Dodaj do ulubionych

Wątek jesienny

18.10.01, 09:13
Kochani, może dajmy sobie chwilowo spokój z goleniem, wzajemnymi
uszczypliwościami i problemami natury metafizycznej.

Jest jesień, a to oznacza między innymi pieczone kartofle. Uwielbiam
ziemniaczki prosto z popiołu Ale ziemniak pieczony to materia skomplikowany, bo
chociaż idea jest prosta, pomysłów na wykonanie mogą być tysiące. Mam dwie
ulubione wariacje na temat pieczonych kartofelków:

1) upiec, przekroic, nałożyć kopiasto masy serowej (twarożek + śmietana +
ulubione przyprawy + ew. tarty żółty ser albo rokpol);
2) popiec, ponacinać; w nacięcia włożyć plasterki boczku; ew. przykryć dwiema
połówkami suszonej śliwki; zawinąć w folię aluminiową, zapiec

udanych ognisk
:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Sławek Re: Wątek jesienny IP: 192.168.10.* / 212.160.66.* 18.10.01, 11:22
      Eeeeech !! Żeby tak jeszcze żółty serek i boczek miały mniej cholesterolu.....
      :-)))
    • Gość: Helena Re: Wątek jesienny IP: *.waw.cdp.pl 18.10.01, 11:26
      Fajne, szybkie i pyszne sa tez ziemniaczki w osemkach McCain. Wrzuca sie je na
      15-20 minut do mocno nagrzanego piekarnika i pozniej juz pelna dowolnosc
      konsumpcji. Ja nabardziej lubie z ostrym serem, kwasna smietanka ze swiezymi
      ziolami, z twarozkiem rowniez z ziolami i szczypiorkiem albo z sosem rozowym
      sosem z czosnkiem. Do tego mini nozki kurczaczka na ostro, swieze, wygrzane
      pomidorki i mozna jesc do bolu :-))))
      Rozmarzylam sie, ale juz wiem co dzis bede robic na obiad :-)))))))
      • Gość: królik Re: Wątek jesienny IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 11:54
        a ile to ma kalorii?
        ślinka cieknie ale figurę też by się chciało zachować.:)))
    • Gość: gucio Re: Wątek jesienny IP: 194.181.183.* 18.10.01, 12:07
      ach jesien idzie, nie ma na to rady...

podziwiam najslodsza za ziemniaczane dostrzezenie urokow jesieni. niestety,
      nawet pieczone ziemniaki nie sa w stanie wyrwac mnie z jesiennej handry, byc
      moze dlatego, ze sa ciezkostrawne, a moze dlatego, ze perspektyw ogniskowych
      brak.

swoja droga, to przyszlo nam zyc w ciezkim klimacie. spozniona wiosna, potem
      ledwie pare chwil lata, a teraz znow slota, liscie przedwczesnie opadle, katar
      i zmierzch przed koncem pracy. a za chwile bedzie jeszcze gorzej. czy zna kto
      jakies pozaziemniaczane uroki jesieni aby gucia nieco podbudowac?

ach...
      • Gość: Milka Re: Wątek jesienny IP: 195.216.97.* 18.10.01, 12:22
        Guciu, w czasie jesiennnego wieczoru mozna zapalic ogien w kominku, zrobic
        grzane wino, poprzytulac do ukochanej osoby w romantycznym nastroju.. I od razu
        akumulatory dobrego samopoczucia ładuja sie na jakies 3 dni.
        Sprawdziłam, potwierdzam , że dział, polecam..
        M.
        • Gość: gucio Re: Wątek jesienny IP: 194.181.183.* 18.10.01, 12:28
          zamiast pomoc zwalczyc melancholie, to sztylet w plecy wbijasz milka. z
          zaproponowanego zestawu posiadam tylko grzane wino. okrutna.

ach...

gucio

Gość portalu: Milka napisał(a):

> Guciu, w czasie jesiennnego wieczoru mozna zapalic ogien w kominku, zrobic
          > grzane wino, poprzytulac do ukochanej osoby w romantycznym nastroju.. I od razu
          >
          > akumulatory dobrego samopoczucia ładuja sie na jakies 3 dni.
          > Sprawdziłam, potwierdzam , że dział, polecam..
          > M.

• frisky2 Re: malo cholesterolu 18.10.01, 12:35
            Polecam takie danie - bez cholesterolu: ziemniaki w lupinach, umyte i
            wyszorowane wklada sie do piekarnika (moze byc prodiz), piecze az skorka
            stwardnieje, a srodek zmieknie i mozna jesc z np. sama margaryna, sola i
            pieprzem (przekrojone, margaryna do srodka - rozplywa sie pod wplywem ciepla).
            Mozna tez np., z majonezem, choc to juz z cholesterolem.
      • Gość: Helena Re: Wątek jesienny IP: *.waw.cdp.pl 18.10.01, 12:39
        Guciu,
        mi pomaga dzien wolny i wtedy robie tylko to na co mam dzika chec i co sprawia
        mi ogromna przyjemnosc i radoche. Nic to wydumanego i skomplikowanego, ale na
        mnie dziala :-))))
        Buziaki
        • Gość: gucio Re: Wątek jesienny IP: 194.181.183.* 18.10.01, 12:52
          dzieki heleno,

widzisz ja tez staram sie regularnie robic to na co mam dzika chec, ale i to nie
          jest juz tak radosne, od kiedy przeczytalem, ze ja tylko rozladowuje kondukator
          czy cos takiego. ach...

Gość portalu: Helena napisał(a):

> Guciu,
          > mi pomaga dzien wolny i wtedy robie tylko to na co mam dzika chec i co sprawia
          > mi ogromna przyjemnosc i radoche. Nic to wydumanego i skomplikowanego, ale na
          > mnie dziala :-))))
          > Buziaki

• Gość: Helena Re: Wątek jesienny IP: *.waw.cdp.pl 18.10.01, 13:02
            Guciu,
            przytocze ci watek z innej czesci Forum, bo jest to cos co mi pomoglo tak
            zdumiewajaco, ze az trudno uwierzyc... nie wiem czy Tobie na cos sie to przyda,
            ale moze dzieki temu znajdziesz odpowiednik dla siebie, bo trzeba sobie
            dogadzac na wszelkie mozliwe sposoby,
            buziaki niezmiennie

"Wczoraj spedzilam 4 godziny w Salonie Peknosci i Aromaterapii SPA. Cudna
            domowa atmosfera, mozna biegac po salonie w szlafroku i na bosaka jak sie nie
            lubi kapci. Wlascicielka przeurocza, personel super-mily i profesjonalny.
            Najpierw godzine spedzilam rozlozona w miekkim fotelu na masazu stop i
            pedicure. Nigdy w zyciu nie wyszlam z rownie pieknymi i wypieszczonymi stopami,
            pozniej byla herbatka i peeling calego ciala sola z Morza Martwego z olejem ze
            slodkich migdalow - gruntownie i przez okolo 40 minut. Nastepnie prysznic i
            masaz taaaki, ze moglabym tam lezec przez rok i sie nie ruszac :-)))) Nogi, uda
            i dupcia olejkiem anty celilitisowym profilaktycznie, plecy - relaksujacym,
            biust i brzuch - ujedrniajacym a rece Cleopatra o boskim zapach kadzidla i
            mirry. Masaz trwal ok 60 minut, pozniej kolejna herbatka, relaks przy spiewie
            ptakow i do domciu, wineczko i spac. Rano jak sie poglaskalam, to az trudno
            bylo uwierzyc jak piekna i gladka mam skore - serio NIEWIARYGODNE!!!
            Cala przyjemnosc kosztowala mnie 170 PLN co jest cena smieszna za taka jakosc i
            efektu. W najblizszym czasie planuje spedzic tam caly dzien, bo jak wspomnialam
            w temacie nikt mi jeszcze tak nie dogodzil.
            Polecam"

• Gość: Milka Re: Wątek jesienny IP: *.kulczyktradex.com.pl 18.10.01, 13:58
            Drugim sposobem na jesienną chandre guciu, jest wlezienie w nią az po same
            uszy, marudzenie nawet najmniejszą komórka ciała i częscia duszy, aż do
            pojawienia sie objawu nudności.. Potem mówisz sobie: " no dobra. starczy już
            tego marudzenia", grzejesz wino z gożdzikami i uruchamiasz wyobrażnię.. Powinno
            zadziałac na dłuzysz czas
            ach..
            Pozdrawiam
            M.
            • Gość: gucio Re: Wątek jesienny IP: 194.181.183.* 18.10.01, 14:35
              niechze wam bog w dzieciach wynagrodzi za okazane guciowi serce i troske.
              helenko, napisz koniecznie gdzie mam szukac tego salonu, bo relacja jest bardzo
              zachecajaca. co prawda nie zrozumialem polowy tekstu, ale mam nadzieje, ze
              peeling sola to nie tortury.

dzieki,
              g
              • Gość: Helena Re: Wątek jesienny IP: *.waw.cdp.pl 18.10.01, 14:44
                Guciu,
                uczucie jest fantastyczne, bo peeling sola usuwa z ciebie cala rozlazlosc,
                zniechecenie i pobudza cie do zycia a z drugiej strony pozniejszy masaz
                rozleniwie i uspokaja, ale pozytywnie. Wychodzisz caly taki, ze ach.... blogi,
                wypoczety i zrelaksowany do prawie do bolu :-))) (jezeli to mozliwe)
                Salon SPA miesci sie przy Ikara 15 przy Pulawskiej na wysokosci Idzikowskiego a
                telefon tam to 843 25 75 i najlepiej pogadaj sobie z Pania Joanna :-)))) a na
                masaz popros Renate :-))))
                Niezmienne calusy
                • Gość: gucio Re: Wątek jesienny IP: 194.181.183.* 18.10.01, 14:48
                  ty chyba sobie ze mnie zarty stroisz. jak mam poprosic pania renate? przeciez,
                  pomysla, ze pomylilem salony... ok. ile pania renata ma lat?
                  g

> Guciu,
                  > uczucie jest fantastyczne, bo peeling sola usuwa z ciebie cala rozlazlosc,
                  > zniechecenie i pobudza cie do zycia a z drugiej strony pozniejszy masaz
                  > rozleniwie i uspokaja, ale pozytywnie. Wychodzisz caly taki, ze ach.... blogi,
                  > wypoczety i zrelaksowany do prawie do bolu :-))) (jezeli to mozliwe)
                  > Salon SPA miesci sie przy Ikara 15 przy Pulawskiej na wysokosci Idzikowskiego a
                  >
                  > telefon tam to 843 25 75 i najlepiej pogadaj sobie z Pania Joanna :-)))) a na
                  > masaz popros Renate :-))))
                  > Niezmienne calusy

• Gość: claudel do Gucia IP: *.*.*.* 18.10.01, 15:23
                    Guciu, czytam Ciebie i czytam na tym forum i
                    stwierdzam, że jesteś cholernie sympatycznym facetem,
                    w dodatku z poczuciem humoru.
                    Pozdrawiam :)
                    • Gość: gucio Re: do Gucia IP: 194.181.183.* 18.10.01, 15:29
                      dzieki siostro. szkoda, ze moja suzume tego nie widzi.

caluski,
                      g

Gość portalu: claudel napisał(a):

> Guciu, czytam Ciebie i czytam na tym forum i
                      > stwierdzam, że jesteś cholernie sympatycznym facetem,
                      > w dodatku z poczuciem humoru.
                      > Pozdrawiam :)

• Gość: Helena Re: Wątek jesienny IP: *.waw.cdp.pl 18.10.01, 15:29
                    Gość portalu: gucio napisał(a):

> ty chyba sobie ze mnie zarty stroisz. jak mam poprosic pania renate? przeciez,
                    > pomysla, ze pomylilem salony... ok. ile pania renata ma lat?
                    > g

Nie wiem w czym widzisz problem, tam mezczyzna nikogo nie dziwi a Pani Renata ma
                    37 lat i jest fantastycznym fachowcem, dyplomowanym z dlugoletnia praktyka, wiec
                    nie wiem co cie boli???? Jezeli planujesz faktycznie sie tam wybrac, poprostu
                    powiedz, ze ktos polecil ci Reanate i tyle.
                    Niezmiennie to samo :-))))
                    • Gość: gucio Re: Wątek jesienny IP: 194.181.183.* 18.10.01, 15:41
                      Helena (a propos, coz to za przepiekne i chyba nieca zapomniane imie...)

nie krzycz na mnie bo to zwieksza moja depresje. naprawde chcialbym skorzystac z
                      tego salonu (w przeciwenstwie do tych inncyh salonow) ale troche sie wstydze.
                      szczerze, to nawet bardzo sie wstydze. na jak to bedzie wygladalo: wejdzie gucio
                      i poprosi o peeling??? czy mozna chociaz zrezygnowac z pedicure (mam laskotki)
                      czy trzeba przejsc przez cala linie technologiczna?

sciskam,
                      gucio

> Gość portalu: gucio napisał(a):
                      >
                      > > ty chyba sobie ze mnie zarty stroisz. jak mam poprosic pania renate? przec
                      > iez,
                      > > pomysla, ze pomylilem salony... ok. ile pania renata ma lat?
                      > > g
                      >
                      > Nie wiem w czym widzisz problem, tam mezczyzna nikogo nie dziwi a Pani Renata m
                      > a
                      > 37 lat i jest fantastycznym fachowcem, dyplomowanym z dlugoletnia praktyka, wie
                      > c
                      > nie wiem co cie boli???? Jezeli planujesz faktycznie sie tam wybrac, poprostu
                      > powiedz, ze ktos polecil ci Reanate i tyle.
                      > Niezmiennie to samo :-))))

• Gość: Helena Re: Wątek jesienny IP: *.waw.cdp.pl 18.10.01, 15:57

> Helena (a propos, coz to za przepiekne i chyba nieca zapomniane imie...)
                        > nie krzycz na mnie bo to zwieksza moja depresje. naprawde chcialbym skorzystac
                        > z tego salonu (w przeciwenstwie do tych inncyh salonow) ale troche sie
                        > wstydze. szczerze, to nawet bardzo sie wstydze. na jak to bedzie wygladalo:
                        > wejdzie gucio i poprosi o peeling??? czy mozna chociaz zrezygnowac z pedicure
                        > (mam laskotki)
                        > czy trzeba przejsc przez cala linie technologiczna?
                        >
                        > sciskam,
                        > gucio

ostatnia rzecza jaka mialam na mysli to pokrzykiwanie na Ciebie Guciu drogi,
                        jezeli wyzej wspomniana wizyta ma byc dla ciebie droga przez meke to moze sprobuj
                        przejsc przez jakas inna line technologiczna????? Moze cos typu kolacja na drugim
                        koncu Polski, pokoj hotelowy i sex ze sniadaniem???? To tez fajne...
                        A imie??? Poprostu pasuje, bo ja jestem taki zapomniany juz typ kobiety.
                        Jak zwykle calusy
    • suzume Re: Wątek jesienny 18.10.01, 16:07
      Miało być o ziemniaczkach, wyszło pogotowie guciowe :)))
      guciu! jak można nie lubić jesieni??? jakie złe nastroje? coś ty się taki
      refleksyjny zrobił? ;)
      btw - pieczone ziemniaki nie są ani kaloryczne, ani ciężkostrawne. dopiero
      dodatki je takowymi czynią.

na zkończenie, do wszystkich przerażonych kaloriami i cholesterolem: wszystko,
      co w życiu naprawdę dobre, jest albo niemoralne, albo tuczące, albo niezdrowe.
      tak twierdzą mężowie uczeni w piśmie i ja im wierzę :)))
      • Gość: Malwina Re: Wątek jesienny IP: *.abo.wanadoo.fr 18.10.01, 16:17
        masz tysiac razy racje
        i nawet co do jesieni
        wszystkie moje zwiazki zaczynaly sie jesienia
        moze potrzeba ogrzania sie ...?
      • Gość: gucio Re: Wątek jesienny IP: 194.181.183.* 18.10.01, 16:20
        najdrozsza,

a jak mozna jesien lubic? zgadzam sie, ze wszystko co niemoralne i tuczace jest
        najlepsze, ale to przeciez nie dotyczy jesieni? patrze na lazienki i co widze?
        tam, gdzie kiedys buchala zielen jest dzis lyso i zolto. tam, gdzie kiedys parki
        sciskaly sie w zapamietaniu siedza menele i sciskaja wino samantha (fajna
        etykieta). skowronki zwialy gdzie pieprz rosnie, a ty mi tu o ziemniakach?

ech...
        g

suzume napisał(a):

> Miało być o ziemniaczkach, wyszło pogotowie guciowe :)))
        > guciu! jak można nie lubić jesieni??? jakie złe nastroje? coś ty się taki
        > refleksyjny zrobił? ;)
        > btw - pieczone ziemniaki nie są ani kaloryczne, ani ciężkostrawne. dopiero
        > dodatki je takowymi czynią.
        >
        > na zkończenie, do wszystkich przerażonych kaloriami i cholesterolem: wszystko,
        > co w życiu naprawdę dobre, jest albo niemoralne, albo tuczące, albo niezdrowe.
        > tak twierdzą mężowie uczeni w piśmie i ja im wierzę :)))

• Gość: Malwina Re: Wątek jesienny IP: *.abo.wanadoo.fr 18.10.01, 16:23
          no wlasnie tu jest sedno : widzales te ptaszki na galazce przytulajace sie ciasno ?
          jesien to jest to !
          • Gość: gucio Re: Wątek jesienny IP: 194.181.183.* 18.10.01, 16:25
            ptaszyny sie pochowaly w dziuplach stop park opanowany przez kruki stop zero
            zachowan paraseksualnych stop

Gość portalu: Malwina napisał(a):

> no wlasnie tu jest sedno : widzales te ptaszki na galazce przytulajace sie cias
            > no ?
            > jesien to jest to !

• Gość: Malwina Re: Wątek jesienny IP: *.abo.wanadoo.fr 18.10.01, 16:30
              dzieki z new'sy
              wybic te czarne glapy to i ptaszki wroca - wrobelki i inne sikorki, jakie to sliczne, oh, ah.
              A jak stwierdzisz ich nieobecnosc to zawiadom depesza a przyjade i na galaz usiade ....(duzy konar !)
              • Gość: gucio Re: Wątek jesienny IP: 194.181.183.* 18.10.01, 16:34
                przyjezdzaj to wystrzelamy lachudry z procy. czy galaz jak na kojota wystarczy?
                g

Gość portalu: Malwina napisał(a):

> dzieki z new'sy
                > wybic te czarne glapy to i ptaszki wroca - wrobelki i inne sikorki, jakie to sl
                > iczne, oh, ah.
                > A jak stwierdzisz ich nieobecnosc to zawiadom depesza a przyjade i na galaz usi
                > ade ....(duzy konar !)

• Gość: Helena Re: Wątek jesienny IP: *.waw.cdp.pl 18.10.01, 16:30
            Malwino,
            coz za niewiarygodna zgodnosc potrzeb i pogladow... Nie da sie ukryc, ze jesien
            to czas przytulania sie, uciekania z przenikliwego chlodu do milych, malych
            przytulnych knajpek na grzane wino i goraca czekolade. Ja tam lubie jesien, bo
            mozna sie schowac w cudzych ramionach bez zbednych uzasadnien, ogrzewac sobie
            nawzajem zmarzniete rece....
            A jak sie lekki mrozek i piekne slonce, jesien ma niepowtarzalny urok :-))))
            Buziaki
            • suzume Re: Wątek jesienny 18.10.01, 16:41
              no właśnie dziewczyny - dotarłyście do sedna :)
              szkoda, że gucio nie czuje bluesa...
              • Gość: gucio Re: Wątek jesienny IP: 194.181.183.* 18.10.01, 16:46
                nie sprowokujesz mnie najmilejsza. gucio to stary bluesman. wlasnie slucha "there
                is a red house..." z krzyczaca przeciwko jesieni gitara swietego jimmiego.
                g

suzume napisał(a):

> no właśnie dziewczyny - dotarłyście do sedna :)
                > szkoda, że gucio nie czuje bluesa...

• Gość: Helena Re: Wątek jesienny IP: *.waw.cdp.pl 18.10.01, 16:50

> nie sprowokujesz mnie najmilejsza. gucio to stary bluesman. wlasnie slucha "the
                  > re
                  > is a red house..." z krzyczaca przeciwko jesieni gitara swietego jimmiego.
                  > g

A ja sie grzeje So Hot Touch and Go i to jest dzisiejszy power play na jesien w
                  duecie z Us3 Chilli Hot - mile i rogrzewajace :-))))
                  Polecam :-))))
              • Gość: Helena Re: Wątek jesienny IP: *.waw.cdp.pl 18.10.01, 16:46
                suzume napisał(a):

> no właśnie dziewczyny - dotarłyście do sedna :)
                > szkoda, że gucio nie czuje bluesa...

Ja sie ewakuuje do Galerii Mokotow na potrojne cynamonowe espresso i male zakupy
                a pozniej do domciu do moich 3 ciepluskich kotow, bo na faceta to sie doczekam
                najwczesniej o 21 :-(((
                Milego grzania sie wieczorkiem :-))))
        • Gość: claudel Re: Wątek jesienny IP: *.*.*.* 18.10.01, 16:39
          A ja tam lubię jak jest tak melancholijnie. Tylko nie za
          długo. Dlatego w jesieni najpiękniejszy jest początek.
          Nagle cały świat robi się czerwony i złoty, jak na
          indyjskim weselu. A potem wszystko opada, umiera, zamyka
          się i dłuuuugo jest zimno, ciemno i smutno.
          Potrzebne jest wtedy remedium: czerwone wino, ciepła
          herbata i przyjaciele do karmienia słodkimi wypiekami.
          No albo facet, jak jest gdzieś na podorędziu :)))))

• Gość: gucio Re: Wątek jesienny IP: 194.181.183.* 22.10.01, 14:49
      i co kochani, czy wciaz lubicie jesien? w tym tygodniu temperatura spadnie do 7
      stopni. moze powinnismy zmienic nazwe na "watek masochostyczny"?

pzdr cieplo,
      g
      • Gość: Helena Re: Wątek jesienny IP: *.waw.cdp.pl 22.10.01, 14:57

> i co kochani, czy wciaz lubicie jesien? w tym tygodniu temperatura spadnie do 7
        >
        > stopni.
        > pzdr cieplo,
        > g

A ja lubie nawet jak jest 7 stopni i plucha - tyle ze jak sie znajduje w cieplym,
        symaptycznym miejscu przy dobrej kawie albo czerwonym winku... Nie ma co grymasic
        Guciu, zawsze znajdzie sie cos milego do robienia w milym towarzystwie, nawet jak
        jest paskudnie i zimno.
        Ja rowniez pozdrawiam cieplo :-))))
      • Gość: Una Re: Wątek jesienny IP: 62.233.128.* 22.10.01, 15:03
        Rzucam się z wątku na wątek na tym forum, gdzie tylko jest mowa o jesieni i
        podpisuję się obiema nieco zgrabiałymi z zimna łapkami pod apologią jesieni. I
        tak sobie myślę: czym zaczyna się jesień, wszyscy wiemy, ale czym kończy?
        • Gość: gucio Re: Wątek jesienny IP: 194.181.183.* 22.10.01, 15:17
          otoz i fundamentalne pytanie. nie mam pojecia czym sie jesien konczy, ale wiem,
          ze nie konczy sie dobrze. no, moze jedyny pozytywny element konca jesieni jest
          wlasnie w tym, ze sie konczy i pojdzie precz na jakies 9 miesiecy (nomen omen?).
          poza tym zostawi za soba katar, odmrozone uszy i zmrozone w zarodku, paczkujace
          poznym latem augustowskie milosci. ach...
          g

Gość portalu: Una napisał(a):

> Rzucam się z wątku na wątek na tym forum, gdzie tylko jest mowa o jesieni i
          > podpisuję się obiema nieco zgrabiałymi z zimna łapkami pod apologią jesieni. I
          > tak sobie myślę: czym zaczyna się jesień, wszyscy wiemy, ale czym kończy?

• suzume Re: Wątek jesienny 22.10.01, 15:11

> i co kochani, czy wciaz lubicie jesien? w tym tygodniu temperatura spadnie do 7
        >
        > stopni. moze powinnismy zmienic nazwe na "watek masochostyczny"?
        >
        > pzdr cieplo,
        > g

guciu, tak to już niestety jest, że albo się czuje jesienne klimaty, albo nie. a
        jeśli nie - to nawet stary bluesman tu nie pomoże. może ci słoneczka brakuje? idź
        na solarium, bo ci paseczki zbledną...
        "watek masochostyczny" założyć czas, powiadasz? super! cokolwiek by
        to "masochostyczny" oznaczało...

uśmiechnij się - wysilisz parę mięśni i od razu będzie ci cieplej :)
        s
        • Gość: gucio Re: Wątek jesienny - najmilejszej IP: 194.181.183.* 22.10.01, 15:21
          spiesze wyjasnic, ze masochostyzm to taki elitarny ruch spoleczny, ktory opiera
          sie na monolitycznym polaczeniu ruchow masonskich oddajacych religina czesc
          swietej hostyji. generalnie watki masochostyczne koncentruja sie na pisaniu
          glupot.

caluje cie o wielka,
          g

suzume napisał(a):

>
          > > i co kochani, czy wciaz lubicie jesien? w tym tygodniu temperatura spadnie
          > do 7
          > >
          > > stopni. moze powinnismy zmienic nazwe na "watek masochostyczny"?
          > >
          > > pzdr cieplo,
          > > g
          >
          > guciu, tak to już niestety jest, że albo się czuje jesienne klimaty, albo nie.
          > a
          > jeśli nie - to nawet stary bluesman tu nie pomoże. może ci słoneczka brakuje? i
          > dź
          > na solarium, bo ci paseczki zbledną...
          > "watek masochostyczny" założyć czas, powiadasz? super! cokolwiek by
          > to "masochostyczny" oznaczało...
          >
          > uśmiechnij się - wysilisz parę mięśni i od razu będzie ci cieplej :)
          > s

• suzume Re: Wątek jesienny - od najmilejszej 22.10.01, 15:37
            coś tak właśnie czułam. dorzuciłabym tu jeszcze masowe masowanie i ew. hosting

s

> spiesze wyjasnic, ze masochostyzm to taki elitarny ruch spoleczny, ktory opiera
            >
            > sie na monolitycznym polaczeniu ruchow masonskich oddajacych religina czesc
            > swietej hostyji. generalnie watki masochostyczne koncentruja sie na pisaniu
            > glupot.
            >
            > caluje cie o wielka,
            > g
            >
            > suzume napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: gucio napisał(a):
            > >
            > > > i co kochani, czy wciaz lubicie jesien? w tym tygodniu temperatura sp
            > adnie
            > > do 7
            > > >
            > > > stopni. moze powinnismy zmienic nazwe na "watek masochostyczny"?
            > > >
            > > > pzdr cieplo,
            > > > g
            > >
            > > guciu, tak to już niestety jest, że albo się czuje jesienne klimaty, albo
            > nie.
            > > a
            > > jeśli nie - to nawet stary bluesman tu nie pomoże. może ci słoneczka braku
            > je? i
            > > dź
            > > na solarium, bo ci paseczki zbledną...
            > > "watek masochostyczny" założyć czas, powiadasz? super! cokolwiek by
            > > to "masochostyczny" oznaczało...
            > >
            > > uśmiechnij się - wysilisz parę mięśni i od razu będzie ci cieplej :)
            > > s
            >

• Gość: gucio Re: Wątek jesienny - od najmilejszej IP: 194.181.183.* 22.10.01, 15:42
              zaskakujesz mnie najdrozsza i rozgrzewasz me zziebione jesienno zadze. masowanie
              to jeszcze rozumiem, ale zeby az hosting.

ojojoj,
              g
              suzume napisał(a):

> coś tak właśnie czułam. dorzuciłabym tu jeszcze masowe masowanie i ew. hosting
              >
              > s
              >
              >
              > > spiesze wyjasnic, ze masochostyzm to taki elitarny ruch spoleczny, ktory o
              > piera
              > >
              > > sie na monolitycznym polaczeniu ruchow masonskich oddajacych religina czes
              > c
              > > swietej hostyji. generalnie watki masochostyczne koncentruja sie na pisani
              > u
              > > glupot.
              > >
              > > caluje cie o wielka,
              > > g
              > >
              > > suzume napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: gucio napisał(a):
              > > >
              > > > > i co kochani, czy wciaz lubicie jesien? w tym tygodniu temperatu
              > ra sp
              > > adnie
              > > > do 7
              > > > >
              > > > > stopni. moze powinnismy zmienic nazwe na "watek masochostyczny"?
              > > > >
              > > > > pzdr cieplo,
              > > > > g
              > > >
              > > > guciu, tak to już niestety jest, że albo się czuje jesienne klimaty,
              > albo
              > > nie.
              > > > a
              > > > jeśli nie - to nawet stary bluesman tu nie pomoże. może ci słoneczka
              > braku
              > > je? i
              > > > dź
              > > > na solarium, bo ci paseczki zbledną...
              > > > "watek masochostyczny" założyć czas, powiadasz? super! cokolwiek by
              > > > to "masochostyczny" oznaczało...
              > > >
              > > > uśmiechnij się - wysilisz parę mięśni i od razu będzie ci cieplej :)
              > > > s
              > >
              >

• suzume Re: Wątek jesienny - od najmilejszej 22.10.01, 16:06
                cóż guciu skoro ma być naprawdę masochostycznie, to powinno być holistycznie,
                czyż nie?

s

> zaskakujesz mnie najdrozsza i rozgrzewasz me zziebione jesienno zadze. masowani
                > e
                > to jeszcze rozumiem, ale zeby az hosting.
                >
                > ojojoj,
                > g
                > suzume napisał(a):
                >
                > > coś tak właśnie czułam. dorzuciłabym tu jeszcze masowe masowanie i ew. hos
                > ting
                > >
                > > s
                > >
                > >
                > > > spiesze wyjasnic, ze masochostyzm to taki elitarny ruch spoleczny, kt
                > ory o
                > > piera
                > > >
                > > > sie na monolitycznym polaczeniu ruchow masonskich oddajacych religina
                > czes
                > > c
                > > > swietej hostyji. generalnie watki masochostyczne koncentruja sie na p
                > isani
                > > u
                > > > glupot.
                > > >
                > > > caluje cie o wielka,
                > > > g
                > > >
                > > > suzume napisał(a):
                > > >
                > > > > Gość portalu: gucio napisał(a):
                > > > >
                > > > > > i co kochani, czy wciaz lubicie jesien? w tym tygodniu temp
                > eratu
                > > ra sp
                > > > adnie
                > > > > do 7
                > > > > >
                > > > > > stopni. moze powinnismy zmienic nazwe na "watek masochostyc
                > zny"?
                > > > > >
                > > > > > pzdr cieplo,
                > > > > > g
                > > > >
                > > > > guciu, tak to już niestety jest, że albo się czuje jesienne klim
                > aty,
                > > albo
                > > > nie.
                > > > > a
                > > > > jeśli nie - to nawet stary bluesman tu nie pomoże. może ci słone
                > czka
                > > braku
                > > > je? i
                > > > > dź
                > > > > na solarium, bo ci paseczki zbledną...
                > > > > "watek masochostyczny" założyć czas, powiadasz? super! cokolwiek
                > by
                > > > > to "masochostyczny" oznaczało...
                > > > >
                > > > > uśmiechnij się - wysilisz parę mięśni i od razu będzie ci cieple
                > j :)
                > > > > s
                > > >
                > >
                >

• Gość: gucio Re: Wątek jesienny - od najmilejszej IP: 194.181.183.* 22.10.01, 16:17
                  mimo, ze kojarzy mi sie pysznie az rumieniec pojawil sie na mym bladym licu, to
                  jednak na uzywanie kategorii marksistowskich nie moge sie zgodzic. ale ale.
                  przerwijmy na chwile te poboczna dyskusje, ktora podaza w tym samym i wiadomym
                  kierunku aby niechybnie zakonczyc sie wymiana pogladow na golenie i feminizm, i
                  skoncentrujmy sie na jesieni. wielu tu apologetow jesieni, ale jesli nie jestes
                  stronnicz - o najmilejsza bogini chlodnego chowu - to musisz przyznac, ze jesien
                  nawet butow by nie mogla czyscic sloneccznej wiosnie, kiedy wszystko sie budzi do
                  zycia, a najbardziej libido.

aby do wiosny...
                  g

suzume napisał(a):

> cóż guciu skoro ma być naprawdę masochostycznie, to powinno być holistycznie,
                  > czyż nie?
                  >
                  > s
                  >
                  >
                  > > zaskakujesz mnie najdrozsza i rozgrzewasz me zziebione jesienno zadze. mas
                  > owani
                  > > e
                  > > to jeszcze rozumiem, ale zeby az hosting.
                  > >
                  > > ojojoj,
                  > > g
                  > > suzume napisał(a):
                  > >
                  > > > coś tak właśnie czułam. dorzuciłabym tu jeszcze masowe masowanie i ew
                  > . hos
                  > > ting
                  > > >
                  > > > s
                  > > >
                  > > >
                  > > > > spiesze wyjasnic, ze masochostyzm to taki elitarny ruch spoleczn
                  > y, kt
                  > > ory o
                  > > > piera
                  > > > >
                  > > > > sie na monolitycznym polaczeniu ruchow masonskich oddajacych rel
                  > igina
                  > > czes
                  > > > c
                  > > > > swietej hostyji. generalnie watki masochostyczne koncentruja sie
                  > na p
                  > > isani
                  > > > u
                  > > > > glupot.
                  > > > >
                  > > > > caluje cie o wielka,
                  > > > > g
                  > > > >
                  > > > > suzume napisał(a):
                  > > > >
                  > > > > > Gość portalu: gucio napisał(a):
                  > > > > >
                  > > > > > > i co kochani, czy wciaz lubicie jesien? w tym tygodniu
                  > temp
                  > > eratu
                  > > > ra sp
                  > > > > adnie
                  > > > > > do 7
                  > > > > > >
                  > > > > > > stopni. moze powinnismy zmienic nazwe na "watek masoch
                  > ostyc
                  > > zny"?
                  > > > > > >
                  > > > > > > pzdr cieplo,
                  > > > > > > g
                  > > > > >
                  > > > > > guciu, tak to już niestety jest, że albo się czuje jesienne
                  > klim
                  > > aty,
                  > > > albo
                  > > > > nie.
                  > > > > > a
                  > > > > > jeśli nie - to nawet stary bluesman tu nie pomoże. może ci
                  > słone
                  > > czka
                  > > > braku
                  > > > > je? i
                  > > > > > dź
                  > > > > > na solarium, bo ci paseczki zbledną...
                  > > > > > "watek masochostyczny" założyć czas, powiadasz? super! coko
                  > lwiek
                  > > by
                  > > > > > to "masochostyczny" oznaczało...
                  > > > > >
                  > > > > > uśmiechnij się - wysilisz parę mięśni i od razu będzie ci c
                  > ieple
                  > > j :)
                  > > > > > s
                  > > > >
                  > > >
                  > >
                  >

• suzume Re: Wątek jesienny - od najmilejszej 22.10.01, 16:34
                    nie przekonujesz mnie guciu. umiejętnie podgrzewane libido nie zapada jesienią w
                    sen zimowy (?). a jeśli chodzi o czyszczenie butów, to może ma to związek z tym,
                    że wiosna biega na bosaka po młodej trawie?

s

> mimo, ze kojarzy mi sie pysznie az rumieniec pojawil sie na mym bladym licu, to
                    >
                    > jednak na uzywanie kategorii marksistowskich nie moge sie zgodzic. ale ale.
                    > przerwijmy na chwile te poboczna dyskusje, ktora podaza w tym samym i wiadomym
                    > kierunku aby niechybnie zakonczyc sie wymiana pogladow na golenie i feminizm, i
                    >
                    > skoncentrujmy sie na jesieni. wielu tu apologetow jesieni, ale jesli nie jestes
                    >
                    > stronnicz - o najmilejsza bogini chlodnego chowu - to musisz przyznac, ze jesie
                    > n
                    > nawet butow by nie mogla czyscic sloneccznej wiosnie, kiedy wszystko sie budzi
                    > do
                    > zycia, a najbardziej libido.
                    >
                    > aby do wiosny...
                    > g
                    >
                    > suzume napisał(a):
                    >
                    > > cóż guciu skoro ma być naprawdę masochostycznie, to powinno być holistyczn
                    > ie,
                    > > czyż nie?
                    > >
                    > > s
                    > >
                    > >
                    > > > zaskakujesz mnie najdrozsza i rozgrzewasz me zziebione jesienno zadze
                    > . mas
                    > > owani
                    > > > e
                    > > > to jeszcze rozumiem, ale zeby az hosting.
                    > > >
                    > > > ojojoj,
                    > > > g
                    > > > suzume napisał(a):
                    > > >
                    > > > > coś tak właśnie czułam. dorzuciłabym tu jeszcze masowe masowanie
                    > i ew
                    > > . hos
                    > > > ting
                    > > > >
                    > > > > s
                    > > > >
                    > > > >
                    > > > > > spiesze wyjasnic, ze masochostyzm to taki elitarny ruch spo
                    > leczn
                    > > y, kt
                    > > > ory o
                    > > > > piera
                    > > > > >
                    > > > > > sie na monolitycznym polaczeniu ruchow masonskich oddajacyc
                    > h rel
                    > > igina
                    > > > czes
                    > > > > c
                    > > > > > swietej hostyji. generalnie watki masochostyczne koncentruj
                    > a sie
                    > > na p
                    > > > isani
                    > > > > u
                    > > > > > glupot.
                    > > > > >
                    > > > > > caluje cie o wielka,
                    > > > > > g
                    > > > > >
                    > > > > > suzume napisał(a):
                    > > > > >
                    > > > > > > Gość portalu: gucio napisał(a):
                    > > > > > >
                    > > > > > > > i co kochani, czy wciaz lubicie jesien? w tym tyg
                    > odniu
                    > > temp
                    > > > eratu
                    > > > > ra sp
                    > > > > > adnie
                    > > > > > > do 7
                    > > > > > > >
                    > > > > > > > stopni. moze powinnismy zmienic nazwe na "watek m
                    > asoch
                    > > ostyc
                    > > > zny"?
                    > > > > > > >
                    > > > > > > > pzdr cieplo,
                    > > > > > > > g
                    > > > > > >
                    > > > > > > guciu, tak to już niestety jest, że albo się czuje jes
                    > ienne
                    > > klim
                    > > > aty,
                    > > > > albo
                    > > > > > nie.
                    > > > > > > a
                    > > > > > > jeśli nie - to nawet stary bluesman tu nie pomoże. moż
                    > e ci
                    > > słone
                    > > > czka
                    > > > > braku
                    > > > > > je? i
                    > > > > > > dź
                    > > > > > > na solarium, bo ci paseczki zbledną...
                    > > > > > > "watek masochostyczny" założyć czas, powiadasz? super!
                    > coko
                    > > lwiek
                    > > > by
                    > > > > > > to "masochostyczny" oznaczało...
                    > > > > > >
                    > > > > > > uśmiechnij się - wysilisz parę mięśni i od razu będzie
                    > ci c
                    > > ieple
                    > > > j :)
                    > > > > > > s
                    > > > > >
                    > > > >
                    > > >
                    > >
                    >

• Gość: gucio Re: o wyzszosci swiat wielkanocnych na swietami bozego narodzenia IP: 194.181.183.* 22.10.01, 16:41
                      i tu jest pies czyli kot pogrzebany. jak slusznie napisalas, jesienia libido
                      trzeba podgrzewac, a czesto i stymulowac grzanym winem, co niektore szanowne
                      uczestniczki guciowi sugerowaly. a na wiosne... mamma mia, burza hormonow, ktora
                      tylko ciagle studzic trzeba niestrudzenie. no ale niektorzy lubia jesien...

g

suzume napisał(a):

> nie przekonujesz mnie guciu. umiejętnie podgrzewane libido nie zapada jesienią
                      > w
                      > sen zimowy (?). a jeśli chodzi o czyszczenie butów, to może ma to związek z tym
                      > ,
                      > że wiosna biega na bosaka po młodej trawie?
                      >
                      > s
                      >
                      >
                      > > mimo, ze kojarzy mi sie pysznie az rumieniec pojawil sie na mym bladym lic
                      > u, to
                      > >
                      > > jednak na uzywanie kategorii marksistowskich nie moge sie zgodzic. ale ale
                      > .
                      > > przerwijmy na chwile te poboczna dyskusje, ktora podaza w tym samym i wiad
                      > omym
                      > > kierunku aby niechybnie zakonczyc sie wymiana pogladow na golenie i femini
                      > zm, i
                      > >
                      > > skoncentrujmy sie na jesieni. wielu tu apologetow jesieni, ale jesli nie j
                      > estes
                      > >
                      > > stronnicz - o najmilejsza bogini chlodnego chowu - to musisz przyznac, ze
                      > jesie
                      > > n
                      > > nawet butow by nie mogla czyscic sloneccznej wiosnie, kiedy wszystko sie b
                      > udzi
                      > > do
                      > > zycia, a najbardziej libido.
                      > >
                      > > aby do wiosny...
                      > > g
                      > >
                      > > suzume napisał(a):
                      > >
                      > > > cóż guciu skoro ma być naprawdę masochostycznie, to powinno być holis
                      > tyczn
                      > > ie,
                      > > > czyż nie?
                      > > >
                      > > > s
                      > > >
                      > > >
                      > > > > zaskakujesz mnie najdrozsza i rozgrzewasz me zziebione jesienno
                      > zadze
                      > > . mas
                      > > > owani
                      > > > > e
                      > > > > to jeszcze rozumiem, ale zeby az hosting.
                      > > > >
                      > > > > ojojoj,
                      > > > > g
                      > > > > suzume napisał(a):
                      > > > >
                      > > > > > coś tak właśnie czułam. dorzuciłabym tu jeszcze masowe maso
                      > wanie
                      > > i ew
                      > > > . hos
                      > > > > ting
                      > > > > >
                      > > > > > s
                      > > > > >
                      > > > > > Gość portalu: gucio napisał(a):
                      > > > > >
                      > > > > > > spiesze wyjasnic, ze masochostyzm to taki elitarny ruc
                      > h spo
                      > > leczn
                      > > > y, kt
                      > > > > ory o
                      > > > > > piera
                      > > > > > >
                      > > > > > > sie na monolitycznym polaczeniu ruchow masonskich odda
                      > jacyc
                      > > h rel
                      > > > igina
                      > > > > czes
                      > > > > > c
                      > > > > > > swietej hostyji. generalnie watki masochostyczne konce
                      > ntruj
                      > > a sie
                      > > > na p
                      > > > > isani
                      > > > > > u
                      > > > > > > glupot.
                      > > > > > >
                      > > > > > > caluje cie o wielka,
                      > > > > > > g
                      > > > > > >
                      > > > > > > suzume napisał(a):
                      > > > > > >
                      > > > > > > > Gość portalu: gucio napisał(a):
                      > > > > > > >
                      > > > > > > > > i co kochani, czy wciaz lubicie jesien? w ty
                      > m tyg
                      > > odniu
                      > > > temp
                      > > > > eratu
                      > > > > > ra sp
                      > > > > > > adnie
                      > > > > > > > do 7
                      > > > > > > > >
                      > > > > > > > > stopni. moze powinnismy zmienic nazwe na "wa
                      > tek m
                      > > asoch
                      > > > ostyc
                      > > > > zny"?
                      > > > > > > > >
                      > > > > > > > > pzdr cieplo,
                      > > > > > > > > g
                      > > > > > > >
                      > > > > > > > guciu, tak to już niestety jest, że albo się czuj
                      > e jes
                      > > ienne
                      > > > klim
                      > > > > aty,
                      > > > > > albo
                      > > > > > > nie.
                      > > > > > > > a
                      > > > > > > > jeśli nie - to nawet stary bluesman tu nie pomoże
                      > . moż
                      > > e ci
                      > > > słone
                      > > > > czka
                      > > > > > braku
                      > > > > > > je? i
                      > > > > > > > dź
                      > > > > > > > na solarium, bo ci paseczki zbledną...
                      > > > > > > > "watek masochostyczny" założyć czas, powiadasz? s
                      > uper!
                      > > coko
                      > > > lwiek
                      > > > > by
                      > > > > > > > to "masochostyczny" oznaczało...
                      > > > > > > >
                      > > > > > > > uśmiechnij się - wysilisz parę mięśni i od razu b
                      > ędzie
                      > > ci c
                      > > > ieple
                      > > > > j :)
                      > > > > > > > s
                      > > > > > >
                      > > > > >
                      > > > >
                      > > >
                      > >
                      >

• Gość: Una Re: o wyzszosci swiat wielkanocnych na swietami bozego narodzenia IP: 62.233.128.* 23.10.01, 08:13
                        Guciu, zapominasz o jednym, gdyby nie jesień, a po niej sen zimowy w ogóle nie
                        byłoby wiosny!
                        • suzume Re: o wyzszosci swiat wielkanocnych na swietami bozego narodzenia 23.10.01, 08:48
                          Gość portalu: Una napisał(a):

> Guciu, zapominasz o jednym, gdyby nie jesień, a po niej sen zimowy w ogóle nie
                          > byłoby wiosny!

obawiam się Una, że gucio jest niereformowalny i pozostał mu tylko "mosochizm"....
                      • suzume Re: o wyzszosci swiat wielkanocnych na swietami bozego narodzenia 23.10.01, 09:04
                        no i wyszedł z ciebie, guciu, truteń... jesień jest be, bo jesienią trzeba
                        podgrzewać i stymulować, a wiosną, no to mamma mia, samo się :)

s

> i tu jest pies czyli kot pogrzebany. jak slusznie napisalas, jesienia libido
                        > trzeba podgrzewac, a czesto i stymulowac grzanym winem, co niektore szanowne
                        > uczestniczki guciowi sugerowaly. a na wiosne... mamma mia, burza hormonow, ktor
                        > a
                        > tylko ciagle studzic trzeba niestrudzenie. no ale niektorzy lubia jesien...
                        >
                        > g
                        >
                        > suzume napisał(a):
                        >
                        > > nie przekonujesz mnie guciu. umiejętnie podgrzewane libido nie zapada jesi
                        > enią
                        > > w
                        > > sen zimowy (?). a jeśli chodzi o czyszczenie butów, to może ma to związek
                        > z tym
                        > > ,
                        > > że wiosna biega na bosaka po młodej trawie?
                        > >
                        > > s
                        > >
                        > >
                        > > > mimo, ze kojarzy mi sie pysznie az rumieniec pojawil sie na mym blady
                        > m lic
                        > > u, to
                        > > >
                        > > > jednak na uzywanie kategorii marksistowskich nie moge sie zgodzic. al
                        > e ale
                        > > .
                        > > > przerwijmy na chwile te poboczna dyskusje, ktora podaza w tym samym i
                        > wiad
                        > > omym
                        > > > kierunku aby niechybnie zakonczyc sie wymiana pogladow na golenie i f
                        > emini
                        > > zm, i
                        > > >
                        > > > skoncentrujmy sie na jesieni. wielu tu apologetow jesieni, ale jesli
                        > nie j
                        > > estes
                        > > >
                        > > > stronnicz - o najmilejsza bogini chlodnego chowu - to musisz przyznac
                        > , ze
                        > > jesie
                        > > > n
                        > > > nawet butow by nie mogla czyscic sloneccznej wiosnie, kiedy wszystko
                        > sie b
                        > > udzi
                        > > > do
                        > > > zycia, a najbardziej libido.
                        > > >
                        > > > aby do wiosny...
                        > > > g
                        > > >
                        > > > suzume napisał(a):
                        > > >
                        > > > > cóż guciu skoro ma być naprawdę masochostycznie, to powinno być
                        > holis
                        > > tyczn
                        > > > ie,
                        > > > > czyż nie?
                        > > > >
                        > > > > s
                        > > > >
                        > > > >
                        > > > > > zaskakujesz mnie najdrozsza i rozgrzewasz me zziebione jesi
                        > enno
                        > > zadze
                        > > > . mas
                        > > > > owani
                        > > > > > e
                        > > > > > to jeszcze rozumiem, ale zeby az hosting.
                        > > > > >
                        > > > > > ojojoj,
                        > > > > > g
                        > > > > > suzume napisał(a):
                        > > > > >
                        > > > > > > coś tak właśnie czułam. dorzuciłabym tu jeszcze masowe
                        > maso
                        > > wanie
                        > > > i ew
                        > > > > . hos
                        > > > > > ting
                        > > > > > >
                        > > > > > > s
                        > > > > > >
                        > > > > > > Gość portalu: gucio napisał(a):
                        > > > > > >
                        > > > > > > > spiesze wyjasnic, ze masochostyzm to taki elitarn
                        > y ruc
                        > > h spo
                        > > > leczn
                        > > > > y, kt
                        > > > > > ory o
                        > > > > > > piera
                        > > > > > > >
                        > > > > > > > sie na monolitycznym polaczeniu ruchow masonskich
                        > odda
                        > > jacyc
                        > > > h rel
                        > > > > igina
                        > > > > > czes
                        > > > > > > c
                        > > > > > > > swietej hostyji. generalnie watki masochostyczne
                        > konce
                        > > ntruj
                        > > > a sie
                        > > > > na p
                        > > > > > isani
                        > > > > > > u
                        > > > > > > > glupot.
                        > > > > > > >
                        > > > > > > > caluje cie o wielka,
                        > > > > > > > g
                        > > > > > > >
                        > > > > > > > suzume napisał(a):
                        > > > > > > >
                        > > > > > > > > Gość portalu: gucio napisał(a):
                        > > > > > > > >
                        > > > > > > > > > i co kochani, czy wciaz lubicie jesien?
                        > w ty
                        > > m tyg
                        > > > odniu
                        > > > > temp
                        > > > > > eratu
                        > > > > > > ra sp
                        > > > > > > > adnie
                        > > > > > > > > do 7
                        > > > > > > > > >
                        > > > > > > > > > stopni. moze powinnismy zmienic nazwe n
                        > a "wa
                        > > tek m
                        > > > asoch
                        > > > > ostyc
                        > > > > > zny"?
                        > > > > > > > > >
                        > > > > > > > > > pzdr cieplo,
                        > > > > > > > > > g
                        > > > > > > > >
                        > > > > > > > > guciu, tak to już niestety jest, że albo się
                        > czuj
                        > > e jes
                        > > > ienne
                        > > > > klim
                        > > > > > aty,
                        > > > > > > albo
                        > > > > > > > nie.
                        > > > > > > > > a
                        > > > > > > > > jeśli nie - to nawet stary bluesman tu nie p
                        > omoże
                        > > . moż
                        > > > e ci
                        > > > > słone
                        > > > > > czka
                        > > > > > > braku
                        > > > > > > > je? i
                        > > > > > > > > dź
                        > > > > > > > > na solarium, bo ci paseczki zbledną...
                        > > > > > > > > "watek masochostyczny" założyć czas, powiada
                        > sz? s
                        > > uper!
                        > > > coko
                        > > > > lwiek
                        > > > > > by
                        > > > > > > > > to "masochostyczny" oznaczało...
                        > > > > > > > >
                        > > > > > > > > uśmiechnij się - wysilisz parę mięśni i od r
                        > azu b
                        > > ędzie
                        > > > ci c
                        > > > > ieple
                        > > > > > j :)
                        > > > > > > > > s
                        > > > > > > >
                        > > > > > >
                        > > > > >
                        > > > >
                        > > >
                        > >