Dodaj do ulubionych

pytanie do matek

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.03, 12:26
czy czujecie, ze Wasze dzieci Was kochaja?
Obserwuj wątek
    • Gość: małgosia Re: pytanie do matek IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 12:30
      Moje dziecko jest niemowlęciem, ale odczuwam, ze jest do mnie szczególnie
      pzrywiązane. nie wiem, czy to miłość.
      • Gość: poi do Małgosia IP: 212.160.117.* 21.02.03, 12:47
        ...w końcu jesteś jego fast-foodem. Ja też jestem przywiązana do różnych potraw
        i miejsc, w których je spożywam. Gorzej jak będzie już kumało na tyle dużo, że
        zorientuje się, że mleko z twojej piersi (lub butli)nie jest jedynym dobrym
        pożywieniem na tej ziemi... Ciesz się zatem póki możesz.
        • Gość: małgosia Re: do Małgosia IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 12:50
          A ja wierzę, że moje dziecko nie będzie takie cyniczne jak Ty
        • Gość: poi Re: do Małgosia IP: 212.160.117.* 21.02.03, 13:09
          Ja cyniczna?W życiu! Poprostu mam dzisiaj kompletną głupawkę. Jeśli Cię
          uraziłam, sorry. Ale powiedz, że jest w tym trochę racji.
    • Gość: kz Re: pytanie do matek IP: *.acn.pl / 10.66.1.* 21.02.03, 13:21
      Czuje się gdy kocha matka, mężczyzna, dziecko. A zwłaszcza dziecko, które nie
      nauczyło się jeszcze manipulacji, ukrywania uczuć. Sama mam 2 córki i w ich
      oczach widać wszystkie uczucia.
    • Gość: niedzwiedziczka Re: pytanie do matek IP: 149.156.122.* 21.02.03, 14:43
      Oczywiście! A najbardziej, jak przytula się z całych sił
      i mówi: "Kocham Cie badzio!" :)
      Na razie ma 3 lata, ale mam nadzieję, że zawsze będzie
      mnie kochać. Ja kocham moją mamę, mimo, że bardzo mnie
      zraniła.
    • Gość: EWOK Re: pytanie do matek IP: 213.241.18.* 21.02.03, 15:18
      Zapytaliśmy (mój mąż i ja) o to naszego siedmioletniego syna.
      Odpowiedział "Raczej taaaak. Jesteście dosyć fajni, nie bijecie mnie, można się
      z wami dogadać...".
      To była bardzo taktowna uwaga, bo podejrzewam, że tak naprawdę to jesteśmy parą
      smętnych przynudzaczy z chorobliwym zamiłowaniem do porządku i z
      niezrozumiałych powodów okazujemy niechęć do nadeptywania na malutkie parszywe
      klocki lego, czatujące na nas w mroku kiedy nocą chodzimy do łazienki.
    • melinek Re: pytanie do matek 21.02.03, 23:53
      Co ono tak na prawde kocha? Hmmm, nie wiem. Pewnie kocha.
      Wiem, ze czuje, jak ja go kocham.
    • aankaa Re: pytanie do matek 22.02.03, 00:05
      czy czuję - tak
      czy wiem - tym bardziej (jak nastoletnie "chłopię", przed udaniem się do snu
      całusa na dobranoc daje)

można być przewodnikiem, nauczycielem swego dziecka
      trudno - zostać jego przyjacielem
      najtrudniej - powiernikiem i "ostanią deską ratunku"
    • Gość: miregal wyznam wam cos niegodnego IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 21:46
      napisalam i wyslalam tego maila tylko po to, zeby watek wrocil na 1. strone.
      szejm on mi. ale bardzo mi zalezy na wiekszej ilosci wypowiedzi, bo ten temat
      jest dla mnie osobiscie naprawde frapujacy.

PS. a tak poza tym to przypomnialam sobie dzis jeszcze jedna niegodna i
      zenujaca rzecz, jakiej sie dopuscilam - dodalam sobie 1 cm wzrostu w dowodzie
      osobistym, bo mialam kompleksy ze jestem za niska :>
    • Gość: miregal wyznam wam cos niegodnego IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 21:46
      napisalam i wyslalam tego maila tylko po to, zeby watek wrocil na 1. strone.
      szejm on mi. ale bardzo mi zalezy na wiekszej ilosci wypowiedzi, bo ten temat
      jest dla mnie osobiscie naprawde frapujacy.

PS. a tak poza tym to przypomnialam sobie dzis jeszcze jedna niegodna i
      zenujaca rzecz, jakiej sie dopuscilam - dodalam sobie 1 cm wzrostu w dowodzie
      osobistym, bo mialam kompleksy ze jestem za niska :>
      • anahella Re: wyznam wam cos niegodnego 24.02.03, 21:49
        Gość portalu: miregal napisał(a):

> dodalam sobie 1 cm wzrostu w dowodzie
        > osobistym, bo mialam kompleksy ze jestem za niska :>

za niska na co? pozdro
        • Gość: miregal Re: wyznam wam cos niegodnego IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 21:52
          jak sie ma 18 lat to czlowiek jest durny jak rzadko kiedy ;)
          • Gość: Lena Re: wyznam wam cos niegodnego IP: 80.48.96.* 25.02.03, 08:44
            Ja też na wniosku o dowód osobisty wpisałam 165 a nie 164 - bo ładniej
            wyglądało a i tak wpisali mi wzrost średni. Inna sprawa to fakt, że mam
            okropnie długie nogi, spodnie kupuję na 176 i nikt nie wierzy, że mam nawet te
            165 bo wyglądam na wysoką.
            A co do dzieci, mam córkę i wiem i wierzę,że mnie kocha. Wychowuję ją tak jak
            byłam wychowywana - dużo luzu i akceptacji i nacisk na osobistą
            odpowiedzialność za własne postępowanie. Dużo zainteresowania, duzo rozmów,
            nawet gdy nie chce słuchać to po pewnym czasie do tych rozmów wraca, nie karzę
            a chwalę za dobre, nigdy nie mówię "nie" od razu ale jak już po przemyśleniu
            powiem - to nie ma odwołania, znam jej znajomych/koleżanki i kolegów/, wpadają
            kiedy chcą, rozmawiają ze mną o swoich sprawach. Rozmawiam z nią o wszystkim,
            podsuwam dobre książki, zabieram do teatru i myslę, że wprowadzam coraz
            bardziej partnerskie i przyjacielskie stosunki. Ja po prostu nie potrafiłabym
            inaczej, bo to wyniosłam z mojego domu. Moja siostra też tak wychowuje swoje
            dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka