beatrix01 17.04.06, 20:05 czy ktos wierzy w reinkarnace? bo ja tak... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
widokzmarsa Re: reinkarnacja 17.04.06, 21:39 a możesz reinkarnować w wirus eboli? Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: reinkarnacja 17.04.06, 21:42 Nie, bo tym już każdy był.Teraz do wyższych wibracji. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: reinkarnacja 17.04.06, 21:54 czyli nie mogę zostać świnką doświadczalną, chyba że okaże się że wyższa wibracja używa ludzi. ALbo ludzie ludzi. Eee, chyba lepiej raz ... Odpowiedz Link Zgłoś
john_malkovitch Re: reinkarnacja 18.04.06, 01:39 Proponuję jednak zdobyć najpierw jakieś informacje na ten temat, zanim ogłosisz światu, że wszyscy po smierci będą bogami.. Skok na kolejny poziom, to x tysięcy lat zbierania dobrej Karmy.. I oczywiście, że wirusem też mozna zostać.. O ile się wierzy w reinkarnację.. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
to_fly Re: reinkarnacja 18.04.06, 22:41 john_malkovitch napisał: > Proponuję jednak zdobyć najpierw jakieś informacje na ten temat, > zanim ogłosisz światu, że wszyscy po smierci będą bogami.. > Skok na kolejny poziom, to x tysięcy lat zbierania dobrej Karmy.. > I oczywiście, że wirusem też mozna zostać.. > O ile się wierzy w reinkarnację.. ;-)) Ja wierzę :) I czlowiek nie moze przezywac nastepnej inkarnacji jako ebola :) Dusza przezywa kolejne inkarnacje po to by sie ciagle doskonalić, a to oznacza, że nie bedziesz miec kolejnego wcielenia w zwierze, wirusa czy cos takiego, tylko w czlowieka. Ale zwierze moze potem miec inkarnacje czlowieka, bo tu posuwamy sie na wyzszy szczebel :) Polecam postudiowac troche buddyzmu no i ksiazke "Zycie po śmierci", ale niestety nie pamiętam autora :( Pozdr. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: reinkarnacja 18.04.06, 22:57 Zakładając, że reinkarnacja istnieje, to jak najbardziej można zostać wirusem :) Wszystko zależy od karmy, czyli można się w inkarnacjach - że to tak ujmę - cofać. Przynajmniej w buddyzmie, na który się powołujesz :) Ale poniekąd to prawda z tym doskonaleniem, bo prędzej czy później każdy osiąga oświecenie, podobno... To dość pocieszające :) Odpowiedz Link Zgłoś
to_fly Re: reinkarnacja 19.04.06, 22:04 sumire napisała: > Zakładając, że reinkarnacja istnieje, to jak najbardziej można zostać wirusem : > ) > Wszystko zależy od karmy, czyli można się w inkarnacjach - że to tak ujmę - cof > ać. Przynajmniej w buddyzmie, na który się powołujesz :) > Ale poniekąd to prawda z tym doskonaleniem, bo prędzej czy później każdy osiąga > oświecenie, podobno... To dość pocieszające :) Przepraszam z tym buddyzmem, oczywiście, ze tam można się cofać. Informacje, które napisałam pochodzą właśnie z tej książki. Nie wiem co mi się porobiło z tą religią... :) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: reinkarnacja 17.04.06, 21:55 a czy ktos wierzy w pryszcze na dupie? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: reinkarnacja 20.04.06, 13:17 Nie wierze w cos czego nie widze. Pryszczy na dupie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix01 Re: reinkarnacja 18.04.06, 20:10 wedrowka dusz od ciala do ciala jest sensownym wyjasnieniem tego co zieje sie po smierci.polecam Platona Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: reinkarnacja 18.04.06, 20:30 Nie wiem, czy sensownym - trudno nam to rozstrzygać w tym momencie i podejrzewam, że Platon też na reinkarnację nie miał dowodów ;)) Bawi mnie tylko, jak to ludzie zazwyczaj uważają, że w poprzednim wcieleniu byli egipskimi księżniczkami, Czyngis Chanami i Evami Peron, w każdym razie nikim banalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
drugitaki1 Re: reinkarnacja 18.04.06, 23:23 Ja uwazam, ze w sredniowieczu bylem zebrakiem, ale zle wypelnilem moja misje i jestem zmuszony to jeszcze raz przerobic:) Odpowiedz Link Zgłoś
morgan11 Re: reinkarnacja 19.04.06, 22:39 ja wierze w reinkarnacje i wiem ze w poprzednim wcieleniu bylam psem Odpowiedz Link Zgłoś
to_fly Re: reinkarnacja 20.04.06, 13:14 morgan11 napisała: > ja wierze w reinkarnacje i wiem ze w poprzednim wcieleniu bylam psem a skąd to wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
morgan11 Re: reinkarnacja 20.04.06, 13:17 intuicja tak mi mowi, a ona bardzo rzadko sie myli :) z reszta mam nadzieje, ze to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: reinkarnacja 20.04.06, 13:16 Nie wierze ani teraz, ani zadnym z moich oprzednich wcielen. Odpowiedz Link Zgłoś
to_fly Re: reinkarnacja 20.04.06, 13:22 grogreg napisał: > Nie wierze ani teraz, ani zadnym z moich oprzednich wcielen. Ta wypowiedz jest wewnętrznie sprzeczna. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: reinkarnacja 20.04.06, 13:27 Nieprawda. Moja wypowiedz nie jest wewnetrznie niesprzeczna. Odpowiedz Link Zgłoś