wielo-kropek 18.12.06, 21:02 Gdzie na swiecie jest najlepiej zyc. Tam gdzie nas nie ma, czy jest moze jakies miejsce blizej raju niz dalej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avital84 Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 21:11 Najbliżej raju jest miejsce, w którym jest Twoje serce. W moim przypadku być może rajem było by miejsce, kóre większości ludzi jawi się jako piekło. Nie chodzi o to gdzie...ale z kim:) Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 21:18 No dobrze, zgadzam sie. Ja juz z gory zalozylem ze mieszka sie z kims, kims kochanym. Samemu wszedzie jest zle 9przynajmniej dla mnie tak by bylo). Powiedz lepiej gdzie z tym kims chcialabys sie rajowo czuc. Gdzie ma cie zabrac i dokad? A moze jeszcze lepiej -skad chcialabys juz nigdy nie wracac, tylko tam ciagle byc z tym kims a on z toba. Odpowiedz Link Zgłoś
ms_mroofka La Jolla... 18.12.06, 21:32 www.lajollabythesea.com/home.php zadnych tornad, daleko juz od trzesien ziemi i klimat, jak w raju. No i slicznie calorocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 21:35 Dla mnie takim miejscem jest Polska:) Wszędzie indziej jest pięknie ale tylko na chwile. Jeśli na chwile to chyba jakieś egzotyczne wyspy...może Karaiby. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu-nr1 Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 21:49 Jest wiele takich miejsc na świecie, niektóre całkiem niedrogie. Był kiedyś wątek na forum Polonia. Polonusi polecali np. eksluzywne osiedla dla białych w Panamie. Wystarczy bodaj 2000 USD na m-c i juz można sobie pożyć w ciepełku i luksusie. Osobiście, zamierzam jeszcze przed osiągnięciem starczej niedołężności stać się emerytem i wyemigrować w podobne miejsce. Dlatego od dawna regularnie odkładam nadwyżki:-) Wszelką pracę od maleńkości mam w analu- pracuję bo muszę:-( Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 23:41 Kropku ja nigdy z nikim nie mieszkalam. Chociaz jestem taka porzadna mila dziewczynka ;( Bardzo bym chciala. Gdy zadales pytanie o raj to pomyslalam ze szczytem moich marzen jest znalezc sie w lozku z facetem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
evek Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 21:45 nie wazne gdzie - wazne z kim! tu sie zgadzam. ale... jesli mialabym wybor - to zabieram te najwazniejsza osobe w moim zyciu do najwazniejszego dla mnie miejsca - Tarnowskich Gor, na poludniu Polski... na razie to niestety niemozliwe :O| Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 22:01 Nie chodzi mi o wyjazd na wczasy bo takich miejsc jest z pewnoscia duzo. Chodzi mi o miejsca gdzie mozna spokojnie, bezpiecznie zyc, czuc sie wspaniale, jesc dobre, smaczne i zdrowe jedzenie, byc otoczonym przyjaznymi, w miare uczciwymi ludzmi, czystym powietrzem i lubianym klimatem. O takie miejsca mi glownie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 22:03 POLAND:) - pasuej do opsiu nigdzie indziej nie będiesz się czuł jak w raju...zaufaj mi...zachwyt innością jest dobry na krótką metę. tylko tu jest sprzyjająy klimat dla Polaka, ludzie, którzy rozumieją Rejs i polskie piwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 22:21 Wiesz, Polska z pewnoscia dla przecietnego Polaka jest tym miejscem, ale niestety pomimo tak wielu atutow jest tez duzo minusow. Np. w obecnej Polsce nie mozna juz dobrze zjesc, wszystko (prawie wszystko) nienaturalne, sztucznie hodowane, naszpikowane chemia, jednym slowem - spieprzone. Caly ten bogaty, rozwiniety swiat (jak go nazywaja) wyglada podobnie, w wielu przypadkach duzo gorzej niz Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 22:17 kusiłoby wymienić jakąś Ischię czy inne Wyspy Eolskie, albo wybrzeże Morza Egejskiego, ale jednak siedzę sobie teraz w moim miłym mieszkanku, w moim fajnym Krakowie, przyjaciół mam tu najlepszych na świecie, jedzenie wyśmienite - i dobrze mi jest. a poza tym wybrałabym Bałkany. od Słowenii po Czarnogórę. może to nie jest pozornie najspokojniejsze i najrozkoszniejsze miejsce do życia, ale ja się z tym kawałkiem Europy czuję bardzo związana. głównie z powodu ludzi. i wina :) o urodzie tamtych rejonów nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 23:03 gdybym musiala życ w Polsce ( a żyje;)) to tylko Małopolska i Krakow-najdłużej ponoc żyjemy i ogolnie dobrze;),a jesli świat to Hiszpania ,Portugalia Odpowiedz Link Zgłoś