Dodaj do ulubionych

Co kupić Młodej Parze? lat19 i 23?

11.09.06, 22:41
ide z chłopakiem na wesele jego kolegi,czyli będziemy tam jako zwykłe szaraki
a nie wystawni goście.wiadomo trezba byc coś kupić.przedstawie sytuacje-teraz
zamieszkają razem ale u rodziców dziewczyny czyli w domu wszytsko mają, są to
młodzi ludzie....jakie macie pomysły? myślałam o ekskluzywnej skrzyneczce z
winem+2 kieliszki...
Obserwuj wątek
    • mysliwy.z.kijem Re: Co kupić Młodej Parze? lat19 i 23? 11.09.06, 22:50
      Mialem ostatnio cos podobnego. kupilem z moja "kolezanka'" komplet filaznki,
      podastawki + cukierniczka na szec osob. Ladnie opakowane, nie wiem czy orginalne
      czy nie,japonskie wiem ze byly, czas byl, ale jak to w zyciu
      zabiegani......moglo byc lepiej bo myslalem o czyms innym, dary lasu i takie
      inne pie..ncje....... ale chyba najgorzej nie bylo:) glowa do gory:P:) u
      Ciebie tez bedzie dobrze.
    • poprioniony Re: Co kupić Młodej Parze? lat19 i 23? 11.09.06, 22:51
      Zamiast skrzynki z winem, proponuje koperte z kapusta.
      • mysliwy.z.kijem Re: Co kupić Młodej Parze? lat19 i 23? 11.09.06, 22:53
        wiele jeszcze zalezy czy to wesele , czy sam slub.
        • martini.martini i wesele i ślub 11.09.06, 23:01
          .
          • ab03 Re: i wesele i ślub 11.09.06, 23:41
            kup im troche rozumu, sluby w tym wieku to sie bralo 30 lat temu, teraz to jest
            jedynie nabijacz statystyk rozwodowych.
            • popka5 Re: i wesele i ślub 12.09.06, 15:16
              dobre :))
              • sandrunia1 Re: i wesele i ślub 12.09.06, 15:21
                kup im jakis poradnik małzeński !! Bo się przyda ludzie w tym wieku nie biora
                slubu !! zdaja mature ida na studia ale nie biora slubu!!!!!!!!!!!!!!!!!
                porażka
                • ultraviolet6 Re: i wesele i ślub 13.09.06, 13:33
                  ludzie w tym wieku nie biora
                  > slubu !!

A co ? Zabronił ktoś?
              • sandrunia1 Re: i wesele i ślub 12.09.06, 15:21
                no chyba ze to jest jedna z tych panieniek mam juz mature moge miec meza i
                dziecko !
                • martini.martini chyba was życie skrzywdziło..jesteście żałośni bo 12.09.06, 23:54
                  nieprosiłam o oceny sytuacji ani osób biorących ślub.a jak was tak to ciekawi
                  to niepotrezbują ani rozumu,ani poradników.są juz ze soba kilka lat i w końcu
                  chcieli zalegalizować swój związek,chca wyrazić w ten sposób miłośc która łączy
                  ich nieoddziś.czy to takie dziwne?chyba ze wy jestescie wszyscy po przejściach
                  heh
                  • simply_z Re: chyba was życie skrzywdziło..jesteście żałośn 13.09.06, 12:37
                    chcieli zalegalizować swój związek,chca wyrazić w ten sposób miłośc która łączy
                    >
                    > ich nieoddziś.czy to takie dziwne
                    jeju ,to ile ona miala lat jak ich połaczyła miłość?15? hoho
                    • sandrunia1 Re: chyba was życie skrzywdziło..jesteście żałośn 13.09.06, 14:24
                      no własnie to juz jest prawidziwa milosc na zawsze ano sie facet obejrzy jak
                      jego 19 letnia zona zacznie mu boki robic bo sie nie wyszalała. A nas zycie nie
                      skrzywdziło tylko mamy odrobinke oleju w głowie !!!
                      • martini.martini ale z was prostaki, chyba im zazdrościcie bo 13.09.06, 14:48
                        taka zawiśc przez was przemawia.moze i mieli 15 jak poznali i co? i dobrze. a
                        to czy sie wyszaleli to oni sami dobrze o tym wiedzą- w koncu on mógł jej sie
                        nieoświadczać a ona mogła oświadczyn nieprzyjąć nic i nikt ich niezmuszał wiec
                        swoje głupie komenty zostawcie dla siebie zgorzknialcy.a jak ktoś chce boki
                        robic to niewazne czy ma 19 czy 30 czy 40 lat.
                        • sandrunia1 Re: ale z was prostaki, chyba im zazdrościcie bo 13.09.06, 17:02
                          no i kolejny przykład jakiegos kretyna który sie pieni na mysl o tym ze jednak
                          19 lat to za wczesnie na slub ... Happyend84 nie kradnie sie cudzych mysli z
                          innych tematów sama nie potrafisz czegos wymyślic?? no chyba nie nadajesz sie
                          razem z martini na to weselisko zrzuccie sie na prezent
                          • sandrunia1 Re: ale z was prostaki, chyba im zazdrościcie bo 13.09.06, 17:05
                            ups happyend84 dostało ci sie za kogos innego sorkii kolejny atak :-)
                • happyend84 Re: i wesele i ślub 13.09.06, 12:30
                  Ja mam mature :P studiuje i mam prace, też mogę mieć męża i dziecko :D
                  heheh
            • votum_separatum Re: i wesele i ślub 13.09.06, 01:33
              ab03 napisał:

> kup im troche rozumu, sluby w tym wieku to sie bralo 30 lat temu, teraz to
              jest
              > jedynie nabijacz statystyk rozwodowych.

dać mu wódki :> mądrze gada :) ab03 najmądrzejsze zdanie dnia!
              • monika_04 Re: i wesele i ślub 13.09.06, 07:33
                Dziewczyna prosiła o radę co do prezentu. Wasze komentarze na temat sytuacji
                obdarowanych są zupełnie nie na miejscu.
                Nie wiem czy wino to dobry pomysł ale jakiś dobry serwis do kawy czy coś w tym
                guście? Co z tego, że zamieszkają u rodziców, fajnie jest mieć coś własnego...
                • sandrunia1 Re: i wesele i ślub 13.09.06, 12:28
                  prosiła o komentarz i o krytyke jednoczesnie przeciez to sa jeszce dzieci !!!!
                  • monika_04 Re: i wesele i ślub 13.09.06, 14:46
                    Czytanie ze zrozumieniem to jednak nie jest mocna strona Polaków. Prosiła o
                    wybranie prezentu, a styuację rodzinna nakreśliła aby lepiej go dobrać. Zadnych
                    próśb o komentarz nie było. Przynajmniej nie o komentarz co do planów małżeńśkich.
                  • martini.martini niebądz taka cwana a dzieckiem to jestes chyba ty 13.09.06, 14:50
                    jeśli niepotrafisz odpowiedzieć na post zgodnie z zadanym pytaniem.niepytalamo
                    oceny wiec se lepiej przymknij jak niemasz co do powiedzenia rozczarowana
                    życiem kobieto!
                • happyend84 Re: i wesele i ślub 13.09.06, 12:31
                  Istnieje coś takiego jak lista prezentów, każda młoda para takie coś chyba
                  sporządza, zapytaj ich.
                  Może jest akurat coś czego potrzebują.
                  • martini.martini niestety listy niemają... 13.09.06, 14:51
                    ..
                    • happyend84 Re: niestety listy niemają... 13.09.06, 19:27
                      To niech zrobią :)
                      a spytać nie zaszkodzi.
    • shoa Re: Co kupić Młodej Parze? lat19 i 23? 13.09.06, 12:34
      Lepiej daj im pieniądze gdyż coś, co tobie może wydawać się rewelacyjnym
      pomysłem wręcz genialnym dla nich może byc po prostu bezużyteczne, a jak zbiorą
      jakąś sumę to kupią sobie coś konkretnego.
      • martini.martini niestety odpadaja pieniążki,bo uwazam ze jako 13.09.06, 14:52
        nie rodzina pieniedzy sie nidaje pozatym nakazuja o zasady dobrego zachowania:)-
        znajomi pieniędzy niepowinnni dawać.
        • walnientaenta Re: niestety odpadaja pieniążki,bo uwazam ze jako 13.09.06, 15:24
          zapytaj ich !, to powinien byc prezent, a nie niespodzianka która trafia do
          kosza. Jak powiedza satynowa pościel w kolorze niebieskim - to i tak przy
          dzisiejszych sklepach i wyborze masz duzo poszukiwan i decyzji
          Ja proponuje : cos dla nich wyłącznie : zestaw pachnideł, może swiecznik ze
          swiecami na romantyczny wieczór, dwie oryginalne filizanki do kawy, dwa
          kryształowe kieliszki do wina, moze ten poradnik małżeński (!).....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka