Dodaj do ulubionych

opalanie - Eye BRUSHing?

25.10.06, 14:00
Czy słyszałyście kiedyś o takim rodzaju solarium? Podobno polega to na
malowaniu ciała. Czy możecie powiedzieć mi ile to kosztuje, na jak długo
starcza i gdzie w Warszawie można to zrobić? Czy nie opłaca się bardziej iść
na zwykłe solarium? Zaznaczam, że muszę być równo i dokładnie opalona (pokaz
tańca).
Obserwuj wątek
    • feminasapiens Re: opalanie - Eye BRUSHing? 25.10.06, 14:12
      Nie EYEbrushing, tylko AIRbrushing - polega na równomiernym opryskiwaniu ciała
      barwnikiem (eye = oko, air = powietrze).
      Po procedurze opryskiwania czekasz jakiś czas aż wyschnie (pół godziny?), do 4
      godzin nie wolno się myć, potem kolor "spiera się" po 2 tygodniach.

Z tego co wiem to taki zabieg kosztuje ok. 80 zł.

Reasumując: dużo wad (ceregiele, wysoka cena, czas) - tylko jedna zaleta:
      (podobno) nie szkodzi na skórę.
      • gosia_kka Re: opalanie - Eye BRUSHing? 25.10.06, 14:20
        Właśnie znalazłam. Robią to w Dermika Spa & Salon. Kosztuje 100 zł (bez
        peelingu) i utrzymuje się 7-12 dni. Trochę krótko jak za 100 zł. Może gdzieś w
        Warszawie robią to taniej?
        • mloda2008 Re: opalanie - Eye BRUSHing? 25.10.06, 16:17
          Napewno taką metodę uzyskania opalenizny wybiorą osoby, które nie moga się
          opalać (w ciąży, zmiany skórne, nadciśnienie, przyjmujące leki hormonalne itp
          powodujące przebarwienia, klaustrofobicy itd), zapracowane, które nie mają
          czasu na kilka seansów w solarium i chcące uzyskać szybką opaleniznę. Zabieg
          wykonany w odpowiednim salonie przez wykwalifikowaną osobe daje naprawdę
          świetne efekty. skora powinna być do niego uprzednio przygotowana (podobnie jak
          przed kąpielą słoneczna czy solarium)-peeling, stosuje się rownież blokery na
          rożne części ciala np kolana, łokcie, brwi itd aby uniknąć ciemniejszych plam w
          miejscach gdzie skóra jest grubsza, twardsza czy pokryta włosami. Efekt
          podobnie jak opalenizna utrzymuje się różnie - 7-14 dni. Nie jestem z Warszawy
          więc nie mogę polecić żadnego salonu ale sam zabieg oceniam bardzo dobrze i
          uważam, żże to świetny wariant dla tych, ktozy chcą byc opaleni a nie mogą
          korzystać z solarium z różnych względów:-)
    • methinks Re: opalanie - Eye BRUSHing? 25.10.06, 16:26
      To ta metoda, ktora Pink prezentuje w teledysku do "Stupid girl".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka