Dodaj do ulubionych

jaka waga jest ok?

22.07.06, 20:57
ile ważycie przy jakim wzroście, ja mam 180 i wazę 67-68-czuję się gruba!
Obserwuj wątek
    • troleska Re: jaka waga jest ok? 22.07.06, 21:34
      ja przy wzroście 177cm i wadze 59kg czuje sie nawet ok, a mój wskaźnik
      BMI<18.83> pokazuje że mam niedowage choć jakoś tego nie widze jak potrze w
      lustro;-)
      tu możesz obliczyc swoje BMI:

www.lodz.ptkardio.pl/bmicalc.html
      • netus81 Re: jaka waga jest ok? 23.07.06, 08:43
        dzięki za linka, wychodzi ,że w normie, a ja się czuje tłusta!;-(
      • netus81 Re: jaka waga jest ok? 23.07.06, 08:43
        dzięki za linka, wychodzi ,że w normie, a ja się czuje tłusta!;-(
        • tracer81 Re: jaka waga jest ok? 23.07.06, 08:49
          Do dupy ten wskaźnik BMI. Podaje, że mam nadwagę. Powinni jakoś uwzględniać osoby chodzące na siłownię;P
          • netus81 Re: jaka waga jest ok? 23.07.06, 09:24
            wskaźnik jest dziwny, bo co innego ktoś kto waży dużo ze względu na wałki
            tłuszczu a co innego gdy ktoś ma mięśnie..........poza tym dla ludzie różnią
            się ciężarem kości( nawet gdy mają ten sam wzrost) a tego też nie uwzględnia,
            to taki wskaźnik bardzo ogólny......
            • doma791 Re: jaka waga jest ok? 23.07.06, 21:48
              Dziewczyny nie przesadzajcie,jak tak czytam wasze wymiary na tym forum to chyba
              ja powinnam się poczuć grubo-mam 186 cm, i wazę chyba jakies 80 kg,a wy
              wszystkie mając ok.180 cm to wazycie ok.60 kg.Pomijając fakt ze jestem juz na
              pólmetku ciązy,więc moze przytyłam ze 2 kg.Ale nawet przed nia nie uwazałam się
              za grubasa,tylko za osobę o normalnej budowie,a nie jakiegoś przerażliwie
              chudego i długiego patyka.Wszystko zależy tez od budowy,wiem coś na ten temat
              bo studiowałam na akademii medycznej,wiec coś tam ludzkiej fizjologii liznełam
              hehe-ja jestem np.grubokoścista,i dośc dużo uprawiałam sportu,a mięsnie
              niestety ważą,pomimo tego iż wydaje się szczuplejszym.Tak więc nie ilość kg na
              wadze,a ogólny wygląd sylwetki powinien się liczyć.
              • kawa_mielona Re: jaka waga jest ok? 23.07.06, 22:00
                Doma- co racja to racja! Rzekłabym 'dobrze prawi polać Jej' ale przyszłej mamy
                rozpijac nie wypada:)
                Ja przeszłam juz różne etapy wagowe (od 58 do 82 kg) i oprócz końcówki ciązy,
                kiedy to było mnie bardzo dużo, nigdy nie czułam sie grubaskiem. Grunt to
                zachowanie odpowiednich proporcji. Wystarczy spojrzeć na Joannę Liszowką czy
                Annę Muchę, nie należą do 'patykowatych' co nie przeszkadza im w byciu pięknymi
                kobietami:)
                • rasgeea Re: jaka waga jest ok? 24.07.06, 07:43
                  oj Kasiu - swieta racja:))) ja mam 184 i waze 78/80 zalezy jkiedy:))) ale wcale
                  a wcale sie tym nie przejmuje:)) najwazneiejsze zebymm ja sie czula dobrze a
                  tak sie wlasnie czuje:)) same cyferki sa najmniej wazne-przynajmniej dla
                  mnie:)))
    • tulcymea Re: jaka waga jest ok? 24.07.06, 08:00
      59 i czuję się chuda:)
      • vejni Re: jaka waga jest ok? 01.08.06, 16:51
        Jakies 56 kg, i JESTEM chuda! Mysle , nad jakas silownia, dieta
        wysokokaloryczną, ale na razie tylko myslę, nie mam czasu się tym zająć...
    • e-aneta Re: jaka waga jest ok? 24.07.06, 13:23
      Witam
      Moje 183 na 64kg- raszej szczypiorowata. Jak coś przytyje to tylko w pasie i
      rośnie mi wówczas opona... oj śmiesznie to wygląda przy moich, bocianich nogach
      hehehehe i pajęczych kończynach górnych :)
      Pozdrawiam
      • doma791 Re: jaka waga jest ok? 24.07.06, 15:58
        No własnie- a nie mówiłam,wszystkie z nas które ważą ok.60 kg uważają ze ważą
        za mało.
        Rasgeea-powiedz mi czy przy swojej wadze czujesz sie gruba?bo jak ja jeszcze
        trochę poczytam ze większość z was będąc podobnego wzrostu(180-185 cm) waża po
        60 parę kilo to naprawdę zacznę wyć wniebogłosy i wpadać w kompleksy.Mi sie
        zawsze wydawało ze wygladam normalnie,może i nieskromnie powiem ze szczupło, a
        nie jak jakiś pulchny wielkolud.
        • kawa_mielona Re: jaka waga jest ok? 24.07.06, 16:14
          Domciu, nie trać zdrowego rozsądku i nie popadaj w kompleksy, do księżyca też
          nie wyj - poczekaj na nieprzespane noce za klika miesięcy (wtedy to dopiero
          będzie Ci się chciało wyć):)
          Kilka postów wyżej pewna mądra Pani farmaceutka napisała: "nie ilość kg na
          wadze,a ogólny wygląd sylwetki powinien się liczyć" i radzę Ci dobrze - tej
          Pani słuchaj i za jej głosem podążaj! No!

Ps. z tymi nieprzespanymi nocami to był taki czarny humor...nie każdy musi miec
          takie dziecko jakie mi się trafiło, co to przez 18 miesięcy życia nie dało
          rodzicom przespać w całosci ani jednej nocy:))))
          • doma791 Re: jaka waga jest ok? 24.07.06, 16:18
            Kawko, czy tylko my dwie jestesmy na tym forum,czemu inne się obijają?
            A z tymi nieprzespanymi nocami...to juz się przygotowuję psychicznie, bo z moim
            temperamentem i mego męza(oczywiście w czasach jego lat dziecięcych,bo teraz ze
            spaniem nie ma najmniejszego problemu:w dzień , w nocy, na stojąco, na leząco,
            na siedząco)to ten maluszek nie bedzie należał do spokojnych.
            • kawa_mielona Re: jaka waga jest ok? 24.07.06, 16:27
              Nie wiem czy zasada "dziecko takie jak rodzic" jest prawdziwa w przypadku
              przesypiania/nieprzesypiania nocy. Nasz synek budzi się po dziś dzień raz w
              nocy ok.godz.3-4, potrzebuje upewnić sie że mama lub tata są na posterunku i
              śpi sobie dalej w swoim łóżeczku. Takie wstanie do małego, pogłaskanie i
              wyszeptanie kilku czułych słów zajmuje jednemu z nas 2-3 minuty, ale bez tego
              Michu rozbudziłby się na dobre. Nie mamy w doświadczeniach nocnych "koncertów"
              ale też nie nalezymy do tych szczęśliwców, którzy kładą się o 22 i wstają o 8 a
              dziecko wciąż śpi...
        • eirien Re: jaka waga jest ok? 24.07.06, 16:26
          Moja najniższa waga, którą pamiętam, przy wzroście 186 to było 72kg, i wtedy już mi kości przez skórę prawie wyłaziły ;))) wszystko zależy od tego jaką ma się budowę. Ja odziedziczyłam grube kości i dla mnie dobra waga to około 76kg. przy takiej się dobrze czułam i dużo lepiej wyglądałam niż przy tej 72. Teraz mnie trochę za dużo bo przestałam spacerować z dzieckiem i siedzię w pracy przy kompie :/ ale zaczynam się odchudzać. W sumie to już od dłuższego czasu noszę się z takim zamiarem ale chyba muszę w końcu zabrać się za to a nie tylko myśleć, że przydało by się schudnąć ;)))
          • doma791 Re: jaka waga jest ok? 24.07.06, 16:36
            No Eirien kochana jestes, pocieszyłas mnie co nieco.Ja tez jestem z tych
            grubokościstych,i faktycznie przy naszym wzroscie optymalna waga to ok.75
            kg.Nie wyobrazam sobie ważyć jakies 60 parę,wtedy wyglądałbym chyba jak
            anoreksja.No ja teraz w ciązy jestem, to mi sie nieco przytyło- tak do
            ok.80.Ale po porodzie mam nadzieje ze uda mi się do tych 75 wrócić.Pozdrawiam:)
          • misioczat Re: jaka waga jest ok? 24.07.06, 16:42
            Nie ma wymiarow uniwersalnych, czyli "dobrych" dla kazdego. Licza sie nie
            wymiary (cm, kg), tylko proporcje. I to, jak sie same ze soba czujemy. Ja przy
            178cm wzrostu waze 58kg i dla mnie to jest w sam raz, choc dobrze wiem, ze
            obiektywnie wygladam troche za chudo i te 5kg wiecej dobrze by mi zrobilo.
            Zreszta pare lat temu niepostrzezenie przybylo mi wlasnie 5kg, ktore poszly mi
            w biust (i to bylo fajne;) oraz w brzuch i uda (i to bylo niefajne). Potem, na
            skutek stresu nie moglam jesc i schudlam - uwaga - 10kg w tydzien (moze 10 dni)
            i wazylam 53kg. Tragedia. Na szczescie wrocilam do zywych ;) i osiagnelam swa
            naturalna wage 58 i tak juz zostalo.
            • mama_marunia Re: jaka waga jest ok? 27.07.06, 10:53
              A ja przy swoich 182 cm waże w teh chwili 77 kg i to trochę za dużo jak dla
              mnie ... a dokłądnie o 3-4 kg. Tyle ważyłam przed ciąża i 3 miesiące po niej,
              ale jak pzreszłam na dietę eliminacyjną (niestety wysokoweglowodanową), to mi
              się trochę przytyło....A kiedys dawmo temu w czasach licelanych odchudzałam się
              namiętnie i ważyłam 58 kg - wyglądałam jak śmierć, a i organizm podupadł -
              miałam anemię....
    • dori7 Re: jaka waga jest ok? 30.07.06, 17:08
      netus81 napisała:

> ile ważycie przy jakim wzroście, ja mam 180 i wazę 67-68-czuję się gruba!

Rety, ja jestem 3 cm nizsza i wazac tyle czulam sie jak wrobelek :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka