa ciało pozbawia sensu w ogóle korzystanie z sauny. Ciało wówczas nie
      oddycha w sposób prawidłowy a i może przy okazji dojść np. do odparzeń.

pozdrawiam
      olivvka
      • Gość: mała Re: Sauna IP: *.waw.pdi.net 10.12.02, 10:00
        olivvka napisała:

> Witaj,
        > W środy (kilka razy byłam) schodzą się do sauny na Warszawiance naturyści,
        więc
        >
        > śmiało możesz tego dnia paradować bez ręcznika. Wtedy "dziwolągami" są Ci
        > okryci.
        >
        > Prawdą jest, że Polacy mają zbyt wiele w sobie pruderii, bo jakże inaczej
        > określić wstyd do bycia nagim w saunie? Przebywanie w saunie w czymkolwiek co
        > okrywa ciało pozbawia sensu w ogóle korzystanie z sauny. Ciało wówczas nie
        > oddycha w sposób prawidłowy a i może przy okazji dojść np. do odparzeń.
        >
        > pozdrawiam
        > olivvka

Mam pytanie. Jak byłam na Warszawiance w niedzielę, to kobiety stanowiły około
        20 proc. obecnych. Czy zatem w środę jest inaczej? Zawsze to raźniej jak jest
        nas więcej.
        Pozdrawiam
        mała
        • olivvka Re: Sauna 11.12.02, 13:43
          Gość portalu: mała napisał(a):

> Mam pytanie. Jak byłam na Warszawiance w niedzielę, to kobiety stanowiły
          około
          > 20 proc. obecnych. Czy zatem w środę jest inaczej? Zawsze to raźniej jak jest
          > nas więcej.
          > Pozdrawiam
          > mała

Generalnie środa na Warszawiance jest dniem naturystów i Ci, którzy lubią saunę
          i naturyzm (spędzający czas w lecie w Miedzeszynie) w ten dzień tam przybywają.
          Z proporcjami bywa różnie, tak samo zresztą jak na plaży naturystów. Bywa, że
          przewaga mężczyzn jest przytłaczająca. Ale z moich obserwacji wynika, ze 1/3 to
          kobiety. Generalnie starsze kobiety, ale zawsze kobiety :-)))

Poza tym apeluje do użytkowników sauny na Warszawiance:
          zwracajmy uwagę osobom wchodzącym do sauny w kostiumach, ręcznikach, że
          postępują niezgodnie z przyjętymi tutaj zasadami. Może wtedy poczują
          zażenowanie i zechcą dostosować do panujących w saunie obyczajów.

pozdrawiam
          olivvka
    • Gość: grogreg Re: Sauna IP: proxy / 212.160.165.* 09.12.02, 12:07
      Sauna to specyficzne miejsce. Rodzaj azylu.
      O ile nigdy w nudyzm sie nie bawilem, o tyle w saunie zawsze paraduje la`nature
      i nie razi mnie to u innych.
    • Gość: Mirko Re: Sauna IP: *.pbk.pl / 10.0.100.* 09.12.02, 16:28
      Polacy (a w zasadzie Polki) mają iście dziwne podejście do sauny. Po co w ogóle
      do niej idą, skoro zakrywają tam całą swoją skórę nie pozwalając jej oddychać?
      Szkoda zdrowia, pieniędzy i czasu. Wczoraj też byłem na Warszawiance. O ile w
      saunie fińskiej nikt z mężczyzn się nie zakrywał, to kobiety siedziały
      szczelnie obudowane ręcznikami. Cóż, w saunie suchej to jeszcze niewielki
      problem, mozna sobie przecież usiąść na najniższym poziomie, tam już jest
      chłodniej, ale z takim podejściej to myslę że i tak lepiej w ogóle nie wchodzić.
      Za to w saunie parowej pobyt z ręcznikiem to już nonsens do kwadratu. Po
      wyjściu z niej można przecież ten ręcznik wyżymać, tak nasiąka on wilgocią.
      Siedzenie w ręczniku w łaźni parowej to tak kąpanie się w nim pod prysznicem.
      Ale niektórym zdaje się pruderia przesłoniła już nawet zdrowy rozsądek.
    • aga2112 Re: Sauna 09.12.02, 16:54
      No wiesz nie przyszlo by mi do glowy siedziec w reczniku w saunie lub w kostiumie... Podobno w
      Ameryce sa takie zwyczaje, bo oni sa dosc pruderyjni. Wiec jak sie czlowiek ma wypocic i oczyscic skore,
      jak do tej skory nic prawie nie dochodzi? Mozesz isc do damskiej sauny, jesli sie wstydzisz i nie ma co
      robic problemu z czego co jest duza przyjemnoscia. Do sauny miesznej za to warto wziac meza lub
      kolezanke, wiadomo, po swiecie chodzo dziwni ludzie czasem. Dodam ze nie jestem naturystka i na
      plazach publicznych wystepuje w majtkach i staniku.
      • Gość: mała Re: Sauna IP: *.waw.pdi.net 09.12.02, 19:03
        Ja też nie jestem naturystką, ale w saunie nie wyobrażam sobie siedzieć w
        ręczniku. Jak pisałam wcześniej zdarzyło mi się to kilka razy na początku ale
        szybko zrozumiałam, że to jest niemądre. A na Warszawiance faktycznie lepiej
        chodzić z chłopakiem bo facetów jest zdecydowanie więcej. Może pomysłem byłyby
        godziny, kiedy wstęp jest tylko dla par? Z pewnością więcej kobiet pozbyłoby
        się ręczników czując się bardziej swojsko. Jestem za to przeciwna saunom
        rozdzielpłciowym bo lubie chodzić tam ze swoim chłopakiemi czuję się z nim dużo
        lepiej niż z koleżankami. Ich mam już dosyć w pracy a sauna służy relaksowi.
        • Gość: Ain Re: Sauna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.02, 23:02
          Kiedyś, we Wrocławiu chodziłam do łażni miejskiej, gdzie było kilka dużych
          pomieszczeń plus baseny itd., były dni dla kobiet i dla mężczyzn.Wtedy do
          sauny chodziło się głównie w celach odchudzających i panie raczej okrywały się
          ręcznikami, kto chciał chodził nago.Teraz w ciasnych saunach mieści się 6-8
          osób, dla mnie nagość to intymność, dlaczego ja mam oglądać obcych golasów. Ja
          nie jestem pruderyjna ale nie lubię obcej nagości w zbyt małej odległości, nie
          lubię zapachów tzw. naturalnych, w saunie człowiek się poci!!
          • mike_mike Re: Sauna 10.12.02, 09:46
            Gość portalu: Ain napisał(a):

> nie jestem pruderyjna ale nie lubię obcej nagości w zbyt małej odległości,
            nie
            > lubię zapachów tzw. naturalnych, w saunie człowiek się poci!!

No to musisz sprawić sobie taką saunę na własność....
            • Gość: mała Re: Sauna IP: *.waw.pdi.net 10.12.02, 13:01
              Czy w środy do sauny na Warszawiance naprawdę przychodzą naturyści. To oznacza,
              że będa tam prawie sami faceci (czytaj ekshibicjoniści). Ja dziękuję za taką
              zabawę. DO sauny nie chodzę by podziwiać samców ale żeby sie zrelaksować. A
              może się mylę i w ten dzień są bardziej zdrowe proporcje. Liczę na odpowiedź
              osób, ktore chodzą tam w środy.
              • ptah Re: Sauna 10.12.02, 23:50
                Na warszawiance bywam w miare regularnie i przynajmniej z
                moich obsewacji wynika, ze proporcje praktycznie zawsze
                sa "zaburzone". Cos mi sie nie chce wierzyc w te
                spotkania naturystow w srody. Trudno byc naturysta (lub
                moze odwrotnie trudno nie byc) w miejscu, gdzie i tak
                wszyscy sa nadzy :-))).
                Moja recepta na warszawianke jest prosta - nigdy nie
                chodze na nia sam. W milym towarzystwie (moja dziewczyna,
                siostra, przyjaciele) zawsze kogos da sie wyciagnac. A w
                tedy w zasadzie nie ma znaczenia, czy nagle pojawi sie
                jakis "wstydliwy" koles w gatakach czy pani w kostiumie i
                na dodatek jeszcze szczelnie owinieta recznikiem. :-)
                Komus tak wygodnie - jego problem.

Co by nie mowic zlego o warszawiance (drogo, czesto
                tloczno, prawie zawsze cos nie dziala) jest to jedna z
                nielicznych saun w warszawie gdzie jasno jest
                powiedziane, ze przebywa sie tu bez kostiumu i co
                wazniejsze obsluga potrafi zwrocic uwage osoba lamiacym
                ten zakaz.
                Dla mnie jest to o tyle wazne, ze w Polsce nie jest to
                bynajmniej standard i zdazalo mi juz tak, ze siedze sobie
                np. w saunie hotelowej, a tu wchodz 2 panie w kostiumach
                i patrza na mnie jak na zboczenca.
                • Gość: mała Re: Sauna IP: *.waw.pdi.net 11.12.02, 10:04
                  Też zdarzyło mi się być w różnych saunach i stwierdzam, że Polacy naprawdę nie
                  potrafią korzystać z tego miejsca. Ale co się dziwić, jeśli nawet w damskich
                  przebieralniach panie chowają sie za ręcznikami. Co więcej, nagminne są
                  przypadki, że kobiety myją się pod prysznicami w kostiumach i to takich bardzo
                  zabudowanych. Za coś takiego to powinni wyrzucać z basenu. Rozumiem szatnie,
                  natryski koedukacyjne - ktoś może czuć się skrępowany. Rozumiem
                  kilkunastoletnie dziewczynki - w ich wieku tez się bardzo wstydziłam. Ale
                  dorosłe kobiety, które bez pożądnego umycia się wchodzą do basenu czy do sauny
                  i siedzą tam w kostiumach czy ręcznikach to już przegięcie. Jeśli nie robią
                  tego dla siebie, to niech robią to dla innych, którzy przychodzą na basen -
                  czyste ciało to mniej bakterii i chorób.
                  • tetsuo_nakamura Re: Sauna 11.12.02, 11:09
                    a ja z innej beczki - gdzie jest ta warszawianka? chce tam pojsc po tych
                    wszystkich postach.
                    :) :) :)
                    • reniatoja tak mi sie przypomnialo:)))))) 11.12.02, 11:17
                      Ostatnio zmienilam silownie. Nie znalam dobrze budynku, a widze tabelka
                      szatnie to wchodze. Nie zauwazylam ze na drzwiach byl taki przystojny facecik.
                      No i wchodze na luzaku, jakby nigdy nic, a tu na wprost drzwi przeszklone drzwi
                      do sauny, a w srodku mezczyzn sztuk dwie, siedza w rozkroku na sam wproscik
                      moich pieknych przeszklonych oczu, nagussiency rozgrzani tacy, myslalam ze
                      zemdleje, ale nic , wchodze, jakby nigdy nic, nastepnie zamykam drzwi,
                      nastepnie je otwieram i wychodze. Nic innego nie bylam w stanie zrobic, tak
                      bylam zaskoczona. Zachowalam sie jak idiotka, a teraz spotykam sie z nimi na
                      silowni i kurcze nie wiem czy sie smiac czy nadal palic cegle :)))
    • Gość: KR$ Re: Sauna IP: *.riz.pl 11.12.02, 11:52

> Czy nie jest Wam gorąco jak siedzicie w saunach w ręcznikach, lub co gorzej
      > jeszcze w kostiumach kąpielowych. Ja też przez kilka pierwszych razy męczyłam
      > sie w ten sposób ale w końcu zdecydowałam się go zdjąć i teraz czuję się o
      > wiele lepiej. Wiem, że na poczatku to jest trochę krępujące, zwłaszcza jeśli
      > jest się samą, ale jeśli idzie się z grupą znajmowych lub z chłopakiem to
      > chyba ten element odpada. Byłam wczoraj na Warszawiance i tam prawie
      > wszystkie kobiety paradowały w ręcznikach choć w saunie parowej była taka
      > para, że czubka własnego nosa nie widziałam.

Koedukacyjna sauna to jakas paranoja - oczywiscie, ze ma to byc miejsce gdzie
      czlowiek czuje sie swobodnie i sie odstresowywuje - dlatego powinien miec
      mozliwosc zrzucenia ubrania i pozwolenia skorze na oddychanie. Nie jest to
      mozliwe w sytuacji gdy w jednej kabinie mieszaja sie rozne plcie. Chodzilem na
      saune w Portugalii - oczywiscie szatnie i sauny byly tam oddzielone i
      przynajmniej w meskiej czesci panowala bardzo duza swoboda - praktycznie mozna
      bylo chodzic nago w calej szatni. Spotkania z dziewczyna w saunie tez nie maja
      wielkiego sensu - meskie grono bylo bardzo przyjemne - mozna bylo poobgadywac
      panienki widziane na silowni, pogadac o sporcie, samochodach, zyciu w roznych
      krajach, poznac nowych przyjaciol - bylo to naprawde miejsce relaksu, gdyby
      wrzucic tam kobiety - cala atmosfera bylaby zepsuta. Albo zaczeloby sie
      podrywanie albo by sie czlowiek probowal odezwac i napotykalby sie na mur
      milczenia - po co to komu?

Sauny/szatnie koedukacyjne to nic innego jak koniecznosc powodowana brakiem
      srodkow na podwojna inwestycje...

PS. Nie jestem pruderyjny ale uwazam, ze nie kazdy musi ogladac moje nagie
      cialo - nie zawsze rowniez ja chce zobaczyc kogos nagiego.
      • Gość: mała Re: Sauna IP: *.waw.pdi.net 11.12.02, 12:28
        >
        >
        > Koedukacyjna sauna to jakas paranoja - oczywiscie, ze ma to byc miejsce gdzie
        > czlowiek czuje sie swobodnie i sie odstresowywuje - dlatego powinien miec
        > mozliwosc zrzucenia ubrania i pozwolenia skorze na oddychanie. Nie jest to
        > mozliwe w sytuacji gdy w jednej kabinie mieszaja sie rozne plcie. Chodzilem
        na
        > saune w Portugalii - oczywiscie szatnie i sauny byly tam oddzielone i
        > przynajmniej w meskiej czesci panowala bardzo duza swoboda - praktycznie
        mozna
        > bylo chodzic nago w calej szatni. Spotkania z dziewczyna w saunie tez nie
        maja
        > wielkiego sensu - meskie grono bylo bardzo przyjemne - mozna bylo poobgadywac
        > panienki widziane na silowni, pogadac o sporcie, samochodach, zyciu w roznych
        > krajach, poznac nowych przyjaciol - bylo to naprawde miejsce relaksu, gdyby
        > wrzucic tam kobiety - cala atmosfera bylaby zepsuta. Albo zaczeloby sie
        > podrywanie albo by sie czlowiek probowal odezwac i napotykalby sie na mur
        > milczenia - po co to komu?
        >
        > Sauny/szatnie koedukacyjne to nic innego jak koniecznosc powodowana brakiem
        > srodkow na podwojna inwestycje...
        >
        >
        > PS. Nie jestem pruderyjny ale uwazam, ze nie kazdy musi ogladac moje nagie
        > cialo - nie zawsze rowniez ja chce zobaczyc kogos nagiego.

Nie zgadzam się z Tobą. Nie rozumiem, dlaczego uważasz, że nie mogę w pełni
        zrelaksować sie, gdy obok siedzi mój chłopak. To przecież w jego towarzystwie
        czuję się najlepiej a sauna nic nie zmienia. Zresztą jak pokazują przykłady
        krajów zachodnich - nie mówią tak katolickiach jak Portugalia czy Polska albo
        na drugim biegunie tak liberalnych jak kraje skandynawskie, saunowanie wcale
        nie musi być rozdzielnopłciowe - wprost przeciwnie. idąc Twoim tropem to osobne
        równiez powinny być plaże, kina, knajpy - nie popadajmy w paranoję.
        • Gość: elle Re: Sauna IP: *.acn.waw.pl 11.12.02, 13:26
          sauna to jeszcze nic, ja ostatnio miałam bardzo sympatyczną przygodę, byłam na
          basenie w gorzowie wlkp. oczywiscie kapałam się nago pod prysznicem po czym
          przyszła baba i nawrzeszczała na mnie,ze wstydu nie mam, że tak nie wolno i ,że
          dzieci na mnie patrzą przecież!!! byłam w szoku, poszłam do dyrektorki i ona
          potwierdziła paranoje, która polega na tym,ze- "u nas kapiemy się tylko w
          kostiumach..."
          • Gość: mirko Re: Sauna IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.12.02, 23:09
            też byłem na tym basenie. Kompletna paranoja. Są sauny, a jakże, do których
            jednak wchodzi się wprost z basenu, goście przychodzą w kąpielówkach, nawet bez
            ręczników, a potem wydzielają swe płyny na deski. Pamiętam w saunie w Niemczech
            zostałem raz skrzyczany przez obsługę, a to że stopy miałem na deskach a nie na
            ręczniku, od tego czasu staram się tego nie robić. Gorzów to zupełne
            przeciwieństwo. Paranoja, miasto czerwone i komuchowate aż strach, a ludzie
            tacy strasznie wstydliwi, dziwne.
            Odnośnie koedukacji w saunach, radzę za przykłąd brać Finlandię (kolebkę saun)
            a nie Portugalię. Byłem w Finlandii i moge poświadczyć, że koedukacja w saunie
            jest tam rzeczą najnormalniejszą na świecie. Do zwyczaju należy przychodzenie
            kolegów i koleżanek z pracy wspólnie do sauny. Nikt tam nie ma kompleksów
            odnośnie pokazywania własnego ciała i oglądania ciała innych. Ja np. lubię
            chodzić z żoną do sauny i nie rozumiem ludzi, widzących w tym jakąkolwiek
            niestosowność
            • Gość: KR$ Re: Sauna IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 12.12.02, 01:36
              Gość portalu: mirko napisał(a):

> też byłem na tym basenie. Kompletna paranoja. Są sauny, a jakże, do których
              > jednak wchodzi się wprost z basenu, goście przychodzą w kąpielówkach, nawet
              bez
              >
              > ręczników, a potem wydzielają swe płyny na deski. Pamiętam w saunie w
              Niemczech
              >
              > zostałem raz skrzyczany przez obsługę, a to że stopy miałem na deskach a nie
              na
              >
              > ręczniku, od tego czasu staram się tego nie robić. Gorzów to zupełne
              > przeciwieństwo. Paranoja, miasto czerwone i komuchowate aż strach, a ludzie
              > tacy strasznie wstydliwi, dziwne.

-----> tak sie sklada, ze akurat jestem z gorzowa i powiem ci, ze pleciesz
              androny mowiac o tym jakie to komuchowate miasto i ludzie wstydliwi - na pewno
              jestem mniej wstydliwy niz ty (nie mowiac o tym, ze mniej komuchowaty) - nie
              wiem czy jadac do tego Gorzowa zauwazyles ze im dalej na zachod od Warszawy
              (ktora grabi caly kraj i rozwija sie jego kosztem) tym lepiej wszystko
              wyglada... To, ze cala ta piwnica na Slowiance jest beznadziejnie
              zaprojektowana to inna sprawa - powinno to byc zrobione rozdzielnie gdyz tak
              sie sklada, ze w Polsce mamy inna kulture niz w krajach Skandynawskich i dla
              wiekszosci osob jest nie do przyjecia by przebywac nago z osobami plci
              przeciwnej - tak trudno to zrozumiec? Moze bodniecie lebkiem sciany cos pomoze?

> Odnośnie koedukacji w saunach, radzę za przykłąd brać Finlandię (kolebkę
              saun)
              > a nie Portugalię. Byłem w Finlandii i moge poświadczyć, że koedukacja w
              saunie
              > jest tam rzeczą najnormalniejszą na świecie. Do zwyczaju należy przychodzenie
              > kolegów i koleżanek z pracy wspólnie do sauny. Nikt tam nie ma kompleksów
              > odnośnie pokazywania własnego ciała i oglądania ciała innych. Ja np. lubię
              > chodzić z żoną do sauny i nie rozumiem ludzi, widzących w tym jakąkolwiek
              > niestosowność

------> nigdy nie zrozumiecie co to znaczy sauna tylko w meskim towarzystwie bo
              nigdy w takiej nie bylyscie i nie bedziecie - opisalem to powyzej ale atmosfery
              nie da sie przekazac slowami - a moze raczej nie da jej wyobrazic na podstawie
              tylko slow? Moze da wam do myslenia fakt iz mezczyzni na poludniu (Wlochy,
              Hiszpania i Portugalia) czesto przesiaduja ze soba w knajpach gdzie rozmawiaja
              o meskich sprawach i nie chca widziec zadnych kobiet oprocz kelnerek. Atmosfera
              w saunie bywa podobna jak w takich barach. Reasumujac (zartem) - o czym
              rozsadnym gadac z babolami?
              • Gość: Mirko Re: Sauna IP: *.pbk.pl / 10.0.100.* 12.12.02, 09:36
                > -----> tak sie sklada, ze akurat jestem z gorzowa i powiem ci, ze pleciesz
                > androny mowiac o tym jakie to komuchowate miasto i ludzie wstydliwi - na
                pewno
                > jestem mniej wstydliwy niz ty (nie mowiac o tym, ze mniej komuchowaty)

Tak sie przypadkowo składa, że ja tez jestem z Gorzowa. To ze Ty nie jesteś
                komuchowaty nie oznacza, że Jędrzejczak nie jest prezydentem, że w radzie
                miasta nie wszyscy z SLD, i że gorzowscy posłowie to SLDowcy. Spójrz na wyniki
                obecnych wyborów samorządowych i ostatnich parlamentarnych, posłuchaj tez
                Millera, który podczas ostatniej wizyty w Gorzowie stwierdził, że Gorzow
                powinien być wzorem dla innych wyborców. Więcej nie mam do powiedzenia.

- nie
                > wiem czy jadac do tego Gorzowa zauwazyles ze im dalej na zachod od Warszawy
                > (ktora grabi caly kraj i rozwija sie jego kosztem) tym lepiej wszystko
                > wyglada...

Zauważyłem. Zauważyłem też że ta prawidłowość dotyczy tylko odległości pomiędzy
                Warszawą a Poznaniem. Jadąc dalej na zachód nie zauwazam już by cokolwiek
                wyglądało lepiej. A propos Warszawy, wiem ze niewiele osób to zauważa, ale od
                paru latek raczej to raczej reszta kreju rozwija się kosztem tego miasteczka.

To, ze cala ta piwnica na Slowiance jest beznadziejnie
                > zaprojektowana to inna sprawa - powinno to byc zrobione rozdzielnie gdyz tak
                > sie sklada, ze w Polsce mamy inna kulture niz w krajach Skandynawskich i dla
                > wiekszosci osob jest nie do przyjecia by przebywac nago z osobami plci
                > przeciwnej - tak trudno to zrozumiec? Moze bodniecie lebkiem sciany cos
                pomoze?

Dobrze że tacy jak Ty nie zostaja architektami. Sauna zaprojektowana została
                zgodnie z europejskimi standardami, ale może Portugalii bliżej jest do Afryki
                niz do Europy. W przypadku Gorzowa oddzielne sauny nic by nie dały, bo i tak
                wszyscy by wchodzili tam w kąpielówkach bez ręcznika. Dla przykładu, prysznice
                sa tam rozdzielnopłciowe, ale nikt kapiąc się nie zdejmuje strojów. Jest to
                jedna z przyczyn tego, ze w gorzowskim basenie chloru jest wiecej niż wody.

> ------> nigdy nie zrozumiecie co to znaczy sauna tylko w meskim towarzystwie
                > bo
                > nigdy w takiej nie bylyscie i nie bedziecie - opisalem to powyzej ale
                atmosfery
                >
                > nie da sie przekazac slowami - a moze raczej nie da jej wyobrazic na
                podstawie
                > tylko slow? Moze da wam do myslenia fakt iz mezczyzni na poludniu (Wlochy,
                > Hiszpania i Portugalia) czesto przesiaduja ze soba w knajpach gdzie
                rozmawiaja
                > o meskich sprawach i nie chca widziec zadnych kobiet oprocz kelnerek.
                Atmosfera
                >
                > w saunie bywa podobna jak w takich barach. Reasumujac (zartem) - o czym
                > rozsadnym gadac z babolami?

Typowe pieprzenie męskiego szowinisty (lub pedała)
                • Gość: bah7 Re: Sauna - do Mirko... IP: 213.192.80.* 12.12.02, 10:51
                  Mirko !

Daj se spokój. Daremne Twoje pisanie.
                  Zobacz, był już cały wątek na temat chorobliwego kojarzenia przez Polaków
                  nagości w saunie i pod prysznicem z seksem, a nie higieną czy zdrowiem :
                  www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=29&w=2947873&a=3072891

Pzdr.

bah7
                  • Gość: KR$ Re: Sauna - do Mirko... IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 12.12.02, 23:30
                    Gość portalu: bah7 napisał(a):

> Mirko !
                    >
                    > Daj se spokój. Daremne Twoje pisanie.
                    > Zobacz, był już cały wątek na temat chorobliwego kojarzenia przez Polaków
                    > nagości w saunie i pod prysznicem z seksem, a nie higieną czy zdrowiem :
                    > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
                    f=29&w=2947873&a=
                    > 3072891"target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
                    f=29&w=29
                    > 47873&a=3072891</a>
                    >
                    > Pzdr.
                    >
                    > bah7

a co to? Ja gdzies napisalem, ze jestem zwolennikiem bycia ubranym w saunie?
                    Jestes kolejna ofiara komentowania bez przeczytania tego co komentujesz. Do
                    tego by bylo higienicznie i zdrowo to trzeba miec odpowiednie warunki - jestem
                    zwolennikiem sauny bez ubrania ale nie chce widziec golych starych bab, nie
                    chce by napaleni 22 latkowie gapili sie natarczywie na kobiety siedzace obok
                    mnie (niewazne czy znajome mi, czy nie) - chce atmosfery relaksu i odpoczynku a
                    tam gdzie sa nadzy kobieta i mezczyzna tam nie ma relaksu tylko napiecie
                    (seksualne). Czy to tak trudno zrozumiec?
                • Gość: KR$ Do Mirko - pozostali - nie czytac -bo prawdziwe... IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 12.12.02, 23:22
                  ... i nieprzyjemne

> > -----> tak sie sklada, ze akurat jestem z gorzowa i powiem ci, ze pleci
                  > esz
                  > > androny mowiac o tym jakie to komuchowate miasto i ludzie wstydliwi - na
                  > pewno
                  > > jestem mniej wstydliwy niz ty (nie mowiac o tym, ze mniej komuchowaty)
                  >
                  > Tak sie przypadkowo składa, że ja tez jestem z Gorzowa. To ze Ty nie jesteś
                  > komuchowaty nie oznacza, że Jędrzejczak nie jest prezydentem, że w radzie
                  > miasta nie wszyscy z SLD, i że gorzowscy posłowie to SLDowcy. Spójrz na
                  wyniki
                  > obecnych wyborów samorządowych i ostatnich parlamentarnych, posłuchaj tez
                  > Millera, który podczas ostatniej wizyty w Gorzowie stwierdził, że Gorzow
                  > powinien być wzorem dla innych wyborców. Więcej nie mam do powiedzenia.
                  >

------> to nie znaczy jeszcze, ze miasto jest komuchowate - powinienes prostaku
                  dobrze wiedziec, ze nie ma w nim innej opcji politycznej do wybrania - bo kto?
                  zlodziejska rodzinka Marcinkiewiczow i klekajacy przed oltarzami? A Jedrzejczak
                  cos dla miasta zrobil - przynajmniej wybudowal dla takiego palanta jak ty ta
                  Slowianke z tak podziwiana przez ciebie idiotyczna architektura piwniczna i
                  przeprowadzil wiele innych inwestycji a dbanie o rozwoj miasta to podstawowe
                  zadanie dobrego prezydenta.

> - nie
                  > > wiem czy jadac do tego Gorzowa zauwazyles ze im dalej na zachod od Warszaw
                  > y
                  > > (ktora grabi caly kraj i rozwija sie jego kosztem) tym lepiej wszystko
                  > > wyglada...
                  >
                  > Zauważyłem. Zauważyłem też że ta prawidłowość dotyczy tylko odległości
                  pomiędzy
                  >
                  > Warszawą a Poznaniem.

-----> no - to musisz odwiedzic okuliste albo psychiatre - skalnialbym sie ku
                  temu drugiemu.

Jadąc dalej na zachód nie zauwazam już by cokolwiek
                  > wyglądało lepiej. A propos Warszawy, wiem ze niewiele osób to zauważa, ale od
                  > paru latek raczej to raczej reszta kreju rozwija się kosztem tego miasteczka.
                  >

----> tja bo w koncu od was zlodziei bankierow zaczeli zwalniac nierobow (i to
                  rowniez w centrali) wiec tak sobie to wyobrazasz, ze od paru lat srodki nie
                  plyna do centrum tylko z centrum na prowincje? Jaki naiwny gluptasek z ciebie...

> To, ze cala ta piwnica na Slowiance jest beznadziejnie
                  > > zaprojektowana to inna sprawa - powinno to byc zrobione rozdzielnie gdyz t
                  > ak
                  > > sie sklada, ze w Polsce mamy inna kulture niz w krajach Skandynawskich i d
                  > la
                  > > wiekszosci osob jest nie do przyjecia by przebywac nago z osobami plci
                  > > przeciwnej - tak trudno to zrozumiec? Moze bodniecie lebkiem sciany cos
                  > pomoze?
                  >
                  > Dobrze że tacy jak Ty nie zostaja architektami.

-----> szkoda, ze tacy jak ty zostaja bankierami - chociaz w sumie nie
                  odbiegasz od sredniej.

Sauna zaprojektowana została
                  > zgodnie z europejskimi standardami, ale może Portugalii bliżej jest do Afryki
                  > niz do Europy.

------> oj cipusiu, Slowiance daleko do standardu Solinki - czyli centrum
                  fitnessu umiejscowionego na ostatnim pietrze lizbonskiego centrum handlowego
                  Colombo gdzie umiejscowiona jest sauna o ktorej pisalem. A jakbys baranku
                  miesny przeczytal to co komentujesz to moze te dwa neurony na krzyz,
                  umiejscowione w puszcze twojej prawie pustej czaszki wymienilyby sie impulsami
                  i pojawiloby sie u ciebie cos na ksztalt mysli - czy wlasciwym jest budowanie
                  czegos wedlug standardow europejskich gdy zachowania i kultura osob uzywajacych
                  sa polskie? Co za becwal z ciebie?

W przypadku Gorzowa oddzielne sauny nic by nie dały, bo i tak
                  > wszyscy by wchodzili tam w kąpielówkach bez ręcznika.

-----> naprawde w to wierzysz czy tylko zgrywasz takiego tepego?

Dla przykładu, prysznice
                  > sa tam rozdzielnopłciowe, ale nikt kapiąc się nie zdejmuje strojów.

------> ciolku - znowu nie zauwazyles, ze te prysznice sa po prostu zle
                  umiejscowione? To kolejny blad popelniony przez architekta ktorego tak
                  wychwalasz - to twoj tatus byl, czy co? Normalni ludzie potrzebuja troszke
                  intymnosci aby sie rozebrac - czlowiek (normalny - nie ekshibicjonista jak ty)
                  bez majtek czuje sie zle w pomieszczeniu przechodnim gdzie mijaja go osoby
                  ubrane i ciekawskim okiem podziwiaja jego intymne miejsca. Jak widzisz by
                  projektowac budynki w ktorych ludzie beda sie zachowywac swobodnie nie
                  wystarczy potrafic policzyc konstrukcje i narysowac sciane - trzeba jeszcze
                  conieco wiedziec o ludziach - ale skad moze to wiedziec taki buc jak ty? Swoja
                  droga powolujesz sie na Europe i to ze ludzie tam nie wstydza sie nagosci ale
                  nigdy tam chyba nie byles bo w swych rozwazaniach nie bierzesz pod uwage tego,
                  ze w Europie ludzie nie gapia sie na innych tak jak w Polsce (co zreszta bardzo
                  mi sie w naszym kraju podoba) - wg mnie to przejaw tego, ze nasze spoleczenstwo
                  interesuje sie innymi - to zobojetnienie na zachodzie jest straszene, nikt na
                  nikogo nie zwraca uwagi bo kazdy ma kazdego w dupie!

Jest to
                  > jedna z przyczyn tego, ze w gorzowskim basenie chloru jest wiecej niż wody.
                  >

----> ty masz chyba kilkanascie lat (jak oni cie do tego banku przyjeli? tatus
                  architekt cie tam wcisnal?) i nigdy nie plywales w basenie w ktorym jest troche
                  wiecej chloru niz powinno byc.

>
                  > > ------> nigdy nie zrozumiecie co to znaczy sauna tylko w meskim towarzy
                  > stwie
                  > > bo
                  > > nigdy w takiej nie bylyscie i nie bedziecie - opisalem to powyzej ale
                  > atmosfery
                  > >
                  > > nie da sie przekazac slowami - a moze raczej nie da jej wyobrazic na
                  > podstawie
                  > > tylko slow? Moze da wam do myslenia fakt iz mezczyzni na poludniu (Wlochy,
                  >
                  > > Hiszpania i Portugalia) czesto przesiaduja ze soba w knajpach gdzie
                  > rozmawiaja
                  > > o meskich sprawach i nie chca widziec zadnych kobiet oprocz kelnerek.
                  > Atmosfera
                  > >
                  > > w saunie bywa podobna jak w takich barach. Reasumujac (zartem) - o czym
                  > > rozsadnym gadac z babolami?
                  >
                  >
                  > Typowe pieprzenie męskiego szowinisty (lub pedała)

------> chyba sam jestes pedalem i to takim, ktory jeszcze 'nie wyszedl z
                  ukrycia' a jesli nie rozumiesz tego o czym mowie w akapicie powyzej to rowniez
                  nie wiesz co to znaczy byc mezczyzna - duzo rozwoju jeszcze przed toba - moze
                  jak cie zwolnia z tego banku (juz wkrotce, prawda? - pracuje wlasnie nad tym
                  by 'zredukowac' takich nierobow jak ty) to sie zastanowisz nad soba.

Wal sie prostaku.
                  • Gość: Mirko Do KR$ IP: *.pbk.pl / 10.0.100.* 16.12.02, 12:07
                    > ------> to nie znaczy jeszcze, ze miasto jest komuchowate - powinienes prost
                    > aku
                    > dobrze wiedziec, ze nie ma w nim innej opcji politycznej do wybrania

> - bo kto?

---> Zdaje się że Wierchowicz jest z Gorzowa, czyż nie?

> zlodziejska rodzinka Marcinkiewiczow i klekajacy przed oltarzami?

---> Wybór jest taki, jakie sympatie ludności tam mieszkającej. Powinieneś to
                    wiedziesz ty wykształcony człowieku.

A Jedrzejczak
                    >
                    > cos dla miasta zrobil - przynajmniej wybudowal dla takiego palanta jak ty ta
                    > Slowianke z tak podziwiana przez ciebie idiotyczna architektura piwniczna i
                    > przeprowadzil wiele innych inwestycji a dbanie o rozwoj miasta to podstawowe
                    > zadanie dobrego prezydenta.

---> Co zrobili posłowie i radni sejmiku dla Gorzowa jako stolicy województwa?

> > - nie
                    > > > wiem czy jadac do tego Gorzowa zauwazyles ze im dalej na zachod od Wa
                    > rszaw
                    > > y
                    > > > (ktora grabi caly kraj i rozwija sie jego kosztem) tym lepiej wszystk
                    > o
                    > > > wyglada...
                    > >
                    > > Zauważyłem. Zauważyłem też że ta prawidłowość dotyczy tylko odległości
                    > pomiędzy
                    > >
                    > > Warszawą a Poznaniem.
                    >
                    >
                    > -----> no - to musisz odwiedzic okuliste albo psychiatre - skalnialbym sie k
                    > u
                    > temu drugiemu.

---> Widzę że Ty już korzystasz z jego usług. To musi byc jakiś zapalony
                    lokalny partiota.

> Jadąc dalej na zachód nie zauwazam już by cokolwiek
                    > > wyglądało lepiej. A propos Warszawy, wiem ze niewiele osób to zauważa, ale
                    > od
                    > > paru latek raczej to raczej reszta kreju rozwija się kosztem tego miastecz
                    > ka.
                    > >
                    >
                    >
                    > ----> tja bo w koncu od was zlodziei bankierow zaczeli zwalniac nierobow (i
                    > to
                    > rowniez w centrali) wiec tak sobie to wyobrazasz, ze od paru lat srodki nie
                    > plyna do centrum tylko z centrum na prowincje? Jaki naiwny gluptasek z
                    ciebie..

---> No niestety ale to m.in. ja muszę finansować takich nierobów jak ty. Póki
                    co w Gorzowie jest 25% bezrobotnych a pieniądze na zasiłki ida z moich podatków
                    i milionów ludzi mieszkających w Warszawie. Więc się ciesz, że mnie nie
                    zwolnili, bo przynajmniej jeszcze moge cię utrzymywać.

> > To, ze cala ta piwnica na Slowiance jest beznadziejnie
                    > > > zaprojektowana to inna sprawa - powinno to byc zrobione rozdzielnie g
                    > dyz t
                    > > ak
                    > > > sie sklada, ze w Polsce mamy inna kulture niz w krajach Skandynawskic
                    > h i d
                    > > la
                    > > > wiekszosci osob jest nie do przyjecia by przebywac nago z osobami plc
                    > i
                    > > > przeciwnej - tak trudno to zrozumiec? Moze bodniecie lebkiem sciany c
                    > os
                    > > pomoze?
                    > >
                    > > Dobrze że tacy jak Ty nie zostaja architektami.
                    >
                    >
                    > -----> szkoda, ze tacy jak ty zostaja bankierami - chociaz w sumie nie
                    > odbiegasz od sredniej.

---> szkoda ze tacy jak ty maja dostep do Internetu, bo tylko wpuszczaja tony
                    spamu. na przyszłość synku, przed napisaniem czegokolwiek zaglądnij do słownika
                    języka polskiego. Bankier to własciciel banku. Ja jestem jedynie bankowcem.

> Sauna zaprojektowana została
                    > > zgodnie z europejskimi standardami, ale może Portugalii bliżej jest do Afr
                    > yki
                    > > niz do Europy.
                    >
                    >
                    > ------> oj cipusiu, Slowiance daleko do standardu Solinki - czyli centrum
                    > fitnessu umiejscowionego na ostatnim pietrze lizbonskiego centrum handlowego
                    > Colombo gdzie umiejscowiona jest sauna o ktorej pisalem. A jakbys baranku
                    > miesny przeczytal to co komentujesz to moze te dwa neurony na krzyz,
                    > umiejscowione w puszcze twojej prawie pustej czaszki wymienilyby sie
                    impulsami
                    > i pojawiloby sie u ciebie cos na ksztalt mysli - czy wlasciwym jest budowanie
                    > czegos wedlug standardow europejskich gdy zachowania i kultura osob
                    uzywajacych
                    >
                    > sa polskie? Co za becwal z ciebie?

---> Jakbyś synku nie wiedział, to ci przypomne że w piątek Polska
                    wynegocjowała właśnie swoje miejsce w Europie. A jak ci sie standardy
                    europejskie nie podobaja to radzilbym spierdzielac do Afryki lub Azji. Tak
                    czulbys sie pewnie wiele lepiej.

> W przypadku Gorzowa oddzielne sauny nic by nie dały, bo i tak
                    > > wszyscy by wchodzili tam w kąpielówkach bez ręcznika.
                    >
                    >
                    > -----> naprawde w to wierzysz czy tylko zgrywasz takiego tepego?

---> Tak wierzę to, miałem nadzieję że jak raz napisze to zrozumiesz, ale jak
                    widać niektórym inteligentom z Gorzowa trzeba wszystko dwa razy powtarzać.

>
                    > Dla przykładu, prysznice
                    > > sa tam rozdzielnopłciowe, ale nikt kapiąc się nie zdejmuje strojów.
                    >
                    >
                    > ------> ciolku - znowu nie zauwazyles, ze te prysznice sa po prostu zle
                    > umiejscowione? To kolejny blad popelniony przez architekta ktorego tak
                    > wychwalasz - to twoj tatus byl, czy co? Normalni ludzie potrzebuja troszke
                    > intymnosci aby sie rozebrac - czlowiek (normalny - nie ekshibicjonista jak
                    ty)
                    > bez majtek czuje sie zle w pomieszczeniu przechodnim gdzie mijaja go osoby
                    > ubrane i ciekawskim okiem podziwiaja jego intymne miejsca. Jak widzisz by
                    > projektowac budynki w ktorych ludzie beda sie zachowywac swobodnie nie
                    > wystarczy potrafic policzyc konstrukcje i narysowac sciane - trzeba jeszcze
                    > conieco wiedziec o ludziach - ale skad moze to wiedziec taki buc jak ty?
                    Swoja
                    > droga powolujesz sie na Europe i to ze ludzie tam nie wstydza sie nagosci ale
                    > nigdy tam chyba nie byles bo w swych rozwazaniach nie bierzesz pod uwage
                    tego,
                    > ze w Europie ludzie nie gapia sie na innych tak jak w Polsce (co zreszta
                    bardzo
                    >
                    > mi sie w naszym kraju podoba) - wg mnie to przejaw tego, ze nasze
                    spoleczenstwo
                    >
                    > interesuje sie innymi - to zobojetnienie na zachodzie jest straszene, nikt na
                    > nikogo nie zwraca uwagi bo kazdy ma kazdego w dupie!

---> To nie tak gościu, po prostu ludzie w Europie nie są tak zakompleksieni
                    jak ty.

> Wal sie prostaku.

---> dzięki za ofertę ale nie skorzystam. Wystarczy że ty robisz to kilka razy
                    na dzien
              • Gość: gUCWA widać że z gorzowa, ćwoku jesteś.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 12.12.02, 12:04
                > -----> tak sie sklada, ze akurat jestem z gorzowa i powiem ci, ze pleciesz
                > androny mowiac o tym jakie to komuchowate miasto i ludzie wstydliwi - na
                pewno
                > jestem mniej wstydliwy niz ty (nie mowiac o tym, ze mniej komuchowaty) - nie
                > wiem czy jadac do tego Gorzowa zauwazyles ze im dalej na zachod od Warszawy
                > (ktora grabi caly kraj i rozwija sie jego kosztem)

GRABI TO TWÓJ STARY, CIEBIE PO PLECACH, ZAKOMPLEKSIONY MAŁY FIUTKU.

• Gość: KR$ A ty skad? Bo po poziomie wypowiedzi... IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 12.12.02, 22:42
                  Gość portalu: gUCWA napisał(a):

> > -----> tak sie sklada, ze akurat jestem z gorzowa i powiem ci, ze pleci
                  > esz
                  > > androny mowiac o tym jakie to komuchowate miasto i ludzie wstydliwi - na
                  > pewno
                  > > jestem mniej wstydliwy niz ty (nie mowiac o tym, ze mniej komuchowaty) - n
                  > ie
                  > > wiem czy jadac do tego Gorzowa zauwazyles ze im dalej na zachod od Warszaw
                  > y
                  > > (ktora grabi caly kraj i rozwija sie jego kosztem)
                  >
                  > GRABI TO TWÓJ STARY, CIEBIE PO PLECACH, ZAKOMPLEKSIONY MAŁY FIUTKU.
                  >

to wynika, ze raczej z Pierdziszewa i nie masz nawet malego fiutka...
    • goga.74 Re: Sauna 12.12.02, 12:10
      w "mojej" saunie na nikt nie siedzi w recznikach
      dla osob krepujacych sie zarezerwowane osobne wieczor- raz w tygodniu tylko dla
      panow a raz tylko dla pan
      a w saunie bylam wczoraj, na zewnatrz - 10 stopni, milutko bylo sie ponagrzewac
      i po wyjsciu jakos nie czuc tego mrozu
      polecam
      • Gość: mała Re: Sauna - rozczarowana IP: *.waw.pdi.net 12.12.02, 13:10
        A co to znaczy w "mojej" saunie - mam nadzieję, że nie jest to sauna prywatna
        ale można z niej korzystać. Mogłabyś podac jakieś namiary?
        Wczoraj byłam znowu na Warszawiance i z pewnością więcej tam nie pójdę. takiego
        tłumu facetów todawnonie widziałam. Do niektórych saun w ogóle nie można było
        wejść bo w tłoku stali tam faceci - nie było gdzie siąść - po prostu koszmar.
        Żadnych szans na relas, ktoś w kółko otwiera drzwi szukając miejsca. Sauny
        wychładzają się - tempeeratura spada - bez sensu - rezygnuję z takiej zabawy.
        Muszę szukać alternatywy - czy ktoś zna adresy innych saun - najlepiej parowych
        w W-wie? Gdzieś, gdzie nie byłoby takiego tłoku i tłumu facetów (zapewne
        większośc to homoseksualiści, którzy urządzają tam sobie schadzki).
        Liczę na odpowiedź.
        • Gość: Charm Re: Sauna - rozczarowana IP: *.devs.futuro.pl 12.12.02, 14:57
          Zobacz sauny.naturyzm.org.pl/
          Tam jest lista saun w Polsce i nie tylko w tym nasza recenzja z Tarnowskich Gór.
          Niestety w Polsce to plaga, ludzie opatuleni wchodzą na dwie minutu, marudzą że
          ciepło i wychodzą :-)
          Ja zawszw chodzę z moim facetem i stosujemy taką taktykę. Szukamy pustej sauny
          i rozbieramy się, wówczas teoretycznie to inni powinni się dostosować.
          Najczęściej to innych dość krempuje, a ostatnio jak byliśmy to ludzie
          wchodzili, przepraszali i wychodzili !!!

W każdym razie w tygodniu w Tarnowskich Górach jest bardzo kameralnie.
          A tak to polecamy Słowację i ośrodki termalne.
          • Gość: mała Re: Sauna - rozczarowana IP: *.waw.pdi.net 12.12.02, 15:31

Zazdroszczę Ci. W Warszawie chyba nie ma szans na znalezienie sauny tylko dla
            siebie. Na Warszawiance stado facetów, którze łażą za Tobą. Nie ma szans
            znaleźć kawałka dla siebie, żeby zastosować Twoją taktykę rozbierania się
            pierwszą. Chyba, że ktoś znajdzie saunę dla siebie, ale to kosztuje.
            • Gość: finka Re: Sauna - rozczarowana IP: *.acn.waw.pl 16.12.02, 02:37

> pierwszą. Chyba, że ktoś znajdzie saunę dla siebie, ale
              to kosztuje.

Akurat warszawianka jest najdrozsza w warszawie (chyba)
              dotyczy to takze saun, ktore mozna wynajac "na wylacznosc".
              Np. sauna rodzina na inflanckiej dla dwoch osob na 2h to
              wydatek 44 zl, sauna przy basenie na polnej to 40 zl za
              1,5 h dla 2 osob. Oczywiscie wszystko bije sauna w GOSie
              na tarchominie 7zl od osoby za wejscie (w zasadzie bez
              limitu czasu :-) - niby nie na wylacznosc, ale zadko tam
              ktokolwiek bywa :-)

pozdrawiam
              notorycznie przemarznieta
              finka
              • Gość: mała Re: Sauna - rozczarowana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.02, 14:04
                Gość portalu: finka napisał(a):

> Gość portalu: mała napisał(a):
                >
                > > pierwszą. Chyba, że ktoś znajdzie saunę dla siebie, ale
                > to kosztuje.
                >
                > Akurat warszawianka jest najdrozsza w warszawie (chyba)
                > dotyczy to takze saun, ktore mozna wynajac "na wylacznosc".
                > Np. sauna rodzina na inflanckiej dla dwoch osob na 2h to
                > wydatek 44 zl, sauna przy basenie na polnej to 40 zl za
                > 1,5 h dla 2 osob. Oczywiscie wszystko bije sauna w GOSie
                > na tarchominie 7zl od osoby za wejscie (w zasadzie bez
                > limitu czasu :-) - niby nie na wylacznosc, ale zadko tam
                > ktokolwiek bywa :-)
                >
                > pozdrawiam
                > notorycznie przemarznieta
                > finka

Czy możesz coś więej napisać o tej saunie w GOSie na Tarchominie? Nigdy nie
                byłam w tamtych okolicach więc garść szczegółów byłaby przydatna.
                • Gość: finka Re: Sauna - rozczarowana IP: *.acn.waw.pl 23.12.02, 23:36
                  To taka mala osiedlowa sauna przy pokoju do masazu. Bylam
                  tam kilka razy i odnioslam wrazenie, ze malo kto tam
                  bywa. W zasadzie warto sie tam wybrac tylko wtedy gdy
                  sie mieszka w poblizu. Glowny problem to brak pokoju
                  wypoczykowego - trzeba siedziec w ciasnym korytazu. Warto
                  przy okazji zapisac sie na masaz. I to chyba wszystko co
                  mozna o niej powiedziec. Zdecydownie wole wypady z moim
                  chopakiem na warszawianke, chodz ostanio czasu jakos nie
                  starczalo, wiec moze faktycznie sie tam pogorszylo :( .

pozdrawiam swiatecznie
                  finka
    • szczerbaty.edek Re: Zapraszam do mnie!!! 12.12.02, 17:06
      A zapraszam do mnie. Łu mnie jak się we kiblu napali dobrze, to kurna taka
      sauna, ze w przedpokoju mi lustero paruje!
      Wstydzić się nie musisz - zwałków tłuszczu nie widać. Jak u Jadźki z
      bufeta. Ta franca jak siądzie to ze dwanaście łopon ma na brzuchu!

• jaskr Re: Sauna 23.12.02, 09:55
      Dla szukajacych: sauna sucha na basenie Wodnik na Gocławiu.Osobna dla pań i
      panow,sala wypoczynkowa wspólna, wchodzi się do niej w ręczniku.Ale nie ma to
      specjalnego znaczenia w godzinach 10-14 sauna jest pusta po obu stronach,
      zwykle bywam jedynym gosciem.Mozna sobie zamówić żądaną temperaturę
      telefonicznie : 673 82 00.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka