Dodaj do ulubionych

PRZEPROWADZKA i te sprawy.

IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 02:34
witajcie :))
wlasnie przeprowadzamy sie z narzeczonym no nowego wiekszego mieszkania, 3
pokoiki, fajna kuchnia, taka sobie lazienka, za to ladny parkiet, dobra
dzielnica, niedaleko lasek i blisko do tramwaju.. :))
powiem jedno: nie cierpie przeprowadzek, sprzatania, transportowania setek
pierdol, kartonow, mebli it..
ale jest cos co uwielbiam: dekorowanie mego pokoju !!
jestem ciekawa, czy sa tutaj rowniez jakies kobiety, ktore maja malego bzika
na punkcie urzadzania mieszkania/pokoju/swego kacika ?
Ja z wrazenia nie moge spac, rozmyslam nad kolorem doniczek, zaluzjii,
dodatkow, nie wiem jaki obraz wybrac na sciane, zdecydowalam sie na czerwona
kanape, chce miec jakis maly puchowy chodniczek i mam w glowie chaos po
prostu.. Lazilismy dzis po Ikei i innych sklepach z meblami, jeeej.. zawrot
glowy, a jako, ze jestem niezabogata studentka, niestety nie moge pozwolic
sobie na wykupienie wszystkich lechczacych moje zmysly przedmiotow :))
jak myslicie, jakie kolory ociepla pomieszczenie ale bez efektu bolu glowy, a
urzadzal moze ktos pomieszczenia na styl feng shui ? slyszalam, ze nie dobrze
jest spac nogami skierowanymi w strone okna, czy tez na odwrot ? nie wiem tez
na jakie kwiatki sie zdecydowac, mam swoje 3 dragi, ktore zabiore do nowego
M, bo szkoda wyrzucic na smieci, biedaki rosna w doniczkach, juz 3 lata,
ledwo bo ledwo, ale jakos sie przywiazalam. jednak chetnie ozdobilabym
pomieszczenie jeszcze jakimis innymi kwiatkami, ktore maja duzo lisci i sa
latwe w pielegnacji.
za wszelkie sugestie bede wdzieczna, pozdrawiam :))
Obserwuj wątek
    • anahella Feng shui 02.03.03, 02:42
      Feng shui to cala filozofia, a wystroj mieszkania to jej mala czesc. Jezeli nie
      stac cie na specjaliste od tego, to zaufaj swojej intuicji. To tez jest feng
      shui:)
      • Gość: kropeczka Re: Feng shui IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 03:08
        anahella napisała:

> Feng shui to cala filozofia, a wystroj mieszkania to jej mala czesc. Jezeli
        nie
        >
        > stac cie na specjaliste od tego, to zaufaj swojej intuicji. To tez jest feng
        > shui:)

masz racje, postaram sie troche posluchac intuicji, tyle tylko, ze ogarnia mnie
        kompletne uczucie pustki w glowie, kiedy widze 1000 roznych rodzajow mebli czy
        dekoracji, i wowczas nie wiem juz nic !! :o
        p.s. jesli znasz jakies dobre, ciekawe stronki w necie odnosnie Feng shui, bede
        wdzieczna :))
        • anahella Re: Feng shui 02.03.03, 04:18
          Gość portalu: kropeczka napisał(a):

> ogarnia mnie
          > kompletne uczucie pustki w glowie, kiedy widze 1000 roznych
          > rodzajow mebli czy
          > dekoracji, i wowczas nie wiem juz nic !! :o

no to zrob na odwrot: narysuj sobie to co bys chciala, a potem poszukaj tego w
          sklepach. okresl swoj styl: czy rustykalny, oldscullowy itp. kupe rzeczy mozna
          zrobic tanio swoim sumptem. Polecam stronke muratora (niestety nie pamietam
          adresu, ale znajdziesz w wyszukiwarce)

> p.s. jesli znasz jakies dobre, ciekawe stronki w necie odnosnie Feng shui,
          bede

Nigdy mnie ten temat nie interesowal, ale widzialam kupe ksiazek o Feng shui u
          wydawcy na stronie www.studioastro.com.pl. Jest tam opcja zakupow przez
          internet, wiec mozesz sobie zamowic.
          • Gość: kropeczka Re: Feng shui IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 14:06
            anahella napisała:

> no to zrob na odwrot: narysuj sobie to co bys chciala, a potem poszukaj tego
            w
            > sklepach. okresl swoj styl: czy rustykalny, oldscullowy itp. kupe rzeczy
            mozna
            > zrobic tanio swoim sumptem. Polecam stronke muratora (niestety nie pamietam
            > adresu, ale znajdziesz w wyszukiwarce)
            >
            > > p.s. jesli znasz jakies dobre, ciekawe stronki w necie odnosnie Feng shui,
            >
            > bede
            >
            > Nigdy mnie ten temat nie interesowal, ale widzialam kupe ksiazek o Feng shui
            u
            > wydawcy na stronie www.studioastro.com.pl. Jest tam opcja zakupow przez
            > internet, wiec mozesz sobie zamowic.

serdeczne dzieki :))
    • cardamon Re: PRZEPROWADZKA i te sprawy. 04.03.03, 00:33
      Swojego czasu mym hobby, bylo kolekcjonowanie na polce butelek po perfumach ;)
      Kwiaty - tylko kaktusy, mam ich 6, co roku zakwitaja a jaka mam frajde!
      Z tym lozkiem bodajze nie powinno spac sie nogami do okna, to tak jakby zycie
      przez okno wychodzilo. bujda czy nie ?
      • vika411 Re: PRZEPROWADZKA i te sprawy. 04.03.03, 02:58
        Kiedys juz o tym pisalam,ze ozdobilam pokoj a wlasciwie dosc szeroki parapet
        okna...starymi butami.Poprostu zanurzylam stare buty w farbie olejnej roznych
        kolorow,poczekalam az wyschna i ...nasadzilam w nich roznokolorowych prymulek i
        bratkow:-)wygladalo to slicznie.A najfajniej wyszedl mi stary, roboczy,
        upaprany cementem bucior znaleziony na jakiejs budowie i stare trampki meza:-)
        Sproboj.
        • Gość: kropeczka Re: PRZEPROWADZKA i te sprawy. IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.03, 11:42
          vika411 napisała:

>> bratkow:-)wygladalo to slicznie.A najfajniej wyszedl mi stary, roboczy,
          > upaprany cementem bucior znaleziony na jakiejs budowie i stare trampki meza:-)
          > Sproboj.

:)) oryginalne... ja jednak na tak radykalne ozdoby nie dam sie namowic :))
          jak na razie zakupilam lampke, o metalowej podstawie i zoltej obudowie, ustawie
          ja w kacie pokoju, bedzie dawac "romantyczne" swiatlo. :))
          wlasnie, nie wiem tez za bardzo jak oswietlic pokoj aby ladnie w takim swietle
          wygladac i dobrze sie czuc.
          • anahella Oswietlenie pokoju 04.03.03, 22:51
            Warto pomyslec o lustrach - odbijaja swiatlo i jak jest ciemno za dnia to pokoj
            sie rozswietla (gdy jest np. od polnocy) a w wieczorem eksponuje swiatlo lamp.
    • losiu4 Re: PRZEPROWADZKA i te sprawy. 05.03.03, 08:52
      Gość portalu: kropeczka napisał(a):

> witajcie :))
      > wlasnie przeprowadzamy sie z narzeczonym no nowego wiekszego mieszkania, 3
      > pokoiki, fajna kuchnia, taka sobie lazienka, za to ladny parkiet, dobra
      > dzielnica, niedaleko lasek i blisko do tramwaju.. :))

No, moje gratulacje!!

> powiem jedno: nie cierpie przeprowadzek, sprzatania, transportowania setek
      > pierdol, kartonow, mebli it..

Co do przeprowadzki: polecam jakas firme przeprowadzkowa: przeniosa wszystko z miejsca na miejsca, lacznie z
      wielkogabarytowymi meblami. Albo tradycyjnie: pomoc rodziny / znajomych. Jak sie moj szwagier przenosil z jednego
      mieszkania do drugiego wynajal tyko transport. Reszte uczynila rodzina blizsza lub dalsza: w sumie 7 chlopa.
      Sprzatanie odbylo sie juz w mniejszym gronie... a potem dobrze zasluzone piwko :)))

> ale jest cos co uwielbiam: dekorowanie mego pokoju !!
      > jestem ciekawa, czy sa tutaj rowniez jakies kobiety, ktore maja malego bzika
      > na punkcie urzadzania mieszkania/pokoju/swego kacika ?
      > Ja z wrazenia nie moge spac, rozmyslam nad kolorem doniczek, zaluzjii,
      > dodatkow, nie wiem jaki obraz wybrac na sciane, zdecydowalam sie na czerwona
      > kanape, chce miec jakis maly puchowy chodniczek i mam w glowie chaos po
      > prostu..

Taak, znam ten bol (z opowiadan) i rzeczywiscie, tyczy sie on w szczegolnosci kobiet. Ile sie naogladala wystrojow
      wnetrz w katalogach, internecie, gazetach i poradnikach znajoma - to ludzkie pojecie przechodzi.

> Lazilismy dzis po Ikei i innych sklepach z meblami, jeeej.. zawrot
      > glowy, a jako, ze jestem niezabogata studentka, niestety nie moge pozwolic
      > sobie na wykupienie wszystkich lechczacych moje zmysly przedmiotow :))

Proponuje droge znajomego: meble do kuchni i sypialni zamowil o stolarza. Ten przyniosl portfolio, probki kolorow i
      materialow, tasme miernicza, olowek po czym przez 2 dni nic innego nie robili, tylko razem z dziewczyna i fachowcem
      mierzyli, dopasowywali, uzgadniali ksztalty i kolory... Calosc (z jego obliczen) wyniesie mniej o ok. 1/3 niz komplety w
      sklepach meblowych (a w szczegolnosci w Ikei) - a wszystko na wymiar.

> jak myslicie, jakie kolory ociepla pomieszczenie ale bez efektu bolu glowy, a
      > urzadzal moze ktos pomieszczenia na styl feng shui ?

Z tego co slyszalem, zasady ogolne feng shui sa jasne, ale ktos mi opowiadal, ze kiedys rozmawial z fachowcami od
      tego i kazdy mial w szczegolach inna koncepcje zagospodarowania terenu ;))

> slyszalam, ze nie dobrze
      > jest spac nogami skierowanymi w strone okna, czy tez na odwrot ?

Ja tam nie wiem. Jak kiedys spalem glowa do okna, dopadlo mnie przeziebienie ;))) Ach te przeciagi...

Pozdrawiam

Losiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka