Dodaj do ulubionych

kolejna wysoka wita i pyta o sukienkę

19.04.06, 10:26
Witam serdecznie i bardzo cieszę się że znalazłam Was.
Będę tu częstym gościem. Mam 180cm wzrostu,
buty - 43 i straszne problemy z ich kupieniem, ale mam nadzieję że Wasze
linki mi pomogą.

Mam jeszcze taki problem - w czerwcu mój brat żeni się. Będzie spora impreza
i w co ja mam się ubrać? Marzy mi się jakaś elegancka sukienka,
niezbyt długa ale i nie krótka, może na ramiączkach...
Szukałam w necie inspiracji, ale jakoś nic mi nie wpadło w oko.

Może macie jakieś pomysły, gotowe kiecki do skopiowania, jakieś linki ...
Dodam, że mam krawcową która uszyje wszystko.

Z góry dziękuję za pomoc - Eliza
Obserwuj wątek
    • ulcia03 Re: kolejna wysoka wita i pyta o sukienkę 19.04.06, 14:59
      Moją faworytką jest sukienka taka jak w linku. Prosta bez jakichś specjalnych
      udziwnień. Jak mi się uda pójść w tym roku na jakieś wesele to sobie taką
      uszyję. O ile pamiętam to ona jest z Victorias Secret. Jak jeszcze coś fajnego
      znajdę to wrzucę. Pozdrawiam!

img96.imageshack.us/img96/7308/turkus15fh.jpg
    • ladnapanna Re: kolejna wysoka wita i pyta o sukienkę 20.04.06, 10:09
      no właśnie, ja także poszukuję sukienki ale na poprawiny po własnym slubie:)
      póki co mam kilka typów a moją faworytką jest sukienka widoczna w linku
      www.denicler.pl/polski/index.html
      daszych inspiracji wciąż poszukuję;)
      • ulcia03 Re: kolejna wysoka wita i pyta o sukienkę 20.04.06, 11:36
        Śliczna ta sukienka!!! A ślubną już wybrałaś?
        • ladnapanna Re: kolejna wysoka wita i pyta o sukienkę 20.04.06, 16:14
          tak na szczescie juz wybrałam! nie było to łatwe i zjeździłam pół Polski, ale
          na szczęscie z przymierzaniem nawet jsli chodzi o długość nie było
          problemów...ostatecznie zdecydowałam sie na model Garona z kolekcji La Sposa w
          salonie Madonna www.madonna.pl w odcieniu kości słoniowej (inny niz na zdjęciu)
          suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=7&gr=1&poz=338
      • eloizka Re: kolejna wysoka wita i pyta o sukienkę 20.04.06, 14:31
        ta jest niezła, ale widziałam piękną koronkę do tej:
        www.denicler.pl/polski/intro.html#jesien
      • hilles Re: kolejna wysoka wita i pyta o sukienkę 05.07.06, 19:26
        cześć dziewczyny,

już nie mam siły, wesele 15 lipca, a ja nie mam sukienki, oczywiście szycie
        teraz odpada, z racji wzrostu poszukuję sukienki raczej krótkiej, za kolana,
        najchętniej rozkloszowanej z jakiegoś super materiału typu jedwab, tafta itp.,
        atłas, mogłaby być to bombka na dole, help czy widziałyście coś takiego, jeśli
        tak to poproszę o sklep, jestem po całym dniu poszukiwań, obeszłam całą
        Manufakturę w Łodzi i nic niestety mi nie odpowiadało
        p.s. ile kosztuje ta sukienka deni cler????
        • ladnapanna Re: kolejna wysoka wita i pyta o sukienkę 06.07.06, 08:14
          niestety nie ma juz tej sukienki w sprzedazy, skończyła sie kolekcja - niestety
          ta firma tak ma, a cena tez była troszke zawrotna bo 1300 zł(!) Zajrzyj moze do
          Hexeline, ja jak wybierałam sie ostatnio na wesele to poważnie byłam
          zainteresowana sukienkami, które tam mają - są naprawdę ciekawe, ale niestety
          za prawdziwe jedwabie sie słono płaci:(
    • ulcia03 Re: kolejna wysoka wita i pyta o sukienkę 21.04.06, 11:31
      Piękna suknia! Aż zaczynam żałować, że ja już po wszystkim (ale ślubów w sumie
      można mieć kilka ;), więc następnym razem... ) Moja suknia była jeszcze
      ciemniejsza - góra złota, a dół w kolorze toffi. Marzyłam o białej, ale za
      blada jestem. No i jeszcze wtedy byłam ruda,więc fajnie wyglądało z tą ciemną
      suknią. Niestety mam wszystkie zdjęcia na papierze i nie mam jak zeskanować :/.
      A jakie buty będziesz miała do tej sukni?? Bo ja miałam straszny problem
      właśnie z butami, tym bardziej że mój mąż zagroził, że jak pójdę w płaskich to
      się ze mną nie ożeni :) Więc przy moich 185 cm paradowałam na obcasach. Bałam
      się że będę wyglądać jak wieża w tej długiej sukni i tych butach,ale w sumie
      wszystko wyszło ok. A jeszcze dodam że mój mąż też ma 185 cm i on na obcasach
      nie był :))))
    • dori7 Re: kolejna wysoka wita i pyta o sukienkę 17.07.06, 11:29
      Dzien dobry wszystkim wysokim :))

Poszukuje linkow inspiracyjnych :)) Kupilam material na suknie na slub siostry -
      piekny turkusowy jedwab, haftowany w kwiaty, i teraz mam kilka miesiecy na
      wymyslenie, co z nim. Poniewaz material jest sam w sobie bardzo ozdobny i
      zwracajacy uwage, kroj sukni musi byc prosty. Fason najchetniej dlugi, i
      uwzgledniajacy biust w rozmiarze C/D. Z gory dziekuje :))
      • kawa_mielona Re: kolejna wysoka wita i pyta o sukienkę 17.07.06, 11:53
        Jak widze turkosowy jedwab z motywem kwiatowym, to zaraz myślę o sukience,
        którą mama przywiozła mi kilka lat temu z Pragi. Na turkusowym jedwabiu ręcznie
        malowane kwiaty a krój "chiński" tzn ze stójką, prostym rękawkiem i
        podstawowymi cięciami. Poprostu śliczna!! Nie wiem co mnie naszło, jak byłam w
        ciąży, wspaniałomyślnie podarowałam tę sukienkę kuzynce. Chyba myśłałam, że już
        nigdy w nią nie wejdę...a teraz żałuję, no:))
      • martita_222 Re: kolejna wysoka wita i pyta o sukienkę 20.07.06, 12:42
        witam :-)
        proszę o to kilka linków:
        mam nadzieje, ze coś ci wpadnie w oko:):)
        www.jimhjelm.com/
        www.davidsbridal.com/bridalparty.jsp
        www.watters.com/catalog_list_all.php?coll=watters
        pozdrawiam
        • kawa_mielona Re: kolejna wysoka wita i pyta o sukienkę 20.07.06, 12:49
          Dzięki za linki, sukienki w więszości śliczne.
        • martita_222 Re: kolejna wysoka wita i pyta o sukienkę 20.07.06, 12:57
          a spoko nie mam za co:)
          co do sukienek to sa śliczne!!
          sama szukam czegoś do uszycia na wesele...więc teraz moim codziennym zajęciem
          jest siedzenie na necie i przeglądanie stronek w poszukiwaniu czegoś skromnego,
          orginalnego a zarazem oszałamiającego ......
          jestem wysoka i szczupła( w sumie tylko 182) więc czasami mam problemik z
          zakupem odpowiedniej sukienki: a to za krótka, a to numer nie ten...znacie ten
          problem więc nie bede sie rozpisywac za bardzo :-)
          co do sukienki jaką chce sobie uszyc to uwielbiam kiecunie za kolanko, nie
          dłuzszą, wydaje mi sie, ze ta długość pasuje nam
          • kawa_mielona Re: kolejna wysoka wita i pyta o sukienkę 20.07.06, 13:09
            Ja też chcę coś w długości "okołokolanowej". Pierwotna koncepcja była taka,
            żeby sukienka była w kolorze turkusu lub maliny, zwiewna o niezbyt fikuśnym
            kroju a reszta tzn. fryzura, buty, dodatki skromne i nierzucające się w oczy.
            Teraz chodzi mi po głowie pomysł, żeby sukienka była w stonowanym kolorze i
            prostym kroju a fryzura taka kula z loków (jak afro tylko nie
            takie "sfilcowane")i dodatki tez odważne...ehhh już chyba za dużo o tym
            rozmyślam:))
            • anus1113 nowa jestem CZEŚĆ 22.07.06, 16:32
              nowa ale stary problem :-))

jestem wysoka :-)) ale szczupła buty 40 :-)) ale nogi chude sukienka za kolana
              odpada, szyjuję się na wesele brata i problem ze sukienką

co myślicie o gorsecie i spódnicy ??
              znalazłam śliczną sukienkę z gorsecikiem ale jakoś gorset mi nie do końca
              pasuje bo wydaje mi się za krótki a ja lubię wszystko za duże niż za małe :-))
              ramiączka pas wszystko niby ok ale ... czy góra gorsetu powinna mi się zaczynac
              od razu pod pachą czy może być niżej o 5 cm ??

prosze o radę i z góry dziękuję za ODPOWIEDZI
              • doma791 Re: nowa jestem CZEŚĆ 22.07.06, 17:52
                Hej
                ja przed własnym ślubem tez miałam podobny problem-o dziwo spódnice na moje 186
                cm dostawałam, ale z gorsetami tez był problem-wszystkie za krótkie.
                Powiem ci jedno-wypośrodkuj najlepiej z tym gorsetem,tak by za mocno nie
                wrzynał ci się pod pachę(kiedys widziałam tak laskę,okropnie to wyglądało),ale
                tez zeby tak mocno nie był niżej, wydaje mi się ze ze 3 cm starczą.Potem
                zaczniesz tańczyć, unosić ręce do góry i ....zeby nie było niespodzianki.No
                chyba ze gorset będzie powiedzmy wiązany z tyłu, i bedzie mocno uciskał cały
                korpus, to nie powinno być problemu
                • anus1113 Re: nowa jestem CZEŚĆ 22.07.06, 17:57
                  no gorset jest na ramiączkach :-)) więc jak nic nie szczeli to bez
                  niespodzianki by się obyło ale martwie sie tym żeby nie uslysześ a ten gorset
                  masz ciut mały bo mnie wtedy krew zaleje i po zabawie bo jest
              • kawa_mielona Re: nowa jestem CZEŚĆ 22.07.06, 18:02
                Cześć Anus, witaj wśród długasek:))
                Gorset i spódnica ok, choć wydaje mi się że ten sezon nalezy głównie do
                sukienek...ale tylko mi się tak wydaje a ekspertem ds mody nie jestem:)
                Jeśli chodzi o sam gorset, to jego górna część wręcz nie powinna zachodzić pod
                samą pachę bo napewno miałabyś od tego otarcia (gorsety mają to do siebie, że
                są sztywne a przecież rękoma muisz ruszać). Głębiej wykrojona pacha- owszem, no
                ale to jak bardzo głęboko zalezy tez od wielkości biustu (przy dużym, lepiej
                jak jest zabudowane) i od całego kroju gorsetu.
                Pozdrawiam Kasia
                • anus1113 Re: nowa jestem CZEŚĆ 22.07.06, 18:07
                  mój biust po zamkończonym karmieniu piersią jest między A/B wielkością a
                  objetość skóry hihi C. więc w grę wchodzi push ap i to solidny :-))
                  • kawa_mielona Re: nowa jestem CZEŚĆ 25.07.06, 13:54
                    www.edenbridals.com/index.php?cPath=29_37&sort=1a&&page=6
                    wśród 75 kiecek jest kilka całkiem ciekawych :)
    • luciii powiem Ci tak - jest super prosty sposób, ja go 25.07.06, 14:04
      wykorzystałam :))

w sklepie znalazłam cuuuudo sukienkę [też kupowałam na uroczystość ślubną]
      góra -gorset haftowany sznurowany
      dół- spódnica gładka rozkloszowana, oczywiście przykrótka :P

podleciałam do hurtowni tkanin i dopasowałam podobny materiał
      w domu złozyłam go na pół, specjalnie tak krzywo, tworząc z niego jakby coś na
      wzór drapowania i doszyłam do dołu spódnicy :)

wyszło booosko i nader elegancko :DD

i jak nigdy nic nie ubieram kilka razy z takich ciuchów na rodzinne mega
      imprezy, tak tą kreację wykorzystałam dwa razy i nie czułam się głupio :P
      • kawa_mielona Re: powiem Ci tak - jest super prosty sposób, ja 25.07.06, 14:08
        mój problem z dopasowaniem sukienki jest nieco inny niż długość:)
        otóż jestem "gruszką" i jak kiecka dobrze lezy na moim biuście to opina się
        ciasno na biodrach a jak na biodrach układa się ok to znów wisi na biuście...
        • miraculum Re: powiem Ci tak - jest super prosty sposób, ja 25.07.06, 18:22
          Mam ten sam problem... Jak biust ok, to biodra za waskie i odwrotnie :/
          Gruszeczka :)
          • kawa_mielona Re: powiem Ci tak - jest super prosty sposób, ja 25.07.06, 20:55
            Miraculum Ty i ja takie 2 gruszki:)
            Napisałam o nas poemat oto on:

Mówi gruszka do gruszki
            mamy za małe...uszki:)
            na to grucha grusze odpowie
            'za to poukładane w głowie':)

może coś dopiszesz kochana Gruszko? ...
            (no co, to wina fali upałów) :)))))
            • doma791 Re: powiem Ci tak - jest super prosty sposób, ja 25.07.06, 20:59
              Kawo!!!!jakaś ty zdolna,ukryty polonistyczny talent!!czy ty się bay nie minęłaś
              z powołaniem?
              • kawa_mielona Re: powiem Ci tak - jest super prosty sposób, ja 25.07.06, 21:06
                do tego rozdziału mojego zycia jeszcze nie doszliśmy... i nie wiem dlaczego o
                nim nie wspomniałam w wątku 'hobbystycznym':) jestem niespelnioną domorosłą
                poetką...czasem na poczekaniu układam Michowi piosenki albo wierszyki, rymowane
                zagadki...
                • miraculum Re: powiem Ci tak - jest super prosty sposób, ja 25.07.06, 21:20
                  Kawko kochana nie mam smiałości psuć poematu Twego, jednak gdy mi do głowy
                  przyjdzie coś odpowiedniego, nie omieszkam dodać tego :)
                  • kawa_mielona Re: powiem Ci tak - jest super prosty sposób, ja 25.07.06, 21:27
                    o jak pięknie rymujesz
                    poematu tym nie zepsujesz:)
                • doma791 Re: powiem Ci tak - jest super prosty sposób, ja 25.07.06, 21:25
                  Kawko nie wiem czy pamietsz, a jak nie to ci przypomne:obiecałas jakies nowe
                  foto do naszej galerii miss-ek.Ja tez teraz zaczynam szperac i jak cuś fajnego
                  wyszukac to podeśle na naszą skrzynkę
                  • kawa_mielona Re: powiem Ci tak - jest super prosty sposób, ja 25.07.06, 21:37
                    juz wysyłam...choć jakoś nie mam nic ciekawego na dysku
                    • doma791 Re: powiem Ci tak - jest super prosty sposób, ja 25.07.06, 21:54
                      Kawko juz coś poszperałam na moim dysku i parę fotek wynalazłam, za parę min
                      wrzuce je na skrzynkę.Liczę na to samo z Twojej strony:D
                      • doma791 Re: powiem Ci tak - jest super prosty sposób, ja 25.07.06, 21:56
                        No tak , jak zwykle Doma niecierpliwa- jeszcze nie zaglądnełam na skrzynkę, a
                        juz cimarusze byś wyslała fotki.a one juz dawno na skrzynce.Mea kulpa:(
                        • doma791 Re: powiem Ci tak - jest super prosty sposób, ja 25.07.06, 22:06
                          Moje też już poszły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka