Dodaj do ulubionych

Praca licejcjacka-kto wie, niech da znac

28.12.06, 00:52
Jestem w kropce poniewaz studiuje na 3 roku, na kierunku ktory wogole mnie
nie interesuje i w tym roku mam pisac prace licencjacka. Moj promotor jest
taki... delikatnie mowiac roztrzepany i zazdroszcze tym, ktorzy maja
konkretnych promotorow, ktorzy wylozyli im wszystko jak kawe na lawe razem z
tematami na ktore moga pisac. Natomiast ja... w sumie nie wiem nic, temat
jakis sobie wybiore ale sek w tym ze nie mam pojecia jak zaczac, za jakis
czas mam oddac tytuly pracy (czyli jak sie dowiedzialam spis tresci) tylko
skad ja mam caly ten spis wziac, skoro nawet nie wiem o czym ogolnie chce
pisac, ba, kaza mi pisac cos o czym ja nawet nie wiem, jak to ma wygladac!!
Czuje sie troche jakbym dostala zadanie z kosmosu.... jak u was wygladalo
pisanie takiej pracy?
Obserwuj wątek
    • polla4 Re: Praca licejcjacka-kto wie, niech da znac 28.12.06, 00:58
      Mój promotor też mi niewiele pomógł, ale dzieki temu musiałam sama ruszyć głową.
      Większa samodzielnośc daje wieksza satysfakcję :)
      • songs1 Re: Praca licejcjacka-kto wie, niech da znac 28.12.06, 01:00
        w sumime masz racje, moze bym sie i cieszyla gdyby nie to ze studiuje cos co mi
        sie kojarzy z flakami z olejem :))) chce domeczyc licencjat a pozniej wziac sie
        za cos, na czym nie bede ziewac i bede lubila sie uczyc.
        • polla4 Re: Praca licejcjacka-kto wie, niech da znac 28.12.06, 01:04
          Spokojnie, domęczysz.. Byle do przodu.
          • yagiennka Re: Praca licejcjacka-kto wie, niech da znac 28.12.06, 01:09
            A jaki to kierunek? Może mogę coś pomóc. Jak się pisze licencjata i pracę mgr
            wiem, swoją napisałam i komuś też keidyś pomogłam :) To jest w gruncie rzeczy
            bardzo proste ale pracochłonne. Prace dyplomowe mają odpowiedni układ, to trochę
            tak jakbyś pisała książkę. Musisz mieć strone tytułową, spis treści, wstęp,
            podział na rozdziały i podrozdziały, i zakończenie. Na końcu bibliografię i
            ewentualny spis ilustracji czy tabel. Na każdej stronie przypisy, strony
            ponumerowane. Po prostu jasny układ. Tyle o formie.
            • songs1 Re: Praca licejcjacka-kto wie, niech da znac 28.12.06, 01:12
              ale w jaki sposob moglabys mi pomoc? :))
              • yagiennka Re: Praca licejcjacka-kto wie, niech da znac 28.12.06, 01:23
                Może temat wymyslić? Ukłąd pracy? Powiedzieć gdzie i jak szukac bibliografii?
                • songs1 Re: Praca licejcjacka-kto wie, niech da znac 28.12.06, 01:36
                  z checia, bede mogla zwrocic sie do ciebie na maila gazetowego? nie chce tak na
                  forum owszystkim pisac
                  • yagiennka Re: Praca licejcjacka-kto wie, niech da znac 28.12.06, 01:42
                    Jasne.
                    • 83kimi Re: Praca licejcjacka-kto wie, niech da znac 28.12.06, 17:33
                      Wypożycz jakąś ksiazkę, związana z tym, o czym chcesz czytać. Przejrzyj
                      książkę, na końcu powinna być bibliografia, zaznacz ciekawe tytuły i je
                      wypożycz, poprzeglądaj książki wraz z bibliografią, wypożycz kolejne książki i
                      na pewno zacznie Ci się praca układać... :-) Do tego trochę badań, twórczej
                      pracy i będzie ok.
                      • yagiennka Re: Praca licejcjacka-kto wie, niech da znac 28.12.06, 18:22
                        Nie nie, zupełnie odwrotnie. Przed pisaniem pracy trzeba miec dobry plan. I wg
                        niego układać pracę. Oczywiście w celu napisania planu trzeba troche książek
                        przejrzeć, zobaczyć co sie pisze na dany temat, co zostało już zbadane a co
                        ewentualnie mozna by dodać.
                        • tygrysio_misio Re: Praca licejcjacka-kto wie, niech da znac 28.12.06, 18:30
                          ale zeby miec plan trzeba zdobyc jakas wiedze na temat na ktory chce sie
                          pisac..po to jest to czytanie ksiazek przeciez;]

tak sie tylko wpchnelam...nie przerywam juz;]
            • tygrysio_misio Re: Praca licejcjacka-kto wie, niech da znac 28.12.06, 18:33
              no wlasnie to jewt wazne jaki kierunek..bo od tego zalezy np to czy praca
              bedzie o probkach gruntu, czy to bedzie projekt zadaszenia peronu kolejowego,
              czy mize jakies badania liczby bocianow, albo jakies cos gdzie bedziesz musiala
              zrobic ankiete i poczytac troche gazec o babach zeby na koniec napisac,ze
              kobiety tez ludzie i tez lubia sobie wypic;]

w tej kwestii temat jest chyba wazny wiec moze go zdradzisz;] a jak nie chcesz
              to moge Ci powiedziec,ze jesli piszesz o budownictwie to admin FM chyba moglby
              Ci pomoc;]
    • vandikia Re: Praca licejcjacka-kto wie, niech da znac 28.12.06, 18:52
      promotor nie może Ci kazać pisac pracy na dany temat, moze zasugerowac temat,
      ktory mozesz podjąc lub nie.
      powinnas wybrac sobie sama temat, bibliografie i dac do akcepta, zwykle nie ma
      problemow z akceptacją, promotor moze poprosic o zmiany w bibliografii, o
      zmodyfikowanie tytulu - ale powinien to robic w porozumieniu z Toba. Wg mnie
      mozesz rowniez zmienic promotora - czlowiek sam zapisuje sie do kogo chce -
      chyba, ze sie spoznil i nie ma wyboru, bo co lepsi promotorzy maja juz komplet
      u siebie.
      co do spisu tresci.. no tak, zwykle na poczatku roku akademickiego w ktorym
      masz sie bronic, powinnas miec juz sprecyzowane plany. tytuł pracy, zarys,
      bibliografie. a jesli chodzi o formalnosci, to wlasciwie o tej porze roku,
      jesli termin masz na sesje letnia powinnas miec juz spis tresci - plan pracy i
      napisany chociaz 1 rozdzial.
      jesli bedziesz miala inne pytania - pisz na @
      • tygrysio_misio Re: Praca licejcjacka-kto wie, niech da znac 28.12.06, 18:54
        jeju...az sie boje co to bedzie jak bede pisac prace magisterska

• vandikia Re: Praca licejcjacka-kto wie, niech da znac 28.12.06, 18:57
          przestan, to to samo co licencjat :) moze troche wiekszy zakres, szersze
          badania. nic istotnego sie nie zmienia :)
          • tygrysio_misio Re: Praca licejcjacka-kto wie, niech da znac 28.12.06, 19:03
            no ale ja zapewne bede robila projekt...zawsze robilismy projekt pod pewne
            schematy a teraz bede robic sama...jak mi sie jeszcze jakis nieciekawy promotor
            trafi to juz calkim lipa bedzie

widzilam takie prace "ksiazkowe"..takie w ktorych sie pisalo na jakis temat,
            zbieralo informacje z ksiazek itpe...widzilam nawet badania na temat ochroby
            srodowiska i 20 stron wykresow;]

nigdy nie widzilam jak wyglada praca magisterska w formie projektu
            • songs1 pytanie do yagiennka ! 15.01.07, 15:17
              hej, cy twoja propozycja ewentualnej pomocy jest aktualna? napisalabym na maila
              ale nie wiem czy sie zgodzisz, czy masz checi i czas :) dzieki za odpowiedz
              • songs1 Re: pytanie do yagiennka ! 16.01.07, 05:57
                up :)
                • frezja66 Re: pytanie do yagiennka ! 16.01.07, 09:39
                  Napisz na maila jaki kierunek studiujesz to moze i ja bede mogła pomóc, rok temu miałam taki sam dylemat co Ty teraz dlatego może bede mogła pomóc
                  • cala_w_kwiatkach Re: pytanie do yagiennka ! 16.01.07, 13:56
                    moj promotor tez mi niewiele pomogl, wszystkie matrialy znalazlam sobie sama,
                    sama napisalam spis tresci;) i kazde slowo w pracy przetlumaczylam samam nawet
                    temat sama sobie wymyslilam - duzo pracy w to wlozylam to fakt, ale sie
                    oplacalo bo satysfakcja gwarantowana
                    proponuje przejrzec inne prace lic. z dziedziny ktora sie zajmujesz, zobaczyc
                    jaka maja forme, ile srednio stron zajmuja, jak wyglada spis tresci itp.
                    powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka