kiwi291 30.03.06, 19:22 Dziewczyny jak byscie mialy zalozyc swoja firme to co byscie zrobily?Cos mnie nosi ale brakuje mi pomyslu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olek_creative Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 22:16 a jaki masz fundusz ?? w jak dużym mieście mieszkasz ?? jestes zarejestrowana jako bezrobotna ?? chętnie pomogę :) BTW jutro idę do urzędu zarejestrować firmę więc temat aktualny :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi291 Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 22:31 mieszkam w miescie 130tys. od miesiaca bez pracy ....fundusze mozna ponoc z urzedu otrzymac na rozkrecenie dzialalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
olek_creative Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 22:56 jesli jestes zarejestrowana jako bezrobotna to z urzedu dostaniesz 11 tysiecy pozyczki, jesli nie prowadzilas wlasnej firmy przez 5 ostatnich lat to zusu bedziesz placic okolo 250 zł wiec do przetrwania. Hm, co do pomyslu za te 11 tysięcy - odzież używana -stoisko na targu, pewnie samemu bym się takim czymś nie zainteresował ale znajoma w grudniu otwarła pierwszy punkt, kilka dni temu już powstał drugi. Zysk miesięczny na początku około 1 tysiąca zł - napewno nie więcej. jeśli masz garaż załóż firmę czyszczącą samochody - co prawda wymogi UE są wysokie ale załóżmy że firma zajmować będzie się tylko czyszczeniem wętrz, o myciu nikt sie nie dowie :) musisz zainwestować w środki czyszczące, Karchera ( dobry to koszt około 3,5 tyciąca złotych) i dobry odkurzacz, do tego ulotki - na allegro za 10000 tysiecy zapłacisz 200zł, w każdym bądz razie 11 tysiecy jakie da tobie PUP wystarczy, koszt mysia samochodu to średnio 25 zł, dziennie 250zł, miesięcznie 7500 minus koszty to tak na szybko,,, musiłbym pomyslec ale z tym myciem samochodów jest najbardziej perspektywicznie - samochodów coraz więcej, każdy przed świętami chce wypucować swoją brykę, pozatym przyjadę napewno skorzystać z Twoich usług jeśli tylko będę mógł popatrzeć jak w słoneczne lipcowe popołudnie, ubrana w bikini, nakładasz wosk na lakier mojego samochodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi291 Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 23:35 dzieki olek . Myslisz ze to biznes dla kobiety??? musze sie przespac z tematem. ale dzieki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
olek_creative Re: WLASY BIZNES 31.03.06, 00:05 oczywiście że biznes dla kobiety :) mam znajomą która taki prowadzi- teraz zatrudnia dwóch facetów, na początku sama pucowała samochody :) dodatkowo zyskasz sobie w ten sposób rozgłos jako kobieta-kierownik-męskiego fachu Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 22:33 po primo pierwsze, to czy zdajesz sobie czym jest Bussines Plan? :) -- CEO Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 22:40 Ja mam fundusze nieograniczone i męża speca od marketingu.Tylko pomysłu nie mam;-( Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 22:56 Ale nudno tak;-) Póki co zainwestowałam w konia;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 22:43 weronka77 napisała: > Ja mam fundusze nieograniczone i męża speca od marketingu.Tylko pomysłu nie > mam;-( to tez mam takich jak Ty w firmie, przykro sie z nimi pracuje :) moze urodz dziecko albo cos w tym stylu -- CEO Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 22:51 DZiecko już mam a maz ma firmę i pewnie też pracuje z takimi jak Ty;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 22:59 weronka77 napisała: > DZiecko już mam a maz ma firmę i pewnie też pracuje z takimi jak Ty;-) > Pozdrawiam ale moja przewaga jest to ze ja juz niedlugo nie bede musial pracowac :) -- CEO Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 23:01 No ja też nie muszę ale chcę;-) Więc przewagi nie ma;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 23:06 weronka77 napisała: > No ja też nie muszę ale chcę;-) Więc przewagi nie ma;-) to wspaniale, a pomoglas ostatnio jakims biednym? -- CEO Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 23:16 Tak.Wspieramy "Prometeusza".A ja udzielam lekcji angielskiego i niemieckiego dla dzieci z rodzin które na to nie stać.POza tym jedzenie,ubrania-tak jak wszyscy z Nas. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 23:21 ok, ale ja o sobie nie pisze Ja :) -- CEO Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 23:31 As you wish,sounds better.Furthermore is gramatically correct.XOXO Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 23:35 blablabla mialo byc as you wish, ale ze mysle o 10 innych rzeczach to tak wyszlo, bab;ablabla lubisz miec ostatnie slowo? -- CEO Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 23:37 Poprawiłam błąd.Angliści-metodycy tak mają.Nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 23:38 kiwi zapraszam do spółki.W kupie razniej;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi291 Re: WLASY BIZNES 31.03.06, 00:03 DZIEKI ! przeszlam przez biznes z mezem i musze zrobic cos swojego. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: WLASY BIZNES 31.03.06, 00:07 kiwi291 napisała: > wlkp to serdeczne pozdrowienia!!!ale pytałem Weronke Odpowiedz Link Zgłoś
slon_dominik1 Re: WLASY BIZNES 30.03.06, 23:58 Tu nie zadnych biznes womenek, bo jak sie ma wlasny biznes to godzinami sie przed kompem nie siedzi tylko zajmuje interesem. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: WLASY BIZNES 31.03.06, 00:01 No my nie mamy biznesu dlatego siedzimy-nie czytasz uwaznie.Mój mąż ma własny biznes ale teraz śpi a nie zajmuje się interesem...to pewnie kiepski biznes ma;- ( Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi291 Re: WLASY BIZNES 31.03.06, 00:02 no nie ma biznesmenek one nimi chca zostac dopiero. ale jedno drugiemu nie zaprzecza.Mozna miec swoj biznes i siedzie cprzed kompem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi291 Re: WLASY BIZNES 31.03.06, 00:09 mam racje .Mialam takiego biznesmena co siedzial za duzo przed kompem i rozne rzeczy powychodzily z tego.... Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: WLASY BIZNES 31.03.06, 00:11 Mój jak siedzi po godzinach to na "kurniku".W brydża gra;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi291 Re: WLASY BIZNES 31.03.06, 00:10 ale wracajac do rzeczy. weronka pozdrawam! Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusik0 Re: WLASY BIZNES 31.03.06, 07:52 a to nie powinno być odwrotnie? najpierw pomysł co, a potem zastanawianie się nad tym czy założyć firmę? Odpowiedz Link Zgłoś
olek_creative hehehehe :) 31.03.06, 09:02 bynajmniej z rana mi się wesoło zrobilo :) obstawiam, że jesteś studentką/absolwentem jakiejś uczelni ekonomicznej :) tam takie badziewia wciskają ludzią :) zreszta podręczniki i tak mowią o czym innym: najpierw sprawdzić czy będzie popyt, potem zaoferować produkt A ja na to mówię tak- jeśli produkt lub usługa,jakakolwiek, kosztuje "X" to jeśli tylko jestes w stanie ją zaoferować za cenę "X-1" to zawsze znajdziesz klientów :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusik0 Re: hehehehe :) 31.03.06, 09:09 > bynajmniej z rana mi się wesoło zrobilo :) > > obstawiam, że jesteś studentką/absolwentem jakiejś uczelni ekonomicznej :) tam > takie badziewia wciskają ludzią :) > > zreszta podręczniki i tak mowią o czym innym: najpierw sprawdzić czy będzie > popyt, potem zaoferować produkt > > A ja na to mówię tak- jeśli produkt lub usługa,jakakolwiek, kosztuje "X" to > jeśli tylko jestes w stanie ją zaoferować za cenę "X-1" to zawsze znajdziesz > klientów :) > > pozdro do mnie to było? W każdym razie Ty na pewno nie jesteś absolwentem kierunku humanistycznego. "bynajmniej" oznacza mniej więcej tyle samo co "wcale" lub "w żadnym razie". pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
anna9616 Re: hehehehe :) 31.03.06, 13:12 Masz racje co do znaczenia "bynajmniej". Wszystko sie zgadza, jedynie przecinka za "bynajmniej" brakuje :o) Odpowiedz Link Zgłoś
harriet_makepeace Re: hehehehe :) 31.03.06, 09:46 a słyszałeś o czyms takim jak innowacja? No i od czego są venture capitals? popyt można wygenerować - to oczywiście z reguły wymaga bardzo dużych nakładów finansowych, ale nie jest niemożliwe. A poza tym to od czegą są trendsetterzy? niestety, nie zawsze jest tak prosto, że to tylko cena decyduje o tym, czy będziesz miał klientów czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ozna Biznes plan 31.03.06, 10:03 A wracając do tematu, to można gdzieś znaleźć jakiś wzór takiego biznes planu, żeby z zasiłkowni dostać kasę na rozkręcenie biznesu ??? A z tym Zusem jeśli miałam firmę przed 3 laty to Zus płacę większy ???? Odpowiedz Link Zgłoś