Dodaj do ulubionych

tabletki i brak okresu

11.10.06, 21:24
moze ktoras z was mi powie cos na ten temat, zazywam Novynette od sporego
czasu. poniewaz jestesmy bardzo ostrozni z chlopakiem to czesto tez kochamy
sie z dodatk. zabezpieczeniem. sprawa wyglada tak...Skonczylam brac
opakowanie tabletek i jutro powinnam zaczac kolejne,ale nie dostalam okresu.
Jakies 2 tyg temu ,ok 13-14 dnia cyklu chorowalam na grype zoladkowa i
zwrocialm tabletke, ktora zazylam tego dnia, wiec w ciagu 12 godz zazylam
kolejna. i teraz nie wiem czy zrobilam dobrze..zazylam dodatkowa 1 tabl z
nowego opakowania,zeby bylo zachowane te 21 dni zazywania tabl .
podejrzewam,ze teraz to mi sie rozlegulowalao juz wszytsko. ale dziwna
reakcja. coo ty myslice? prosze o rade
Obserwuj wątek
    • eleni80 Re: tabletki i brak okresu 11.10.06, 21:29
      myślę, że dobrze zrobiłaś, że zażyłaś dodatkową, skoro tamtą zwróciłaś...
      ... ale dlaczego nie masz okresu, nie mam pojęcia... robiłaś test ciążowy? bo
      słyszałam już o przypadkach, gdy pigułki zawiodły...
      • mala.m1 Re: tabletki i brak okresu 11.10.06, 21:33
        ale stosowalismy prezrwatywy , ktore nie pekly i bylo wszytsko ok. poza tmy
        kochalismy sie w dni dalekie od "mozliwej owulacji", choc i tak jej nie mialam
        bo zazywam regularnie tabletki . czesto mi sie rozlegowywuje okres. raz nawet
        jak zmienilam tabletki to tez potem okresu nie mialam.. wrazliwa jestem n tego
        typu zmiany w organizmie. ale jak pisalam ciaza jest niemozliwa. martwilabym
        sie gdybym kochala sie jeszcze bez gumki..ale ze tak nie bylo no to jestem
        spoojna,ale po prostu dziwi mnie to:)
    • salsa.loca Re: tabletki i brak okresu 11.10.06, 21:42
      to normalne,
      pamietaj, ze gdy bierzesz tabletki to nie masz miesiaczki, to krwawienie to
      reakcja organizmu na odstawiebie na kilka dni hormonów-równie dobrze mozna brac
      bez przerwy i wtedy nie bedzie tego plamienia
      jesli bierzesz długo, to jedna zwrocona tabletka nie spowoduje ciazy nie bój sie
      biore tabeltki juz od dłuzszego czasu, i mam tak czasami ze ten pseudo-okres mam
      np koło trzecuiej tabletki z nowej serii. Kilka razy nie miałam wcale.
      mysle ze nie masz sie czym martwic
      • mala.m1 Re: tabletki i brak okresu 11.10.06, 21:45
        dzikei za dobra rade:) mysle,ze masz racje. cyzli mialas podobne sytuacje..? mi
        sie tez czesto w czasie brania tabl zdarza krwawienie male.. tylko,ze stresuja
        mnie takie rzeczy mimo wsyztsko. chcialabym miec komfort biorac tabl. moze to
        kwestia zlych tbaletek..?
        • salsa.loca Re: tabletki i brak okresu 11.10.06, 21:51
          wiesz kiedy tabletki zawodza_kiedy bierze sie je w cały swiat
          w kołko sie zapomina albo bierze o róznych godzinach
          jesli jestes zdyscyplinowana to jedna tabletka zwymiotowana nie zaciązy Cie i
          mozesz sobie darowac te gumki, zapewniam ICe
          biore tabletki z przerwą juz 5 lat i wiem, ze co jakis czas nie mam krawienia
          wcale, ze moj okres to farsa-bo nie ma przeciez owulacji w czasie brania
          tabletek wiec nie ma i okresu, czasem biore bez przerwy, np latem, gdy nie chce
          miec do czynienia z tymi trzema dniami
          jesli zapomniałas w ostanim tygodniu serii to juz wowgole nie ma o czym mowic,
          tu własciwie nie ma szans na ciaze
          poza tym wiadomo-bierzesz kilka lat i przestajesz-teoretycznie mozesz zajsc w
          ciaze juz po odłozeniu w piwerwszym miesiacu, i tak podane jest na ulotce
          ale wiadomo, ze organizm troche do siebie dochodzi, wiec to tez nie jest tak, ze
          od razu jestes tak płodna jak przed tabletkami
          mysle ze nie powinnas sie tak stresowac:)
          • mala.m1 Re: tabletki i brak okresu 11.10.06, 21:56
            zwrocilam ( wymioty) te tabl jakos w srodku cyklu , ale potem nie kochalam sie
            jakis dobry tydzien. a nawet jak tak to w gumce.poza tym zazylam dodatkowa
            tabletke. a tabl zazywam od roku.. :) ale widze ze doswiadczona jestes wiec
            twoje rady sa cenne i dobre:) czyli moge wogole nie dostac tego pseudo-
            okresu..?
            • salsa.loca Re: tabletki i brak okresu 11.10.06, 22:01
              pierwsza sprawa-jesli wymiotowałas przynajmniej godzine po tabletce, to ona
              zdążyła sie przyjąc:) w srodku cyklu, to włascieiw mozna wziazc druga, ale po
              roku brania tabletek nic by CI nie groziło, jednak Twoja odpowiedzialnosc jest
              godna pochwały
              do tego jeszcze te gumy-spokojnie, bylicie tak zabezpieczeni jak mało kto:)

a powaznie to dajcie sobie spokoj z tymi gumkami! seks bez paierka jest cudowny;))

mozesz nie dostac, ja czasem nie dostaje, a czasem dostaje jak juz biore kolejne
              opakowanie, wiec spokojnie:)

doswiadczyłam sie bo tyle lat brania:)) poza tym tez kiedys miałam takie
              watpliwosci jak Ty i inne, wiec duzo czytałam na necie no i zasypywała moja
              ginekolog pytaniami, zeby wiedziec ile sie tylko da:) Tobie tez to polecam,
              zebys nie czuła sie zaskoczona gdy cos sie dzieje.
              • mala.m1 Re: tabletki i brak okresu 11.10.06, 22:07
                zwymiotowalam jak jakies 1,5- 2h po zazyciu. wiec na drugi dzien rano wzielam
                nowa i potem juz normalnie + dodtakowa z nowego opakowania. no i gumka:) smiej
                sie:) jestemy tak uwazni bo mojego chlopaka siostra wpadla gdy miala 19 lat...
                i on ma tak jakby uraz... i tak do tego podchodzimy. wiesz lepiej ze tak na to
                patrzymy niz niekotrzy ktorzy wogole sie nie zabezpieczaja i licza na cud.
                dzieki wielkie za porade, jestem juz o niebo spokojniesza. to testu chyba nie
                musze robic, choc ponoc to taka regula jest ze zawsze powinno sie zrobic test-
                dla formalnosci.. ble:)
                • salsa.loca Re: tabletki i brak okresu 11.10.06, 22:09
                  daruj sobie test

z tego co piszesz nie masz szans na ciaze:)

sprobójvcie raz bez gumy, róznica jest i to wielka:)
                  a i nie smieje sie-te tematy to nic smiesznego, powodzenia:)
                  • mala.m1 Re: tabletki i brak okresu 11.10.06, 22:10
                    hehe...nie no oczywiscie ze kochamy sie tez i bez gumki:) ale ostatnio nie:)
                    dzieki jeszcze raz. rzadko spotyka sie tak pozytywna odp, zrozumienie i rade na
                    forum ..:*
                    • salsa.loca Re: tabletki i brak okresu 11.10.06, 22:13
                      eee, nie przejumj sie zaraz ktos tu wejdzie powie ze jestes głupia, albo ze ja
                      jestem głupia, albo ze cos jeszcze innego, nalepeij nie do tematu, ale co tam:)

tez to zauwazyłam-kto am problem potrzebuje rad a niekttorzy robia sobie durne
                      zarty, troche to prymitywne...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka