02.06.06, 13:33
Słuchajcie, mam problem!
Zgłosilismy do UP wniosek o przyznanie stażystów,
uzyskalismy zgodę, ale zaden się nie zgłasza.
Problem nie w naszej ofercie - doradctwo z UE i szkolenia, ale chyba w czymś
innym.Zastanawiam się, może jeszcze mało ludzi się obroniło, a może ta
instytucja zaczyna powoli umierać.
Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • fr-edza Re: Staż 02.06.06, 13:37
      UP oszczędza i dużo ofert nie pokazuje zbywając zainteresowanych,takie jest moje
      odczucie:)Trzeba być namolnym żeby dostać staż.Moze dlatego nie ma
      "zainteresowanych"...
      • walutka Re: Staż 02.06.06, 16:13
        Dokładnie, nie pokazują wszystkich ofert pracy. Też jakiś czas po studiach
        byłam bezrobotna, chodziłam do pośredniaka i wypytywałam o oferty - pokazywali
        mi zwykle takie marne prace i czasem przeglądając ofert mówiła ta pani
        zdanie "to nie dla pani" a ja pytam "ale co?" itd. (nalegałam, żeby mi
        powiedziała)-okazywało się, że jak najbardziej dla mnie! Widocznie trzymają te
        oferty dla tych, którzy przyjdą z kopertą lub dla znajomych. Potem także
        dostałam ofertę jakiegoś stażu, żadnych szczegółów mi nie poadały ni nic, byłam
        nieco wybredna, od razu nie chciałam na to się godzić i to ubodło te panie, że
        jeszcze można mieć jakieś ambicje- trzeba się chwytać byle czego w jej
        mniemaniu. Później, gdy znalazłam pracę bez ich "pomocy" to zadzwoniłam tam w
        pewnej sprawie a ta pani była dla mnie jakaś bardzo niemiła aż mój pracodawca
        to zauważył i sam tam zadzwonił i się wstawił za mną.
        Normalnie temat dla dziennikarza, myślę, że tam są porządnie skorumpowani
        pracownicy.
    • yankak Re: Staż 02.06.06, 13:47
      Ja nawet przeszłam się do UP w Warsz, rzecz sie dzieje - z zapytaniem o co
      chodzi?Tym bardziej , że proponujemy zatrudnienie i nic.
      Urzędniczka powiedziała mi ,ze nie ma chetnych , no jestem bardzo zdziwiona
      • fr-edza Re: Staż 02.06.06, 13:50
        Coś mi się nie chce wierzyć w to że nie ma chętnych(chętni się zawsze znajdą).Ja
        starałam się o staż pół roku,musiałam się ostro wkurzyć żeby oferty się "znalazły":)
        • yankak Re: Staż 02.06.06, 13:53
          No właśnie mi się też nie chcę wierzyć, jestem ciekawa jak UP Ciebie "zbywał"
          I powiedz mi proszę : czy oferty firm ogólnie są dostępne, czy udzielenie info.
          zależy od urzędnika?
          • fr-edza Re: Staż 02.06.06, 14:00
            Chyba od urzędnika,raz dostałam trzy segregatory z ofertami i mogłam sobie
            przejrzeć i sama wybrać,ale miałam jeszcze trochę formalności i jak wróciłam za
            pare dni to już oni sami mi coś chcieli wyznaczyć.
            • yankak Re: Staż 02.06.06, 14:06
              No już widzę twarze urzędniczek jak do nich się zgłasza absolwent:)
    • malinaesz Re: Staż 02.06.06, 15:37
      1. UP nie mają kasy, żeby zpalcic stazyscie ??
      2. kto normalny zgodzi sie na charowke jak murzyna za marne 460 zl brutto ??
    • b.pascal Re: Staż 02.06.06, 15:49
      Ale dział Praca na forum jest pod tym linkiem:
      forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2955671.html

A tutaj jest forum Kobieta. :)
      • miss_t1 Re: Staż 02.06.06, 16:05
        b.pascal napisał:

> Ale dział Praca na forum jest pod tym linkiem:
        > forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2955671.html
        >
        > A tutaj jest forum Kobieta. :)
        >

Oj pascal, pascal, ale to jest KOBIETA pracująca ;)
      • reniatoja Re: Staż 03.06.06, 12:51
        Pascal słyszałeś cos o nadgorliwosci? Jest tu moderator, poradzi sobie może bez
        Twojej pomocy... Poza tym, czy praca to nie jest sprawa kobiet wg Ciebie? Moja
        rada: Pozwol kobietom pogadać sobie o tym, o czym chcą, takie ustawianie do
        pionu nie przystoi gentelmanowi, tym bardziej, ze to nie Twoje podwórko, o ile
        wiem :) A wątki które coś łamią zgłaszaj na abuse, do Kohol lub klikaj w
        koszyk ;)
    • zimna_suka Re: Staż 03.06.06, 12:43
      Stażystą nie łatwo być,robi się wszystko za wszystkich,generalnie lepiej jest
      szukac sobie samemu,tam gdzie można poźniej pracować,a nie tylko być wykorzystanym.
    • creep83 Re: Staż 03.06.06, 18:52
      A macie zamiar później tego stażystę zatrudnić na stałe?
    • yankak Re: Staż 05.06.06, 09:45
      No tak, mamy go zatrudnić!!!!
      Apropo tego,że dział kobieta, nie jest tym działem dla w/w tematyki -
      przykro mi,że nie spełniam twioch oczekiwań.
      Mogłeś poprostu nie wchodzić na ten wątek !
      • ewelka233 Re: Staż 05.06.06, 13:01
        Skoro chcecie zatrudnic to powinny tłumy do was stać i sie dobijać:)Ja zostalam
        oszukana,przyjęto mnie na staż ,a jak mnie już"złapali",to powiedzieli że nie
        mogą mnie zatrudnic bo nie mam odpowiedniego wykrztałcenia,kurcze(!)ale do
        murzyńskiej pracy za pare groszy to mam dobre(!)...
        • lilarose Re: Staż 05.06.06, 15:19
          Dokładnie tak! Powinniscie mieć tłumy chętnych. Ja miałam szczęście i po stażu
          w pewnej firmie zaproponowali mi pracę na stałe. Ale wielu moich znajomych-
          stazystów nie mialo takiego szczęścia. Trzy miesiące stażu i do widzenia.
          Zwłaszcza w instytucjach państwowych (w tym Urzędy Pracy) nie mieli wolnych
          etatów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka