Dodaj do ulubionych

umiejętność myślenia...

04.02.03, 13:51
..przy pracy. Takie usyszałam ogłoszenie w radio o zatrudnieniu.
O co tu chodzi? Czy w pracy można nie myśleć? I żeby było jasne - rzecz
dotyczy artysty -plastyka.
Obserwuj wątek
    • Gość: anE Re: umiejętność myślenia... IP: AWA1PRX* / *.chello.pl 04.02.03, 14:16
      mi sie wydaje, ze w kazdej pracy trzeba myslec bez wzgledu na stanowisko.
      mam niewielki staz pracy, ale zdarzylam zauwazyc, ze myslenie cenna rzecz i
      niezbyt powszechna..
      • fe_male Re: umiejętność myślenia... 04.02.03, 14:20
        myślenie w pracy nie zawsze się podoba.

Cofnij.

myślenie w pracy nie wszystkim się podoba.
        • Gość: anE Re: umiejętność myślenia... IP: AWA1PRX* / *.chello.pl 04.02.03, 14:22
          chyba dlatego jeszcze nie awansowalam.. (bo robie za 2 os.)
          • pajdeczka Re: umiejętność myślenia... 04.02.03, 14:30
            A spotkałyście się z czymś takim: "pani tu nie płacą za myślenie" (nie była to
            agencja towarzyska):)). Usłyszałam kiedyś taki zwrot do pracownika w mojej
            firmie.
            Ja to myślę sobie tak: "myśleć w pracy trzeba umieć". Nie za wiele, żeby nie
            stwarzać wrażenia, że jestem mądrzejsza od szefa, i myśleć więcej od
            współpracowników. Albo przynajmniej stwarzać wrażenie osoby myślącej.:))))
            • Gość: anE Re: umiejętność myślenia... IP: AWA1PRX* / *.chello.pl 04.02.03, 14:33
              mój szef (bardziej zakrecony ode mnie), cieszy sie, jak za niego mysle
    • melinek Re: umiejętność myślenia... 04.02.03, 15:40
      Myslenie ma przyszlosc. Ale niestety cigle tylko przyszlosc.

Terazniejszosc maja niemyslacy. ;))
    • Gość: Lena Re: umiejętność myślenia... IP: 80.48.96.* 04.02.03, 21:58
      Jeżeli dotyczyło to artysty - plastyka to sprawa jest jasna. Dzisiaj wszędzie
      ważna jest racjonalizacja kosztów. Artysta przy pracy ma nie tylko czuć ale i
      mysleć. Myśleć o tym, by zużyć jak najmniej i to mało kosztujących komponentów
      do swego dzieła. Jak oszczędnymi środkami wyrazić jak najwięcej. Takie czasy.
      • melinek Re: umiejętność myślenia... 04.02.03, 22:07
        Wystaraczylo napisac oszczedny.
        Myslacy moze w sensie kreatywny, tworczy, z pomyslami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka