20.07.06, 09:33
fajnie ze znalazlam to forum:) gdzie indziej pytalam o wlosy a teraz
chcialabym byscie powiedzialy czy Was tez bola biodra i kregoslup?. Ja
niedawno zapisalam sie na aero i zeby zgubic resztki cellulitu nie jem
weglowodanow. Kregoslup mniej boli owszem ale za to biodra czasem jakby
bardziej. I nawet kolana czasami. :(
I jeszcze pyt jesli mozna:)
ile macie cm w biodrach? ja mialam po porodzie 98-100 , mialam wrazenie ze
mam wielka dupe (za przeproszeniem), pozniej zeszlo mi do 95-96 a
wrazenie "wielkiej dupy" zostalo:( A do tego niebardzo mam talie. W dobrych
dniach mam 70 cm, i nigdy nie zeszlo ponizej, ale teraz cwicze brzuch to moze
sie uda:-)
Natomiast ogolnie juz nie chce chudnac, bo wskaznik BMI mam prawie na
dolnej granicy:(
Obserwuj wątek
    • kawa_mielona Re: biodra 20.07.06, 09:52
      Dawno się nie mierzyłam więc nie potrafię podać swoich aktualnych wymiarów.
      Przyznam sie jednak, że biodra mam szersze a biust mniejszy (taka gruszeczka).
      A moj BMI jest prawidłowy, '19,1'.
      A kręgosłup to mnie boli jak za dużo noszę moje dziecko (13 kg.)...
    • doma791 Re: biodra 20.07.06, 10:03
      Dziwne ze bolą cię biodra??że kręgosłup to rozumiem, bo pewnie większośc z nas
      ma jakies mniejsze lub większe skrzywienie, istąd ten ból.Ja generalnie dużo
      sportu uprawiałam(teraz cierpię z tego powodu ze nie mogę, bo jestem w ciązy, i
      lekarz nie pozwolił bo na samym początku były problemy), i jakoś mnie te plecy
      za bardzo nie bolą.
      Co do wymiarów to tez dawno się nie mierzyłam,ale z pewnością nie należę do
      chuderlaków.Moje bmi to jakies 23, wiec w normie, choć moglabym chyba wazyć
      mniej , ale mam chyba cięzkie kości,bo wygladam szczupło(jak na kobietę w 5 m-
      cu ciązy hihihih).Pozdrawiam:)
      • viola2 Re: biodra 20.07.06, 10:06
        :) dzieki za odp. TE biodra to podobno tez od obcasow, w co nie wierze bo na
        codzien nosze ok 5 cm, wiec nie jest tak duzo.
        Ja w 5 miesiacu tez wygladalm szczuplo. Pozniej mnie bardzo wywalilo, ok 7mca.
        W sumie przytylam 24 kilo i mialam ooogromny brzuch:) Corcia zreszta tez
        niemala, bo 5 kilo miala:)
        Zdrowka zycze:)
        • doma791 Re: biodra 20.07.06, 10:08
          dzięki za pocieszenie,coś mnie zaczyna pobolewac podbrzusze, wiec to chyba znak
          ze brzuch powiększa się.Dziewczyny spadam do pracy, będę wieczorkiem:)
          • martita_222 Re: biodra 20.07.06, 13:03
            mnie biodra nie bolą!!
            a kręgosłup czasmi, szczególnie kark a to dlatego ze się siedzi w pracy przed
            komputerem i takie tam....
            z tego co mi wiadomo z młodszych lat to prawidłowy mam kregosłup, zadnych
            skrzywien, no ale z czasem mogl sie troche tam wykrzywić....jak narazie nie
            narzekam:)
            ja jeszcze nie rodziłam a w biodrach mam ok 98cm :)ups...
        • bluelove Re: biodra 20.07.06, 12:58
          viola mnie bola biodra od obcasow,mi to powiedzial lekarz :)
          i jak za duzo pochodze to tez mnie cos strzyka jakby miala z 60 lat ;)
          kregoslup tez sie daje czasem we znaki...
          ale czasem przechodze kuracje glukozamina i jest ok (ja to ogolnie jestem
          przewrazliwiona na punkcie zdrowia :p) hihi
          moj obwod to przyslowiowe 90 :D
          • misioczat Re: biodra 20.07.06, 13:14
            Blue, to nie "przyslowiowe" a MODELOWE 90 :D hihi..
            Tez mam tyle :D
            A boli mnie czesto kark i bark, ale nie wiem, czy to zwiazane ze wzrostem, czy
            mam to po tacie, bo jego tez tam boli :) Ale wystarczy milutki masazyk wykonany
            przez mojego M i przechodzi.. ;)
            • kawa_mielona Re: biodra 20.07.06, 13:17
              Kurcze, że tez nie mam jak w pracy zmierzyć...tak bym chciała napisać "ja tez
              mam modelowe 90":) Niestety nie mam złudzeń co do rzeczywistości - pewnie mam
              więcej;)
              • misioczat Re: biodra 20.07.06, 13:18
                Kawusia, to pewnie masz modelowe 95 :) :**
                • kawa_mielona Re: biodra 20.07.06, 13:19
                  Hehehe...Ty mnie Misia nie pocieszaj tylko odbierz moje zaproszenie wiytówkowe
                  do listy przyjaciół bo już zaczynam sobie mruczeć pod nosem "nikt mnie nie
                  lubi, nikt nie kocha..." ;-)
                  • bluelove Re: biodra 20.07.06, 13:23
                    tak tak i ksiege gosci otworz bo juz kolejka czeka :)
                    • misioczat Re: biodra 20.07.06, 13:32
                      O kurcze, zapomnialam o wizytowce :D Aj, bo jak ja robilam, to mialam problem z
                      kompem, strasznie wolno chodzil i nie chcial mi edytowac, otwieraly mi sie
                      jakies regulaminy i nie moglam podejrzec, jak calosc wyglada.
                      Kawka, ja Cie nie pocieszam, ja napisalam z zartobliwym przekasem o tych
                      modelowych 90, bo smieszy mnie to wstawianie (w mediach) wszystkich w jedna
                      ramke modelowych, "idealnych" 90-60-90. Buhaha. Mam dystans do wymiarow w
                      ogole ;)
                  • martita_222 Re: biodra 20.07.06, 13:33
                    a ja mam ok 96-7 w biderkach....
                    szkoda, bo nie łapie sie na modelowe 90 :(
                    • bluelove Re: biodra 20.07.06, 13:36
                      ee tam,zadna szkoda, tylko uslysz moje klniecie pod nosem jak mierze spodnie i w
                      pasie mam dobre a na tylku...odstaja,wisza albo,najlepiej-spadaja ;))
                    • viola2 Re: biodra 20.07.06, 14:52
                      mysle ze te modelowe 90 to pewnie u kurdupli okolo 170 cm ;)
            • bluelove Re: biodra 20.07.06, 13:38
              lol
              pol roku poza granicami kraju i juz gadam nie po polsku :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka