bardzo.niesmialy28 18.09.06, 22:07 kobiete? mam 28 lat a przez moja niesmialosc jestem wciaz sam i jestem prawiczkiem!!mimo ze jestem przystojny i bogaty, nie mam pewnsci siebie i nie umiem zrobic 1 kroku,pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imlardis2 Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 18.09.06, 22:13 Hmmm... Ale nikt za Ciebie pierwszego kroku nie zrobi! Zaproś kobietę, która Ci się podoba na kawę. Zacznij rozmowę. Co można radzić? Musisz zadziałać, zobaczysz, że to nie boli :) Kobiety nie gryzą (co prawda są wyjątki, ale nawet jeśli, to nieboleśnie :D) Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo.niesmialy28 Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 18.09.06, 22:16 no ale o to chodzi ze ja nie moge z siebie jako 1 wydobyc slowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful_joanna Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 18.09.06, 22:16 Jakbys byl przystojny i bogaty, to bys nie musial robic pierwszego kroku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo.niesmialy28 Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 18.09.06, 22:17 mylisz sie ,kobiety w 99% przypadkow nie zaczepia nieznajomego faceta niewiadomo jakby bylprzystojny,no moze wyjatki tona imprezie po alkocholu ale na imprezy nie chodze Odpowiedz Link Zgłoś
imlardis2 Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 18.09.06, 22:23 Poćwicz sobie. Na osobach, których nie chcesz poderwać. Starsza pani z sąsiedztwa - zagadaj o pogodzie, plotce z TV itp. Ktokolwiek, kto nie będzie Cię stresował tak jak ładna dziewczyna. Musisz się przekonać, że ludzie są raczej przyjaźni, nikt Cię nie zje, jak zagadasz. Przekonaj się! Ja jako nastolatka też byłam chorobliwie nieśmiała, ale z czasem przekonałam się, że ludzie nie gryzą i zagadanie do kogoś nieznajomego na ulicy, czy w autobusie nie jest żadnym problemem. Pierś do przodu i - raz kozie śmierć. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
blueska3 Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 00:34 To może zacznij chodzić? MOże wtedy się przekonasz, że kontakt z ludźmi wcale nie jest taki cieżki do przejścia! Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 08:41 To zacznij. Nawet się nie zorientujesz kiedy tłum napalonych lasek bedzie chciał Cię rozdziewiczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 12:29 Jasne, ale znajomy to co innego. Może powineneś postarać sie o większą liczbę znajomych? Latwiej jest poznawać (a potem podrywać) ludzi na rozmaitych kursach, zajęciach sportowych, spotkaniach miłośników tego czy tamtego. Zawsze jest jakaś praca domowa "do pomożenia", potrzeba, żeby kogoś zaasekurować na ściance wspinaczkowej, a potem film/wystawa, na które nie ma się z kim pójść etc. Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2507 przystojnego tym bardziej nie zaczepią... 19.09.06, 13:29 tak sądzę... i naprawdę nie wiem, co doradzić, bo taka nieśmiałość jest wielkim problemem. sama kiedyś tak miałam :):) nie żebym teraz była jakoś wyjątkowo zaczepna, ale mnie w nabraniu pewności siebie pomogła praca i kontakt z ludźmi. stałam się przez to bardziej otwarta i dzięki temu mniej nieśmiała. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnaret Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 17:48 beautiful_joanna napisała: > Jakbys byl przystojny i bogaty, to bys nie musial robic pierwszego kroku ;) Popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
little_ladybird Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 18.09.06, 22:28 1. nie ma to jak skromność ;D 2. a mówią że kobiety lecą na kasę (a do tego przystojny) i jeszcze żadna go nie "wyhachyła" - świat schodzi na psy Odpowiedz Link Zgłoś
ultrax Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 08:39 A ja jestem paskudny i biedny. Mam żonę i dalej od kobiet nie mogę się odpędzić:)Może przesadnie powiedziane - "odpędzić". Ale na brak płci koło siebie nie narzekam. Podstawa to tzw "bajer" - nie lubię tego określenia. Rozmowa, rozmowa, rozmowa .... reszta sama przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
garava Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 10:00 Pomogę ci, za 200 zł ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
delicja_czekoladowa Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 10:32 Tylko za nic na świecie nie przyznawaj asię że jesteś prawiczkiem!! Ja bym po taki wyznaniu padła trupem, albo uciekla:D Odpowiedz Link Zgłoś
cerber80 Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 11:01 Ja mam ten sam problem. Wprawdzie 26 lat ale do tego wygladam bardzo mlodo i jestem raczej niski. Zero powodzenia. Te wszystkie porady typu: sprobuj, uwierz w siebie, przelam sie... to jedna wielka bzdura. Tak mowia Ci, ktorzy nie rozumieja co to niesmialosc. Prawda jest taka, ze takim jak my pisana jest samotnosc i milosc do nas nie przyjdzie bo wcale nie przychodzi do wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 11:33 Juz zapomniałeś o prawniczce???? Odpowiedz Link Zgłoś
cerber80 Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 11:35 1. Ilez mozna sie uganiac jak ona caly czas zgrywa niedostepna. 2. To chyba nie jej szukam... 3. Chcialbym kogos poznac tak jak wiekszosc populacji - na zywo. A to mi nie pisane... Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 11:37 Problemów szukasz... Odpowiedz Link Zgłoś
cerber80 Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 11:40 Jak szukam? Chce kogos poznac chocby na ulicy, na dyskotece, przez znajomych - tak jak robi to 99% ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 12:34 W życiu nie poznałam nikogo na ulicy ani na dyskotece. Przez znajomych - owszem. Najwięcej: w szkole, na studiach, przez internet - przez skontatkowanie się z ludźmi o tym samym hobby oraz wpisanie na pewną zabawną listę dyskusyjną, na zajęciach sportowych (dobrze się gada w czasie rozgrzewki). Odpowiedz Link Zgłoś
v0lrath Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 20.09.06, 22:36 No nie wiem czy 99%. Ale większość - to fakt. Skoro chcesz kogoś tak poznać - to niestety nie ma innej drogi jak chodzić do pubów, na imprezy, dyskoteki (i nie podpierać ściany - można kogoś poznać w tańcu, czasem to nawet łatwiejsze niż zacząć ot tak rozmowę - przynajmniej mi łatwiej jest się przełamać i poprosić dziewczynę do tańca, nawet całkowicie obcą, niż podejść na ulicy i zagadać [szczerze to tak na ulicy jeszcze nigdy do żadnej nie zagadałem - jeszcze zbyt nieśmiały jestem :P]). Odpowiedz Link Zgłoś
cerber80 Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 21.09.06, 10:18 Mi sie nawet w dyskotece nigdy nie udalo:/ Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 12:31 A Ty już tu byłes i dostałeś mnóstwo porad. Powinieneś się teraz wyspowiadać, czy stosowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
cerber80 Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 13:34 Przede wszystkim nie mam z kim chodzic po klubach. Jesli chodzi o rozne zajecia po godzinach.. to akurat byly wakacje i raczej nic ciekawego wtedy nie organizuja. A teraz kiedy chcialbym sie gdzies zapisac musialem wyjechac sluzbowo. Poznalem kogos przez internet. Ale przez net to zadnen problem. Tam sie nie boje do nikogo zagadac - nikt mnie nie zna. Mi sie marzy poznac kogos tak na zywo, ale to nie zdarzylo mi sie jeszcze nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
v0lrath Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 20.09.06, 22:32 Wiesz, możesz zawsze nawiązać kontakt w internecie, a rozwinąć go po pewnym czasie w rzeczywistości - to znaczy spotkać się z tak poznaną osobą (tylko dobra rada - szukaj osoby która mieszka blisko). I dalej już kontynuować znajomość w realu. Zresztą jak poznasz taką osobę wirtualnie to będzie Ci łatwiej na spotkaniu w realu (przemóc się, rozmawiać itp. - nie będzie totalnie nieznajomą). Odpowiedz Link Zgłoś
cerber80 Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 21.09.06, 10:23 Przez internet poznanie kogos to zaden problem. Poznalem niejedna dziewczyne i wszystkie (100%) byly chetne do kontynuowania znajomosci. Zwykle dnia nastepnego dostawalem albo milego smsa albo wiadomosc na gg. Mi brakuje tej umiejetnosci zaczepienia kogos na zywo. Mam blokade i nie moge jej przelamac. Wiem, ze pozniej juz idzie latwiej bo mam sporo do zaoferowania ale dlaczego nikt nie chce mi tego ulatwic. Skad kobietom sie ubzduralo, ze im bardziej niedostepne beda zgrywac tym bardziej facetom bedzie zalezalo? Mi moze by zalezalo gdybym taka znal, w przeciwnym przypadku to nie ma sensu. To ze taka jest ladna to jeszcze nic nie znaczy, a zwlaszcza dla niesmialego kolesia. Mnie to wrecz odstrasza. Odpowiedz Link Zgłoś
v0lrath Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 20.09.06, 22:28 > Te wszystkie porady typu: sprobuj, uwierz w siebie, przelam sie... to jedna wie > lka bzdura. Tak mowia Ci, ktorzy nie rozumieja co to niesmialosc. Ja byłem chorobliwie nieśmiały wobec dziewczyn - tak mniej więcej do 19 roku życia (co ciekawe też wyglądam młodo - mam 23 lata, a dają mi 18-19, a czasem pytają o dowód jak chcę kupić piwo, ostatnio tydzień temu tak było). Obecnie jestem po prostu nieśmiały, nadal nie jest mi bardzo łatwo nawiązać kontakt i do "zaczepnych" nie należę - szczególnie jeśli kobieta mnie onieśmiela :P Ale potrafię już się przełamać, spróbować (choć nie w każdej sytuacji i nie zawsze), jestem po kilku związkach. I mogę powiedzieć tyle, że można - ale jest trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
cerber80 Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 21.09.06, 10:24 Wiesz... ja mam 26 lat a poczatkiem roku ktos mnie ocenil na 17... Poza niesmialoscia to jeszcze bardziej utrudnia sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
shoa Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 11:47 Ech stary masz do tego złe podejście, za bardzo się napalasz i możliwe że każdą nowo napotkaną dziewczynę od razu poddajesz ocenie, ta za niska ta za wysoka, ta ma za małe piersi ta znowu za duże itp, w końcu znajdujesz taką jak ci się podoba i co nie możesz wydusić z siebie ani słowa. Moja rada jest taka: olej to że szukasz dziewczyny, myślę że one to po prostu wyczuwają i cię olewają. Postaraj się potraktować kobiety jak kumpli, nie pokazuj że ci zależy, nie napalaj się spróbuj raczej po prostu pogadać o byle czym, nie wiem jaka pogoda, co lubi robić, co ty lubsiz robić co sądzi o Makbecie, o krzywym krawężniku o żywności modyfikowanej byle by o czymś pogadać. I nie patrz dziewczynie na cycki czy na pupe tylko w oczy, jak się zaprzyjaźnisz to reszta sama przyjdzie. A i jeszcze jedno, jak już uda ci się gdzieś zaprosić kobiete to nie zapomnij żeby co jakiś czas prawić jej jakiś miły komplement. Jeżeli jesteś małomówny to postaraj się nauczyć zadawać pytania większość kobiet to gaduły :-) i wystarczy tylko dać im się otworzyć a rozmowe same zaczną podtrzymywać. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
seiw83 Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 12:44 rada prawie idealna tylko ze dzialo za skutecznie. przyklad mam na samym sobie traktuje dziewczyny jak powietrze mile pogaduszki i tak dalej i usmiechy. tylko ze rakcje dziewczyn po cyms takim jeszcze bardziej wpedzaja mnie w niesmailosc i ucieczke. Bo co ma czlowiek zrobic ja kpo imprezce na koniec semestru dziewczyna sie do ciebie przytula a w pokoju obok lezy jej na..y chlopak? co masz zrobic jak w pubie po drugim spotkaniu z kolega jego dziewczyna i jej kolezankami dziewczyna kolegi mowi ze sie podobasz jej kolzezance itp. jak czlowiek jest niesmaily to taki rzeczy go paralizuja. niesmiali chyba nie sa w stanie zrozumniec tego. a moze to nie jest niesmailo jak z w kontaktach z innymi ludzmi jestem soba? Odpowiedz Link Zgłoś
shoa Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 15:05 Hmm jak już dojdziesz do tego że się kobieta zaczyna przytulać, trzymacie się za ręce to ją po prostu pocałuj, broń boże nie pytaj się czy możesz to zrobić, tylko zrób to, najpierw delikatnie i poczekaj na jej reakcje, jeżeli się obruszy to też nie przepraszaj tylko powiedz żę ci się podoba i od początku chciałes to zrobić :-), powodzenia. Acha i jedna rada na koniec, mniej myśl a więcej działaj. Przytocze ci taki kawał który to dobrze opisuje: Mężczyzna zaczepia przechodzącą dziewczyna i mówi ze jak się zatrzyma to da jej cukierka, ta po chwili namysłu się zgadza. Mężczyzna kontnuuje dalej, jak powiesz jak masz na imię to dam ci kolejnego cukierka. Ta się zgadza, Mężczyzna idzie dalej, jak usiądziemy na ławce dostaniesz kolejnego cukierka, znowu zgoda, siedzą na ławce mężczyzna już zdenerwowany i przejęty mówi jak usiądziesz bliżej to dam ci czekolade, dziewczyna się zgadza. Mężczyzna próbuje jeszcze kilka różnych podchodów proponując za każdym razem to cukierka to czekoladke. W końcu kobieta nie wytrzymuje i mówi. Ku.. facet prędzej się nabawię cukrzycy niż ty mnie wydupczysz.... Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 12:31 wez go od tylu:)))) miodzio:)))))) m.s. Odpowiedz Link Zgłoś
kowianeczka Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 12:43 Ma brac mezczyzne od tylu?:))) Toz to najwieksze upokorzenie dla kobiety i coz to za seks? Nie bardzo wiem co myslec, powiem jestem troszke zdziwiona szczeroscia wypowiedzi. Gdybym byla kobieta nie chcialabym miec seksu od tylu (przynajmniej na poczatku) a co dopiero byc mezczyzna? Ale o co chodzi z tym mailem, bo po wysmianiu sie naprawde nie rozumiem? k. Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 19.09.06, 13:13 a tak powaznie to rozumiem cie. tez jestem strasznieee niesmialy:) m.s. Odpowiedz Link Zgłoś
saksalainen Jak ja sie za to zabrałem 19.09.06, 14:18 Byłem pare lat młodszy niz Ty teraz, tez zakochałem sie w dziewczynie i nie wiedzialem co zrobic. W koncu napisałem jej list. Prawdziwy list: Papier, atrament (zreszta uwazam ze to ma cos bardzo romantycznego). Poskutkowało o tyle, ze odpisała, ale niestety nie chciała sie ze mna spotkac. Mysle ze dlatego ze przesadziłem, od razu pisałem o moich uczuciach, nalezało sformułowac to troche bardziej neutralnie. Jakis czas pózniej w podobnej sytuacji zebrałem cała odwage w sobie, podszedłem do dziewczyny i powiedzialem "przepraszam, chyba sie w Pani zakochalem" - tez nic nie dało, przyjeła to jak komplement, podziekowała i powiedziała ze ma juz chłopaka. Jesli chodzi o to jak sie "zabrac" do znanej tylko z widzenia osoby, to mysle ze list jest najlepsza metoda. Chyba ze potrenujesz: Wyjdziesz na miasto i zaczniesz obcym kobietom robic komplementy, az do momentu kiedy nie bedzie Ci to sprawiac trudnosci. Ale do tego potrzeba bardzo duzo odwagi - no i nie masz gwarancji ze ta osoba o ktora Ci chodzi, bedzie chciała z Toba porozmawiac. Napisz list. Odpowiedz Link Zgłoś
latindancer Musisz być oryginalny 19.09.06, 16:26 Przede wszystki kobietę trzeba rozbawić. Wymyśl sobie, że jesteś reporterem RMF- u i podejdź do niej z patykiem imitującym mikrofon, że niby dostałeś za zadanie zapytać wszystkich pięknych kobiet czy lubią kiełbasę podwawelską. Odpowiedz Link Zgłoś
v0lrath Re: Musisz być oryginalny 20.09.06, 22:43 ROTFL, ja bym uciekł, gdybym był kobietą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: Musisz być oryginalny 21.09.06, 04:02 Popieram latindacera, choć może w tym konkretnym przykładzie z oryginalnością trochę przedobrzył:) Niemniej jednak poczucie humoru to 1/2 sukcesu aby przekonać do siebie kogoś. A pewność siebie to cecha nabyta, sama przyjdzie:) Uszy do góry Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: jak bardzo niesmialy ,przystojny facet ma pod 22.09.06, 20:54 o kurcze-tacy istnieją??? Odpowiedz Link Zgłoś