jessica26 13.07.06, 19:28 Jestem beznadziejna, nie potrafie sie zachowac w towarzystwie.. ;( Zawsze milcze i nigdy nic ciekawego nie mam do powiedzenia :( Jestem niesmiala tak mi z tym zle ;(( <beczy> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzma2 Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 19:30 Umiejętność słuchania to wielka zaleta, szczególnie w dzisiejszych czasach, nie zawsze trzeba gadać Odpowiedz Link Zgłoś
jessica26 Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 19:32 No wiesz ja lubie sluchac.. i jestem bardzo dobrym sluchaczem ale gorzej u mnie z mową.. stresuje mnie to i nie wiem czemu ale blokuje od wewnatrz :( Odpowiedz Link Zgłoś
progtom Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 20:24 A co zrobić gdy wszyscy chcą słuchać? Odpowiedz Link Zgłoś
evel86 Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 19:30 ja sie nie potrafie otworzyc, na jedno wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 20:20 Nie jeden to by chcial miec spokojna, nierozdarta kobiete w chalupie, ale niestety ma inaczej. Z toba nie jest tam wcale zle. Skoro potrafisz sluchac, to juz polowa sukcesu, bo niektorzy tylko mowia nie dajac innym do slowa dojsc. Co najgorsze, ze czasem tylko glupoty mowia, bo nic madrego nie potrafia powiedziec. Tak wiec ta twoja madra polowa lezy wlasnie w sluchaniu. O tej drugiej tez dobrze byloby uslyszec, bo tlumic jej w sobie ciagle nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 20:24 "Zawsze milcze i nigdy nic ciekawego nie mam do powiedzenia"-dziewczyno-jestes wymarzona kobieta:) Odpowiedz Link Zgłoś
progtom Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 20:28 magnusg napisał: > "Zawsze > milcze i nigdy nic ciekawego nie mam do powiedzenia"-dziewczyno-jestes > wymarzona kobieta:) Nie przesadzaj. Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 20:53 Dziewczyna wcale nie musi ciekawych rzeczy facetowi gadac. Wazne zeby byla sama w sobie ciekawa, bo jesli nie jest, to i jej ciekawe gadanie tez tu nic, lub prawie nic nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 20:55 hehe niekoniecznie musi byc to niesmiałosc moze to byc tez pustota Odpowiedz Link Zgłoś
jessica26 Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 20:57 nie jestem pusta. Np przy moich najblizszych znajomych wszystko ok ale to tylko przy nich. Przy obcych milcze i nie wiem co mam mowic :( Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 21:01 czesto z bliskimi znajomymi mowi sie o piardach natomiast w bardziej otwartym srodowisku trzeba sie wykazac choryzontami :) i moze takowych nie posiadasz Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 21:16 No choryzontów na pewno nie ma, ale może mieć horyzonty:) Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 21:30 krwawabestia napisał: > hehe niekoniecznie musi byc to niesmiałosc moze to byc tez pustota Nie sadze. Pusci ludzie dosc czesto trzepia jezorwm wiecej niz powinni. Nawet gdyby autorka byla pusta, to przynajmniej w tym przypadku jest na tyle madra by o pustym nie gadac, stad tez i jej milczenie moge widziec troche z ozdoba. Odpowiedz Link Zgłoś
nattaszaa Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 21:02 Ja mam to samo, z tym, ze nie mowie o sobie tak brzydko Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 21:03 moze tez jestes pusta a nie niesmiała? Odpowiedz Link Zgłoś
nattaszaa Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 21:04 krwawabestia napisał: > moze tez jestes pusta a nie niesmiała? Mysl co chcesz, mam to gdzies Odpowiedz Link Zgłoś
jessica26 Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 21:07 Dlaczego oceniasz czlowieka w ten sposob? Myslisz, że kazdy czlowiek niesmialy jest pusty? Dziwne przekonania masz na ten temat, no ale cóż. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 21:10 nie mowie ze kazdy ale duzo osob swoja pustke tłumaczy niesmiałoscia a z toba o czym mozna pogadac? Odpowiedz Link Zgłoś
jessica26 Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 21:31 Moge rozmawiac na tematy polityczne jak i o literaturze, o której niestety juz ludzie w moim towarzystwie zapominaja. Np moje otoczenie praktycznie nic nie czyta.. Gdy zdarza sie, ze przychodza do mnie i widza, ze czytam robią wielkie oczy i najczesciej mnie wysmiewaja. A ja moglabym naprawde czytac i czytac... Trche zbyt wiele czasu mi to pochlania ale staram sie rozkladac czas tak by robic roznie rzeczy. Moge rozmawiac o sporcie, którym sie interesuje. Pilka nozna najbardziej. Ale szczerze to najwiekszego rozmowce to masz na temat Boga I o bibli lubie dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 22:11 rozumiem, nie chce Ci sie gadac z jakimis pustakami :) ale okaz im wyrozumialosc :) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 22:42 eeee tam chce im pokazac inny punkt :) Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 22:29 Juz ciebie nie rozumiem. Niby "niemowa" jestes a tu nagle informujesz ze lubis zrozmawiac o tym i o tamtym, wyszczegolniajac swoje ulubione tematy. Wydaje mi sie, ze twoj problem lezy w wysokim mniemaniu o samej sobie. Jesli ktos np. nie interesuje sie sportem, to z takim nie rozmawiasz, bo nie masz o czym -wiec milczysz. Jesli ktos o Biblii malo wie lub nie interesuja go te sprawy -tez uwazasz ze taki nie jest godzien rozmowy. Mowisz ze czytasz, ale w koncu trzeba z toba rozmawiac tylko o tym co ty przeczytalas, bo to co ktos przeczytal i to co ktos wie, jest juz niewazne lub malo wazne. Kazdy jednak wie dla siebie, nie dla rozmowy glownie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: Tak mi zle ;(( 13.07.06, 22:41 zeby rozmawiac o bogu i bibli to albo trzeba wypic duzo wodki albo byc studentem od kardynała czy uczeszczac na wykłady do swiderkowny inaczej z tym nie ruszysz ksiazki jak to ksiazki nie maja w sobie zycia wiec trudno je przekształcic powinnas cos robic ciekawego sama a nie gadac o innych (politykach, sportowcach, pisarzach ) wtedy bedziesz miała cos do powiedzenia i beda cie słuchac mi najlepiej sie gada o wyprawach :) Odpowiedz Link Zgłoś
jessica26 Re: Tak mi zle ;(( 14.07.06, 09:41 Sluchaj, zapytas o czym mozna ze mną rozmawiac, więc Ci napisalam. Ale to nie jest tak, ze o innych rzeczach nie moge. Moj problem polega na tym, że nie moge otworzyc sie gdy jestem wsrod obcych mi osob. Przy znajomych jest inaczej ale gdy juz jestem w nowym towarzystwie zawsze milcze :( A czemu? Nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
swawolny.diabel Re: Tak mi zle ;(( 14.07.06, 09:45 nie musisz nic mówic w towarzystwie. wystarczy ze bedziesz ładnie wygladać :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek12356 Re: Tak mi zle ;(( 14.07.06, 10:42 miałem ten sam problem ale nabrałem pewnosci siebie i teraz w nieznanym towarzystwie zachowuje sie tak jakbym ich dobrzez znał. To chyba jedyne i naturalne wyjscie z sytuacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
huana87 Re: Tak mi zle ;(( 14.07.06, 11:16 też mam taki problem :( przy znajomych jeszcze coś gadam ale przy obcych to wogóle się nie odzywam. to chyba przez nieśmiałość. ostatnio mój chłopak zaczął wymagać ode mnie żebym rozmawiała z jego rodzicami. ale ja nie potrafię tak się pierwsza odezwać. mowię "Dzieńdobry" i tyle. a on właśnie uważa że się wywyższam :( wcale tak nie jest, nie wiem skąd mu to do głowy przyszło. i nie wiem co ze sobą zrobić, jak się przełamać Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa_lez Re: Tak mi zle ;(( 14.07.06, 11:34 Dokladnie rozumiem o co jemu chodzi, ze niby taka paniusia jestes dziendobry i koniec.. O mnie tez tak mówia, że wyniosla jestem i faceci się mnie boją a wszysyko wlasnie przez niesmialosc :( Odpowiedz Link Zgłoś