Dodaj do ulubionych

Jestem jaki jestem - ring.

IP: *.athens.access.acn.gr 06.04.03, 23:03
Wlasnie dzisiaj zdecydowalam sie obejrzec od poczatku do konca ten program.
Jestem zażenowana. Taki dupek z tego Wisniewskiego, ze przykro patrzec.
Jakies ceratowe spodnie i cholewiaki sobie wdzial na nogi i mysli ze jest
kul. Ale w ogole pomijajac jego wyglad, sposob mowienia, mimike, kolor
wlosow i piercing - to w ogole caly program jest zabojczy dla ludzkiego
intelektu. Nie dziwie sie ze mlodziez jest glupia, skoro ma takich idoli.
Nie jest glupia - ktos mi powie? To przepraszam bardzo, ale co powoduje tym
sporym tlumikiem zeby isc tam do tego studia i klaskac na komende gdy
Michałek powie kolejna bzdure albo zrobi kolejna glupia mine?? W dzisiejszym
programie wystapil dodatkowo jakis Stelios z Cypru - z pioseneczka w
stylu "ajlowju ajnidju", no i troje debiutantow - wszyscy - ostatnia siara.
Ale oczywiscie wysylajcie smsy o tresci, zeby kasy przybywalo. Przykra
sprawa do czego prowadzi oddawanie wszystkiego za pieniądze. I przykra
sprawa, ze takie "wartosci" sa teraz w cenie. Nasi dziadowie, ktorzy
oddawali zycie za ojczyzne, padliby trupem widzac kto dizsiaj reprezentuje
przed Europą kulture ich narodu.
Obserwuj wątek
    • lyche1 Re: Jestem jaki jestem - ring. 06.04.03, 23:11
      Wiesz co Renia - na onecie jest ich strona. Wpadła w środe do mnie kumpela co
      nie ma netu i buch zaraz na te stronkę. A tam za wszystko niestety trzeba
      płacić a ja mam sztywne łącze :)) Prawie się poryczała z żalu :)) 27 lat
      kobita z dwójką dzieci :))
    • Gość: seledynowa Re: Jestem jaki jestem - ring. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 23:41
      jakos bardziej się wstydze, gdy mnie i mój naród reprezentują politycy,
      posłowie itp.
      świat lubi nieszkodliwych, spiewających, kolorowowłosych itd. - oni nikomu
      krzywdy nie robią, a tłum zawsze ich kochał (juz w starozytności)
      ale oszołomy, butne, krępe i decydujące o naszych losach ...to porażka i wstyd
      sel
    • anahella Re: Jestem jaki jestem - ring. 06.04.03, 23:51
      Gość portalu: renia napisał(a):

> Wlasnie dzisiaj zdecydowalam sie obejrzec od poczatku do konca ten program.

A na jakim to kanale?

> Nie dziwie sie ze mlodziez jest glupia, skoro ma takich idoli.
      > Nie jest glupia - ktos mi powie?

Nie jest glupia.

> To przepraszam bardzo, ale co powoduje tym
      > sporym tlumikiem zeby isc tam do tego studia i klaskac na komende gdy
      > Michałek powie kolejna bzdure albo zrobi kolejna glupia mine??

Pieniadze. Za udzial w takim programie dostaje sie niewielkie honorarium.
      Instytucja klakiera istnieje od zawsze. W starozytnym Rzymie tez istniala.

> I przykra
      > sprawa, ze takie "wartosci" sa teraz w cenie.

Jak ja mialam nascie lat to wartoscia byl bordowy sweterek z perelkami i
      marmurkowe dzinsy. "Elegantki" (cudzyslow tu jest nieprzypadkowo) ubieraly sie
      na bazarze w Rembertowie, a inne dziewczyny patrzyly na nie z gory, bo czuly
      sie bohema artystyczna. Jedne i drugie wyrosly na normalnych ludzi.

> Nasi dziadowie, ktorzy
      > oddawali zycie za ojczyzne, padliby trupem widzac kto dizsiaj reprezentuje
      > przed Europą kulture ich narodu.

Czyli co? Mamy wieczorami haftowac na sztandarach hasla "Honor i Ojczyzna"?
      • Gość: renia Re: Jestem jaki jestem - ring. IP: *.athens.access.acn.gr 07.04.03, 08:02
        anahella napisała:

> Gość portalu: renia napisał(a):
        >
        > > Wlasnie dzisiaj zdecydowalam sie obejrzec od poczatku do konca ten program
        > .
        >
        > A na jakim to kanale?

tvn

>
        > > Nie dziwie sie ze mlodziez jest glupia, skoro ma takich idoli.
        > > Nie jest glupia - ktos mi powie?
        >
        > Nie jest glupia.

Let's hope so

>
        > > To przepraszam bardzo, ale co powoduje tym
        > > sporym tlumikiem zeby isc tam do tego studia i klaskac na komende gdy
        > > Michałek powie kolejna bzdure albo zrobi kolejna glupia mine??
        >
        > Pieniadze. Za udzial w takim programie dostaje sie niewielkie honorarium.
        > Instytucja klakiera istnieje od zawsze. W starozytnym Rzymie tez istniala.

To, ze instytucja - jak mowisz - klakiera istniala od zawsze, ma byc jakims
        argumentem za mądroscia mlodziezy? Dla mnie przyklaskiwanie, robienie
        zbiorowego "buuu", czy wybuchanie smiechem na rozkaz swiadczy o tępocie i
        nawet jesli robiono to od zawsze nie oznacza to, ze jest to dobre. Tak ze
        argument troche do bani, juz bardziej przemawia do mnie to niewielkie
        honorarium, chociaz w dalszym ciagu uwazam ze robienie z siebie klakiera za
        pare groszy jest co najmniej zalosne.

>
        >

>
        >
        > > Nasi dziadowie, ktorzy
        > > oddawali zycie za ojczyzne, padliby trupem widzac kto dizsiaj reprezentuj
        > e
        > > przed Europą kulture ich narodu.
        >
        > Czyli co? Mamy wieczorami haftowac na sztandarach hasla "Honor i Ojczyzna"?

Niekoniecznie. Ale czy Polske musi reprezentowac taki pajac? Bo naprawde nie
        jest to czlowiek, ktorego mozna inaczej okreslic gdy spojrzy sie nie tylko na
        jego wyglad, ale i zachowanie. Jedyne, co mi sie w nim podoba to ze ponoc
        pomaga chorym dzieciom, nawet jesli robi to dla slawy, czy innych okrzysci to
        i tak chwala mu za to. A poza tym jest naprawde zalosny. Prawdziwa sztuka
        sama sie obroni, nie potrzebuje oprawki w stylu brokatowe spodnie i kurteczka
        a'la Majkl Dzekson. Tak ja to widze.
        >
        • Gość: Andrzej Re: Jestem jaki jestem - ring. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.03, 15:20
          Renia a kto wychowal ta mlodziez w kulcie pieniadza i pozornych wartosci? Tak
          jest na calym swiecie. Widzisz..Wisniewski to nie moj idol, ale moja zasada
          jest zyc tak aby nikomu swiadomie nie robic krzywdy. Nie widzialem zeby on
          komus szkodzil, wiedzial na co jest zapotrzebowanie i zrobil to dla pieniedzy.
          Sikalem prawie w majty jak lecialo "Trzy zapalki " TSA, nosilem koraliki, nie
          chcialem chodzic do fryzjera. Za to mialem niezaprzeczalna zalete wyniesiona z
          domu: nie imponowali mi nigdy bandyci, ani "chlopaki z miasta" w BMW.
          Wisniewski nie jest grozny, a kultura to nie tylko nasze slynne koronki z
          Cepelli. Skoro sprzedaje tysiace plyt, wypelnia sale koncertowe, to widocznie
          jest potrzebny. Wczesniej bylo disco polo i tez sie sprzedawalo. Gadanie o tym
          ze prawdziwa sztuka sama sie obroni jest nie na miejscu, Wisniewski z tego co
          wiem ma dystans do tego co robi i wie ze to nie sa jakies wielkie rzeczy.
          Powiedz z reka na sercu ze nie pozwalasz dzieciom ogladac "Reality Show" typu
          jakis tam "Brat". Zabierasz je do muzeum i filharmonii? Ja swoich corek nie
          zabieram, bo wiem czym by sie skonczyle proba zaciagniecia mnie do
          przybytku "prawdziwej sztuki" jak mialem 12 lat. Nie przesadzajmy, poogladaj
          jak kilkunastolatkowie morduja bezwzglednie swoich kolegow i tym sie martwmy.
          Gdyby najgorszym co robi mlodziez bylo sluchanie Wisniewskiego, to ja sie
          zgadzam, niech sluchaja.
          • Gość: renia Re: Jestem jaki jestem - ring. IP: *.athens.access.acn.gr 07.04.03, 15:38
            Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Renia a kto wychowal ta mlodziez w kulcie pieniadza i pozornych wartosci?
            Tak
            > jest na calym swiecie. Widzisz..Wisniewski to nie moj idol, ale moja zasada
            > jest zyc tak aby nikomu swiadomie nie robic krzywdy. Nie widzialem zeby on
            > komus szkodzil, wiedzial na co jest zapotrzebowanie i zrobil to dla
            pieniedzy.
            > Sikalem prawie w majty jak lecialo "Trzy zapalki " TSA, nosilem koraliki,
            nie
            > chcialem chodzic do fryzjera. Za to mialem niezaprzeczalna zalete wyniesiona
            z
            > domu: nie imponowali mi nigdy bandyci, ani "chlopaki z miasta" w BMW.
            > Wisniewski nie jest grozny, a kultura to nie tylko nasze slynne koronki z
            > Cepelli. Skoro sprzedaje tysiace plyt, wypelnia sale koncertowe, to
            widocznie
            > jest potrzebny. Wczesniej bylo disco polo i tez sie sprzedawalo. Gadanie o
            tym
            > ze prawdziwa sztuka sama sie obroni jest nie na miejscu, Wisniewski z tego
            co
            > wiem ma dystans do tego co robi i wie ze to nie sa jakies wielkie rzeczy.
            > Powiedz z reka na sercu ze nie pozwalasz dzieciom ogladac "Reality Show"
            typu
            > jakis tam "Brat". Zabierasz je do muzeum i filharmonii? Ja swoich corek nie
            > zabieram, bo wiem czym by sie skonczyle proba zaciagniecia mnie do
            > przybytku "prawdziwej sztuki" jak mialem 12 lat. Nie przesadzajmy, poogladaj
            > jak kilkunastolatkowie morduja bezwzglednie swoich kolegow i tym sie
            martwmy.
            > Gdyby najgorszym co robi mlodziez bylo sluchanie Wisniewskiego, to ja sie
            > zgadzam, niech sluchaja.

Andrzej, szczerze mowie - w zupelnosci sie z Toba zgadzam.

Do teatru dzieci (lacznie z nieswoimi) zabieram. Do filharmonii nie. Do muzeow
            wystarczy, ze chodza ze szkola. JEstem jednak zwolenniczka utemperowania,
            wpajania pewnych wartosci mimo wszystko uniwersalnych. dlateog np wyslalam
            dziecko do szkoly z mundurkami w ktorej niedozwolone sa zadne bajery w stylu
            farbowanych wlosow makijazy czy rewia mody. W przecietnej szkole tak wlasnie
            mlodziez wyglada - panuje umilowanie snobizmu i chcialabym zeby moje dziecko
            jak dlugo sie da, zwracalo uwage na inne wartosci niz to jaka kto ma metke na
            spodniach czy plecaku. I wierz mi inne sa w tej szkole dzieci inni sa tez ich
            rodzice. Inni niz w szkole panstwowej do ktorej chodzi kazdy z przydzialu.
            Moglabym o tym napisac spory tekst, bo bycie obcokrajowcem nie jest wcale
            takie latwe, a sporo soli zjadlam na tej greckiej ziemi.

Jesli zas chodzi o Wisniewskiego, to tez nic do niego nie mam, nawet
            napisalam, ze cenie go za to, co robi dobrego. Powiem wiecej, mam kilkanascie
            piosenek ich troje w formacie mp3 i czasem puszczam. Natomiast to co mnie
            zalamuje, to ze sa naprawde lepsi artysci, ludzie, ktorzy moga zwrocic na
            siebie miedzynarodowa uwage innymi sposobami niz Michal, ale pozostaja w
            cieniu takiego gostka, ktory sam siebie uwaza za bozyszcze tlumow i zreszta
            nim jest. Mozliwe, ze zapomnial wol jak cieleciem byl, ja sama nie sluchalam
            tsa, ale modern talking to pasjami... ;))))

Masz racje Andrzej, powinnam miec w stos. do MW wiecej luzu, ale wierz mi, ze
            przestepczosc wsrod mlodziezy tez mnie strasznie martwi. Albo to, ze za
            doprowadzenie kobiety, matki dwojki dzieci, z czego jedno piecioletnie
            niemowle - do samobojstwa - mężowi nic nie grozi. Gdyby natomiast ona zabila
            go w jakiejs awanturze to poszlaby siedziec. To jest bol, prawdziwy, znam go
            bardzo dobrze, wiec wydaje mi sie, ze mimo tego watku, ktory moze mylic - mam
            chyba pewna hierarche waznosci w swoim mysleniu zachowana.

• Gość: Andrzej Re: Jestem jaki jestem - ring. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.03, 17:13
              OK, widze ze sie rozumiemy.Mysle po prostu ze na wszystko przychodzi czas,
              zauwaz ze wielbiciele pana Michala maja po 11, 12 lat, potem im przejdzie.
              Niestety społeczną szkole do ktorej chodzily moje corki rozwiazano. Mieszkam w
              regionie strukturalnego bezrobocia i ludzi nie bylo stac na czesne. Masz racje
              ze szkola to rewia mody i snobizmu. Moje dzieci wiedza ze biedna ich pupa gdy
              dowiem sie ze kogos wysmiewaja np. ze wzgledu na gorsze ciuchy. Druga sprawa
              Reniu, że tak naprawde te dzieci maja troche racji. Jak nie masz pieniedzy
              jestes na straconej pozycji, nawet tam gdzie nie powinno to o niczym decydowac
              (np. sąd). Mysle ze generalnie nie mozna juz dzieci przed tym ustrzec, nalezy
              tylko nakreslic nieprzekraczalne granice. Kazdy chce dla nich jak najlepiej, a
              w zwiazku z tym trzeba ich rowniez uczyc o brutalnej, zyciowej prawdzie. Bez
              delikatnego rozpychania sie lokciami bedzie im w zyciu ciezko, czy nam sie to
              podoba czy nie. Wyroki naszych sadow to juz inny temat, masz oczywiscie racje
              ze czesto u Temidy ofiara staje sie sprawcą.
          • anahella Re: Jestem jaki jestem - ring. 07.04.03, 18:03
            Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Sikalem prawie w majty jak lecialo "Trzy zapalki " TSA

Hehehehe a co robiles w sobotnie wieczory? Bo zaloze sie ze nie ogladales
            westernu w TV tylko... nooo? Sluchales tej samej audycji radiowej co ja, prawda?
            • Gość: sagan Re: Jestem jaki jestem - ring. IP: *.desy.de 08.04.03, 13:14
              anahella napisała:

> Hehehehe a co robiles w sobotnie wieczory? Bo zaloze
              > sie ze nie ogladales westernu w TV tylko... nooo?
              > Sluchales tej samej audycji radiowej co ja, prawda?

ja tez sluchalam, ja tez!!! mialam nawet zeszyt, w ktorym
              notowalam: ktore, z ktorego, ile tygodni na liscie...
              ... ech, to byli czasy...
              rozmarzylam sie :)
              • anahella Re: Jestem jaki jestem - ring. 08.04.03, 13:29
                Gość portalu: sagan napisał(a):

> anahella napisała:
                >
                >
                > > Hehehehe a co robiles w sobotnie wieczory? Bo zaloze
                > > sie ze nie ogladales westernu w TV tylko... nooo?
                > > Sluchales tej samej audycji radiowej co ja, prawda?
                >
                > ja tez sluchalam, ja tez!!! mialam nawet zeszyt, w ktorym
                > notowalam: ktore, z ktorego, ile tygodni na liscie...
                > ... ech, to byli czasy...
                > rozmarzylam sie :)

Do dzis bardzo szanuje Marka Niedzwieckiego za Liste. Jak go nie bylo, to
                czasem prowadzil za niego Mann. To zastepstwo bardzo lubilam - natomiat nie
                przepadalam za Rogowieckim.
                • anahella znalazlam rozmowe z Niedzwiedziem:) 08.04.03, 13:37
                  rozmowy.onet.pl/1,artykul.html?ITEM=1026658&OS=33641

milo mi sie ja poczytalo
                • Gość: sagan Re: Jestem jaki jestem - ring. IP: *.desy.de 08.04.03, 15:41
                  niedzwiedz byl spoko :)
                  ja wtedy bylam jeszcze strasznie nieopierzona i zawsze
                  musialam blagac, aby mi pozwolono wysluchac do konca (bo
                  na koncu bylo zawsze najlepsze, czyz nie??? :)
                  mama ogladala film w "duzym" pokoju, a ja sobie
                  rozkladalam jej lozko w "malym pokoju", wchodzilam pod
                  koldre i modlilam sie, aby film sie nie skonczyl przed
                  22...
                  ... co w dobie bez reklam wcale nie bylo takie
                  oczywiste... :)
                  • anahella Re: Jestem jaki jestem - ring. 08.04.03, 15:45
                    Gość portalu: sagan napisał(a):

> niedzwiedz byl spoko :)
                    > ja wtedy bylam jeszcze strasznie nieopierzona i zawsze
                    > musialam blagac, aby mi pozwolono wysluchac do konca (bo
                    > na koncu bylo zawsze najlepsze, czyz nie??? :)

mi czasem pozwalali na prywatki chodzic:) i mialam sie zdeklarowac czy wracam
                    ciut po 22 czy nocuje u kolezanki (oczywiscie zgoda jej rodzicow i inne takie
                    ceregiele). Imprezy zazwyczaj byly do 22.00 czyli do konca listy, potem rodzice
                    posiadajacy samochod rozwozili towarzystwo do domow.
        • anahella Re: Jestem jaki jestem - ring. 07.04.03, 18:00

> > A na jakim to kanale?
          > tvn

Wiec czego sie spodziewasz?????????? To tak jakbys oczekiwala, ze Superexpress
          wydrukuje recencje rozprawy filozoficznej. Dla mnie Polsat i TVN maja podobny
          poziom. Zamiast dziennikarstwa uprawiaja propagande. Wiecej tam komentarzy niz
          informacji. Tak bylo na poczatku istnienia tej stacji, jak jest teraz nie wiem,
          bo przestalam to ogladac.

> > Nie jest glupia.
          > Let's hope so

Nazywanie calego pokolenia glupim jest krzywdzace. Po pierwsze ze wzgledu na
          wiek, mlodziez ma na buzi pryszcze i zielono w glowie, nie mozna ich mierzyc
          miarka doroslego. Ja widze duza roznice miedzy dzisiejsza mlodzieza a soba jak
          mialam 15 lat. Ja nastoletnie lata spedzilam w PRL, oni w zupelnie innym
          swiecie. My nie rozumiemy ich punktu widzenia, oni nie rozumieja naszego. Zeby
          zyc i sie wzajemnie nie obrazac wystarczy odrobina tolerancji. W koncu z
          Michala Wisniewskeigo sie wyrasta!

>
          > To, ze instytucja - jak mowisz - klakiera istniala od zawsze, ma byc jakims
          > argumentem za mądroscia mlodziezy?

Nie. Jest wyjasnieniem dlaczego oni to robia. Bo chca zarobic pare groszy. O
          ile robi to mlodziez to uwazam ze jest ok. W koncu jak zapalaja sie tablice z
          napisem "oklaski" to oni klaszcza bo za to im placa. Ale kazdy na pewno ma
          swoje przemyslenia co do osoby pana kontrowersyjnego piosenkarza.

> Dla mnie przyklaskiwanie, robienie
          > zbiorowego "buuu", czy wybuchanie smiechem na rozkaz swiadczy o tępocie i
          > nawet jesli robiono to od zawsze nie oznacza to, ze jest to dobre.

To jest interes. NIe mieszaj interesu z inteligencja. Za komuny ludzie robili
          gorsze rzeczy. Moje kolezanki lataly na wybory i glosowaly na kogokolwiek, bo
          Urban powiedzial w TV, ze
          kto nie pojdzie na wybory do rad narodowych, to nie dostanie na lato paszportu.
          Jakos nikt im tego dzisiaj nie wypomina.

> Tak ze
          > argument troche do bani, juz bardziej przemawia do mnie to niewielkie
          > honorarium, chociaz w dalszym ciagu uwazam ze robienie z siebie klakiera za
          > pare groszy jest co najmniej zalosne.

Masz pewnie prace, z tonu twoich postow wynika ze masz okolo 40 lat
          (przynajmniej ja cie tak odbieram). Przypomnij sobie jak mialas 15 - w Polsce
          zylo sie inaczej i nie mialas przymusu dorabiania sobie, bo rodzice nie maja na
          mleko dla mlodszego rodzenstwa. Pare lat temu corka mojej kolezanki
          sptyala sie mnie czy mi nie umyc okien, bo przed swietami chce zarobic cos na
          prezenty swiateczne. Jak ja bylam w jej wieku to dostawalam pieniazki od mamy,
          bo wszytko bylo o wiele tansze.

Oni sa w wieku na podejmowanie dylematow moralnych. Nie nam je oceniac, bo my
          jestesmy Z INNEGO pokolenia. Wcale nie wydaje mi sie zalosne, ze mlodzi
          ulegajacy wplywom pop kultury ida klaskac za pieniadze. Zalosnym by bylo gdyby
          stali na dworcu z kubeczkiem po coca-coli i tabliczka "zbieram na nowe dzinsy".

>
          > Niekoniecznie. Ale czy Polske musi reprezentowac taki pajac? Bo naprawde nie
          > jest to czlowiek, ktorego mozna inaczej okreslic gdy spojrzy sie nie tylko na
          > jego wyglad, ale i zachowanie.

Hm.... za moich pryszczatych czasow szokowala Malgosia Ostrowska swoimi
          makijazami, skorzanymi ubrankami i sitowiem na glowie, Beata Kozidrak wygladala
          troche jak cora koryntu, a inni idole sprawiali wrazenie jakby wlasnie
          wyskoczyli ze smietnika. Mysle ze kolczyki Wisniewskiego dzis szokuja mniej. A
          Madonna i rzucanie majtkami w kierunkow owczesngo premiera a obecnego
          prezydenta Francji na koncercie w Paryzu?

> Prawdziwa sztuka
          > sama sie obroni, nie potrzebuje oprawki w stylu brokatowe spodnie i kurteczka
          > a'la Majkl Dzekson. Tak ja to widze.

Mylisz biznes ze sztuka. Na szczescie ja nie musze sluchac Wisniewskiego ani
          innych produktow show-biznesu. Mam swoja kolekcje plyt, swoje ulubione kanaly
          radiowe i TV. Z muzyki najbardziej cenie Mozarta. Z tego co wiem, to on tez
          szokowal cesarski dwor. Widac taki los artysty, ze bez zaszokowania
          publicznosci trudno sie wybic, dlatego nie zazdroszcze nikomu slawy.
    • wiktoria21 Re: Jestem jaki jestem - ring. 07.04.03, 07:57

> Jestem zażenowana. Taki dupek z tego Wisniewskiego, ze przykro patrzec.

nie jestem fanką Wiśniewskiego ani nie słucham jego płyt,ale nie rozumiem tego
      dlaczego innym ludziom przeszkadza jego osoba.Jeżeli ktoś nie ma ochoty,nie
      musi oglądać tego programu.

> Jakies ceratowe spodnie i cholewiaki sobie wdzial na nogi i mysli ze jest
      > kul.

Nie rozumiem Reniu,co ma ubiór do tego jaką on jest osobą?

Ale w ogole pomijajac jego wyglad, sposob mowienia, mimike, kolor
      > wlosow i piercing - to w ogole caly program jest zabojczy dla ludzkiego
      > intelektu. Nie dziwie sie ze mlodziez jest glupia, skoro ma takich idoli.

kto powiedział,że młodziez jest głupia?

> Nie jest glupia - ktos mi powie? To przepraszam bardzo, ale co powoduje tym
      > Michałek powie kolejna bzdure albo zrobi kolejna glupia mine?? W dzisiejszym
      > programie wystapil dodatkowo jakis Stelios z Cypru - z pioseneczka w
      > stylu "ajlowju ajnidju", no i troje debiutantow - wszyscy - ostatnia siara.

**
      ale to jest tylko i wyłącznie twoja opinia na ten temat
      • Gość: renia Re: Jestem jaki jestem - ring. IP: *.athens.access.acn.gr 07.04.03, 08:06
        wiktoria21 napisała:

>

>
        > ***
        > nie jestem fanką Wiśniewskiego ani nie słucham jego płyt,ale nie rozumiem
        tego
        > dlaczego innym ludziom przeszkadza jego osoba.Jeżeli ktoś nie ma ochoty,nie
        > musi oglądać tego programu.

JAsne, ale ja mialam ochote, obejrzalam i wyrazilam swoje zdanie, chyba mi
        wolno, Wiktorio?

>
        >
        > ***
        > Nie rozumiem Reniu,co ma ubiór do tego jaką on jest osobą?

Nie wiem jak Ty, ale ja uwazam, ze wygladem sygnalizujemy otoczeniu jaka mniej
        wiecej jestesmy osoba. Zwlaszcza tak dziwacznym wygladem jak wyglad Michała.
        > ***
        >
        > ***
        > kto powiedział,że młodziez jest głupia?
        > ***

No ja tak powiedzialam w afekcie po tym jak widzialam zachowanie tejze w
        studiu tvn.
        >
        > > Nie jest glupia - ktos mi powie? To przepraszam bardzo, ale co powoduje ty
        > m
        > > sporym tlumikiem zeby isc tam do tego studia i klaskac na komende gdy
        > > Michałek powie kolejna bzdure albo zrobi kolejna glupia mine?? W dzisiejsz
        > ym
        > > programie wystapil dodatkowo jakis Stelios z Cypru - z pioseneczka w
        > > stylu "ajlowju ajnidju", no i troje debiutantow - wszyscy - ostatnia siara
        > .
        >
        > **
        > ale to jest tylko i wyłącznie twoja opinia na ten temat

Oczywiscie.
        > ***
        >
        >
        >
        • pajdeczka I tu się z dzidzią zgadzam! 08.04.03, 12:17

> wiktoria21 napisała:
          >
          >> > nie jestem fanką Wiśniewskiego ani nie słucham jego płyt,ale nie rozumiem
          > tego dlaczego innym ludziom przeszkadza jego osoba.Jeżeli ktoś nie ma
          ochoty,nie musi oglądać tego programu.
          >
          >
          > JAsne, ale ja mialam ochote, obejrzalam i wyrazilam swoje zdanie, chyba mi
          > wolno, Wiktorio?
          >
          > >
          > >
          > > ***
          > > Nie rozumiem Reniu,co ma ubiór do tego jaką on jest osobą?
          >
          > Nie wiem jak Ty, ale ja uwazam, ze wygladem sygnalizujemy otoczeniu jaka
          mniej
          > wiecej jestesmy osoba. Zwlaszcza tak dziwacznym wygladem jak wyglad Michała.
          > > ***
          > >
          > > ***
          > > kto powiedział,że młodziez jest głupia?
          > > ***
          >
          > No ja tak powiedzialam w afekcie po tym jak widzialam zachowanie tejze w
          > studiu tvn.
          > >
          > > > Nie jest glupia - ktos mi powie? To przepraszam bardzo, ale co powodu
          > je ty
          > > m
          > > > sporym tlumikiem zeby isc tam do tego studia i klaskac na komende gdy
          >
          > > > Michałek powie kolejna bzdure albo zrobi kolejna glupia mine?? W dzis
          > iejsz
          > > ym
          > > > programie wystapil dodatkowo jakis Stelios z Cypru - z pioseneczka w
          > > > stylu "ajlowju ajnidju", no i troje debiutantow - wszyscy - ostatnia
          > siara
          > > .
          > >
          > > **
          > > ale to jest tylko i wyłącznie twoja opinia na ten temat
          >
          > Oczywiscie.
          > > ***
          > >
          > >
          > >
    • nika31 Re: Jestem jaki jestem - ring. 07.04.03, 08:55

> Jestem zażenowana. Taki dupek z tego Wisniewskiego, ze przykro patrzec.
      > Jakies ceratowe spodnie i cholewiaki sobie wdzial na nogi i mysli ze jest
      > kul. Ale w ogole pomijajac jego wyglad, sposob mowienia, mimike, kolor
      > wlosow i piercing - to w ogole caly program jest zabojczy dla ludzkiego
      > intelektu. Nie dziwie sie ze mlodziez jest glupia, skoro ma takich idoli.
      > Nie jest glupia - ktos mi powie? To przepraszam bardzo, ale co powoduje tym
      > Michałek powie kolejna bzdure albo zrobi kolejna glupia mine?? W dzisiejszym
      > programie wystapil dodatkowo jakis Stelios z Cypru - z pioseneczka w
      > stylu "ajlowju ajnidju", no i troje debiutantow - wszyscy - ostatnia siara.
      > Ale oczywiscie wysylajcie smsy o tresci, zeby kasy przybywalo. Przykra
      > sprawa do czego prowadzi oddawanie wszystkiego za pieniądze. I przykra
      > sprawa, ze takie "wartosci" sa teraz w cenie. Nasi dziadowie, ktorzy
      > oddawali zycie za ojczyzne, padliby trupem widzac kto dizsiaj reprezentuje
      > przed Europą kulture ich narodu.

Reniu! więcej tolerancji. Czy moze nie szokouje cię widok pijanych nieświerzych
      facetów koło czterdziestki jadacych tramwajem, czy wszechobecnego brudu i
      szarzyzny na ulicach. Co to ma do rzeczy? ma bardzo dużo . Ludzie chcą uciec od
      beznadzieji, bezrobocia, braku perspektyw w kolorowy bajkowy świat idoli nawet
      w wydaniu Michała Wiśniewskiego, co do którego osobiście nic nie mam,
      przynajmnie nie jest zakłamany jak wielu innych i sam do wszystkiego doszedł
      ciężką pracą.
      Jeżeli cie to denerwuję twoja sprawa ale naprawde w tym kraju istnieja gorsze
      rzeczy niż program "Jestem jaki jestem". TVN to stacja prywatna twój abonament
      ich nie finansuje, zawsze możesz przełączyć na inny kanał, więc co ci do tego?
      A to że młodzież nie musi dzisiaj walczyć na polach bitew to wspaniale. Nasi
      dziadkowie walczyli za tzw. ojczyznę czyli za abstrakt bo coś takiego nie
      istnieje, żebyśmy teraz mieli rebublikę kolesiów w wydaniu pana Kwiatkowskiego,
      Rywina i spółki których jedynym sloganem ideowym jest "Teraz k.... My"
      Ja już wolę nieszkodliwego MW.
    • ksywa Re: Jestem jaki jestem - ring. 07.04.03, 13:21
      A ja jestem zażenowana, jak czytam takie demagogiczne i super-subiektywne
      teksty, których autorom ze "słusznymi" poglądami zdaje się, że mogą robić
      za "rządców dusz". To że TVN emituje rozrywkowy program, to że Wiśniewski
      wygląda jak wygląda, to ze parę setek ludzi w różnym wieku klaszcze i bawi się,
      to że parę osób zaśpiewało w stylu pop, który ci się nie spodobał, to już jest
      powód, żeby domagać się poszanowania "wartości", ubolewać nad rzekomą głupotą
      (?) młodzieży i upadkiem obyczajów, oraz wspominać chwalebną przeszłość bogo-
      narodowo-ojczyźnianą?
      "Znaj proporcją, mocium panie", że twoich ulubionych dziadów zacytuję;-))
    • capa_negra Re: Tolerancja 07.04.03, 13:49
      Wiśniewski jaki jest wszyscy widzą - jak go oceniają ich prywatna sprawa.
      Mają go prawo lubić i maja prawo nie lubić.
      Osobiście nie przepadam za nim, a wystawienie swojego prywatnego zycia na widok
      publiczny to jak dla mnie masochizm - uzyła bym mocniejszego słowa, ale boję
      sie ze admin mi wytnie :-))
    • pajdeczka Re: Jestem jaki jestem - ring. 07.04.03, 14:36

Prędzej czy później wścibstwo da o sobie znać, co? I po co się zaraz tłumaczyć,
      że rajcują cię programy typu reality show? Po prostu - powiedz, że lubisz sobie
      zajrzeć przez firankę, jak żyją inni, a zrozumiemy to. Po co zaraz wdeptywać
      chłopa w błoto? Ja tam sobie, jak nie mam nic innego do roboty, obejrzę od
      czasu do czasu Wiśniewskiego i nikomu nic do tego! A teraz zacieram rączki na
      program na Polsacie, bodajże od jutra emitowany. Będą podglądane dwie rodziny,
      które walczą o duże pieniądze. To dopiero będzie frajda!
      • Gość: renia Re: Jestem jaki jestem - ring. IP: *.athens.access.acn.gr 07.04.03, 14:43
        pajdeczka napisała:

>
        > > Wlasnie dzisiaj zdecydowalam sie obejrzec od poczatku do konca ten program
        > .
        >
        >
        > Prędzej czy później wścibstwo da o sobie znać, co? I po co się zaraz
        tłumaczyć,
        >
        > że rajcują cię programy typu reality show? Po prostu - powiedz, że lubisz
        sobie
        >
        > zajrzeć przez firankę, jak żyją inni, a zrozumiemy to. Po co zaraz wdeptywać
        > chłopa w błoto?

PAjdeczko , skarbie naprawde napij sie meliski. NA takie nerwiki najlepsza
        meliska :)))))

Serdecznosci, Renia.
        • farsa Re: Jestem jaki jestem - ring. 07.04.03, 17:18

> PAjdeczko , skarbie naprawde napij sie meliski. NA takie nerwiki najlepsza
          > meliska :)))))

> Serdecznosci, Renia.

trudno walczyć z tym co przyrodzone naturze. więc może egzorcyzmy?
          • pajdeczka Kiedy farsa zamienia się w dramat 08.04.03, 12:15
            >
            >
            > trudno walczyć z tym co przyrodzone naturze. więc może egzorcyzmy?
            >
            >
            • farsa Re: Kiedy pajda wysycha na wióry 08.04.03, 21:03
              żenujący monotematyzm. mój pies potrafi wyszczekać więcej. polecam mutyzm -
              bezpieczniejszy, biedna pajdo, dla otoczenia.
              • pajdeczka Re: Kiedy pajda wysycha na wióry 09.04.03, 14:43
                farsa napisała:

> żenujący monotematyzm. mój pies potrafi wyszczekać więcej. polecam mutyzm -
                > bezpieczniejszy, biedna pajdo, dla otoczenia.
                >
                >
                Jeśli za psa ma się ratlerka to i nie dziwota!
                • farsa Re: Kiedy pajda wysycha na wióry 09.04.03, 15:07
                  pajdeczka napisała:

> >
                  > Jeśli za psa ma się ratlerka to i nie dziwota!

i milczę tylko dlatego, że anahelli obiecałam milczenie.
                  zawieszam broń.

żegnam Cię w tej przestrzeni.
                  jakkolwiek nie ominiemy się na tych lub innych wątkach, pozostanę obojętna
                  wobec Twoich słów nawet wtedy, kiedy mnie poniosą, jak dzikie świnie.
        • pajdeczka Renia to intrygantka. 08.04.03, 12:24

> pajdeczka napisała:
          >
          > > Gość portalu: renia napisał(a):
          > >
          > > > Wlasnie dzisiaj zdecydowalam sie obejrzec od poczatku do konca ten pr
          > ogram
          > > .
          > >
          > >
          > > Prędzej czy później wścibstwo da o sobie znać, co? I po co się zaraz
          > tłumaczyć,
          > >
          > > że rajcują cię programy typu reality show? Po prostu - powiedz, że lubisz
          > sobie
          > >
          > > zajrzeć przez firankę, jak żyją inni, a zrozumiemy to. Po co zaraz wdeptyw
          > ać
          > > chłopa w błoto?
          >
          >
          >
          > PAjdeczko , skarbie naprawde napij sie meliski. NA takie nerwiki najlepsza
          > meliska :)))))
          >
          >
          >
          > Serdecznosci, Renia.
          • farsa "paranoia persecutoria" pajdy 08.04.03, 21:16
            zdiagnozuj to dla pewności u wyznawców papy Freuda.
            • anahella Pajdeczka i Farsa: dajcie sobie spokoj! 08.04.03, 22:29
              Myslicie ze to milo czytac takie przepytanki? Wiem moge nie czytac ale juz
              otworzylam ten watek i przeczytalam. Mniej wiecej wiem czego sie mozna
              spodziewac po waszych dialogach wiec proponuje zebyscie te konkurencje na
              zlosliwosci zrealizowaly w inny sposob: umowcie sie na partyjke brydzyka on-
              line i ktora wygra bedzie gora, az do nastepenej partyjki. Sa tez szachy,
              scrabble, kropki czy co tam jeszcze programisci wymyslili. Pole do popisu jest
              szerokie.
              • pajdeczka Re: Pajdeczka i Farsa: dajcie sobie spokoj! 09.04.03, 14:43
                anahella napisała:

> Myslicie ze to milo czytac takie przepytanki? Wiem moge nie czytac ale juz
                > otworzylam ten watek i przeczytalam. Mniej wiecej wiem czego sie mozna
                > spodziewac po waszych dialogach wiec proponuje zebyscie te konkurencje na
                > zlosliwosci zrealizowaly w inny sposob: umowcie sie na partyjke brydzyka on-
                > line i ktora wygra bedzie gora, az do nastepenej partyjki. Sa tez szachy,
                > scrabble, kropki czy co tam jeszcze programisci wymyslili. Pole do popisu
                jest
                > szerokie.

Anahello, jeśli mi nie przeszkadza wymiana uprzejmośąci z Farsą Tobie to nie
                powinno przeszkadzać tym bardziej.
                Uszanowanie
              • farsa Re: Pajdeczka i Farsa: dajcie sobie spokoj! 09.04.03, 14:43
                anahella napisała:

> umowcie sie na partyjke brydzyka on-
                > line i ktora wygra bedzie gora, az do nastepenej partyjki.

nie mogę umówić się z p.
                przepraszam.
                nie stać mnie na psychoanalityka ;-)

i zgodnie z Twoja prośbą - daję spokój adwersarce. :-)

pozdrawiam.
          • Gość: renia Re: Renia to intrygantka. IP: *.athens.access.acn.gr 09.04.03, 01:59
            PAjdeczko, przykro mi to mowic, ale jestes juz smieszna z tymi
            probami "niszczenia" mnie (hihi). Normalnie wyjaławiasz sie, stac Cie tylko na
            rzucanie jakiegos obrazliwego hasla pod moim adresem nijak majacego sie do
            tego, co cytujesz? Swoja upartoscia przypominasz male dziecko. Wiem, ze
            zalazlam Ci za skore, ale daj juz spokoj, bo normalnie robisz z siebie ofiare
            wlasnej bezradnosci wobec mnie.

Poza tym jestes beznadziejnie odporna na najprostsza wiedze i nie wiesz do
            czego sluzy cytowanie ani jak cytowac. NAucz sie wreszcie tak prostych i
            podstawowych zasad pisania w internecie.

• pajdeczka Re: Renia to intrygantka. 09.04.03, 14:45

> PAjdeczko, przykro mi to mowic, ale jestes juz smieszna z tymi
              > probami "niszczenia" mnie (hihi). Normalnie wyjaławiasz sie, stac Cie tylko
              na
              > rzucanie jakiegos obrazliwego hasla pod moim adresem nijak majacego sie do
              > tego, co cytujesz? Swoja upartoscia przypominasz male dziecko. Wiem, ze
              > zalazlam Ci za skore, ale daj juz spokoj, bo normalnie robisz z siebie ofiare
              > wlasnej bezradnosci wobec mnie.
              >
              > Poza tym jestes beznadziejnie odporna na najprostsza wiedze i nie wiesz do
              > czego sluzy cytowanie ani jak cytowac. NAucz sie wreszcie tak prostych i
              > podstawowych zasad pisania w internecie.
              >
              >
              Nie igraj z ogniem moja droga, bo dziewczyny już się na ciebie szykują, za
              ferment, jaki siejesz.
              • wiktoria21 Re: Pajda to intrygantka. 09.04.03, 14:52
                pajdeczka napisała:

> Nie igraj z ogniem moja droga, bo dziewczyny już się na ciebie szykują, za
                > ferment, jaki siejesz.

Ty Pajda siejesz ferment cały czas i jakoś wszyscy musimy to tolerować.
                • fe_male Karawana poszła dalej... n/t 09.04.03, 14:54

• Gość: renia Re: Renia to intrygantka. IP: *.athens.access.acn.gr 09.04.03, 15:01
                Sluchaj Pajdeczko. Zaczynasz przybierac nieprzyjemny ton. Czy to jakies
                pogrozki? Zartujesz sobie chyba. JEsli "dziewczyny" sie na mnie szykuja to ja
                bardzo prosze te dziewczyny o wyjasnienie mi o co i ktorym to dziewczynom
                chodzi. Jestes coraz bardziej zalosna. I pamietaj - bawimy sie w internecie, a
                nie na froncie. Opanuj sie kobieto. MAsz jakies omamy i z forum internetowego
                robisz sobie lecznice kompleksow? JAkis front? Batalion na ktorego czele
                stanie nieprzejednana Pajda W? Wspolczucie i mam nadzieje, ze Ci to minie, bez
                pozdrowien. R
    • Gość: Kasia Re: Jestem jaki jestem - ring. IP: *.gda.supermedia.pl 07.04.03, 17:34
      > Nie dziwie sie ze mlodziez jest glupia, skoro ma takich idoli.
      > Nie jest glupia - ktos mi powie?

Tak, ja powiem ze mlodziez nie jest glupia!!!Mlodziez jest madra i nie wszyscy
      sa zafascynowani M.Wiśniewskim i jego kariera.Prosze nie obrazac calej
      mlodziezy tylko jak juz to czastke...
      • Gość: ALGA Re: Jestem jaki jestem - ring. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.04.03, 14:41
        PO CHOLERE CYTUJECIE CALE WYPOWIEDZI SWOICH POPRZEDNIKOW?? ROZUMIEM JEDNO
        ZDANIE;LUB DWA... ALE NIE CALA WYPOWIEDZ JESZCZE RAZ WKLEPYWAC!!!WRRRRRRR
        • Gość: sagan Re: Jestem jaki jestem - ring. IP: *.desy.de 08.04.03, 15:32
          po cholere piszesz caps lockiem?...
          ... wrrrr...
    • dona7 Re: Jestem jaki jestem - ring. 09.04.03, 14:38
      zacznijcie od siebie,spójrzcie krytycznym okiem na własne osiągnięcia i czy
      jestescie w jakiejś dziedzinie wzorem do naśladowania, wolny kraj więc jak nie
      lubisz Wiśniewskiego to chociaz nie krytykuj i nie zaczynaj takiego wątku
      • Gość: renia Re: Jestem jaki jestem - ring. IP: *.athens.access.acn.gr 09.04.03, 15:03
        Dlaczego mam nie zaczynac takiego watku? Wolnosc slowa, wolnosc mysli, mam
        prawo zaczac taki wątek jaki mi sie podoba. Pozdrawiam, R
    • melinek Renia - ring ;)) 09.04.03, 15:23
      Renia, gdyby nie tacy ludzie jak MW
      nikt by nie umial rozronic, co to
      jest kicz a co prawdziwa sztuka.
      Wiec tacy ludzie jak on sa bardzo
      potrzebni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka