marti64 25.07.06, 08:50 Ja skonczylam studia 4 lata temu.Pracuje w Spoldzielni Mieszkaniowej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex_koz Re: gdzie pracujecie? 25.07.06, 09:03 wlasnie chcialam zalozyc taki sam watek;) ja - swiezo upieczona mgr - w duzej kancelarii. Odpowiedz Link Zgłoś
netka1 Re: gdzie pracujecie? 25.07.06, 16:14 od 8 lat w kancelarii radcowskiej i od 4 w urzędzie - samodzielne stanowisko związane bezpośrednio ze stosowaniem prawa, :) Odpowiedz Link Zgłoś
pimkie1 Re: gdzie pracujecie? 25.07.06, 19:22 Ja od 4 lat w dużej kancelarii międzynarodowej, ale obecnie jestem na macierzyńskim :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pinos Re: gdzie pracujecie? 26.07.06, 16:15 studia skończyłam 2 lata temu mam 5 lat pracy w kancelariach - 3 - przy radcach ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
yakshi Re: gdzie pracujecie? 04.08.06, 00:04 Witam, pracuję w Sądzie Rejonowym jako asystent Sędziego. Odpowiedz Link Zgłoś
eee.tam Re: gdzie pracujecie? 19.09.06, 11:28 yakshi, mam prośbę. napisz parę slow nt swojej pracy, jakie masz obowiązki? odpowiedzialność? jestem zainteresowana tym stanowiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mstawarz Re: gdzie pracujecie? 19.09.06, 13:03 Hej, a ja pracuje jako asystent sedziego w Sądzie Apelacyjnym, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malami777 Re: gdzie pracujecie? 04.08.06, 09:05 ja 2 lata w kancelarii radcowsko-adwokackiej a obecnie od ponad dwóch lat jako in-house lawyer w duzej spółce z branzy IT w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabu1 Re: gdzie pracujecie? 04.08.06, 11:02 A ja troszke nie w temacie, ale na czym polega praca jako in-house lawyer ? Będę wdzięczna za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
malami777 Re: gdzie pracujecie? 04.08.06, 11:15 ja odpowiadam na moim przykładzie, takie było stanowisko w ogłoszeniu o pracy, wiec tym chyba jestem :-) zajmuję sie całą tzw. odsługą wewnętrzną spółki, u mnie nie ma działu prawnego, jestem tylko ja, mam pod sobą 150 osóbową spółkę z branz IT i pracy bez liku: przygotowywanie projetów umów, opiniowanie umów od innych klientów (angielski i polski), opinie w bierzących sprawach prawnych (podatki, prawo autorske i wsłaności przemysłowej - to ze względu na branże) udział w spotkaniach przy duzych kontraktch, protesty o odwołania przy przetargach o zamówienia publiczne, wewnetrzne sprawy pracownicze, sprawy giełgowe (jestesmy spólka giełdowa)ogólnie wszystko co jest zwiazane z prawem. Jezeli chodzi o tzw. sprawy zewnętrzne, sprawy sadowe itp. to korzystam wtedy z pomocy zaprzyjaź nionej kancelarii prawnej i wtedy działam z ich pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
pete29 Re: gdzie pracujecie? 07.08.06, 12:51 ja robię dokładnie to samo + jeszcze jedna najpiękniejsza rzecz czyli reprezentowanie spółki w sądzie polecem , żebyś jeszcze spróbowała tego Odpowiedz Link Zgłoś
anete Re: gdzie pracujecie? 07.08.06, 01:46 jeden z urzędów administracji rządowej Odpowiedz Link Zgłoś
76edyta Re: gdzie pracujecie? 07.08.06, 14:08 A ja na dzień dziesiejszy na Uniwersytecie , a przez 3,5-lata w kancelarii prawniczej a 1,5 w prywatnej firmie jako prawnik. Teraz kombinuje by może wreszcie się usamodzielnić, ale ze względu na pewne kwestie obawiam;-( Odpowiedz Link Zgłoś
tosheila Re: gdzie pracujecie? 07.08.06, 20:13 MOPS i GOPS porady prawne dla klientów Ośrodka jak i dla samego Ośrodka Odpowiedz Link Zgłoś
yzza Re: gdzie pracujecie? 08.08.06, 01:06 Sąd rejonowy, OPolszczyzna. Od 10 lat, może pora na zmianę?? Odpowiedz Link Zgłoś
kometa110 Re: gdzie pracujecie? 09.08.06, 19:44 Od dwóch lat w kancelarii komornika sądowego - ciężka praca! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
avionetka82 Re: gdzie pracujecie? 09.08.06, 22:59 W Kancelarii Podatkowej, studia w toku... Odpowiedz Link Zgłoś
mef8 Re: gdzie pracujecie? 02.10.06, 17:32 5 rok w sredniej wielkosci (ale za to powszechnie tytulowanej) kancelarii w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
abch1 Re: gdzie pracujecie? 03.10.06, 12:18 w kancelarii radcowskiej... i jestem na aplikacji /pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
telka_es Re: gdzie pracujecie? 06.11.06, 16:22 jejku ja w kanc.radcowskiej.... i chyba nie wyrabiam.... nie wiedziałam ze będzie tak cięzko...... co chwila coś aż po godzinach siedze... ;/ tez tak macie???? Odpowiedz Link Zgłoś
lizavieta1 Re: gdzie pracujecie? 06.11.06, 17:52 No co Ty naprawdę? Siedzisz po godzinach? Sorki za ironię, ale Twój post zabrzmiał tak socjalistycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
telka_es Re: gdzie pracujecie? 07.11.06, 08:45 hehehe no a jak miałam napisać.........:p wydawało mi się ze jak się o 16 konczy to ciach drzwi się zamykają i koniec a tu nie ma tak...... denerwuje mnie to trochę, bo mam tez mnóstwo innych rzeczy które juz czas najwyższy uporządkować... ;p Odpowiedz Link Zgłoś
pom Re: gdzie pracujecie? 07.11.06, 13:49 KAŻDA praca po godzinach na etacie - nieopłacana nie jest rzeczą, na którą się należy godzić. Fakt, że "wszyscy tak mają" tego nie zmienia. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że dobrze byłoby mieć wybór - inna kancelaria - ale nie zawsze się da. Co nie oznacza, że kogoś, kto nie wyrabia i jest przerażony, że życie mu ucieka należy kwotowac sarkazmem i ironią. Odpowiedz Link Zgłoś
telka_es Re: gdzie pracujecie? 07.11.06, 14:59 ojejku ale fajnie napisane :p ale wiecie co ponarzekałam ponarzekałam praca na biurku lezy...a ja siedze w necie nawet pączucha na sniadaniucho zjadłam... w końcu przerwa sniadaniowa tez mi się należy... jak mnie wywalą trudno poszukam gdzie indziej..... ;p Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: gdzie pracujecie? 11.04.08, 00:58 kończyć o 16? Rany, a gdzie się tak pracuje? Raczysz chyba żartować. To nie te czasy że od 8 do 16 i fajrant, no chyba, że w urzędzie, ale nie w prywatnych kancelariach. Na pewno nie w sektorze "biznesowych" kancelarii. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutkam Re: gdzie pracujecie? 11.08.06, 14:15 w firmie przewozowej w dziale prawnym Odpowiedz Link Zgłoś
e.x.i.t Re: gdzie pracujecie? 08.11.06, 22:37 5 rok w kancelarii komornika ale mam już dość :-) i postanowiłam stanowczo w przyszłym roku dostać się na aplikacje radcowską o , której marzę od lat... Odpowiedz Link Zgłoś
queenanne Re: gdzie pracujecie? 10.08.07, 12:36 w biurze doradztwa prawnego od dwóch lat, od września idę do kancelarii Odpowiedz Link Zgłoś
paluszek11 Re: gdzie pracujecie? 10.08.07, 12:40 urząd państwowy i Szkoła Główna Handlowa Odpowiedz Link Zgłoś
mamamiwi Re: gdzie pracujecie? 13.08.07, 21:21 Ja na razie w domu przy dzieciach. Ale mam juz dość!! e.x.i.t, kometa110 napiszcie proszę coś o pracy w kancelarii komornika sądowego bo tym własnie w niedalekiej przyszłosci mam zmiar się zająć a jak czytam wasze poty to juz sama nie wiem co o tym wszystkim sądzić. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mnemon1 Re: gdzie pracujecie? 16.08.07, 20:16 Pracowalam przez ostatnie 5 lat jako in-house, ostatnie 3 lata w firmie finansowej, a teraz zaczelam ze znajomymi wlasny biznes (tez w finansach) i mysle o rozkreceniu wlasnej praktyki od stycznia przyszlego roku, jesli uda mi sie przeskoczyc egzamin sedziowski (który już za niecały miesiac!) i jesli zmienia przepisy :-( (a jesli nie zmienia to tez mam pomysl jak zaczac) Odpowiedz Link Zgłoś
koala1212 Re: gdzie pracujecie? 27.08.07, 01:52 > Pracowalam przez ostatnie 5 lat jako in-house, Blagam Cie, napisz jak bylo! Jak sie czulas, czy bylas zadowolona. Co Ci przeszkadzalo, czy polecasz taka prace i jak myslisz dla kogo ona bedzie dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: gdzie pracujecie? 17.08.07, 22:53 w dużej kancelarii międzynarodowej. jako doradca podatkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mim288 Re: gdzie pracujecie? 31.03.08, 16:07 Teraz w kancelarii, ale byłam już in-housem i pracowałam w administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
slaiderka Re: gdzie pracujecie? 07.04.08, 20:14 in house - 7 rok w firmie farmaceutycznej a raczej już ósmy - kurde jak ten czas leci , ale już dojrzałam do aplikacji Odpowiedz Link Zgłoś