Dodaj do ulubionych

Ile zaplace??

25.11.06, 21:07
chce sie wybrac po soczewki do optyka i zastanawiam sie ile zaplace... dodam
ze to moja pierwsza wizyta i chce kupic wszystco, czyli soczewki
(najprawdopodobniej miesieczne lub 3-miesieczne) wraz z plynem.. no i
oczywiście nie zapominam o badaniu, za ktore pewie tez zaplace.. ale ile to
wszystko wyniesie? pomozcie drogie panie :)
Obserwuj wątek
    • strange_one Re: Ile zaplace?? 25.11.06, 23:43
      100 soczewki + 50 wizyta :)
      • baler_inca Re: Ile zaplace?? 26.11.06, 00:09
        Potwornie generalizujesz.
        U optyków często są promocje (kto kupi soczewki ten ma badanie gratis)
        Soczewki tez sa przerózne, co ty tak wyjechałaś z tym 100 zł? Miesięczne moga
        kosztować od 40 zł za parę do ok 120 zł. Zalezy co komu pasuje. Czasem udaje
        się dostać pierwszą parę soczewek całkiem gratis, jeśli dopiero zaczyna się ich
        używać (zdaje się że to johnnson&johnnson oferował)
        Dlatego warto zadzwonić do optyka i zapytac, a nie szukać takich wieści na
        forum. Nie wiemy nawet, w jakim mieście mieszkasz?? A to ma znaczenie.
    • anka-ska Re: Ile zaplace?? 26.11.06, 00:26
      Soczewki miesięczne bausch&lomb w opakowaniu 6 szt = 120 zł (pojedynczo drożej
      niż w pudełeczku zbiorczym chyba 20 zł jedna soczewka). jeżeli każde oko inna
      wada, kupuję od razu 2 pudełeczka = 120. Płyn do soczewek = 45 - 50 zł/ 360 ml
      (nie powiem ci dokladnie na jak długo wystarczy tak pi razy oko na m-c). W
      opakowaniu z płynem sa zazwyczaj pudełeczka na szkiełka.
    • anka-ska Re: Ile zaplace?? 26.11.06, 00:27
      sprostowanie: 2 pudełeczka = 240 zł
    • frying.pan Re: Ile zaplace?? 26.11.06, 01:19
      Za trzymiesieczne baush&lomb zaplacisz 75 zl (takze za dwie różne).
      • elka116 Re: Ile zaplace?? 26.11.06, 16:22
        zalezy jaka masz wade... w moim przypadku koszt soczewek to bylo jakies 500 zl to dalam sobie spokoj:(
        • cala_w_kwiatkach Re: Ile zaplace?? 26.11.06, 17:11
          wydaje 44zł na soczewki miesieczne i 42zł za plyn 360ml(na 3 miesiace starczy)
          • baler_inca Re: Ile zaplace?? 26.11.06, 17:50
            Ja od roku kupuję soczewki od miłej pani na allegro, płacę (o ile mnie pamięć
            nie myli) 120 zł za 8 sztuk (czyli 4 pary, w tym jedna gratis). Soczewki są
            miesięczne, dzienno-nocne, nie ściągam ich właściwie przez cały miesiąc. Fajne
            są i bardzo ekonomiczne :)
            • cala_w_kwiatkach Re: Ile zaplace?? 26.11.06, 17:51
              baler inca nie malujesz oczu? nie zdarza ci sie przecierac oczu?
              • baler_inca Re: Ile zaplace?? 26.11.06, 18:02
                Maluję i przecieram, soczewki nie przeszkadzają. Miewałam przeróżne od 12 roku
                życia, czyli to już 14 lat noszenia:) Od roku mam te miesięczne (B&L Pure
                Vision) i są świetne, śpię w nich, pływam, robię demakijaż (płynem na waciku) -
                można w nich właściwie wszystko. Nie mam wrażliwych oczu, ale przez pierwsze
                miesiące profilaktycznie wyjmowałam je co kilka dni. Teraz już nie musze i
                zgodnie z instrukcją obsługi nosze miesiąc non stop.
                • feenstra Re: Ile zaplace?? 26.11.06, 19:23
                  Radzę wyjmować mimo wszystko, firmy prześcigają się w zdobywaniu klientów (stąd
                  soczewki których "nie trzeba wyjmować przez miesiąc") niestety soczewki nie sa
                  dla oczu obojętne, utrudniają oddychanie oka. Powinno się je nosić NAJWYŻEJ
                  osiem godzin dziennie, najlepiej jednodniowe, ewentualnie dwutygodniowe. Ja
                  noszę od dzieciństwa, już parę ładnych lat, wszystko było świetnie, zero
                  problemów, aż do momentu kiedy poszłam do okulisty na kontrolę i okazało się że
                  mętnieje mi siatkówka. Teraz wyjmuję po góra sześciu godzinach, co parę tygodni
                  daję oczom odpocząć przez parę dni i chodzę w okularach. Przecież wyjęcie i
                  wlożenie soczewek zajmuje minutę.. A problemy (naprawdę poważne) wychodzą
                  czasem po kilkudziesięciu latach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka