26.02.03, 20:06
SUKCES - wiem, ze to wyświechtane i niemal propagangowe już słowo, odmienane
przez wszystkie możliwe przypadki.
Pieniądze, majątek, niezależność finansowa a może szczęście rodzinne,
harmonia, równowaga. Chyba najlepiej i to i to. A jeśli trzeba wybrać?.....
To co opcja 1, cz 2?
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Sukces 26.02.03, 20:08
      jak trzeba między 1 a 2 wybierać to juz nie sukces :(
      • asma1 Re: Sukces 26.02.03, 20:23
        aankaa napisała:

> jak trzeba między 1 a 2 wybierać to juz nie sukces :(

Sama znam ludzi, którzy osiagnęli zawodowy sukces, lub nawet sukcesy, a nie
        mogą poszczycić sie np. zdobyciem jakiejkolwiek góry, choćby nawet takich
        szczytów jak są w Polsce. No wie powtarzam pytanie: pieniądze czy zdrowie?
        rodzina czy kariera?
        • aankaa 2 w 1 ?? 26.02.03, 20:45
        • Gość: kaska Re: Sukces IP: *.tele2.pl 27.02.03, 01:21
          asma1 napisała:

No wie powtarzam pytanie: pieniądze czy zdrowie?
          > rodzina czy kariera?

glupie pytanie: umiejetnosc polaczenia tych rzeczy to jest sukces.
    • asma1 Re: Sukces 26.02.03, 20:51
      asma1 napisała:

> SUKCES - wiem, ze to wyświechtane i niemal propagangowe już słowo, odmienane
      > przez wszystkie możliwe przypadki.
      > Pieniądze, majątek, niezależność finansowa a może szczęście rodzinne,
      > harmonia, równowaga. Chyba najlepiej i to i to. A jeśli trzeba wybrać?.....
      > To co opcja 1, cz 2?

Uważasz, że najlepszy jest szampon z odżywką? A może najpierw szampon, a potem
      odżywaka (ale to tak na marginesie)
      • aankaa o głowę też tu chodzi 26.02.03, 20:58
        ale i serce nie sługa..
        nie można (chyba) mówić o sukcesie, gdy czegoś brakuje
        • staua Re: o głowę też tu chodzi 26.02.03, 21:08
          Tez sie czesto zastanawiam.
          Chyba zawsze trzeba wybierac, tylko niektorzy ludzie beda zawsze zalowac, ze
          nie wybrali inaczej, a inni beda sie cieszyc ze swoich wyborow. I ci drudzy
          moga mowic o sukcesie...
        • asma1 Re: o głowę też tu chodzi 26.02.03, 21:09
          aankaa napisała:

> ale i serce nie sługa..
          > nie można (chyba) mówić o sukcesie, gdy czegoś brakuje

A Maryla R. wyśpiewała, że gdy jest kasa i sex - to jest sukces. Więc moze nie
          należy ich (tych sukcesów) osiągać na wszystkich polach?
        • Gość: Mrufka Filozoficzne podejscie. IP: *.abo.wanadoo.fr 26.02.03, 21:10
          aankaa napisała:

> nie można (chyba) mówić o sukcesie, gdy czegoś brakuje

Wszystkiego nie mozna miec, zawsze czegos brakuje. Czy wiec znaczy to, ze nikt
          nigdy nie odniosl sukcesu ?
          • aankaa Re: Filozoficzne podejscie. 26.02.03, 22:15
            odniósł, ale, pławiąc się w szczęściu i poczuciu sukcesu, do netu nie włazi by
            o takich ... gawędzić (co innego ma na głowie/...)
    • anahella Re: Sukces 27.02.03, 01:13
      wybierz zdrowie. bez niego nic nie cieszy. ani rodzina ani pieniadze pozdro
      • lastka Re: Sukces 27.02.03, 09:01

"No wie powtarzam pytanie: pieniądze czy zdrowie?
        rodzina czy kariera?"

uuuuuuhm czytam to pytanie i właściwie zastanawiam się czy można tak wybrać
        albo, albo...pieniądze czy zdrowie, lub rodzina czy kariera? Każdy zdrowo
        myślący człowiek myśle, że chociaż nie może napiszę co ja bym wybrała, jeżeli
        chodzi o opcję nr 1 oczywiście wybrałabym zdrowie bo uważam że jeżeli będe
        miała zdrowie to zawsze będę w stanie zarobić te nieszczęsne pieniądze bez
        których oczywiście żyć się nie da. Co do drugiej opcji to oczywiście wybrałabym
        rodzinę, pewnie ktoś pomyśli ot głupia baba, ale nie obchodzi mnie to. Rodzina
        to jest coś wspaniałego, mąż, dzieci które to dopiero tak naprawdę łączą nas w
        pełną rodzinę. Rodzinę będziemy mieć przez całe życie. W każdej chwili możemy
        liczyć na naszych bliskich. A kariera? Co nam daje zrobienie kariery? Ok
        doszliśmy do czegoś, zarobiamy dobre pieniądze ale wieczorem wracamy do pustego
        domu gdzie panuje cisza. Kiedy zachoruję mogę nawet umrzeć a nikt mi nie pomoże
        bo...jestem sama i nikt nie wie co się ze mną dzieje.
        A jeżeli chodzi o sukces, uważam że sukcesem jest zgodne życie, udane dzieci i
        wspaniała rodzina która zawsze w lepszych lub gorszych chwilach może na siebie
        liczyć.
        Mam tylko taką nadzieję, że kiedyś za ileś tam lat, będę mogła powiedzieć że ja
        odniosłam sukces bo mam wspaniały dom, męża i cudowne dzieci.
        Tego samego życzę tobie Asma.

• asma1 Re: Sukces 27.02.03, 15:05
          > Mam tylko taką nadzieję, że kiedyś za ileś tam lat, będę mogła powiedzieć że
          ja
          >
          > odniosłam sukces bo mam wspaniały dom, męża i cudowne dzieci.
          > Tego samego życzę tobie Asma.
          >
          >
          Dzięki za życzenia - to bardzo miłe z Twojej strony.
          Wiesz, myślę,że ja mam określone i przemyślane swoje cele w zyciu - cele, które
          poprowadzą mnie do sukcesu. Fakt, ostatnio życie wywynęło mi pewnwgo "figla",
          ale jak mówi moja mama "Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło", więc
          dalej idę do przodu i celuję w księżyc, spełniając swoje marzenia.

Spotyka się jednak opinie ludzi w stylu:
          - Dla mnie ważne są tylko pieniądze i kariera
          - Ja wybieram rodzinę
          - Ja chcę w życiu podróżować, poznawać ludzi itp...

Wracając do Twojej wypowiedzi - tylko nie odbieraj tego jako polemike z Tobą-
          zdarza się czasami, że nie zawsze możemy liczyć na naszych bliskich ( bo Cie
          zawiodą, bo mają inne zdanie, bo odejdą-nie wiedziałam jak ładnie określić
          śmierć )Ale cieszę się, że Swój sukces masz zaplanowany - życzę Ci powodzenia
          i prostej drogi do jego osiągnięcia, w szczególności w życiu prywatnym, bo jak
          napisałaś to jest dla Ciebie najważniejsze, ale w zawodowym również. Pa...
          • lastka Re: Sukces 27.02.03, 15:16
            asma1 napisała:

> > Mam tylko taką nadzieję, że kiedyś za ileś tam lat, będę mogła powiedzieć
            > że
            > ja
            > >
            > > odniosłam sukces bo mam wspaniały dom, męża i cudowne dzieci.
            > > Tego samego życzę tobie Asma.
            > >
            > >
            > Dzięki za życzenia - to bardzo miłe z Twojej strony.
            > Wiesz, myślę,że ja mam określone i przemyślane swoje cele w zyciu - cele,
            które
            >
            > poprowadzą mnie do sukcesu. Fakt, ostatnio życie wywynęło mi pewnwgo "figla",
            > ale jak mówi moja mama "Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło", więc
            > dalej idę do przodu i celuję w księżyc, spełniając swoje marzenia.
            >
            > Spotyka się jednak opinie ludzi w stylu:
            > - Dla mnie ważne są tylko pieniądze i kariera
            > - Ja wybieram rodzinę
            > - Ja chcę w życiu podróżować, poznawać ludzi itp...
            >
            > Wracając do Twojej wypowiedzi - tylko nie odbieraj tego jako polemike z Tobą-
            > zdarza się czasami, że nie zawsze możemy liczyć na naszych bliskich ( bo Cie
            > zawiodą, bo mają inne zdanie, bo odejdą-nie wiedziałam jak ładnie określić
            > śmierć )Ale cieszę się, że Swój sukces masz zaplanowany - życzę Ci
            powodzenia
            > i prostej drogi do jego osiągnięcia, w szczególności w życiu prywatnym, bo
            jak
            > napisałaś to jest dla Ciebie najważniejsze, ale w zawodowym również. Pa...

No cóż zostaje mi tylko podziękować i mieć nadzieję, że tak też będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka