Dodaj do ulubionych

Najlepsze miejsce

18.12.06, 21:02
Gdzie na swiecie jest najlepiej zyc. Tam gdzie nas nie ma, czy jest moze
jakies miejsce blizej raju niz dalej?
Obserwuj wątek
    • avital84 Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 21:11
      Najbliżej raju jest miejsce, w którym jest Twoje serce.
      W moim przypadku być może rajem było by miejsce, kóre większości ludzi jawi się
      jako piekło.
      Nie chodzi o to gdzie...ale z kim:)
      • wielo-kropek Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 21:18
        No dobrze, zgadzam sie. Ja juz z gory zalozylem ze mieszka sie z kims, kims
        kochanym. Samemu wszedzie jest zle 9przynajmniej dla mnie tak by bylo).
        Powiedz lepiej gdzie z tym kims chcialabys sie rajowo czuc. Gdzie ma cie
        zabrac i dokad? A moze jeszcze lepiej -skad chcialabys juz nigdy nie wracac,
        tylko tam ciagle byc z tym kims a on z toba.
        • ms_mroofka La Jolla... 18.12.06, 21:32
          www.lajollabythesea.com/home.php
          zadnych tornad, daleko juz od trzesien ziemi i klimat, jak w raju. No i
          slicznie calorocznie.
        • avital84 Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 21:35
          Dla mnie takim miejscem jest Polska:)
          Wszędzie indziej jest pięknie ale tylko na chwile.
          Jeśli na chwile to chyba jakieś egzotyczne wyspy...może Karaiby.
          • zdzichu-nr1 Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 21:49
            Jest wiele takich miejsc na świecie, niektóre całkiem niedrogie. Był kiedyś
            wątek na forum Polonia. Polonusi polecali np. eksluzywne osiedla dla białych w
            Panamie. Wystarczy bodaj 2000 USD na m-c i juz można sobie pożyć w ciepełku i
            luksusie. Osobiście, zamierzam jeszcze przed osiągnięciem starczej
            niedołężności stać się emerytem i wyemigrować w podobne miejsce. Dlatego od
            dawna regularnie odkładam nadwyżki:-) Wszelką pracę od maleńkości mam w analu-
            pracuję bo muszę:-(
        • mahadeva Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 23:41
          Kropku ja nigdy z nikim nie mieszkalam. Chociaz jestem taka porzadna mila
          dziewczynka ;( Bardzo bym chciala.
          Gdy zadales pytanie o raj to pomyslalam ze szczytem moich marzen jest znalezc
          sie w lozku z facetem :/
    • evek Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 21:45
      nie wazne gdzie - wazne z kim! tu sie zgadzam.
      ale... jesli mialabym wybor - to zabieram te najwazniejsza osobe w moim zyciu do
      najwazniejszego dla mnie miejsca - Tarnowskich Gor, na poludniu Polski...
      na razie to niestety niemozliwe :O|
      • wielo-kropek Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 22:01
        Nie chodzi mi o wyjazd na wczasy bo takich miejsc jest z pewnoscia duzo.
        Chodzi mi o miejsca gdzie mozna spokojnie, bezpiecznie zyc, czuc sie
        wspaniale, jesc dobre, smaczne i zdrowe jedzenie, byc otoczonym przyjaznymi, w
        miare uczciwymi ludzmi, czystym powietrzem i lubianym klimatem. O takie
        miejsca mi glownie chodzi.
        • avital84 Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 22:03
          POLAND:) - pasuej do opsiu
          nigdzie indziej nie będiesz się czuł jak w raju...zaufaj mi...zachwyt innością
          jest dobry na krótką metę.
          tylko tu jest sprzyjająy klimat dla Polaka, ludzie, którzy rozumieją Rejs i
          polskie piwo:)
          • wielo-kropek Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 22:21
            Wiesz, Polska z pewnoscia dla przecietnego Polaka jest tym miejscem, ale
            niestety pomimo tak wielu atutow jest tez duzo minusow. Np. w obecnej Polsce
            nie mozna juz dobrze zjesc, wszystko (prawie wszystko) nienaturalne, sztucznie
            hodowane, naszpikowane chemia, jednym slowem - spieprzone. Caly ten bogaty,
            rozwiniety swiat (jak go nazywaja) wyglada podobnie, w wielu przypadkach duzo
            gorzej niz Polska.
        • sumire Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 22:17
          kusiłoby wymienić jakąś Ischię czy inne Wyspy Eolskie, albo wybrzeże Morza Egejskiego, ale jednak siedzę sobie teraz w moim miłym mieszkanku, w moim fajnym Krakowie, przyjaciół mam tu najlepszych na świecie, jedzenie wyśmienite - i dobrze mi jest.
          a poza tym wybrałabym Bałkany. od Słowenii po Czarnogórę. może to nie jest pozornie najspokojniejsze i najrozkoszniejsze miejsce do życia, ale ja się z tym kawałkiem Europy czuję bardzo związana. głównie z powodu ludzi. i wina :) o urodzie tamtych rejonów nie wspomnę.
          • simply_z Re: Najlepsze miejsce 18.12.06, 23:03
            gdybym musiala życ w Polsce ( a żyje;)) to tylko Małopolska i Krakow-najdłużej
            ponoc żyjemy i ogolnie dobrze;),a jesli świat to Hiszpania ,Portugalia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka